lauantai 7. joulukuuta 2019

Tissit ja sotaveteraanit

Eilen juhlittiin itsenäistä Suomea ja tapahtui ainakin kolme asiaa.

Natsit marssivat keskellä Helsinkiä luvan kanssa, tekivät natsitervehdyksiä ja kantoivat natsitunnuksia.

Hurstin itsenäisyydenpäivän vastaanotto Hakaniemessä keräsi tuhat osanottajaa. Paikalle toivottiin päättäjiä, mutta heitä ei näkynyt.

Linnan juhlien jatkoilla näkyi kaksi (2) tissiä.

Mikähän näistä sai kansan raivoihinsa? Aivan oikein, tissi! 

Ylen Instagram-postaukseen natsimarssista on tullut tällä hetkellä 15 kommenttia. Minun henkilökohtaiselle tililleni kahteen postaukseen sen sijaan oli tullut yhteensä yli 1500 kommenttia. Vertailkaapa näitä lukuja. Kommenteissa minua ja Sandraa kehotettiin tappamaan itsemme, meitä nimiteltiin törkeillä haukkumasanoilla ja tietenkin mukaan vedettiin veteraanit.

Tämä on erittäin mielenkiintoinen ihmiskoe ja todistaa juuri sen pointin, minkä halusimmekin. Lisäksi se paljasti aivan uudenlaisia asioita, joita emme osanneet ennakoida. Kiinnostavin niistä on se, että taisimme tahtomattamme osua johonkin kansamme tiedostamattomaan kipupisteeseen.


Olemme harjoittaneet free the nipple -aktivismia koko vuoden erilaisissa paikoissa. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että koko ajan kasvava osa ihmisistä ymmärtää aktivismin tarkoituksen ja että olemme saaneet joka kerran vähemmän reaktioita, mikä onkin tavoite. Nyt kuitenkin vihan määrä suoraan sanottuna yllätti meidät.

Toki ymmärrämme, että olimme juhlissa ja että se ei ole yhtä luonnollinen paikka nähdä nännejä kuin vaikkapa ranta, jossa aiemmin olemme Tissiflashmobia järjestäneet. Tiesimme, että tempaus shokeeraa, mutta joskus sillekin on tilauksensa. Silti, miten tissi herättää enemmän tunteita kuin kadulla marssivat natsit tai ihmiset, jotka joutuvat turvautumaan leipäjonoihin, kun muuten ei toimeentulo riitä? Niinpä, ja siinä se meidän pointtimme olikin.

Suuressa osassa kommentteja oltiin huolissaan veteraaneista. Tämä mielestäni paljastaakin sen, miksi asia herätti niin paljon vihaa.

Meillä on kollektiivinen syyllisyys ja huono omatunto vanhusten surkeasta hoidosta ja yksinäisyydestä, ja siihen onnistuimme sohaisemaan. Olen käynyt joskus teininä vanhainkodissa laulamassa, ja edelleenkin sydämeni särkee muisto siitä, miten kaikki vanhukset kerääntyivät kahvihuoneeseen kuin suureen juhlaan kuuntelemaan meidän epävireistä esitystämme. Kun olimme saaneet kolme laulua laulettua, vanhukset toivoivat lisää. Esitimme ne kolme laulua kolmeen kertaan, ja joka kerta saimme raikuvat aplodit. Se oli koko kuukauden kohokohta heille.

Kuvittelevatko ihmiset, että yksi helvetin juhlapäivä korvaa ne 364 muuta päivää, kun vanhukset istuvat kusisissa vaipoissa ihan yksin? Eivät he silloin ketään kiinnosta. Tämä on se syy, miksi saamme nyt niin paljon paskaa niskaamme. Linnan juhlat on joku yhteisen huonon omatunnon lepyttelyjuhla, jolla veteraaneja nostetaan tekopyhästi jalustalle. Sitten heidät voikin taas laittaa laitokseen odottamaan seuraavaa vuotta ja seuraavaa puolestaloukkaantumista vaativaa kohua. Luulen, että tällaisia kohuja jopa tarvitaan, jotta oma syyllisyys ja paha olo voidaan laittaa jonkun toisen vastuulle. Onhan se kivampi syyttää tissiaktivisteja kuin kohdata se, että vanhusten vointi ei vaan kiinnosta tarpeeksi, että asialle tehtäisiin jotain.

