tiistai 14. huhtikuuta 2015

#effyourbeautystandards

Laitoin nyt tuon hashtagin tähän otsikoksi silläkin uhalla, että vaikuttaisin hurmokselliselta bodypositiivikolta. Mitä siis olenkin, ei siinä mitään, mutta jollain tasolla ilmiö myös ärsyttää minua. En tajua sitä, miksi erikseen pitää aina ilmoittaa, jos kokee olevansa itseensä tyytyväinen. Mutta kyllä se vaan pitää, koska sillä tavalla levitetään hyvää sanomaa: eivät kaikki kauneusihanteista poikkeavat vihaa itseään, kuten media mieluusti antaisi ymmärtää. Enkä puhu tässä nyt pelkästään normaali- ja isokokoisista naisista, joita bodypositive-termillä yleensä tarkoitetaan, vaan otan joukkoon myös kaksoisleukaiset, kyömynenäiset, isojalkaiset ja vaikkapa karvaiset ihmiset. Ja ihan kaikki muutkin ihmiset ja piirteet, jotka eivät siihen pieneen, kauniiksi määriteltyyn joukkioon sovi.

Nyt joku alkaa nillittää, että näytänhän tässä ihan kauniilta. Niin näytänkin, mutta silti saan melkeinpä päivittäin kuulla eri paikoista, miten vielä ehtii kesäkuntoon, naisten pitäisi meikata itseään, ei saisi meikata itseään, tatuoitu nainen on pilalla, normaalipainoinenkin nainen on lihava ja lihava taas on vastenmielinen, isoille reisille ei sovi ne ja ne vaatteet, lävistykset ovat roskaväen juttu, jotakuta ällöttää pitkät naiset, älykkäät naiset, hauskat naiset, suorasanaiset naiset ja elävät naiset, isot rinnat ovat ällöttävät ja roikkuvat, pisamat ovat kamalia, isot käsivarret kannattaa verhota hartiahuiviin, näin piilotat mahamakkarasi seksin aikana, hiusten värin pitäisi olla se ja se ja se, kaksoisleuan saisi pois jumppaamalla naamaa, käyttäydy kunnolla niin olet haluttava miesten silmissä ja että yksikään nainen ei kuitenkaan ikinä kelpaa, sillä yksikään nainen ei ole täydellinen eikä tule koskaan olemaankaan. Mutta silti sitä pitäisi tavoitella ja ostaa rasvaa, tuubia ja silikonia ja läiskiä sitä ympäri kehoa ja sitten vihata itseään siinä kaikessa mössössä. 
Eilisen postauksen jälkeen sain sähköpostia, jossa lukija kiitteli tekstistä ja mainitsi erään keskustelun pahamaineisella Vauva-palstalla. Joo joo, tiedän että kyseessä on Vauva-palsta, mutta älkää vielä hermostuko. Keskustelussa kerättiin kauneusihanteiden vastaisia piirteitä, joista ihmiset viehättyivät. Keskustelua lukiessa tuli tosi hyvä mieli! Ihmiset tykkäävät niin monista eri asioista, jopa sellaisista, joita en itse olisi koskaan ajatellut viehättäviksi. Joku näki kauniina hörökorvaiset, jotakuta kiinnosti vinot hampaat ja jonkun mielestä jopa tummat silmänaluset tekivät ihmisen mystisen näköiseksi! Niinhän ne itse asiassa tekevätkin.

Keskustelusta inspiroituneena ajattelin laittaa hyvän kiertämään myös täällä blogissa. Minä voin aloittaa listaamalla kauneuskäsityksestä poikkeavia asioita, joita itse pidän viehättävinä miehissä, naisissa ja ihmisissä. Sitten haastan teidät lukijat jatkamaan listaa, joko kommenttiosiossa tai omissa blogeissanne. Haluaisin koota listan, jossa mainittaisiin kaikki sellaiset piirteet, joista joku on epävarma! Eli aika iso homma siis. Olkaa kuitenkin rehellisiä - olen ihan varma, että yhdessä viehätymme rumimmiksikin leimatuista piirteistä.

