perjantai 12. tammikuuta 2018

Loma ihan yksin, osa 3

No niin, nyt oon ollut viikon Suomessa ja arki on taas lähtenyt kunnolla käyntiin. Voiko ihminen olla näin POIKKI? Epäilen vahvasti, että mua ei ole tehty sellaiseksi kahdeksasta neljään -tyypiksi. Tai jos nyt ensin vaikka kokeilisi sitä kahdeksasta neljään, nyt olen lähinnä tehnyt kahdeksasta kahdeksaan! Ihan oma syy, sanoisi Nicke Lignell tähän. 

No, onneksi minulla on akut ladattu ainakin 70-prosenttisesti täyteen Portugalin auringossa. Kun puhuin aiemmin videolla siitä, että yksin matkustamisen huono puoli on se, että ei ole ketään muistelukaveria, en ottanut huomioon sitä, että on sitä yksinkin ihan hauska muistella. Etenkin, kun katsoo kuvia.

Ostin mekon Ironfistiltä itselleni joululahjaksi <3

Surffarimäykky!!!
Loma oli kaikin puolin oikein onnistunut. Mitään kamalaa ei sattunut, en saanut mitään paniikkeja siitä, että olen yksin kaukana kotoa, en kohdannut uhkaavia tilanteita ja sain paljon kivoja muistoja. Autoon ei tullut lommoja. Matkalaukkuni mahtui lentokoneeseen. Satoi vain yhtenä päivänä.

Mietin silti, lähtisinkö uudelleen lomalle yksinäni. Yksin matkustamisessa oli paljon kivoja asioita, mutta voittavatko ne? Voisin ehdottomasti matkustaa myöhemminkin yksinäni jonnekin, mutta mieluummin menisin ehkä jonkun kaverin kanssa. Nyt kun asun yksin, minulla ei enää ole niin suurta tarvetta täydelliseen yksinoloon - sitä kun saa ihan tarpeeksi arkenakin nykyään. Matkalla huomasin välillä olevani hieman yksinäinen.

Paras olisi, jos voisi jotenkin yhdistää yhdessä ja yksin matkustamisen parhaat puolet. Joo, olen ahne ja haluan kaiken. Hyvä vaihtoehto olisi esimerkiksi sellainen, että matkustaisi maahan, jossa asuu joku kaveri. Sitten voisi parina iltana mennä vaikka bilettämään tai syömään kaverin kanssa, mutta muuten voisi seikkailla yksin. Toinen hyvä vaihtoehto olisi lähteä jonkun sellaisen kanssa, joka nauttii myös yksinolosta ja ottaa omat hotellihuoneet.

Syksy on kerryttänyt mulle vähän lisää kiloja, mutta se ei haittaa - päinvastoin oikeastaan!

Ihanaa, kun rannoilla sai olla koiria! Ja näin tasan nolla koirankakkaa.


Tässä ekan päivän kuvia. Minulla on vielä vaikka kuinka paljon lisää! Yksi hyvä puoli yksin matkustamisessa oli, että sain ihan rauhassa vaikka pysähtyä tunniksi kuvailemaan. Yleensä kaikki kaverini joko hermostuvat odotteluun tai ainakin minua vähän harmittaa pyytää heitä odottelemaan - tulee vähän turhamainen olo. Mutta nyt ei tarvinnut selitellä kenellekään mitäään ja huomasin nauttivani tosi paljon kuvailuista.

Se tosin harmitti, että minulla ei ollut muita kuvattavia kuin itseni. Oli nimittäin aika hankalaa asetella kameraa ties minkäkin kivikasan tai kengistä pinotun tornin päälle keikkumaan. Lisäksi minun piti kuvissa piilottaa toinen käteni, jossa oli kaukolaukaisimena toimiva kännykkä. Nyt kun sanoin sen, ette pysty enää katsomaan kuvia kiinnittämättä huomiota toiseen käteeni, joka on milloin missäkin :D Moni haaveilemani kuva jäi ottamatta, kun en saanut kameraa kunnolla mihinkään. Jos minulla olisi ollut malli, olisin noin vaan näpsinyt kuvia ja pystynyt siirtymään juuri sen sentin vasemmalle tai kallistamaan kameraa pari astetta. Nyt en saanut ihan täydellisiä mistään kuvista. Mutta melkein kuitenkin! 
Ekana päivänä ajelin vuokra-autolla ympäriinsä, seikkailin Alvorin kylässä ja kävin Portimãon rantakaupungissa pyörimässä. Nämä kuvat ovat Praia de Rochan rannalta. Algarvessa oli tähän aikaan suhteellisen hiljaista, mikä oli tietenkin tosi kiva. Lämpöä oli noin 18-21 astetta, mikä oli minulle aivan riittävä. Tosin paikalliset kulkivat kevyissä toppatakeissa ja pipo päässä :D Ja kun kävin meressä uimassa, minulle tuli sitä ihmettelemään ja kommentoimaan neljä eri tyyppiä. Vesi oli ihan yhtä lämmintä kuin Suomessa kesäkuussa - eli ihan ok. En palellut kertaakaan reissussa, vaikka kävelin jääräpäisesti kevyissä mekoissa kaupungilla ja hengailin bikineissä rannalla. 


Tässä oli tosiaan vasta eka päivä, joten lisää kuvia on tulossa, kunhan saan niitä käytyä läpi. On aika kiva katsella kuvia ihan itsekseen ja muistella reissua. On myös mukavaa, että voin jakaa ne teidän kanssanne <3


9 kommenttia:

 1. Äää, toi mekko! Ja hyvä että oli onnistunut reissu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö niin! Ostin sen itelleni joululahjaksi Iron Fistiltä :)

   Poista
 2. Ihan mahtava tuo mekko ja muutenkin ihania reissukuvia!

  VastaaPoista
 3. Tuo mekko on täysi pommi, rakastuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin mekon Iron Fistiltä ennen joulua reippain alennuksin, kannattaa käydä katsomassa, josko se olisi vielä alessa :)

   Poista
 4. Sun kuvia on ollut ihana katella Instassa. Kävin itsekin kesäkuussa Portimãossa ja näitä katellessa on saanut muistella omaakin matkaa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *kesällä, ei kesäkuussa

   Poista
  2. Kiva kuulla! Tykkäsin kyllä paikasta tosi paljon ja tosiaan aion palata Portugaliin joskus sellaiseen aikaan, että siellä saa tosiaan vähän enemmän hikoilla :)

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!