Uskallan väittää, että sotaveteraanit ovat nähneet aika paljon pahempaakin kuin tissit (ESIM. SODAN?). Jos sotaveteraanit on tähän pakko jotenkin mukaan vetää, tahtoisin ajatella, että he ovat jopa taistelleet sen vuoksi, että me saisimme rauhassa tehdä tempauksiamme tasa-arvoisemman yhteiskunnan vuoksi. Uskon, että heitä ja sodassa kaatuneita häiritsisi enemmänkin se, että natsit marssivat kaduillamme itsenäisyyspäivänä, ja silti tissi kerää kirjaimellisesti sata kertaa enemmän vihaa.


Toivoisin, että se häiritsisi myös niitä kaikkia kommentoijia ja muita asiasta pöyristyneitä.

86 kommenttia:

 1. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Oon arvostanu sun aktivismia pitkään, mut miten linnan juhlien jatkoilla bilettäminen ja tissin vilauttaminen kameralle edistää esim. antifasismia tai vanhusten arvostamista/hyvinvointia? Ymmärrän, että halusitte shokeeraamalla "tehdä pointin" mutta ikävä kyllä se jää hyvin epäselväksi vielä tämänkin selontekopostauksen jälkeen. Pointti oli siis, että ei oo ok, että tissi shokeeraa enemmän kuin nämä em. asiat. Kannanotto oli siis feministinen, mutta koska sen feministinen viesti jää epäselväksi, niin argumentoit nojautuen vanhusten arvostamiseen ja natsien vastustamiseen. Näitä asioita edistävä aktivismi taas olisi tapahtunut paremmin aivan jossain muualla, kuin linnanjuhlissa tissiä vilauttamalla.

  Oon tosi pahoillani että oot saanu niin hirveää kommentointia. Toivon että jaksatte jatkaa aktivismia tän jälkeenkin, misogyynit ja nationalistit on nyt hermot kireellä. Mua kuitenkin harmittaa, että tää vähän ohi menneenä pointtina sai niin paljon huomiota, koska viesti jäi ohueksi ja jätti tilaa hyvillekin vasta-argumenteille. Oon ite ehdottomasti pyhäinhäväistyksen puolesta jos sillä edistetään hyvää, "isänmaa" on mulle arvona ongelmallinen. Tän tempauksen poliittinen arvo jäi kuitenkin mielestäni trollauksen tasolle.

  VastaaPoista
 13. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Olet asian ytimessä.

  VastaaPoista
 20. Hi there. I guess one could say the spectacle you pulled was effective, since it started conversation... However, the substandard quality of said conversation can be directly derived from the form of advocacy you have chosen for your agenda. Surely it has shock value, but people are not known to adopt new things through guilt-tripping and being told from above. The most effective kind of advocacy is empathetic and on the level. I understand that's not as exciting or controversial, but it's what is reportedly the most potent way of changing things. I think people also lost the meaning of your message, because there were so many separate things happening at once, it became muddled. Maybe if you wrote something on the boob you were flashing? To tie the two things together.

  The biggest issue however is the justification you offer for your actions - it makes no sense to me. You ask why flashing mammaries on this special event gets more attention than people queing for bread or veterans. Well... The reason is what you're criticising. It's a party for the elite, the rich, the creme de la creme. Of which you're also a part in this particular setting. Who cares if a homeless woman flashes her tit? If someone "better" does it? It's given value.

  For more effective advocacy you might want to reconsider some things in your delivery. If you want to remain with your ineffective, anger driven, greeted with hostility -type of advocacy, please do so. But by doing that, knowing better, it just means you prioritize your own ego above the things you allegedly care about.