Ensimmäinen ihailemani asia on jo viime postauksessanikin mainitsema päärynävartalo (naisella). Siro yläkroppa, kapea vyötärö ja vaaaaltava lantio ja pylly - siinä silmäni lepää. Joskus tahtomattanikin käännyn katsomaan tällaisen naisen perään. Minua ei haittaa selluliitti eikä tutisevuus!

Toinen liittyy edelliseen: naisella pieni vatsakumpu alavatsalla. Se on niin söpö! Joillekin animetytöille on oikein piirretykin tällainen. Itsellänikin on pieni pömppis, mutta se ei sula niin söpösti lantioon kuin toivoisin.  Se ei haittaa, sillä voin ihailla salaa muilla naisilla tätä näkyä.

Ei pikku masu naista tai miestä pahenna!
Kolmas on hoikat, todella pitkät ja todella lyhyet naiset. Esimerkiksi Husky on 180 cm pitkä ja käyttää silti ylpeästi 20 sentin korkkareita - siinä vasta todellinen näky vaikkapa baarissa. Sitten taas lyhyt nainen on vaan niin suloinen, että henkeä salpaa. Jos lyhyys on vielä yhdistetty tuliseen luonteeseen, niin ihan mahtavaa. Tokihan pituutta arvostetaan mallimaailmassa, mutta tiedän monia naisia, joille pituudesta on tullut trauma. Siksi tämä pääsi tähän listalle!

2-metrinen Husky!
Neljäs on vähän isompi ylähuuli kuin alahuuli. Siskollani Herneenversolla huulet menee näin, ja hän on todella kaunis - näky on niin epätavallinen. 


Viides koskee miehiä ja se on pitkät hiukset. Muutenkin saa olla karvainen. Miehelläni He-Manilla on niin pitkät jalkakarvat, että näyttää kuin hänellä olisi aina jalassa villahousut!

Kuudes koskee sekä miehiä että naisia. Tämä on oikeastaan saanut alkunsa yhdestä Kaari Utrion kirjasta, en nyt muista mistä - olisiko ollut Haukka, minun rakkaani. Kirjassa oli vaalea muinaisia suomalaisia taikoja osannut tyttö, jonka silmäripset ja kulmat kuvattiin valkoisiksi. Siitä lähtien olen pitänyt erittäin kauniina tosi vaaleita karvoja! Harmi, että niin moni käyttää ripsiväriä.

Seitsemäs on erikoiset nenät. Miehelläni on komea aatelisnenä ja minulla sivusta katsottuna pieni, hiukan kaartuva hyppyrinenä (joka oikeastaan ei ole kauhean erikoinen mutta mieheni pilkkaa minun juosseen seinää päin!). Tykkään myös Christine Baranskin nenästä - se on jotenki ärsyttävän näköinen ja saa miettimään! Miten voi nenä saada miettimään??? Siinä vasta ominaisuus!

Kahdeksas ei oikeastaan koske suoraan ulkonäköä, vaan ehostamista. Tykkään sotkuisesta meikistä, hiuksista ja vaatteista, jotka ovat vähän sinne päin. Liian sliipattu ja laitettu ulkonäkö ei miellytä sitten yhtään. Tästä saankin hyvän tekosyyn olla itse aina kuin seinästä revitty! -->

Lisäksi tykkään, että ihmisellä on jokin pieni "vika". Liika täydellisyys ei toimi, siitä tulee mieleen vain tönköt missit. Siksi tykkään tosi paljon, jos muuten perinteisesti kaunis ihminen on vaikkapa ottanut näkyvän lävistyksen tai kasvoissa on arpi. Siinä mielessä ajattelen samalla tavalla kuin näissä Maj Karman biisin sanoissa sanotaan:

Kuinka tyypillistä,
ihastuin taas heikkouteen
Arpeesi tai hulluuteesi
melkein kauneuteen
Maj Karma - Arpi

