maanantai 16. lokakuuta 2017

Sunnuntainen maanantai (+arvonta!)

Ihanaa, syysloma on saanut tän maanantain tuntumaan ihan sunnuntailta. Lomat on yksi kivoimmista asioista opettajan työssä. Tosin sitä ei kai saisi sanoa, koska kaikki kadehtivat niitä ja yrittävät keksiä opettajille kaikenlaisia pikkuhommia kesäksi. Voin kertoa, että lomat tulevat ihan tarpeeseen. Ehdin jo unohtaa yliopistolla työskennellessäni kaikki perjantaiset päänsäryt ja sen, että tarvitsen ainakin yhden päivän viikonlopussa ihan yksikseni, jotta palautuisin viikosta. Lomakin menee lähinnä lepäämiseen ja kavereiden näkemiseen.

Viikonloppuna juhlin vähän halloweenia lasten kanssa etukäteen, mutta jouduin lähtemään juhlista ajoissa mainitun päänsäryn ja lasten aiheuttaman ihan järjettömän melun takia. Oli silti kivaa käydä! Olin unohtanut suunnitella pukuni, joten kiireesti järjestin itseni Vampiraksi.


Yritin liimata kulmakarvojani kiireessä Youtube-ohjeiden avulla, mutta ei siitä oikein tullut mitään. Siispä laitoin vain vaaleaa väriä kulmien nurkkaan ja vedin korkeinta kohtaa vielä korkeammalle. Toinen tärkeä asia oli hiusraja, jota yritin saada Maila Nurmen malliin hieman laatikkomaiseksi. Revin yhdestä mustasta mekostani hihat ja asuni oli suurinpiirtein siinä.

Sunnuntaina oli Sammakkoprinsessan vuoro järjestää jokaviikkoinen siskobrunssimme. Kesällä brunssit vähän unohtuivat, mutta olemme nyt syksyn synkkyyden karkoittamiseksi päässeet taas hyvään vauhtiin. SP onnistui ihan loistavasti ja meillä oli tosi hauskaa. Voitin Aliaksen ja hävisin Muuttuvan labyrintin.

Brunssin jälkeen lähdimme metsäretkelle Sammakkoprinsessan, Sekopään, Vilin ja Huskyn tytärten kanssa. Oli harvinaisen aurinkoinen ilma, joten siitä piti ottaa kaikki irti.

Free Vili!

Etsi Vili

Oli ihanaa ottaa aikaa itselle, ystäville ja siskoille viikonloppuna. Tänä syksynä on käymässä taas vähän samoin kuin joka syksy: olen väsynyt ja mieliala on usein yllättävän melankolinen. Tänä syksynä en voi vielä sanoa, että masentaa, mutta mietin asioita jotenkin vakavammalla otteella kuin muuten. Tällaiselle asioiden tekemisestä nauttivalle ihmiselle on aikamoinen homma antaa itselleen luvan lukea vaikka kirjaa koko päivä - siitä tulee helposti syyllinen olo. Lisäksi yleensä järjestän joka päivälle jotakin ohjelmaa. Nyt olen tietoisesti yrittänyt säästellä voimiani.

Sekopään maailman hienoin takki

Vilin perusilme: tuutko jo?

Kummitädin ostama nahkatakki kuulkaas!

Hirvee kiire!

Huomaan mielialani muuttumisen siitäkin, että olen alkanut kuunnella Spotifyssa We can do it -tsemppisoittolistan sijaan Sad times -soittolistaani. Biisit siellä ovat aivan liian melodramaattisia muina vuodenaikoina kuunneltaviksi. Nyt olen kuitenkin ihan ettäTämä syksyfiilis väistyy varmaan taas, kun ensilumi sataa. Loma ei olisi voinut kuitenkaan sattua parempaan paikkaan, sillä lepo todellakin kelpaa nyt. Aurinkokin kelpaisi. Minun piti varata jokin matka täksi viikoksi ja lähteä yksin ulkomaille, mutta jotenkin en saanut aikaiseksi. Ehkä joululomalla sitten!

Matkojen kautta iloisempiin asioihin: Lush-arvonnan voittaja on arvottu! Ihanan suihkulahjapaketin voitti nimimerkki Roosapah. Onneksi olkoon! Saat paketin sillä ehdolla, että lupaat käyttää sen. Ei säästelemisiä! Lushin kosmetiikka on tuorekosmetiikkaa, joten se pitää käyttää mahdollisimman pian - ei siis mitään tekosyitä. Terveisin entinen tekosyiden keksijä.


