keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Tulossa paras Lush-kesä - tukkahemmottelua

Lushilta kysyttiin, haluaisinko testata kesätuotteita ja koska en ole täysin sekaisin, vastasin että oi kyllä ja kiitos Jeesus. Annoin lähtötiedoiksi sen, että tukkani on värjätty ja sen takia aika kuiva ja välillä hapsottaa, ja jäin innolla odottamaan yllätyspakettia.

No ette arvaa, mitä sieltä tuli! Niin iso pino kaikkea ihanaa, että en saanut niitä edes pinottua torniksi! Tänä kesänä siis jos näette minua jossakin, voitte tulla halaamaan, sillä lupaan tuoksua valloittavalta koko kesän. Vedin heti alkuun ihan törkeät Lush-överit, ja kokeilin kaikkia tuotteita päällekkäin niin paljon, että mieheni pyysi minua menemään sohvalle nukkumaan. Maltillisuus ei ole hyveeni.

Kuulkaapas kun tässä ei vielä edes ole ihan kaikkia! <3

Mun ja Lushin rakkaussuhde on kestävä ja vakaa (toisin kuin tää torni)
Toisin kuin tuotteiden läiskimistä iholle, aion säännöstellä niistä kertomistani. Opin jo läksyni siitä sohvalla nukkumisesta. Nyt ihan aluksi aion kertoa teille paketin sisältämistä ja just mulle valituista hiustuotteista, joihin olen enemmän kuin tyytyväinen.


Muistatte varmaan, kun hehkutin oliiviöljysaippuaa? Jos ette, kvg. Jos muistatte, ette välttämättä kuitenkaan tiedä sitä, että jouduin lopettamaan sen käytön, kun aloin värjätä tukkaani vähän yli vuosi sitten. Huomasin, että se ei oikein sopinut värjättyjen hiusten kanssa, puhumattakaan pidennyksistä, jotka minulla oli viime keväänä. Aika harmi, sillä se teki liukkaasta ja ohuesta tukastani ihanan paksun ja tekstuurisen.

Olin kuvitellut, että kemiallisesti käsitellyt hiukset vaativat kemiallisia silikoniaineita pysyäkseen edes siedettävinä. Nyt huomasin, että näillä Lushin tuotteilla sain saman fiiliksen tukkaani kuin oliiviöljysaippuan kanssa! Ja mikä parasta, ne sopivat myös värjätyille hiuksille. Ainoa huono puoli on, että en osaa oikein sanoa, mikä tuotteista oli se taikatempun tekijä, koska laitoin kaikkia heti ekalla kerralla päähän. Yritin kyllä sitten leikkiä salapoliisia ja tein testauksia, joten epäilen kyllä muutamaa ja kerron niistä vielä tuolla lopussa. Saamani hiustuotteet olivat siis:

Cynthia Sylvia Stout -shampoo

Kaljashampoo! Nähdessäni etiketin pelkäsin, että tuote haisee liikaa oluelle. Se on aina oksettanut minua. Join ekat kaljani oksentamatta Oktoberfesteillä, joilla joinkin sitten 1,5 litran tuopin kerralla. Tosin se ei oikeastaan ollut olutta vaan radleria, eli siis olut-limua. Ehkä olen aikuistunut, mutta Cynthia tuoksuikin oikeastaan aika hyvältä. Kaljan huomasi, kun tuotetta haisteli, mutta hiuksissa se ei haissut enää - onneksi, sillä oluelta haiseminen ei välttämättä olisi hyvä juttu esim. töissä. 


Kun kerran aletaan nauttia alkoholista, miksi jäädä olueen? Cynthia sisältää lisäksi myös konjakkia! Tai siis konjakkiöljyä. En pääse yli siitä, että nyt kuontaloni on yhtä pehmeä ja sivistynyt kuin pääni.


Tuotteen luvataan antavan hiuksille pehmeyttä ja painoa. Minun värjäilyistä hieman hapsottavat hapseni tosiaankin laskeutuivat, aivan kuten etiketissäkin luvataan. Tuote on myös riittoisaa - pieni määrä vaahtoaa jo hyvin.