Oikeastaan melkein kaikki nämä piirteet ovat minulle siksi kauniita, että ne kuuluivat alunperin jollekin rakastamalleni ihmiselle. Minulle kauneus syntyy siitä, kun tunnen ihmisen: en oikein osaa pitää ketään minkään näköisenä, ennen kuin tiedän heidän luonteensa. Toki pystyn arvioimaan ihmisen ulkonäköä objektiivisesti, mutta minulle sillä ei ole merkitystä. Monet ihmiset ovat tulleet mielessäni todella kauniiksi, kun olen huomannut, miten kilttejä, hauskoja tai välittäviä ihmisiä he ovat - ja myös päinvastoin. Sitten näiden ihanien ihmisten piirteet ovat siirtyneet päässäni tarkoittamaan kaunista, esimerkiksi tuo Herneenverson ylähuuli - en ollut ennen ajatellut mitenkään erityisesti huulten kauneutta saatika sitten hiukan liian suurta ylähuulta.

Peace out - MRV kuittaa
Nyt jos joku rakkaista ystävistäni ei löytänyt omaa piirrettään tuosta listalta, ei kannata vaipua murheen alhoon. Se tarkoittaa vain sitä, että sinussa ihailemani piirre vastaa kauneuskäsityksiä. Yritin miettiä tähän sellaisia, jotka eivät mahtuisi perinteiseen kauneusihanteeseen. Facebookissa eräässä feministiryhmässä keskusteltiin siitä, saako toisia kehua. Mielestäni tietyissä rajoissa saa ja siitä tulee hyvä mieli. On eri asia kehua vilpittömästi ja siirtyä seuraavaan aiheeseen, kuin keskittyä pelkästään ulkonäköön tai keskustella vain toisen perseestä.

Minkälaisia piirteitä teille tulee mieleen, arvon lukijaraati? Tykkäisikö joku vaikka jostain ihan käsittämättömästä?

31 kommenttia:

 1. Katseeni harhailee aina muodokkaiden naisten perään, ihania.

  Miehissä viehättää kaljut, parrakkaat ja muutenkin karvaiset miehet. Sellaiset voimakkaat, työllä lihaksensa kasvattaneet hirvaat. (sellainen iso painijaköriläs mullon kotona).

  Toi "viallisuus" kiehtoo mua myös paljon. Omalla kohdallani olen oppinut arvostamaan vatsaa halkovaa 3x sektiohaavaa. eriparisia rintoja, pisamia, luonnostaan punaista tukkaa isoa takapuolta ja mitä näitä nyt on joista on kaikkea paskaa nuoruudessaan saanut kuulla. Ne tekee minusta minut, erikoisen näköisen, omanlaisensa ja perhana, ihan hemmetin hyvän näköisen kissan.

  Olkoon nainen minkäkokoinen tahansa niin jos kantaa itsensä kauniisti ja tuntee oman seksikkyytensä nahoissaan niin se jos mikä vie jalat alta.

  Ja suuret, lempeät kädet vie multa aina jalat alta.

  Ja kumma kyllä. Kotiäidin sotkuisessa nutturassa on jtn hämmentävän seksikästä.

  VastaaPoista
 2. RYPYT! Ne vaan tuo "sitä jotakin" ihmisen ulkonäköön, ihan sama onko mies vai nainen kyseessä.

  VastaaPoista
 3. En oikeastaan osaa yksilöidä mitään tietynlaisia piirteitä, mutta varmaan tuo "viallisuus" kiehtoo minuakin. Ihmisten yksilölliset ominaispiirteet tai joidenkin piirteiden mielenkiintoinen kombinaatio. Luonne vaikuttaa myös paljon. Tyhmästi käyttäytyvää yksilöä on mahdoton pitää miellyttävän näköisenä.

