maanantai 9. lokakuuta 2017

Mindfulnessia suihkussa ( tai jokin hauskempi otsikko) + arvonta

Koska olen vastuullinen bloggaaja, haluan ilmoittaa jo tässä etukäteen: pohdin tässä tekstissä mielenterveyttä, hyvää oloa ja kosmetiikkaa sekä näiden yhteyttä sekä negatiivisessa että positiivisessa mielessä. Tarkoitukseni on kertoa omista ajatuksistani ja kokemuksistani. Koska kuitenkin yhdistän aran aiheen, mielenterveyden, kaupalliseen ainekseen, haluan varoittaa teitä selvästi etukäteen. Minun näkökulmastani teksti ei ole kaupallinen, sillä teksti painottuu enemmänkin hyvän olon pohtimiseen ja omien kokemuksieni reflektoimiseen, mutta postauksessa mainitaan kuitenkin myös kosmetiikkayritys ja sen tuotteita. Näistä tuotteista olen saanut osan ilmaiseksi, mikä on mielestäni hyvä mainita etukäteen.

Mutta jotta tämä alun varoitus ei menisi nyt ihan doom and gloomiksi, kerron jo nyt, että postauksen lopussa on arvonta! Ihan vaan siksi, että haluan levittää hyvää oloa myös teille, rakkaat lukijat. Tai ainakin yhdelle onnekkaalle teistä.

Minusta voi saada blogin kautta sellaisen kuvan, että olen aika spontaani ja rento ihminen. Tämä on totta, mutta minussa on myös ylivastuullinen, liikaa murehtiva, kaikesta huolehtiva ja melko todennäköisesti ennenaikaisesti vanheneva puoli. Tämä osa persoonastani onkin selkeästi hallitsevampi, vaikka sitä ei välttämättä näe kuin lähimmät ihmiseni. Vaikka samaan aikaan olen todella optimistinen melkein naurettavuuteen asti, olen sellainen siksi, että olen jo varautunut kaikkeen ja suunnitellut varasuunnitelmat kaikkia mahdollisia tilanteita varten.

Tällainen vastuullisuus on aika raskasta, ja siksi olenkin pyrkinyt siitä eroon. Olen myös onnistunut aika hyvin. Suurin kiitos menee terapialle, mutta osan tajusin myös meditaatiokurssilla. Kävin useita vuosia sitten kurssin, jossa harjoiteltiin joogaa, hengitystekniikoita, meditaatiota ja mindfulnessia nimenomaan stressinhallinnan tukemisen näkökulmasta. Se oli ehkä paras liikuntakurssi ikinä, vaikka kyllä varmaan puolet ajasta vietinkin nukahtaneena joogamatolle.

Eräällä tunnilla ohjaaja sanoi, että vietämme suurimman osan ajasta joko tulevaisuudessa tai menneisyydessä. Mietimme jatkuvasti sitä, mitä meidän pitäisi olla tekemässä, mitä teemme seuraavaksi, mitä tekemättömiä töitä meillä vielä on, mitä teemme ensi viikolla, mitä teimme juuri, mitä teimme eilen, mitä teimme kymmenen vuotta sitten, mitä se ja se ajatteli kun sanoin niin ja niin, mitä eilisissä juhlissa kaikki ajattelivat minusta, mitähän pikkujouluissa tapahtuu, mitähän söisin seuraavaksi... On niin ärsyttävän kliseistä sanoa, että ole läsnä hetkessä, mutta kuinka moni oikeasti on läsnä juuri siinä hetkessä, missä on? Kun miettii jatkuvasti muuta aikaa ja paikkaa ja vaihtoehtoisia todellisuuksia, ei oikeastaan ole olemassa. Tämä kiinnitti huomioni ja tajusin, että omalla kohdallani se oli todellakin totta.

Ennen suihkua :D
Mindfulnessissa keskitytään läsnäoloon ja mietitään, mitä juuri nyt havainnoin ulkomaailmasta ja sisäisestä maailmastani. Mitä kuulen ja haistan juuri nyt? Mitä tunnen? Miltä minusta tuntuu? Tätä harjoitellessani huomasin usein, että minulla on jokin särky tai tuntemus kropassani, jonka olin täysin ohittanut. Läsnäoloa harjoittelemalla sain myös paljon enemmän irti maailmasta ja elämästäni. Se oli minulle, ikuiselle murehtijalle, tosi maailmaa mullistava kokemus. Luulen, että tuo kurssi oli yksi sysäys sille, että aloin vapautua.

