maanantai 30. heinäkuuta 2018

Miehet, kokeilkaa tyttöjen iltaa

Hei pojat, oletteko koskaan kokeilleet viettää tyttöjen iltaa? Ei, se ei ole vastine poikien illalle.* Se on jotain mullistavaa. Omasta mielestäni se on naisena olemisen paras asia, ja tasa-arvon nimissä aion nyt raottaa salaisuuden verhoa ja jakaa konseptin teidän kanssanne.
Kuvat on otettu tyttöjen illastamme, jonka saimme viettää Original Sokos Hotel Vaakuna Helsingissä (ei maksettua mainontaa, mutta yöpyminen oli ilmaista). Kirjoitan itse illasta vielä oman postauksensa, sillä silloin tapahtui kaikkea legendaarista!

Siis, tyttöjen ilta. Onko se skumppaa, hihitystä ja kaverit kihartamassa toistensa hiuksia? Kerrotaan poikaystävien toilailuista tai haukutaan miehiä? Kuunnellaan Girls just wanna have funia ja kokeillaan loputtomasti erilaisia vaatekertoja?

Minua ärsyttää suunnattomasti, kun niin maaginen kokemus litistetään tällaiseksi typeräksi vaaleanpunaiseksi hattaraksi - ainakin elokuvissa. Oikeasti tyttöjen illat ovat terveellisempiä kuin kuukauden annos terapiaa. Ehkä osa alun listauksesta pitääkin paikkansa, mutta se on pelkästään koko konseptin kuorrute.


Meidän tyttöjen illoissa vuodatetaan verta, hikeä ja kyyneliä. Ne ovat puhdistautumisriittejä, joita tarvitaan aika ajoin. Niissä käydään läpi kaikki mieltä painavat asiat eroista läheisen kuolemaan ja sairauksista rahaongelmiin. Mikään aihe ei ole liian raskas.Toisaalta mikään asia ei myöskään ole liian kevyt. Keskustelu voi siirtyä masennuksesta mekkotilaukseen sekunneissa. Vitsit ovat yleensä todella väsyneitä ja yleensä vähintään seuraavana päivänä edellistä iltaa käsitellessä voi nauraa niin paljon, että pissaa vähän housuihinsa.Kyllä, läpi käydään myös epäonnistuneet treffit ja parisuhdeongelmat, mutta ne eivät todellakaan ole niin isossa osassa keskustelua kuin miesten tekemät komediat antavat ymmärtää. Uskon, että tyttöjen iltoja vähätellään popkulttuurissa, koska niiden todellista voimaa pelätään. Eräs myytti nimittäin pitää paikkansa. Be afraid, be very afraid - jos kohtelet yhtä naista huonosti, sen saa tietää koko sisarkunta.

Kun asiat käy läpi ystävien kanssa, myös oma ajatus selkenee. Olen huomannut, että jokin iso ongelmani on ratkennut kuin itsestään tyttöjen illan jälkeen. Esimerkiksi eroni kanssa olin jahkaillut todella pitkään, mutta olin täydellisessä umpikujassa sen suhteen, miten toimia. Sitten tapahtui pullo viiniä ja ilta takapihalla Baby Dollin kanssa, ja jotenkin seuraavalla viikolla tiesin, mitä minun pitää tehdä. Vaikka emme olleet tulleet mihinkään ratkaisuun keskustellessamme eikä BD ollut lykännyt minua suuntaan tai toiseen, vaihtoehdot kirkastuivat mielessäni jotenkin automaattisesti. Vähän kuin se ilmiö, että aivot siirtävät nukkuessamme opiskellut asiat muistiin. Tässä oli tapahtunut jotakin samankaltaista.
Tyttöjen ilta on mystiikkaa. Se on vastaus kaikkeen. Sen tärkeyden todistaa muun muassa se, että ensimmäinen asia, jonka kontrolloivat tai väkivaltaiset miehet yleensä kieltävät, on ystävät.  Eikä ihme, sillä juuri keskusteluissa muiden kanssa huomaa, jos jokin on vialla esimerkiksi parisuhteessa. Siksi kannattaa ensinnäkin pitää tyttöjen illat säännöllisinä (suosittelisin kerran kuussa), koska silloin ei ehdi luisumaan epäterveeseen parisuhteeseen ennen kuin ystävät palauttavat sinut maan pinnalle. Uusissa parisuhteissa kannattaa testata miestä niin, että ilmoittaa menevänsä tyttöjen iltaan. Jos mies alkaa hankalaksi, mustasukkaiseksi tai kehittää riidan jostain muusta asiasta juuri ennen lähtöä, dumppaa se. Poikkeuksetta.