  VastaaPoista
 4. Isot rinnat on kivoja, kunhan kaula-aukko on antava. Pienet rinnat on yhtä kivoja mutta ne saa kyllä pilattua rintsikoilla - ohut vaalea t-paita on parempi. Kunnolla riippuvat rinnat on erittäin kivoja, kunhan on tiukka paita, joka huolehtii "matalasta" profiilista. Ei kai keskikokoisissa rinnoissakaan ole mitään vikaa. Rasvan määrällä vartalossa ei ole suurta väliä, sen verran kun on, ettei lihakset erotu, niin se riittää. Pisamat on kivoja, samoin pupunhampaat. Raitapaidat on hirveitä. Mutta ei niin kauheaa kuin avonainen kaula-aukko, jota kiskoo vähän väliä ylös tai peittää kädellä kun kumartuu. Pukis vaikka poolon, jos katseet ahdistaa. Anteeksi.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Pisamat, ne on vaan niin sööttejä!

  VastaaPoista
 7. Jättimäiset pyllyt! Ohuet huulet. Ja vinot hampaat, pupuhampaat, rako hampaiden välissä ja vampyyrihampaat. Ilmeisesti olen hammasfriikki. Hampaiden ei myöskään tarvi olla erityisen valkoiset. Nämä siis naisilla, olen mies.

  VastaaPoista
 8. Luonnonkiharat hiukset. "Värivirheellinen" karvoitus (Siis.. esmes veljeni on muuten ihan blondi-blondi, mutta hänelle kasvaa punertava parta.).

  VastaaPoista
 9. Mua viehättää isot nenät, ihailen aina iranilaisten kavereideni voimakkaita neniä, vaikka moni heistä kriiseilee niiden kanssa.

  Lievästi karsastavissa silmissä on myös usein jotain viehättävää.

  VastaaPoista
 10. Jos miehellä on suonet hyvin näkyvillä ranteissa niin jostain kumman syystä menen siitä ihan sekaisin �� Niin miehistä, uuuuh ;)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa tekstiä! Ja mahtavaa kuinka joku muukin ajattelee samoin kuin minä, eli ihmisen todellinen kauneus (ja rumuus) tulee kunnolla esille vasta kun tämän tuntee. Itsellä on juuri samanlaisia kokemuksia siitä, kuinka ihminen johon olen tutustunut kaunistuu sitä mukaa mitä enemmän häntä tuntee.
  Itselläni on iso takamus ja paksut reidet eikä harmita yhtään (paljolti mieheni ansiota, joka pitää tukevammista reisistä, eikä ymmärrä laihojen säärien ihailijoita ollenkaan). Saatan myös itse ihailla jonkun toisen muhkeaa perää.
  Toisaalta kyllä pienikin peppu voi olla nätti. ;)

  VastaaPoista
 12. Miehellä parta oijoijoi...<3 Sellainen kuin Hynysellä tai Ragnarilla

  Naiset joilla on vähän pyöreähkö nenä ja siinä roikkuu Septum, niin söpöä! Miksen itse omista semmoista nenää...

  Täällä mainitut pisamat,rypyt ja hammasraudat, niin suloisia!

  Suuret bambimaiset silmät, kaverillani on tällaiset ja joskus jään vaan tuijottamaan niiden söpöyttä ja unohdan kaiken muun.

  Poikaystävällä liikkuu söpösti nenä ylös ja alas, kun keskittyy/nauraa :´´)) Pidin sitä aluksi tosi kummallisena tapana ja vähän häiritsevänä, mutta ehkä tuo pieni lisämauste toi lisää vipinää kun siihen sitten rakastuin.

  Ystävälläni on myös kuoppa selässä, se on juuri sellaisessa kohdassa, josta muumeilla alkaa häntä, kutsun tätä kuoppaa "muumikuopaksi"

  Ihmiset jotka ovat vasenkätisiä ja kirjoittavat jotain, niin kiehtovaa!

  Myös ihmiset jotka punastuu :D Itselläni tämä näyttää lähinnä painajaisunelta, koska paisun räjähdysalttiiksi tomaatiksi, mutta muut näyttävät todella suloisilta kun on vähän hehkua kasvoilla.