Aloin kehittää sitä osaa persoonastani, joka oli jäänyt muista huolehtimisen ja yhteiskuntaan sopeutumisen jalkoihin. Hiljalleen tuo osa persoonastani alkoikin kasvaa yhä isommaksi osaksi sitä, mitä minä olen. Lopulta tämä osa sulautui osaksi kaikkia muita osiani ja alkoi värittää elämääni ja kaikkia päätöksiäni. Ennen mietin, mitä muut ajattelisivat ja mitähän tästäkin seuraa, nykyään mietin, miltä tämä asia minusta tuntuu. Tämän ansiosta olen nykyään todella onnellinen ja koen, että elän elämääni minuna. Liika vastuullisuus on edelleen osa minua, mutta nykyään se ahdistaa paljon vähemmän ja osaan tietoisesti pyrkiä siitä eroon.

Vastuullisuuteeni nimittäin on aina tietenkin liittynyt säästeliäisyys ja ajatus siitä, että arjen pitää olla tylsää ja kaikki kiva tapahtuu vain juhlissa. Arkena syödään perunaa. Juhlissa syödään myös perunaa, mutta valmiiksi kuorittuna. Luulen, että tämä on aika yleinen käsitys Suomessa. Tämä ajatus toteutui elämässäni niin, että suoritin kaiken ja aina odotin jotakin. Kaikki elämässä oli ikään kuin suorituslistan osia. Syöminen, suihkussa käyminen, urheilu, tapahtumat... Kaikki kivatkin asiat  suoritin ja ajattelin, että tuostakin taas selvisin. Vieläkin stressaantuneena siirryn tähän henkiseen to do -listaan. Tätä asennetta havainnollistaa Antti Tuiskun biisi Mä hiihdän. Oikeastaan kappale kuvaa elämääni niin hyvin, että se on virallinen Rukin 0-22 ikävuoden tunnusbiisi. Huh huh, en ehkä olisi uskonut teininä, että kuvaan elämääni vielä Antti Tuiskun tuotannolla :D


No huh, tästä aloituksesta tulikin aika pitkä. Nyt vasta pääsen varsinaiseen aiheeseen, eli siihen, miten kosmetiikka liittyy mindfulnessiin. Tosin ei mikä tahansa kosmetiikka. Kosmetiikkateollisuus nimittäin tuntuu painottavan samaa asiaa kuin yhteiskunta: tee tämä niin saat tämän. Sitten siitä tavoitteesta ei oikeastaan voi edes nauttia, koska sitä ei ikinä täydellisesti saa - yleensä lopputulos on Photoshopilla tehty unelma. Lopputulosta ei ole oikeastaan tarkoituskaan saada, sillä ihminen ajetaan kuluttamisen mielentilaan sillä, että koko ajan pitää yrittää tavoitella jotakin. Jos joskus saakin kiiltävät hiukset, seuraavaksi pitää saada mattapintaiset. Ne saa tietenkin vain sillä uudistetulla reseptillä, johon on lisätty uusi Secret Super Shine Mattifying Birch Tree Extract 3000+ -ainesosa! 90 % vähemmän katkenneita hiuksia, 85 % enemmän elinvoimaa, 100 % bullshittiä.

Tähän kaikkeen on yksi ihana poikkeus, nimittäin Lush. Olen julistanut rakkauttani Lushia kohtaan niin paljon, että se ei tule varmastikaan yllätyksenä kenellekään. Kun aloin pohtimaan syitä rakkaudelleni, tajusin, että yksi seikka ainakin on se, että Lush ei painota tuoteselostuksissaan samoja asioita kuin kaikki muut. Lush ei edes mainosta itseään. Kun rupesin vertailemaan Lushin tuotteiden kuvauksia muihin, tajusin, että kuvauksissa on paitsi huumoria, myös itsensä rakastamista ja mindfulnessia. Jos jotakin luvataan, se täytetään. Kuvauksissa keskitytään lopputuloksen lisäksi myös itse prosessista nauttimiseen, ja usein tuotteen käytön nautintoa korostetaan enemmän kuin tavoitetta. Katsokaa esimerkiksi, mitä minun suihkusaippuoistani sanotaan:

Dirty Springwash: "Antaa puhtia päivään. Viherminttu ja mentholi saavat ihon kihelmöimään ja olon pirteän reippaaksi. Springwash on kuin sukellus raikkaaseen kevätpuroon! Virkistä tällä itseäsi rankan illan jälkeen." 

Berry Berry Christmas: "Karpalon-, mustikan- ja appelsiinintuoksuinen suihkuhetki vie tunnelmoimaan talven ensilunta. Bergamotti ja makea appelsiiniöljy tuovat pirteyttä talveen. Suihkugeeli sisältää kaunista kimalletta ja tuntuu iholla taivaalliselta."