Arvonnan voittajan lisäksi julistan uuden arvonnan - sain kaksi lippua arvottavaksi Helsingissä viikonloppuna pidettäville I love me -messuille. Jee! Olen menossa käymään messuilla lauantaina tai sunnuntaina. Isoin kiinnostuksen kohteeni siellä ovat Jeffree Starin meikit ja erityisesti huulivärit. Jäbä itsekin on paikalla lauantaina klo 14-16, mutta en ole ihan varma, ehdinkö näkemään häntä. Ilmeisesti hän on aika persereikä ja joskus huutaa faneilleen. En tiedä, saako tämä minut haluamaan nähdä häntä enemmän vai vähemmän.

Koska syksy on niin synkkää aikaa, yritetään vähän tsempata itseämme ja toisiamme kisaamisen varjolla. Kommentoikaa tähän jotain kivaa, mitä teille on viime aikoina tapahtunut, niin olette mukana arvonnassa! Koska messut alkavat jo tänä perjantaina, tehdään niin, että ilmoitan voittajan keskiviikkoiltana. Tämä on siis aikamoinen pika-arvonta, koska aikaa osallistua on vain kaksi päivää.11 kommenttia:

 1. Ehkä paras sattumus omaan arkeen on ollut niinkin pieni, että sain eteisessä pitkään tilaa vieneen hyllyn myytyä. Parasta tässä oli kuitenkin se, että ostaja oli ihan loistava tyyppi ja kuulemma I made her week, kun oli juuri tätä hyllyä etsinyt jo pidempään.

  VastaaPoista
 2. Viime aikoina mieli on ollut aika maassa, kun olen yrittänyt etsiä kokoaikaduunia laihoin tuloksin. Olin tänään vuokrafirman kautta tekemässä töitä eräässä yrityksessä ja sain ihanan positiivista palautetta työkavereilta! Toinen työntekijä antoi spontaanisti halauksen ja kiitteli sitä, miten ihana ja osaava olen. Mainitsi vielä jotain hyvästä asenteesta moneen otteeseen. Toinen taas tuli kovaan ääneen ihmettelemään, että miksen ole heillä aina töissä, kun hommat näkyy sujuvan niin jouhevasti. Kyllä aika punaposkisena lähdin kotia, kun niin ylistävästi kehuttiin! Pitäisi yrittää muistaa tällaiset palautteet aina silloin, kun tuntuu ettei itsestä ole mihinkään ja kun työnhaku tökkii...

  VastaaPoista
 3. Mä oon superiloinen siitä, että työtilanne näyttää taas hetken oikein hyvältä. Lisäksi koira nukahti just miun varpaisiin, parasta bestiä.

  VastaaPoista
 4. Oon jaksanut viime aikoina liikkua, ja siitä on tullut tosi hyvä olo! Näin viikonloppuna kavereita, se oli myös kivaa :) laura.kakkonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. En tarvitse lippua, sillä sain kutsun itsekin.
  Sun Vampira on täydellinen! Elävistä ihmisistä tuskin kukaan tekee paremman :-D

  VastaaPoista
 6. Mä hemmottelin eilen itseäni ostamalla uutta kosmetiikkaa ja sit vielä hemmottelin äitiäkin kun tarjosin meille kahvit shoppailun jälkeen. Itsen hemmottelu on kivaa, mutta muiden ilahduttaminen vielä kivempaa! :)

  VastaaPoista
 7. Aloitin juuri uudessa työssä. Vähän jännitti, kuinka mut otetaan vastaan, mutta sainkin tosi hyvän vastaanoton. Nyt on kiva hyvillä mielin mennä töihin. :)

  merenvihreana@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kivaa on katsella syksyä ja herätellä vanhoja mielekkäitä tekemisiä taas eloon. Kivaa oli myös osata pyytää apua, kun ei omat rahkeet riittäneet enää.

  VastaaPoista
 9. Tänään tapahtui mukavia: kävin pitkästä aikaa kampaajalla! Pää tuntuu kevyeltä ja tukka hulmuaa ihanasti. Äsken aurinkokin porotti kirkkaasti. Johan nyt! kokkonen.krista@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Parasta mitä tapahtui tällä viikolla on, että sain kotini täyteen koiria ��

  Liisa.mononen@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Piti hetken miettiä, mutta sitten tuli mieleen kun ystäväni tulivat Porista minua moikkaamaan muutama viikko sitten. Ihan parasta piristystä arjen keskellä!
  oona.ofelia.salo@gmail.com

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!