keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Viis käärmeistä, kunhan saa sheivata!

Olen aina Selviytyjiä katsellessani miettinyt, mitäköhän saarelle saa tuoda ja mitä mukavuuksia siellä tarjotaan. Tulukset ja onget voi voittaa kilpailuista ja sängyt tehdään kepeistä ja lehdistä, joten aika alkeellisissa oloissa eletään, mutta varmaankin lääkkeet saa ottaa mukaan. Mitenköhän on vessapaperin ja menkkahygienian laita?

Tällä viikolla ihan todella absurdi juttu kuitenkin hieman raotti salaisuuden verhoa (tai no, en tiedä miten salaista tieto on ollut, ehkä en vain ole jaksanut googlailla): saarella asukkaiden käytössä on höylät sheivaamista varten! Siis ei hammasharjaa (asukkaat pesevät hampaansa hiilellä, mm), ei aurinkosuojaa (kaikki ovat aina ihan palaneita), ei käärmeiden karkoitinta (öisin myrkkykäärmeet luikertelevat nukkujien ympärillä syömässä leirin rottia) eikä vessaa (ainakin ekassa uudessa kaudessa asukkaat kaivelivat jotain kakkakuoppia) mutta HÖYLÄ. Mitä hittoa??

Ei ne karvat vielä parissa kuukaudessa edes rehota! Tässä useamman vuoden kasvatuksen tulos :D
Ensinnäkin mietitään asiaa käytännön kannalta. Jos on höylä, olisi paras olla myös sheivausvaahtoa tai saippuaa. Oletteko koskaan kokeilleet ajella karvoja ilman saippuaa? Siitä tulee nimittäin aivan todella kipeä iho. Jos taas saippuaa on tarjolla, sillähän voi pestä itsensä. Ja jos itsensä voi pestä, miksei asukkaille saman tien tarjota vaikka sisävessaa, illallisia ja kaikkia muita mukavuuksia?

Suurin kysymys kuitenkin on, että miten voi olla, että tuotannon mielestä monelle naiselle viidakkoon selviytymään lähtemisen kynnyskysymys voisivat olla karvat. Onko näin todella? Siis siellä ollaan kuumassa auringossa ihan palaneina, paskotaan riu'ulla, nukutaan rottien ja käärmeiden kanssa, syödään pelkkää riisiä, palellaan sateessa, ollaan kaukana läheisistä juonittelevien ihmisten keskellä, ei peseydytä eikä pestä edes hampaita, mutta sheivaus on se kynnyskysymys! Onko joku tosiaan näin sanonut vai onko tämä vain tuotannon näkemys asiaan?

Tämä todellakin todistaa, miten tabu naisten kainalokarvat ja karvoitus yleensäkin ovat. On aivan sairasta, että ientulehdus, palanut iho, myrkkykäärmeet ja muut terveysriskit ovat ihan ok, mutta karvat eivät. Jos nyt ulkonäöstä puhutaan, niin tuskin kukaan lähtee sinne viidakkoon näyttämään hyvältä - kaikki ovat ihan meikittömiä, punaisia ja likaisia ymmärrettävistä syistä. Siinä ei yksiä karvoja edes huomaisi.

Olen järkyttynyt.

Aina välillä ajattelen, että karvat ovat jo normalisoituneet. Ilmeisesti elän kuplassa. 

4 kommenttia:

 1. Olen ollut aina amerikkalaisselviytyjiä katsellessani satavarma, että siellä höylätään kaikki karvat ja nypitään kulmatkin, koska ei muuten voisi olla mahdollista, ettei kuukauden jälkeen kenenlläkään rehottaisi mitään. Miehet kasvattavat partaa tunnelman vuoksi, että katsojille tulisi autenttinen fiilis. Olisin ihan valmis uskomaan, että tämä on tuotannon valinta, eikä kisaajilta edes kysytä. Ei vaan voida tehdä ohjelmaa, jossa on "rumia karvaisia naisia", koska kuka sellaista muka haluaa katsoa. :D

  VastaaPoista
 2. Voisin ihan hyvin olla sheivaamatta tuollaisen televisiokisan vuoksi vaikka arkielämässä tavallisesti höyläilenkin, mutta hampaita en suostuisi olemaan harjaamatta kuukautta tai edes kahta päivää. Kuitenkin niin vahvasti ihmisen terveyteen vaikuttava asia!

  VastaaPoista
 3. Harmitti myös ihan sikana, kun tähän asiaan Lola Odusoga kommnetoi, että "olisi halunnut homman olevan aitoa, mutta sheivasi lopulta itsekin kun huomasi muidenkin tekevän niin".
  HÖH!

  VastaaPoista
 4. Luonnolliset, karvaiset naiset ovat haluttavia ja kauniita. Piste.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!