Comforter: "Kosteuttava, marjainen suihkugeeli tuoksuu huumaavan ihanalta mustaherukalta ja sypressiltä. Suihkuhetki Comforterin kanssa on kuin rauhoittava halaus."
Tää käyttöohje saa mut aina hymyilemään.
Joku suihkusaippua saattaa vaikuttaa pikkuseikalta, mutta minulle ihanien tuotteiden käyttämisen opettelu on ollut iso osa mindfulnessia ja entisistä ajatusmalleista eroon pääsemistä. Suihkussa käyminen ei enää ole velvollisuus vaan nautinto. Ihan tavallisena maanantaiaamuna voin sytyttää pari kynttilää kylppäriin ja viettää pari minuuttia tuoksuterapiassa. Niin tein juuri tänäänkin. Entinen minä, joka säästelee glittergeelipurkkia vain juhlatilaisuuksia varten niin kauan, että se kuivuu käyttökelvottomaksi vielä 90 % sisällöstään tallella, on ihan mennyttä. Nyt menen suihkuun ja pohdin, onko minulla halu tänään olla vuoristopuron raikas (Dirty), tahdonko pehmeän ja makean halauksen (Comforter) vai haluanko fiilistellä glitterillä kuorrutettua ensilunta (Berry Berry). Elän pari minuuttia ihan siinä hetkessä ja nautin tuoksusta, lämpimästä vedestä, lepattavasta kynttilänvalosta ja suihkun kohinasta. 


Perhepotretti vessanpytyn päällä!
Entinen aivopesty minäni mietti aina hyötyä, järkeä ja tehokkuutta. Mitä hyötyä on olla kolme eri suihkugeeliä, mitä järkeä on laittaa glitteriä suihkugeeliin? Suihkun tarkoituksena on puhdistautua ja that's it. Hirveä vaiva erikseen sytyttää kynttilät ja miettiä jotain saippuaa. Tehokkuus kärsii.

Oikeasti kynttilän sytyttämiseen ei mene kuin 10 sekuntia enemmän aikaa ja ihanan suihkugeelin levittäminen vie saman verran aikaa kuin tavallisenkin. Jos asiaa miettii, oikeastaan säästän nykyään aikaa, sillä käytän suihkussa levitettävää ihon hoitoainetta kosteusvoiteen sijaan. Mutta oikeastaan en halua miettiä asiaa tarkemmin, sillä ihan mielihyvin käyttäisin lisääkin aikaa suihkutteluun, jos se on näin mukavaa.

Elämästä nauttiminen on oikeastaan kiinni pienistä asioista ja minulle pieni luksus, kuten taivaallinen tuoksu ja glitter, ovat oleellinen osa sitä. Lush on opettanut minulle myös säästeliäisyydestä luopumista, sillä tuorekosmetiikkaa ei kannata säästellä juhlapäivään. Myös ajatus siitä, että ihan jokapäiväisiin tuotteisiin laitetaan jotakin ylimääräistä ihan vaan siksi, koska se on hauskaa, on ihana. Asenne leviää kivasti suihkusta muuhunkin elämään, kun pitkin päivää sattuu aina välillä haistamaan suihkusaippuan tuoksun iholta ja saa muistutuksen taas siitä hetkessä elämisestä. Olen lukenut jostain, että tuoksu on aistikokemuksista voimakkaimmin yhteydessä muistiin. En tiedä, onko tämä totta, mutta kyllä se ainakin muistutuksena toimii tosi hyvin. 

Tässä Buck's Fizz -vartalonhoitoaine, jota saa ekaa kertaa kiinteänä tänä jouluna, jotta säästyttäisiin muovijätteeltä. Tää on mun uus lemppari. Tuoksu on sama kuin Celebrate-voiteessa, jota ei ilmeisesti enää ole valikoimissa. Se oli mun ensimmäinen Lush-voide, joten mun sydämessä on tälle tuoksulle oma paikkansa.
 
Tässä mun iho, kun oon käyttänyt vartalonhoitoainetta! Tässä on sama efekti pisaroiden kanssa (ne jää ihon pinnalle), kun jos käytän kookosöljyä suihkussa.