  VastaaPoista
 21. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Uhriudutte tässä nyt tissistä. Tässä ei ole kyse tisseistä. Kohu olisi noussut vaikka se olisi ollut mies ilman paitaa. Koska se oli loukkaavaa,itsekästä ja suorastaan törkeää.

  VastaaPoista
 25. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Hei. Olet erittäin väärässä, jos väität vanhusten istuvan yksin kusisissa vaipoissa. Jos sinua ei kiinnosta, se ei tarkoita ettei ketään muuta kiinnosta. T. Kahden vanhuksen lapsi ja hoitaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno juttu, että kaksi vanhusta ei istu kusisissa vaipoissa. Oma ukkinihan on vannonut mieluummin kuolevansa kotonaan kuin menevänsä vanhainkotiin kärsimään.

   Poista
 29. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 32. Oon seurannut tätä tissiselkkausta koko päivän, aluksi en oikein edes tiennyt mitä mieltä olen koko tempauksesta. Tavallaan voin ymmärtää myös sen, miksi ihmiset on vetäneet herneet hengityskanaviin. Onhan kyseessä sentään naisen rinta, joka on niin uskomattoman härski asia (toisin kuin miehen rinta), ettei sitä kukaan varoittamatta halua joutua näkemään. Närkästyjät voisi hetken miettiä sitä, että kyseessä oli juhlien jatkot eikä itse juhlat. Jatkot. En varmasti pysty edes laskemaan montako kertaa olen baarissa nähnyt miehiä heilumassa yläosattomana, viimeksi viikko sitten. Jos nainen tekisi saman niin veikkaisin että lentäisi baarista ulos. Kaipaan samoja sääntöjä miehille, naisille ja muunsukupuolisille, ja se sääntö olisi mielestäni että paita päälle julkisilla paikoilla rantoja lukuun ottamatta. Minä en haluaisi näyttää tissiäni live-tv:ssä, mutta se johtunee siitä, että yhteiskunta on saanut mut pitämään vaatteet päällä, olenhan nainen. Arvostanb kuitenkin sitä, että rohkeammat uskaltaa tehdä villejäkin juttuja edistääkseen hyviä asioita.

  Sotaveteraanit ei mielestäni liity jatkoilla rinnan vilauttamiseen millään tavalla, vaikka olisi itsenäisyyspäivä. Toivotan onnea kaikille niille, jotka tosiaan jaksavat olla kiitollisia ja kunnioittavia tasan sen itsenäisyyspäivän ajan. Jos se riittää siihen, että voi kokea itsensä hyväksi ihmiseksi niin eipä ole ihme, että tissi pilaa päivän. Toki nämä ihmiset voittavat tässä tavallaan jotain kuitenkin, koska sinä kiittämätön ja törkeä tissinvilauttaja olet nyt huonompi ihminen ja närkästyjät saa syyn kokea olevansa vähän parempia. Ja vaikka sä Säde oletkin nyt ilmeisesti onnistunut häpäisemään naiset, feministit, veteraanit, itsenäisyyspäivän ja varmaan koko Suomen, uskon silti että siellä linnanjuhlien jatkoilla on vuosien varrella tapahtunut aika paljon pahempiakin juttuja.

  Kati

  VastaaPoista
 33. Tähän tekstiin olisi hyvä lisä, ettei edes jokainen sotaveteraani pääse linnan juhliin. Jotkut sotamme veteraanit ovat kuset vaipoissa vuodesta toiseen tuntematta mitään arvostusta tekojaan kohtaan.

  VastaaPoista
 34. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 36. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 37. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 38. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Etkös sinä ole aiemmin ollut sitä mieltä, että kun puhutaan jostain ongelmasta niin turha sekoittaa siihen jotain ihan toista ongelmaa? (Naisten tasa-arvosta puhuttaessa ei pidä ottaa puheeksi miesten tasa-arvo-ongelmia.) Mitä tälle periaatteelle on käynyt ja miten natsit liittyy teidän pelleilyynne? Toki ymmärrän, jos koet olevasi yhtä fiksu heidän kanssaan...