  VastaaPoista
 13. miehellä raskaat, turvonneet luomet/silmäpussit, mallia Gary Sinise. Ihanaa :)

  VastaaPoista
 14. Vinot tai jollain tavoin "tavallisesta" poikkeavat hampaat ja ohuet huulet (ne ovat niin raikkaan ja persoonallisen näköiset). Erikoiset nenät, niissä on aina luonnetta. :) Myös oikein pörröiset hiukset ovat mahtavat ja todella söpöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri ne piireet joita eniten itsessäni murehdin <3

   Poista
 15. Toi on kyllä totta, että se millainen ihminen on vaikuttaa siihen miltä se omissa silmissään näyttää. Kun tutustun ihmiseen joka paljastuu huipputyypiksi, alkaa hän silmissäni näyttää paljon kauniimmalta/komeammalta kuin enne. Ja kun taas tutustun ihmiseen, joka on täysin kusipää, alkaa hän myös näyttämään koko ajan rumemmalta ja rumemmalta.

  VastaaPoista
 16. Mä tykkään miehillä isoista mahoista, mitä isompi sen parempi :) Ja likaset ja hikiset raksamiehet, ai ai ;)
  t- mää vaa

  VastaaPoista
 17. Pisamat, olen niin katkera, kun kaikille muille perheessä niitä tulee kesäisin paljon, itse iloitsen, jos edes yhden havaitsen omassa naamassani. Isot nenät, arvet, pienen pienet jalat (kaverilla on 35:n jalka ja ne ovat ylisöpöt) ja muutenkin lyhyet ihmiset. Vihreät silmät ja eripari kädet, hassut ihonvärit (avokilla kädet tummemmat, mitä muu kroppa ja vaalenee tasaisesti kohti käsivarsia, mutta ei tupakantummentamat ja eräällä tutulla iho taittaa violettiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kalpeus, todella kuulas iho on jotenkin ihanan mystinen.

   Poista
 18. Pisamat!!!
  Lyhyet ihmiset
  Epäsymmetrisyys
  Haalistuneet arvet
  Ja just ne pikku "viat", määkään en tykkää liian sliipatusta olomuodosta. Sellanen boheemi rantapummi on täydellinen, mut ei muissakaan vikaa oo :D

  Miehillä
  Naururypyt silmien ulkonurkissa (uuuuuuuuuuuh... tosi hot jätkillä!! Eikä ne naisillakaan rumilta näytä todellakaan! Niissä on jotaki niin ihanaa)
  Pienet silmät & tuuheet tummat kulmakarvat
  Isot kädet

  Naisilla
  -hörökorvat
  -sellaset bambi-ihmiset joilla on tosi pitkät ja hontelot raajat
  - kunnon kurvit
  - sellanen 'viallinen' hammasrivistö esim. rakoja hampaitten välissä jne

  Vanhoilla ihmisillä oli sitte nainen tai mies
  - buldoggiposket, tiiättekai sellaset vähän lärpähtäneet posket nii että ne roikkuu leuan ohi. Niiin sulosia :D
  - kaikki rypyt
  - ryppyset mutta pehmeet kädet
  - harmaat/valkoset hiukset
  - se ku kaikki vanhuksissa on sellasta pehmeetä, roikkuvaa ja tosi halattavaa :)

  VastaaPoista
 19. Mä rakastan karvoja hassuissa paikoissa. Esimerkiksi korvannipukoista kasvavia karvoja. Niissä on jotain älyttömän söpöä.