Tiedän olevani melkein naurettava Lush-uskontoni kanssa. Siskonikin naureskelivat minulle ja sanoivat minun olevan kuin ostos-tv, kun esittelin innoissani kaikkia uusia ihanuuksia, joita Lushin pikkujouluista sain. En voi sille mitään, että koen löytäneeni ihan mahtavan asian ja haluan muidenkin tajuavan sen. Kyllä siskonikin rakastavat Lushia, mutta he rakastavat myös pilkkaamistani :D

Lush onkin minulle vähän kuin mindfulnessin symboli. Samaan ei pysty mikään muu merkki, koska luksusmerkeiksikin mainostetut tuotteet yleensä lähinnä lupaavat tuloksia. En halua laittaa rahojani niihin, sillä minulle tulee huijattu olo. Samalla teen itselleni lähinnä huonoa mieltä, kun tuotteen käyttö ohjaa väkisinkin miettimään, mitä kaikkia vajavaisuuksia ulkonäössäni on, kun niitä torjuakseni ja piilottaakseni minun tarvitsee lätkiä naamaani vaikka mitä. Lushin tuotteita käyttäessäni tunnen, että oikeasti hemmottelen itseäni enkä valmistele vartaloani muiden katsottavaksi.

Haluaisinkin jakaa tämän hyvän fiiliksen kaikkien kanssa. Selvitin Lushin pikkujouluissa InsideOutin huonepakopelin ja sain tästä hyvästä pienen paketin. Paketti sisältää Ro's Argan -vartalonhoitoainetta  sekä Serendipity -suihkusaippuaa (jonka on ilmeisesti korvannut valikoimissa Lavender vida Loca -saippua). Koska minulla on jo niin paljon kaikkea ihanaa, paketin pitämisen sijaan päätin arpoa sen teille. Aikaa osallistumiseen on viikko, ja osallistua voi kommentoimalla tähän postaukseen. Voitte vaikkapa kertoa tapoja, joilla nautitte arjesta. Arvon osallistujan maanantaina 16.10.ps. Kaikki Lushin glitter tehdään muuten merilevästä, joten mikromuoveista ei tarvitse huolehtia! En tajua, mikseivät kaikki siirry merileväglitteriin. Kimaltelun lisäksi se kosteuttaa eikä haittaa esimerkiksi silmiin joutuessaan.  

pps. Sain InsideOutilta kutsun haastaa joku bloggaaja huonepakopeliin. Onko teillä ehdotuksia? Haluaisin keksiä jonkun hyvän tyypin, josta olisi haastetta.

ppps. Muistakaa laittaa kommentteihinne sähköpostiosoite, että saan teidät kiinni!

39 kommenttia:

 1. Nautin arjesta ottamalla rennosti. Minua ei saisi suorittamaan koko elämää tukka putkella. Arjen kiireiden vastapainoksi haluan vain olla. Tekemättä juuri mitään. Myös hikiliikunta silloin tällöin rentouttaa.

  VastaaPoista
 2. Pakenen arkea suihkuun, ostan usein ulkomailta itselleni tuliaiseksi jonkin saippuan jonka tuoksu sitten muistuttaa minua ihanasta lomasta :)

  VastaaPoista
 3. Toi suihku ja joku ihana suihkugeeli on kyllä ihan mahtava tapa piristää mitä tahansa päivää! Tai rentouttaa, ihan mitä siinä hetkessä tarviikaan. Se on helpottanut niin monta kurjaa päivää minulla :) (morkhetkloft[at]hotmail[dot]com)

  VastaaPoista
 4. Hyvä pointti, itseänikin on kosmetiikassa usein viehättänyt enemmän itse käyttökokemus kuin jonkin lopputuloksen saavuttaminen. Tosin, käytän kyllä esim meikkejä ihan virheiden peittämiseenkin.
  Äänikirjat ovat tehneet arjesta paljon mielekkäämpää, nykyään kuuntelen niitä aina jotain tylsiä askareita tehdessä.
  Sinistapintaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kuulun niihin onnekkaisiin joiden kämpästä löytyy kylpyamme! Arki muuttuu nopeasti luksukseksi kun pääsee solahtamaan kuumaan kylpyyn vaahdon keskelle. Hyvä kuuntelukirja, hämärä kylpyhuone ja kylmä vesipullo kuuluvat ehdottomasti settiin.