  VastaaPoista
 41. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 42. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 43. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 44. Sanonpahan vaan, että...7. joulukuuta 2019 klo 17.28

  Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 45. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 46. Samaa mieltä! Miten tissit oli isompi juttu kun luvalla tarpovat natsit tai vähävaraiset? Miten ihmeessä?! Ihan hyvä että tempaisitte linnanjuhlien jatkoilla! Laitoitte monta kiveä liikkeelle. Aivan varmasti! Vanhuksia, veteraaneja ja Lottia tulisi muistaa kaikkina päivinä eikä vaan yhtenä. Ja linnanjuhlat, miksi siellä on julkimot, politiikot jne. Eikös siellä pitäisi oikeasti olla ne muutama vielä hengissä oleva veteraani ja lotta sekä presidenttipari? Sehän vasta olisi itsenäisyyspäivän juhla! Oikeesti!

  Hyvä että herättelette ihmisiä! Nostan teille hattua ja annan aploodit! Teidän tissi-tempaus saa aikaan keskustelua ja ehkä se olisi avain joillekkin suurille muutoksille

  VastaaPoista
 47. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 48. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 49. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 50. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 51. Muuten ihan ok kirjoitus ja valideja pointteja mutta natsit ja Hurstin itsenäisyyspäivän pieni osanotto keräsivät arkipäiväisyytensä takia vähän kommentteja ja tissit kuitenkin erikoisuutensa takia paljon. Syy ei ole siinä missä kuvittelet sen olevan. Ikävä kyllä. Joskus pysähtyminen ja elämän ja ihmisten ajatusten synkronisoitumisen pohtiminen syvällisesti avaa uusia pinnanmuotoja. Ikävä kyllä suuret massat eivät kykene pidättämään hengitystä ja kurkkimaan väreilevän pinnan alle.

  VastaaPoista
 52. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 53. Huh, mikä somekohu tästä muodostui. :O Miltäs sinusta tuntuu nuo saamasi tulikivenkatkuiset kommentit instagramissa? Joukossa vaikuttaa olevan myös hyvinkin nuoria ihmisiä. :(

  VastaaPoista
 54. Oon lukenut sun blogia varmaan alkuajoilta saakka, mutta en enää. Ihan hirveä tapa tuoda ajatuksiaan esille toisia pilkaten, varsinkin niinkin arvokkaita henkilöitä kuin sotaveteraaneja. Ihan vitun rumaa ja oksettavaa, jopa teidän kaltaisilta sananvapauden puolestapuhujilta. Hyi helvetti!!

  VastaaPoista
 55. Heippa! Mä oon sitä mieltä, että teidän temppu oli todella mauton, ja ymmärrän oikein hyvin sen, minkä takia ihmiset siitä pahoittivat mielensä. Seuraavan kerran voisitte vähän miettiä miten käyttäydytte, sillä toi käytös on epäkunnioittavaa, varsinkin herranjestas linnanjuhlissa! Vaikka mun mielestä teitte todella väärin, ei kellään ole oikeutta sanoa kellekään että "tapa itsesi" tai "vitun huora" yms. Vaikka olitte epäkunnioittavia, ette ansaitse tuollaista kohtelua. Se on tyhmää niiltä ihmisiltä, jotka ovat teitä vastaan, koska asioita voi setviä myös aikuismaisesti, keskustellen. Kiitos olen puhunut:)

