tiistai 21. heinäkuuta 2020

Miesvihaa ei ole olemassa

Tehdään tää selväksi: Feminismi ei ole miesvihaa.

En vihaa kaikkia yksittäisiä miehiä (enkä yleensä edes sano vihaavani miehiä, mutta se ei ole pointti nyt). Kun puhun "miehistä" (tyyliin HELVETIN MIEHET), tarkoitan patriarkaattia ja systeemiä, joka kasvattaa miehiä performoimaan maskuliinisuuttaan tavalla, joka sortaa ja vihaa naisia ja vähemmistöjä.

Naisviha on naisten ja vähemmistöjen kokemaa systemaattista sortoa ja tätä ylläpitävä valtava järjestelmä. Se näkyy läpileikkauksena meidän yhteiskunnassa: esimerkiksi historiassa, rakenteissa, kulttuurissa, stereotypioissa, asenteissa ja kielessä. Se näkyy väkivaltana ja pelkona.

Miesvihaa sen sijaan ei ole olemassa. On varmasti ihmisiä, jotka vihaavat miehiä, mutta käsitteenä siitä ei voi puhua. Se ei ole mitään.

Minä naisena voin sanoa HELVETIN MIEHET. Ja tarkoitan tällä silloin minua sortavaa systeemiä ja tahoa, en kaikkia yksittäisiä miehiä. Samalla tavalla tummaihoiset ihmiset voivat sanoa WHITE PEOPLE ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat voivat sanoa THE HETEROS ARE AT IT AGAIN. Sitä sanotaan punch upiksi.

Syy on sama, kuin miksi ei tarvita hetero prideä tai miksi all lives matter -"aate" on idioottimainen.

Eikö ole erikoista, että en ole koskaan loukkaantunut white people- tai heterovitseistä, vaikka molempiin ryhmiin kuulun? Se johtuu siitä, että ymmärrän toiseutta ja sitä, että niissä ei ole kyse minusta henkilökohtaisesti. Jos on etuoikeutettu valkoinen cisheteromies, on tällaista hirveän vaikea ymmärtää.

Tässä kuvassa tiivistyy täydellisesti kaikki.

Sen lisäksi, että jos ei ole koskaan kokenut toiseutta, on hirveän vaikea sitä käsittää, ei meidän yhteiskunnassamme kasvateta miehiä tunnetaitoisiksi tai asettumaan toisen asemaan. Näin koko etuoikeuden käsittäminen onkin tuplasti vaikeampaa. Oikeastaan olen aika kummissani siitä, että miehet eivät itse sano HELVETIN MIEHET. On todella surullista, että patriarkaatti on riistänyt heiltä puolet ihmiselämän potentiaalista ja naamioinut sen voitoksi.
ps. Tästä lisää seuraavassa postauksessa.

6 kommenttia:

 1. mikä tossa kuvassa tiivistyy? naiset joutuu kantamaan oman taakkansa ja puolet miehen vastaavasta?

  VastaaPoista
 2. just näin. voi vaan kuvitella kuinka vaikea valkoisen cishet miehen on tajuta etuoikeuttaan, varsinkin jos sattuu olemaan myös terve ja suht normaalista perheestä (ei esim. alkoholisti tm. perheestä).homma vaan vaikeutuu kun yhteiskunta vielä opettaa muut (yleensä naiset) asettumaan näiden
  miesten paikalle ja ymmärtämään heitä, mutta harvemmin toisinpäin. Eihän se näistä miehistä pahoja tee, mutta vaikeuttaa heidän empatian kokemista muita kohtaan ja se on varsin mehevä pohja huonoille valinnoille. Perheiden ja yhteiskunnan täytyy siirtyä nykyaikaan ja opettaa pojille samat asiat kuin tytöille ja toisinpäin.

  VastaaPoista
 3. Joistakin lähtökohdista on vaikea ymmärtää, että monet miehet kokevat joutuvansa kantamaan yhteiskunnassa liikaa henkilökohtaista riskiä ja vastuuta. Matriarkaatti (tabu) näkyy armeijassa, syrjäytymisestä, itsemurhissa, syyllistämisessä yms. On aika jännä, että terminologiasta niin tarkat käyttävät esim. sanaa feminismi. Mutta sekin on nykyään tabu.

  VastaaPoista
 4. "Kun puhun "miehistä" (tyyliin HELVETIN MIEHET), tarkoitan patriarkaattia ja systeemiä, joka kasvattaa miehiä performoimaan maskuliinisuuttaan tavalla, joka sortaa ja vihaa naisia ja vähemmistöjä."

  Pari kysymystä:

  1. Miten patriarkaatin olemassaolo ilmenee suomalaisessa yhteiskunnassa tällä hetkellä?

  2. Miten naisia ja vähemmistöjä sorretaan tällä hetkellä?

  "Syy on sama, kuin miksi ei tarvita hetero prideä tai miksi all lives matter -"aate" on idioottimainen."

  Mitä oikeuksia homoilta puuttuu heteroihin verrattuna Suomessa nykyään ja miksi Yhdysvaltain rotuvastakkainasetteluja Suomeen tuova BLM-liike olisi Suomessa jotenkin erityisen merkityksellinen? Suomella ei ole takanaan neekeriorjuuden, apartheidin tai kolonialismin historiaa ja käytännöllisesti katsoen kaikki maassa oleilevat tummaihoiset ovat tänne viime vuosikymmenien aikana suuntautuneen muuttoaallon seurauksena tulleita. He ovat itse valinneet asettua tänne vapaaehtoisesti. Jos he kokevat, etä Suomi on jotenkin läpeensä paska ja rasistinen maa, ei heidän ole mikään pakko olla täällä.

  Terv. nainen, joka ei koe joutuneensa koskaan sorretuksi naiseutensa takia

  VastaaPoista
 5. Toki jos tavoittelet tasa-arvoa tulisi hyväksyä myös "helvetin naiset" tyylisiä huudahduksia. Eikä tälläisten tulisi naisia loukata sen enempää kuin "fucking white people" Feminismihän on juuri tasa-arvoa! Aate siitä että "vain näin saa huutaa" taistelee feminismiä vastaan...

  VastaaPoista
 6. Sä voisit mennä oikeesti töihin. Nää sun tekstit on nii miss information.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!