  (milkaelo@outlook.com)

  VastaaPoista
 6. Olen viimeisilläni raskaana ja nykyään ei oikein jaksaisi tehdä muuta kuin maata (mitä en kuitenkaan malta koska kotityöt ja kaikki järjestelyt blablabla), joten olen tehnyt saunomisesta itselleni vielä tavallistakin enemmän rentoutumishetken. Kasvonaamio naamaan, jotain hyvää tuoksua kiukaalle ja lempeät, pitkät löylyt sekä kylmä alkoholiton olut. Karvat, mitkä yltää sheivaamaan (:'D), saa lauteilla kyytiä ja suihkussa lotraan tavallista enemmän shampoota (Lushin "kaljashampoo" eli ei sillä että tarvisi lotrata) ihan vaan sen tuoksun takia :) tuo paketti täydentäisi siis saunailtani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sposti unohtu:
   rebe.pesonen@luukku.com

   Poista
 7. En nyt osallistu arvontaan, koska edustan (yleensä) karvaisempaa sukupuolta, mutta kommentoin kehuakseni ajatuksenjuoksuasi. Esittämäsi oivallukset ovat todellisesti oivaltavia toisin kuin mitä nykyään näkee esitettävän lööpeissä ja blogeissa. Esim. Näitä asioita et tiennyt laihdutuksesta tms. juttuja.

  VastaaPoista
 8. Psykan tänä syksynä kirjoittaneena voin vahvistaa, että tuoksukokemuksista syntyy helposti muistoja: tuo selittyy ihan fysiologisesti aivojen rakenteella, hajukäämit ja mieleen painamisessa tärkeä hippokampus sijaitsevat lähellä toisiaan. Varmaan tästä on lajinkehityksessä jotain etua irronnut, vaikken ihan heti keksi, että mitä :D
  Mitä tulee arjesta nauttimiseen, mussakin on jonkin verran sitä suorittajan vikaa: tämän koitan tiedostaa, ja yrittää välttää sitä tiettyä tasapaksuisuutta ja suorituksesta toiseen mekaanisesti etenemistä. Jos jossakin onnistuu, koitan tarttua hetkeen ja arvostaa onnistumisen kokemusta, vaikka se olis aika pienikin; lisäksi tuo aiemmin mainittu hikiliikunta vähän jo äärirajoilla auttaa hajottamaan rutiinia ja saamaan mielihyvähormonit liikkeelle, sinä kamalimpanakin arjenharmaana maanantaina.
  neviceria@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihan ku oisin ennenki puhunu tästä, mutta muun muassa uimahallireissuista teen ihan överiluksusta, ettei tuntuis liikunnalta. Tosin ne on jääny vähemmälle ku mp3-soitin hajos :( mutta näin levottomana mielenä jokkainen hetki tuntuu olevan nyt :D piikkimattoilu, tuoksut, sauna, kasvit ja kaikki muu ihana tekkee meikän henkilökohtasesta juhlasta pysähtelyn arvosta arkipäivää. kerttu.h.v.korhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Musiikin kuunteleminen ja kirjojen lukeminen on mulle kaikista tärkeimmät keinot tehä mun arjesta ihanaa. Ilman kuulokkeita, Spotify Premiumia ja kirjoja arki ois paljon surkeampaa.

  sarppa99@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mäki tykkään Lushin tuotteista. Niistä tulee mieleen varhaiset vuoteni, jolloin majailin lomillani siskoni luona Helsingissä. Hän oli töissä Lushilla ja saimme testailla hänen työpaikan piikkiin erilaisia tuotteita, jotta hän osaisi asiakkailleen kertoa niistä paremmin. Yksi tuote mullisti koko maailman ja se oli kiinteä hajuvesi. Nimeä en enää kuollaksenikaan muista, mutta sen pienen mokoman purkin takia tuli iskettyä eräs todella söpö poika. Eroon tämä suhde monien vuosien päästä päättyi mutta jäljelle jäi aivan ihana pikku poika, jonka tuhinaa kuuntelen öisin. :)
  Aurorasofia.malin@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Olen vasta äskettäin hurahtunut ihonhoidon ja kosmetiikan maailmaan 24 ikävuoden saavutettuani, tähän asti olen ajatellut että kyllä se riittää että naaman huuhtoo vedellä ja pistää kosteusvoidetta jälkeenpäin. Kaikki muu oli turhalta kuulostavaa, kyllä kaikille tulee rypyt ennen pitkää... Jostain ihmeestä sitten sain ihonhoitokärpäsen pureman! Nykyään yksi päivän kohokohdista on yllättäen se, kun saan aamulla ja illalla rentoutua pienen hetken monivaiheisen ihonhoitorutiinini parissa... Se on kyllä mukavaa kun voi ihan hetkeksi vaan keskittyä itseensä, unohtuu kaikki muu. :) Olisipa täällä Lushin liikkeitä, tuotteet kuulostavat liian ihanilta ollakseen totta!