  VastaaPoista
 56. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 57. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 58. Onhan tuossa ihan pointtiakin jossain määrin. Mutta silti, linnanjuhlia on järjestetty jo monia vuosia ja se on perinne, kuten melkein myös mielenosoituksetkin. Ja linnanjuhlien tarkoitushan on muistella kaikkia veteraaneja tms, ei se ole oikea paikka alkaa vilauttelemaan nännejä koko kansalle, lähinnä vain hyvin epäkunnioittavaa veteraaneja kohtaan joita varten juhla on. Ja kyllä veteraanit ovat nähneet pahempaa kuin nännit eihän siinä mitään mutta kuvittele nyt kun olisit itse sotinut maasi puolesta ja sinä ainoana päivänä kun sitä nykyään muistellaan, kaksi turhan innokasta feministiä kuokkii vilauttelemaan koko kansalle. Teidän touhu ei edes vaikuttanut enään millään lailla feministiseltä, jos sillä haetaan miesten ja naisten tasa-arvoa, se että näyttelette nännejä juhlissa ei edesauta asiaa mitenkään, päin vastoin feministeistä saa vain huonon vaikutelman ihminen joka ei sen merkitykseen ole perehtynyt. Voisin veikata että melkein jokainen suomalainen nainen on jollain tasolla feministi, ei vaan kehtaa myöntää asiaa tuon kaltaisten tempausten vuoksi

  VastaaPoista
 59. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 60. Eipä yllätä että julkaiset vain teitä puolustavat kommentit tänne. Niitä on varmaan harvassa

  VastaaPoista
 61. Varmaan ihan asiasta näyttelette niitä tissejä. MUTTA. Te veditte ihan itse veteraanit mukaan. Ja mä ymmärrän sen pointin. Mutta te teitte asian esiin niin 97 prosentilla se menee ohi. Todennäköisesti teitte sen tarkoituksella. Noh, metsään meni.

  VastaaPoista
 62. Ihanaa whataboutismia tutkija Rukiverilta. Ei ole vuodet yliopistossa menneet hukkaan.

  Ehkä kun pöly laskeutuu niin uskallat todeta vaan että "tehtiin silein tymästi että oltiin näytety pojille tissiä".

  VastaaPoista
 63. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 64. Minua kiinnostaisi se, millaista reaktiota natsien pitäisi mielestäsi saada. Pitäisikö heiltä kieltää marssiminen? Jos olet sitä mieltä, et kannata tasa-arvoa tai sananvapautta. Selvennän vielä, etten itse kannata uusnatsien aatteita tai arvoja, en ole heidän kanssaan samaa mieltä enkä heistä myöskään pidä. Mutta sananvapaassa Suomessa heillä on oikeus ajatusmaailmaansa ja mielipiteeseensä sekä he saavat osoittaa mieltään ihan siinä missä nekin yhteisöt, joita sinä ja minä myös kannatamme. Raja tulee vastaan vasta siinä kohtaa, kun he tekevät jotain oikeudessa tuomittavaa.

  En yritä tällä tekstillä mitenkään oikeuttaa niitä törkeimpiä kommentteja, joita olette tempauksenne takia saaneet. En vain itse näe, miten sinun ja ystäväsi mielestä Suomen kansalaiset eivät olisi saaneet loukkaantua tahallisesta provosoinnistanne jokaiselle Suomalaiselle tärkeänä päivänä -ja se loukkaantuminen olisi muka pitänyt kohdentaa äärioikeustolaiseen ryhmään, joka kaikkien lakien ja sääntöjen puitteissa pitivät kulkuettaan. Nämä kaksi asiaa eivät mielestäni ole verrattavissa.

  Järkevämpi vertauskohde olisi esimerkiksi ollut, miten otetaan vastaan natsit ja esim. Pride-kulkue. Molemmat ovat lain puitteissa tehtyjä mielenosoituksia ja Pridella on huomattavasti enemmän negatiivista huomiota kuin mitä uusnatsit Itsenäisyyspäivänä saivat.

  VastaaPoista
 65. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 66. Näytä vaa tissejäs jos on pakko... Mut oisko jokin muu paikka ollut parempi tälle aktille kuin nää kemut?