  VastaaPoista
 20. Tämä postaus oli aivan mahtava ja inspiroiduin tekemään oman listauksen tästä aiheesta; täältä löytyy. :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille ihanista kauniista asioista! Koitan vastailla yksilöllisemmin ensi viikolla, jos ehdin, koska minulla on miljoona asiaa, mitkä pitäisi saada tehtyä ennen torstaita. Mutta arvostan näitä kaikkia ja varmasti kaikki tämän postauksen lukevat arvostavat myös <3 Kuulostaa kliseeltä ja siirapilta, mutta olette tärkeitä <3

  VastaaPoista
 22. Mun käsitys seksuaalisuudesta pohjaa aika vahvasti Kaari Utrion tuotantoon, jota lapsena/nuorena luin :) Tosin niissä ne sukupuoliroolit on aina aika vakiot. Mua on aina viehättäneet sellaset tytönnäköiset pojat, pojat joilla on vahva alapurenta, pojat, jotka on jotenkin hinteliä eikä mainstreamia, pitkät hiukset miehillä tietenkin. Tumman tukan ja tosi sinisten silmien yhdistelmä on kans hot miehellä (mut sitten olen kuitenkin aina seurustellut vaaleiden kaljupäiden kanssa). Naisilla luonnollisuus.Älä ota pahalla, mutta ite vihaan tatuointeja ja poistatan omaa ysäritribaaliani paraikaa kalliilla, ja tietenkin hirveän paradoksaalista on se kun itsensä pitäisi "hyväksyä". Naisissa kaikki, mikä on jotenkin erilaista kuin itsessä, etniset piirteet.

  VastaaPoista
 23. Mun täytyy sanoa, et on tosi vaikee keksiä piirteitä, joita pitäisin jotenkin yleisesti kauniina, kaikki riippuu niin paljon kokonaisuudesta. Just niinku vaikka et poikaystävällä on rintakarvoja kuin pienellä karhulla, mikä on musta kauheen ihanaa ja niitä on kiva silitellä ja haroa, mutta ei rintakarvat mitenkään yleisesti ottaen herätä suuria tunteita oikeen mihinkään suuntaan.

  Tänään muuten näin tytön, jolla oli ihana superiso ylähuuli, johon kiinnitin positiivisesti huomioni :D

  Mut pari juttua tuli mieleen;
  Niinku vaikka jo moneen kertaan mainitut pisamat. En tajuu, miten kukaan voi olla pitämättä pisamista. Muutenkin ns ginger-tyypit usein ihastuttaa.
  Ja sit se, kun silmät on vähän niinku "liian kaukana" toisistaan. (Vaikee selittää, mut niinku esim. Uma Thurman, Emma Stone, Gemma Ward). Samoin leveät suut :D
  Ja miehissä sellanen feminiinisyys tavallaan. Pitkä tukka, hoikka ruumiinrakenne, sirot piirteet. (Vaikka se poikaystävä onkin sellainen tuuheapartainen ja -rintainen kaljupää, ja täydellinen juuri sellaisena.)
  Vaatteet ei ehkä mee ihan kauneusihanteiden puolelle, mutta tykkään naisilla tosi paljon sellasesta.. öö.. ei-perinteisen-naisellisesta pukeutumistyylistä. Jota voisi ehkä ennemminkin kuvailla rennoksi. Löysät paidat ja vähän roikkuvat farkut tai semmoset ruutupaidat, kyllä te tiiätte.


  Tää on kyllä ihana listaus, varsinkin jos löytää omia piirteitään :D (Niinku sopivan sotkuisuuden, t: ai-pitäiskö-hiukset-harjata-joka-päivä?)

  Sit kun joku vielä alkais ihastella huonoa, hilseilevää ihoa tai kaksoisleukoja, niin avot :D

  VastaaPoista
 24. Aika monia samoja kuin siullakin. Pitkät hiukset miehillä on suurin heikkouteni. Tykkään myös vähän ruipelommista ja noin itseni pituisista (165cm) miehistä. Omassa miehessä on onneksi kaikki nuo kohdallaan, minkä lisäksi on vielä punapää. Pitkät naiset taas ovat mieleeni ja plussaa tulee jos on vähän lihasta. Päärynä vartalot on myös ihania ja nyt kun mainitsit tuon isompi ylähuuli jutun niin sekin on tosi sulonen.