  (u_ulia@hotmail.com)

  VastaaPoista
 13. Minulle arjesta tekee parempaa musiikin kuuntelun ja hemmottelun (niin herkkujen kuin kosmetiikkatuotteiden lisäksi) luonnon tarkkailu. Päivää piristää mielettömästi, kun näkee esimerkiksi oravan ja tarkkailee sen elämää. Nyt syksyllä iloa tuottaa koulumatkalla, kun voi katsella värikkäitä lehtiä ja bongailla pikkulintuja. Silloin unohtaa hetkeksi stressin ja arjen, sekä mihinkä suuntaan olikaan menossa :D

  anni.pihkala@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lush on kyllä ihan omaa luokkaansa mindfullness-avustuksessa <3 Oon alkanu alkuvuodesta värjäämään hiukseni Lushin hennavärillä, ja muodostanu tästä jo oman rituaalinsa. Kun väri on päässä, voi samalla nauttia jalkakylvystä, kasvonaamiosta ja keittää herkkukahvit tai teet <3 Kaikesta vaivasta huolimatta, tää on se hetki mitä kuukausittain ootan ihan innosta soikeana!

  Noin muuten hetkeen keskittymisessä auttaa neulominen ja viherkasvien hoito (voi elämä miten mummolta kuulostan, vaikka ikää on kuitenki vasta 28...) Toki myös tommonen 6vee ipana pitää äitinki hyvin hetkessä kiinni :D

  toosa89@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mä harrastan kans tätä Lush-mindfullnessia, ja PTFU:n kautta mä oon siihen hurahtanutkin. Kiitos siitä! Mä en halua jättää sähköpostiani tähän kaikkien näkyville, mutta seuraan blogia aktiivisesti niin huhuile sit mua jos onni potkasee!

  VastaaPoista
 16. Olenko aistivinani tässä vedentuhlaushenkistä suihkussa lotraamista? Voisiko mindfulness-fiilistelyä harjoittaa jossain muualla kuin juoksevan veden alla? :D

  VastaaPoista
 17. Olipa ihana postaus! :) Lushin tuotteet on ihan parhaita, harmi vaan ettei niitä vielä Tampereella pääse hypistelemään.

  emilia.pesonen8 [at] gmail.com

  VastaaPoista
 18. Jee,lush! Ouluunkin sais kyllä saapua ko myymälä, ihan vaan vaikka sen tuoksuterapian takia. Ei oo yhtään sama asia tilailla netistä kun ei etukäteen pääse tuoksuttelemaan.

  VastaaPoista
 19. Itse olen ollut jotenkin epäileväinen Lushin mahtavuutta kohtaan, mutta pikkuhiljaa olen todennut että se epäilys johtuu ehkä enemmän säästeliäisyydestä kuin epäuskosta tuotteiden toimivuuteen(Lush kun on vähän markettituotteita kalliimpi merkki).
  Ja kynttiläsuihkut on ehdottomasti parasta omaa aikaa! Vaikka yleensä muistan sen vasta sillon kylppäristä palaa valo.

  mirka.oinonen [at] helsinki.fi

  VastaaPoista
 20. Parasta arjen rentoutumista on saunominen ja saunassa nukkuminen, vaikka olen koko lapsuuteni kuullut että "saunassa ei saa nukkua, se on vaarallista". Mikään ei tunnu paremmalle kuin hidas nukahtaminen ja herääminen lämpimässä. Terveisiä myös Sekopäälle Savosta (miä siä) t: Provinssistalkkeri
  melizza.grey@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mulle ruuanlaitto on ehkä eniten mindfullnessia, siinä saa keskittyä siihen mitä tekee ja miltä jutut näyttää, tuoksuu ja maistuu, ei voi samalla miettiä turhia murheita. Lisäksi kun pöytään vastapäätä istuu tyyppi joka arvostaa itse tehtyä ruokaa tosi paljon, on se myös kaiken vaivan arvoista. Tosin se jälkien siivoaminen ja tiskaaminen ei ole ihan niin hienoa. :D Myös sauna on paikka, jossa on ihan vaan just siellä. Löylyssä on niin hyvä olo, kuuntelee vaan tulen kohinaa ja tunnustelee miten jännitykset poksahtelee auki. Talvella sitten kylmään pukuhuoneeseen jäähylle ja joku makuolut käteen, niin ah. Pesuvesien sekoittelu ja jollain sata kertaa jäätyneellä saippuankannikalla peseminen on myös osa elämystä, saunalle voisi kyllä sopia myös Lush. :) jennil1[at]windowslive.com