  VastaaPoista
 67. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 68. Otanpas lerssini esille ja läpsin sillä Haukiota. Sit ihmettelen siitä syntyvää kohua - sehän oli vain pelkkä mielenilmaus jonkin satunnaisen hyvän asian puolesta, senkin siat!?

  Teitä ei voisi vähempää vanhusten ongelmat kiinnostaa, haette vain huomiota itsellenne heidän kustannuksellaan.

  Lisähuomiona voisin ihmetellä natsivastaisessa mielenilmauksessa esiintyneitä Neuvostoliiton lippuja. Mitä helvetin helvettiä ihan oikeasti? Samaa kastia natsien kanssa, kaksinaamaiset paskat.

  VastaaPoista
 69. Tissit on ihan ok. Normaali osa ihmisiä.
  Se sen sijaan ei ole ok, miten inhottavasti ja epäkunnioittavasti pilkkaatte niitä jotka ovat Teillekin mahdollistaneet tuon aktivisminne. Varsinkaan kun mitä ilmeisimmin tiedä vähääkään siitä miten veteraaneja hoidetaan nykyisin. Ja ilman sitä, tästä tuskin olisi tullut minkäänlaista kohua.
  Kaikki tosiaan ei ole sallittua edes "hyvän asian nimissä". Veteraanien käyttäminen ratsuna kun samalla syyttelette muita keppihevostelusta ei ole oikein, saati fiksua. Eikä se eddistä tiedän omaakaan aktivismianne.. mutta ehkä teillä edes oli kivaa se pienen volautuksen aikana. Että olisi edes jotain hyötyä jutusta.

  VastaaPoista
 70. Vajaa 3k ihmistä oli natsien vastaisessa mielenosoituksessa samalla kun te olitte jossain baarissa näyttämässä tissiä.

  Kyllä varmaan teidän onneton viestintänne on teidän omaa vikaanne eikä kenenkään muun.

  Ei siis sillä, asia on oikea ja silleen. Kommunikaatio sen sijaan oli nyt vaan täysin epäonnistunutta.

  VastaaPoista
 71. "Mikähän näistä sai kansan raivoihinsa? Aivan oikein, tissi!"

  "Minun henkilökohtaiselle tililleni kahteen postaukseen sen sijaan oli tullut yhteensä yli 1500 kommenttia."

  Moniko niistä positiivisia?

  "...ja Helsinki ilman natseja -mielenilmauksessa marssii noin 2 700 ihmistä." (YLE)

  Niin, suurempaa ihmismäärää kiinnosti kuitenkin ne natsit kuin ne tissit. Itekin myönnätte, että pointtina oli shokeerata, aiheuttaa reaktio. Ja tiedostatte, että sellainen varmasti tulee. Ja jos te ootte rehellisiä itellenne, niin ymmärrätte et se vihan määrä olis luultavasti about samaa luokkaa jos siellä ois vaikka Hakkarainen heilunu ilman paitaa. Ni ei se varmaan ihan NIIN paljon yllättäny. Lapsellinen käytös on lapsellista käytöstä.

  Jos teidän pointtina ois ollu ne veteraanit tai köyhät, niin te oisitte varmaan noinkin etuoikeutetussa tilaisuudessa voinu käyttää aikaanne enemmänkin niistä ongelmista keskusteluun vaikutusvaltaisten ihmisten kanssa sen sijaan et onnistuitte saamaan itsenne keskiöön. "How can I make this about me?"

  "Keppihevonen" on viime vuosina ollu aika köykäsesti heitelty termi, mutta nyt se taitaa olla paikallaan.