  VastaaPoista
 25. Tykkään ihan hulluna ihmisten käsistä! Joillakin naisilla on hyvin sirot ja pienet kädet, toisilla sellaiset pehmoiset ja parantavan näköiset, itseltäni löytyy suuret mutta naiselliset kädet ja pitkät, ohuet sormet. Ja miehet, joilla on sellaiset suuret tukkimieskädet, jotka kuitenkin niin tavattoman herkästi tekevät pikkuruisiakin juttuja. Hämähäkkimäiset kädet. Kitaristin kädet. Tanssijan kädet. Keittäjän kädet. Ryppyiset kädet. Pulleat kädet. Kaikki kädet! <3

  Karvaiset naiset! Tuuheat kulmakarvat ja luonnolliset puskat kainaloissa, säärissä ja haaroissa, hairy fairy, niin somaa. Masumakkarat. Etenkin synnyttäneiden, vanhempien naisten masuissa on jotain, joka muistuttaa minua jumalattarista, raskausarpineen kaikkineen. Minusta myös omituiset body modit (implantit yms) on tosi kauniita, ja sen yleensä huomaa, kuinka onnellinen ja oma itsensä ihminen on niiden kanssa. Niitä ei oteta hetken mielijohteesta. Pattipolvissa ja konkkanokissa on myös jotain kotoisan kaunista. Tykkään nykyään ihan erityisen paljon suurista käkkäräisistä hiuspehkoista.

  Ihmiset on niin kauniita <3

  VastaaPoista
 26. Siskollani on (hänen omasta mielestään) kaikkea muuta kuin täydelliset hampaat mutta minusta ne ovat tavattoman suloiset - ylhäällä etuhampaat eivät ole suorassa rivissä ja hampaiden välissä on pieni rako. Tuo rako etuhampaiden välissä on mielestäni aivan ihana, muistan kun yhdessä vaiheessa H&M:n mallina oli naikkonen jolla oli juuri tällainen purukalusto ja minä taisin ostaa useammankin vaatteen joita tuo kyseinen malli katalogissa kantoi päällään -ihan vaan huumaantuneena siitä ihanasta, persoonallisesta hymystä! :D
  Pisteet vielä siskolleni siitä että hän otti smiley-lävistyksen joka teki hänen hymystään vieläkin hurmaavamman, ja näin hän samalla opetteli itse ensin hyväksymään ja myöhemmin rakastamaan hampaitaan ja hymyään ihanan lävistyksen myötä.
  Muita rakastettavia "epätäydellisyyksiä" ovat arvet -missä ne ikinä sitten sijaitsevatkin. Arvet ovat kuin iholle piirretty kartta, tarina siitä mistä olen tullut, mitä olen kokenut ja mihin olen päässyt. Rosoinen pinta koskettaessa paljon mielenkiintoisempi kuin sileä, mieluummin silitän sitä aikaa nähnyttä ja elämää kokenutta vanhaa, kaarnaista ja sammalta kasvavaa männyn runkoa kuin kiiltäväksi lakattua parkettia.
  Ylipäätään kaikki "epätäydellisyydet" ovat rakastettavia ja ihania, ne kertovat inhimillisyydestä. Voisin kuvitella että "täydellinen" ihminen vailla niitä vikoja ja puutteita olisi tavattoman tylsä

  VastaaPoista
 27. http://mystateofmindsallpurple.blogspot.fi/2015/07/nobody-perfect.html?m=1

  Sun kirjoitus on 3 kk vanha ja luin sen toukokuussa, jolloin inspiroiduin laatimaan tän pohjalta ison body positivity-postauksen johon liitin noita omia massasta poikkeavia kauneusihanteita. Tää sun on aivan ihana postaus ja ylipäätään kaikki sun postaukset on niin mahtavia! Oikeita päivän piristyksiä, kiitos <3

  VastaaPoista
 28. joo en ny tiiä tuutko ikinä lukemaan tätä kommenttia mutta jos jännistä nenistä pidät etsippä muuten richard harmon!!! se nenä on kyllä niin ihanan uniikki mielestäni mutta mies itse on niin goddamn kaunis muutenkin!???????? emt tuli mieleen vaa :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!