  VastaaPoista
 22. Yritän ehtiä nauttimaan arjesta hyvän teen (ja yleensä myös herkkujen) äärellä. Nyt syksyllä fiilistä myös nostattavat kävelylenkit, sillä rakastan syksyä. Olen muuten ollut junnumpana juuri samanlainen, että olen säästänyt kaikki parhaat asiat käytettäväksi myöhemmin. Kuinkas siinä sitten kävikään, ala-asteella haalitut ihanat glittergeelikynätkin ehti siinä vuosien saatossa kuivumaan aikoja sitten :D

  teaandvanity.blog @ gmail.com

  VastaaPoista
 23. Ruuanlaitto kiirettömässä hetkessä on miulle rentoutumista. Oon myös viimeaikoina hemmotellut itseäni erilaisilla kasvomaskeilla. Maski vaan naamaan ja musiikkia soimaan.
  lillukka123(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Arkeni on aika usein murehtimista ja stressaamista, hyvän irtioton saa kun keittää kahvia / tai kaataa itselleen lasin punaviiniä menee suihkuun oikeen kuumaan veteen istuksimaan ja sitten vaikka pesee hiukset jollain hyvän tuoksuisella shampoolla. Tosin nyt löysin ihanan suihkusaippuan treacle moon, one ginger morning. Tuoksuu inkiväärille ja sitruunalle/limelle. Mä olen aina ollut sellanen "kulutuan suihkussa puolituntia" ihminen, koska se on se ainoo paikka jossa saa olla ihan rauhassa ajatusten kanssa ja sen jälkeen on hyvä olo :) Parasta rentoutumista siis.

  VastaaPoista
 25. Kuulostaa aika kamalalta kirjoittaa (tai edes ajatella kirjoittavansa) että "minä en nauti arjestani". Sitä pahemmalta kuulostaa se, että se on totta. En kai osaa ottaa iloa irti niistä paljon puhutuista pienistä hetkistä, joista arjessa pitäisi nauttia. Ehkä vikana on asennevamma päässä (= esim. "SITTEN kun on viikonloppu, teen/nautin/nimeä haluamasi asia...." tai "oih, minulla olisi tässä hetken hengähdystauko arkihärdellistä, onpas ihanaa kun voin kuluttaa sen murehtimalla asioita jotka PITÄISI tehdä, sen sijaan vain nauttisin olostani hetkessä tai että tekisin ne asiat pois mieltä vaivaamasta." tai se klassinen "Hmm, edessäni on lasi, joka on puolillaan tarkemmin määrittelemätöntä nestettä. Lasi on siis puoliksi tyhjä, pian se on kokonaan tyhjä, ja nestekin on varmasti jotain iljettävänmakuista ruumiineritettä jota kukaan täysijärkinen ei tahdo maistaa"), tai sitten, myönnetään, olen luultavasti masentunut. Kyllä, itkuvinkunyyh-tarina, mutta aina voi toivoa josko voittaisi palkinnon, ja voisi edes yrittää löytää pientä luksusta (tai sitä iloa, jaksamista) siihen harmaampaankin arkeen tuotesetillä :) Plus että täällä ei ole lähelläkään Lush:in liikettä, ja tilaaminenkin on poissuljettu vaihtoehto, koska se maksaa köyhälle liian paljon (toki muille ihan saman verran, erona on se alkuperäinen pääoman määrä). Kiitos ja anteeksi :D

  VastaaPoista
 26. Stressi häviää täysin kun näin syksyllä istahtaa teemukin kanssa parvekkeelle kynttilän valoon ja katsoo ulos pimeään. Talvisin kasvonaamio ja jalkakylpy tekee saman vaikutuksen. :) lush ei oo tuotemerkkinä ollenkaan tuttu joten olis kiva päästä kokeileen. Haasta huonepakopeliin Aamukahvilla-Henriikka. :)

  VastaaPoista
 27. Pikkuhiljaa ite tutustun kanssa Lushiin ja huomannu et on paljon rentouttavampaa laittaa lushin naamio kasvoille kun siinä ei lue kaiken maailman liirum laarumeja siitä että naamasta tulee parempi, vaan siinä ehkä kuvaillaan enemmän sitä tuntemusta minkä se naamio aiheuttaa :) ehkä mäkin sitten jollain tavalla harrastan Lush-mindfullnessia :D Pientä luksusta arjen keskellä ja se et laittaa esim just tuon naamion itteään varten eikä muita.