  VastaaPoista
 72. Ihana, että sinä olet kiinnostunut vanhusten jokapäiväisestä hyvinvoinnista. Harva tosiaan välittää muulloin kuin itsenäisyyspäivänä tai jouluna. Löydät varmasti tapoja auttaa vanhuksia tai enhän toki tiedä, vaikka tekisitkin jo töitä vanhusten parissa. Tosiaan, monia kiinnostaa käyttää aikansa ja energiansa enemmän mm.”tissiasioihin”, sen sijaan että kävisi vaikkapa joka viikko vapaaehtoisena ulkoiluttamassa vanhuksia. Kaikkea hyvää sinulle! :)
  Terveisin 20 vuotta monen vanhuksen tarinat kuunnellut ja heidän kanssaan itkut itkenyt, laulut laulanut ja naurut nauranut lähihoitaja

  VastaaPoista
 73. Tälleen karusti ja lyhyesti sanottuna:
  -Natsit vois marssittaa uuniin, persut voi lipua perässä.
  -Tukijärjestelmän rakennetta pitäisi muuttaa ettei ihmiset putoisi sairauden yllättäessä järjestelmän ulkopuolelle. Miten jotkut näkee nälkää ja jotkut(löytyy omista tutuista) elää kun mitkäkin porvarit tuilla, rahaa sataa laariin enemmän kun monen kkpalkka.
  -Ja sitten tissiin, vittu huoh! Eiköhän olis jo aika unohtaa porno ja sen luoma seksistinen kuva rinnoista. Naisen rinnat on lapsen ruokkimista varten. Olen liian monet kerrat joutunut vanhoille setämiehille sanomaan, et hei en mäkään kyylää sua kun sä syöt joten anna mun vauvan ruokailla rauhassa.

  VastaaPoista
 74. Se että yrittää siirtää keskustelua kaikkeen muuhun kuin siihen että itse perseili, niin ei ainakaan jää lukijalle epäselväksi. Tissit ei nyt merkkaa mitään nykypäivänä. Jos niin kuvittelee, on jäänyt pahasti menneisyyteen.

  VastaaPoista
 75. Ai sä lisäiletkin vain itteäs miellyttäviä kommentteja. Tosi hyvää "keskustelun ja tietoisuuden levittämistä"

  VastaaPoista
 76. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka monta kommenttia tämän postauksen alta on poistettu. Ei siksi että ottaisin jollain tavalla kantaa asiaan, vaan pelkän statistiikan takia.

  VastaaPoista
 77. Tämä voi olla ehkä hieman yliampuva idea, mutta voisi olla mielenkiintoista nähdä kuvaajia siitä, minkä tyyppisiä kirjoituksia postauksesi saavat eriteltyinä juurikin vaikka laadun tai kirjoittajan – oletetun – signaalin perusteella. Näin nörtin näkökulmasta olisi kiinnostavaa nähdä millä tavalla arvioidut lukijat kirjoittavat palautteitaan :)

  VastaaPoista
 78. Oon lukenut sun blogia nyt jo vuosia, ja vaikka ehkä hieman koenkin että aikansa ja paikkansa tisseille ja naisen kehon vapauttamiselle voisi olla jonain toisena päivänä, niin kunnioitan ihan hitosti miten uskallat seisoa selkä suorassa kritiikin ja mölyn keskellä!

  Ja tottahan se on, että se että nännit järkyttää Suomea enemmän kuin natsit Helsingin kaduilla on ihan helvetin pelottavaa.

  VastaaPoista
 79. En nyt ole missään vaiheessa ollut sitä mieltä, että just tissien vilauttelu on sitä aktivismia mitä tarvitaan, mutta ei se toisaalta ole ollut multa pois jos te siellä täällä vilauttelette.

  Mutta sitten tuollainen veto itsenäisyyspäivien juhlassa on aika lapsellista ja väsynyttä. Ja ei siksi, että olisi huono itsetunto siitä miten vanhuksia kohdellaan, vaan siksi että ainakin itse haluaisin pitää itsenäisyyspäivän juhlat vapaana kaikenlaisesta mielensä osoittamisesta ja vastaavasta. Luulen että moni muukin on suivaantunut enemmänkin tästä sekä huonosta käytöksestä eikä niinkään siitä että OMG TISSI.