Syy siihen, miksi jotkut epävarmat säälittävät yksilöt pelkäävät tyttöjen iltaa ja ovat siitä mustasukkaisia, ei ole se, että tyttöjen illoissa iskettäisiin estottomasti miehiä ja pidettäisiin orgioita. Ei myöskään se, että naiset vihaisivat siellä yhdessä miehiä ja kehottaisivat toisiaan jättämään puolisoitaan. Se on se, että siellä saa ajatella ja keskustella vapaasti ja pohtia asioita ilman kontrollia. Ei ole sattumaa, että ensimmäisenä diktaattorit aina kieltävät torikeskustelut ja kokoontumiset. 
Eli: miehet, kokeiltaa tyttöjen iltaa. Jos haluatte päästä vauhtiin, voitte kokeilla sitä vaaleanpunaista skumppaa ja toistenne hiusten laittamista - tästä se lähtee. Parhaassa tapauksessa tilanne saattaa eskaloitua siihen, että itkette saunan lauteilla lapsuuttanne. Tämä on hyvä asia ja kuuluu prosessiin. Itkujen jälkeen veljet pyyhkivät kyyneleesi ja laittavat sinulle lisää ripsaria ja kertovat, että et näytä yhtään siltä, että olisit itkenyt. Sitten juodaan lisää skumppaa ja nauretaan ja ehkä baarissa pyydetään DJ:tä soittamaan Coco Jambo.

Siispä kaikki noitapiiriin! Puretaan murheemme isoksi pinoksi ja poltetaan ne yhdessä uhrialttarilla. Hyväksytään toisemme ja pidetään toisistamme huolta. Ja sitten voidaan yhdessä tanssia sitä Coco Jamboa. Tanssirinkiin voi ottaa muitakin tyyppejä mukaan väliaikaisesti, mutta muistakaa, mistä tässä illassa on kyse: ystävyydestä.

*Olen varma, että poikien illat ei ole yhtään vastaava konsepti. Muuten miesten itsemurhatilastot eivät olisi niin korkeita. Lisäksi minulla on sisäpiirin tietoa poikien illan kulusta, joten voin sanoa: ei vastaa ollenkaan. Siis kokeilkaa illanviettoa meidän tyyliin, lupaan, ettette kadu. 

6 kommenttia:

 1. Olen huomannut että tyttöjen ja poikien illoissa on monesti yksi suuri ero: se miten paljon alkoholia käytetään. Poikien ilta sisältää lähes poikkeuksetta useamman korin kaljaa ja pullon viinaa, ja pääasia on vain se ryyppääminen, ja siinä sivussa saatetaan sitten puhua. Tyttöjen illoissa puhuminen on pääasia, ja alkoholia otetaan vain siinä sivussa. Tämä on ehkä vähän kärjistetty mielipide, mutta ainakin omassa kaveripiirissä se menee näin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, poikien illoissakin jutellaan, mutta aamulla ei enää muisteta, mistä.

   Poista
 2. PUHUT ASIAA! Niin asiaa! Olen ihmetellyt sitä, miksi miesten tapahtumissa keskitytään oheistoimintaan ja naisten illanvietoissa oheistoiminta on juuri ohella. Asioita ei todella käsitellä samalla tavalla, vaikka niin annetaan olettaa. Että miehet jotenkin keskustelisivat asioista syvemmillä tavoilla, lyhyillä lauseilla ja murahtelemalla. Ei. Miehiä ei ole kasvatettu sosiaalisesti fiksuiksi ja ymmärtäväisiksi, joten he eivät ymmärrä yhdestä murahduksesta koko elämän kirjon tuskaa, kuten elokuvissa ja dokkareissa annetaan olettaa. Miehillä olisi niin paljon opittavaa naisista ihan omaksi edukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jyrkkä mielipide. Luulen ettei todellisuus ole oikeasti yhtä jyrkkäkontrastinen tai muutoinkaan luokitteleva.

   Poista
 3. Nämä tyttöjen illat taitavat olla nuorten juttu. Itsekin niitä kolmekymppisenä vielä harrastin, mutta nyt lähes kaksikymmentä vuotta siitä viihdyn kotona paremmin. Moni porukasta rupesi jäämään tapaamisista pois kun perhekoko alkoi kasvaa, ja nyt kun lapset ovat jo aikuisuuden kynnyksellä niin ymmärrän itsekin miksi vapaailtojen muoto on muuttunut; Aktiviteettia ja vuorovaikutusta on jo niin paljon muutenkin, että hiljaista hetkeä itsensä ja puolison kanssa kaipaa enemmän kuin kavereiden tapaamista. En ajatellut vielä kaksikymmentö vuotta sitten näin, enkä ajatellut että ikinä muuttuisin. Jokaisella tapahtumalla on oma aikansa :)

  VastaaPoista
 4. Vietin itse illan miesten kesken toissapäivänä, ja se oli todella virkistävää. Alkoholia emme nauttineet, mutta kahvia ja tupakkaa senkin edestä. Keskustelimme läpi kaikki mieleen putkahtaneet asiat kauniin joen rannalla, jossa veden pinta helmeili kauniisti auringonpaisteessa. Mikä oli parasta, oli että keskustelu polveili kuin vain miesten kesken on mahdollista. Kaikenlisäksi saimme nauttia joukkoliikenteestä lähes keskenämme, sillä kukaan ei maalle mene eikä sieltä julkisilla lähde. Ei ole kokemusta naisten illoista, mutta ehkä onkin parempi niin.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!