  VastaaPoista
 28. Mä olen myös Lush-uskovainen. Oon huomannut saman siitä, ettei tuotetekstit lupaa mitään tuloksia, vaan annetaan pelkästään tietoa tai lupauksia siitä, millaista sitä tuotetta on käyttää. Ennen Lush-heräämistä inhosin suihkua (märkää kylmää vaivalloista yhyy), nykyään ne on myös mun parhaita hemmotteluhetkiä <3 nekkis43@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Hemmottelureseptini: makuvissyt/kävelylenkki/tanssitunti/eräs einessalaatti tai se, että jättää jotain tekemättä silloin kun ei huvita. Joskus jopa näiden yhdistelmä!
  hilarious.siiri@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Tajusin että itsekin säästelen turhaan kivoja juttuja, jopa ruokaa odottaen tarpeeksi hyvää hetkeä :D Voisin ehkä viimein alkaa käyttää muutama vuosi sitten ostamaani kimallevartalopuuteria <3 superkoopa98@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Oon alkanut nauttia arjesta huomattavasti enemmän kun opettelin relaan esim. Sen suhteen, ettei kodin tarvi olla aina siisti. Ja kun meille tuli koira niin arki on ollut entistä parempaa, varmaan siks kun tulee ulkoiltua ja liikuttua huomattavasti enemmän kuin ennen. Arjessa on ihanaa myös se kun mun kaveri yllättää mut aina välillä tuomalla kaupasta suklaapatukan ja limsaa.. Oikeasti arki on ihan ok (:

  Olis ihana voittaa lush paketti koska aina käyn fiilisteleen niiden ihanaa tuotevalikoimaa mutta en oo ikinä raakinnu tilata mitään.

  A.oonamaria@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Itseäni harmittaa koska olen monelle hajusteelle allerginen ja tämä rajaa minut ulkopuolelle suureen osaan kosmetiikkaa. Rakastan kyllä tuoksuja ja mielelläni niitä kokeilenkin vaikka vain havaitakseni sopivatko ne itselleni vai eivät..

  VastaaPoista
 33. Paransin just elämänlaatuani aika huomattavasti ostamalla uuden suihkuverhon. Enkä todellakaan ostanut halvinta, vaan just sen josta tuli paras fiilis. Ei mikää helppo päätös opiskelijabudjetilla, mutta tollasellakin asialla on ihan käsittämätön iso vaikutus pieneen ihmiseen!

  inka.kuisma@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Mä nautin arjesta lukemalla kirjaa ja juomalla hyvää teetä siinä samalla. Myös ihanan tuoksuisen vartalovoiteen tai suihlugeelin, vaikkakin vähän kalliimman, käyttö tuo mulle luksusta ja hyvää mieltä arkeeen. Silloin on myös helpompi jaksaa pitkät päivät :)

  mariawallenius_9@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Yksi Lush-kulttilainen lisää täällä hei! Santa Babystä se muutama vuosi sitten lähti, kiitos vain, ja tähän päivään olen edennyt palashampoisiin asti, eikä paluuta taida olla... Vieläkin jaksaa välillä hämmästyttää, kun pää ei koko ajan kutise ja hilseile, ja hiustenpesusta on vähän oppinut nauttimaankin!

  Mutta ehdottomasti kirkkain valo pimenevissä päivissä, tai oikeastaan ihan kaikissa päivissä, on miulle tee. Tälläkin hetkellä hyllystä löytyy noin kolmeakymmentä eri sorttia lehtiteetä, mustaa, vihreää, oolongia ja valkoista, maustettua ja maustamatonta, sekä muutamaa eri rooibosta ja maustamatonta honeybushia, joten valinnanvaraa riittää! Aina ei toki ehdi olla turhan tarkka hauduttamisessa, vaikka huomattavasti aivotyön määrää vähentää ihana, lämpötilasäädettävä vedenkeittimeni, mutta kun saa itsensä rauhoittumaan teenvalmistukseen, hetken ajan maailmassa ei ole huolia. Oikein haudutettu tee on parhaita asioita maailmassa. <3

  baroque@windowslive.com

  VastaaPoista
 36. Mä nautin arjesta nykyään aika paljon, kun aika menee vauvaa hoitaessa ja uuteen tyyppiin tutustuessa. Ja lisäplussana: Halloweenina ei tarvitse ehostautua sen kummemmin, kun mun look on jo valmis: zombie-äiti! On tää aika oikeasti aika mukavaa <3
  vaitthe(a)hotmailPISTEcom

  VastaaPoista
 37. Nautin arjesta yrittämällä pysähtyä hetkeen ja vaan olemalla ja yrittämällä olla hetkestä tietoinen ja kiitollinen. Nautin myös ihan vaan vaikka sohvalla perheen kanssa olemisesta ja iltateen juomisesta. Pieniä juttuja :) s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!