  Sun juttuja pitkään seuranneena oon välillä ihasillut sitä, miten hiton fiksu olet. Ja toisinaan aina tulee mieleen että sitä arvostelukykyä tarttis joskus vähän lisää. Niinku nyt ois tarvinnu.

  VastaaPoista
 80. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 81. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 82. Mustakin tuntuu että nyt on joillain mennyt puurot ja vellit sekaisin, että mistä se kansa niin suuttui.
  Kun ei se ollut nyt se tissin olemassaolo.

  Monia ärsyttää käytös, joka näyttää julkisuuden hakemiselta ylevän viestin siivellä.
  Se, että juhlissa kuokitaan ja vilautellaan ja retostellaan kuinka häpeämättömiä nyt ollaan.
  Se, että sanotaan h.vetin sotaveteraanit.

  Tulee fiilis että toinen saa idean shokeerata ja toinen kannustaa. Asenne on Me vastaan patriarkaalinen sorto, jolloin omat tekemiset tuntuvat oikeutetuilta.

  Tulee tunne että tuo ajattelu on mennyt överiksi ja siitä on tullut elämän tarkoitus. Mörköjä on kaikkialla. Taistelumoodi on jäänyt päälle.

  Oletteko kertoneet julkisuudessa nyt ollessanne mitä teette näiden vanhusten /veteraanien hyväksi itse?
  Jotain käytännön vinkkejä omasta kokemuksesta, muutakin kun vilauttaminen?
  Jotain teini-iän laulamisen jälkeen?

  Voin puhua vain omasta puolestani tässä, eikä tarkoitus ole haukkua ketään vaan käydä keskustelua.
  En mitenkään hyväksy ja kannata haukkumis-tai uhkailuviestejä.

  Musta tuntuu surulliselta ja väsyneeltä koko tämä keskustelu. Itsenäisyyspäivä on arvokas päivä, joka ansaitsee erilaista jälkihuomiota.

  VastaaPoista
 83. Tää nyt on vai mun mielipiteeni eli whatever,mut aika monella kritisoijalla on tässä ollut hyviä pointteja et ton tissimanifestin vois hoitaa paljon fiksumminkin.
  Ei ketään tässä nyt varmaan oikeasti se tissin näkeminen telkkarissa hetkauta,paitsi jotain tuhatvuotisia kukkahattutätejä.
  Vaan se miten lapsellisesti ja nolosti tuo teidän tissivallankumous toteutetaan.Ei ihan tule sellanen olo et näillä tissinaisilla olis kaikki muumit laaksossa.
  Ja juu koen olevani naisten puolesta ja feministi jne,mut mulle on ihan helvetin sama saanko esitellä tissiäni klubilla tai missä,koska en edes imetysaikana halunnut tissiäni julkisesti esitellä.
  Ymmärrän et se tissi ei ole mikään iso juttu eli ok jos haluatte niitä näytellä,mut vähän ees tyyliä ja älyä toimintaanne.
  En halua et naisasioita edustaa tuollaiset narsisti-katsokaa mua-feministit joille suurin osa ihmisistä vain nauraa.Jos jotain niin tääkin tempaus vain ajaa alas koko aatetta.
  Aikanaan ihailin sun asennetta mut nykyään ihan diudiu hommaa.

  VastaaPoista
 84. Seurailen instaasi ja tykkään sellaisesta seko-rohkeista jutuistasi. Nyt olin ihan että MITÄ VITTUA SIELLÄ TAPAHTUU??? Kauheat määrät haukkumista jne. Kursorisesti tutkin, mistä on kyse.
  Siis enpä ole seurannut tätä tissikuviota enempää, kuin että olet todella tyytyväinen että jollakin tapaa horjutetaan tota pönötystapahtumaa?! Harmi että se oli niin hieno asia kuin rinta, joka nyt sai ikäänkuin syyllisen ja likaisen leiman.
  Kyllä, jotenkin toi jäätävä ökyily, mikä tehdään veteraanien varjolla pitäisi horjuttaa.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!