Joskus Lushin raaka-ainevalinnat ovat minusta vähän hassuja, vaikka toisaalta se on yksi syy, miksi rakastankin merkkiä - hei, popcornit kuorintavoiteessa, kuka ei rakastaisi sellaista? Tässä tuotteessa käytetty olut on kuitenkin ihan klassinen hiustenhoitoaine ja se mainitaan melkein kaikissa nikseissä. Vanhassa vara parempi jne.


R & B -kosteuttaja ja Jasmine and Henna Fluff Ease -hoitoaine

Näitä tuotteita testatessa olin taas parhaimmillani ja yleensä tällaisissa tilanteissa kaverini kehuvat minua mensalaisuudestani. Lotrasin aineita tukkaani oikein antaumuksella, enkä lukenut käyttöohjeita. Aamulla sitten ihmettelin, miksi tukkani on vieläkin märkä ja tosi raskaan tuntuinen. Vihdoin vaivauduin lukemaan ohjeet, ja niistähän selvisi, että R&B-kosteuttajaa suositellaan käyttämään pieni nokare, ja se on kehitetty etenkin erittäin kihariin hiuksiin ja afroihin! Minähän olin levitellyt sitä oikein huolella päähäni. Ainakin selvisi se, että se todellakin kosteuttaa (hiukseni olivat ihan oikeasti märät vielä aamulla).


Pelkäsin, että kiharien hiusten tuotteet eivät sovi minun lättänäisyyteen muutenkin taipuvalle tukkalaadulleni. Kun käytin tuotetta oikein (pestyihin, märkiin hiuksiin pieni nokare hoitoaineen jälkeen, ei huuhtelua), se tekikin tukasta aivan ihanan. Hiukset tuntuvat paksuilta, mutta eivät lättäniltä. Etenkin vaikutus näkyy, kun kiharran hiukseni. Normaalisti hiukseni kuivuvat siitä ja näyttävätkin kuivilta, mutta tämän kanssa kiharatkin kiiltävät. Mainitsen seuraavissa blogiin lisäämissäni kiharakuvissa asiasta, niin näette itse. Olen ottanut tavaksi laittaa tätä ihan joka kerta pesun jälkeen, ja tämä pesee mm. aikaisemmin käyttämäni silkkitipat (ihan täyttä silikonia) mennen tullen.Jasmine and Henna -hoitoainetta olen käyttänyt nyt kuiviin hiuksiin ennen pesua tehohoitona pari kertaa, ja se täydentää minusta hyvin shampoota ja tehokosteuttajaa. Salapoliisitutkimusteni mukaan tämä tuote lisäsi hiusten pehmeyttä ja teki niistä taipuisammat, mutta en malttanut luopua Cynthiasta sen vertaa, että olisin saanut tätä testattua kokonaan yksinään.

Näistä kahdesta kosteuttavasta tuotteesta itse pidin enemmän R&B:n tuoksusta.

No Drought -kuivashampoo

Lushin kuivashampoo tuoksuu raikkaan sitruksiselta. Kokeilin sitä viettäessäni viikonlopun metsässä Jukolan viestissä (huoltojoukkoina ja kannustamassa), ja se toimi oikein näppärästi. Tuote on aika vaaleaa, mutta sopii mielestäni myös tummalle tukalle eikä näyttänyt hilseeltä. Kokeilin tätä myös ihan vaan tuuhentamaan tukkaa, ja se toimi siinäkin tehtävässä ihan hyvin. Tässä tosin on sama juttu kuin kaikissa kuivashampoissa, että seuraavana päivänä tukka on kyllä ihan pakko jo pestä, ellei halua raapia päätänsä koko päivää.
Olen kokeillut näitä tuotteita nyt alun övereiden jälkeen erikseen, ja olen melko varma, että sen oliiviöljysaippua-efektin aiheuttavat etenkin Cynthia-shampoo ja R&B-tehokosteuttaja. Olen tosi iloinen, että pyysin Lushin henkilökunnalta suosituksia, sillä itse en olisi valinnut tällaisia tuotteita, lähinnä siksi, että olen ajatellut, että sileä tukkani ei kaipaa ainakaan lisää lättänöittäviä tuotteita. Lättänyydestä ei ole kuitenkaan tietoakaan! Sen sijaan hiuksissani on tekstuuria ja hapsotus on merkittävästi vähentynyt. Tätä efektiä en saanut aikaan millään silikonisileyttäjillä, vaan olin kuvitellut, että tukkani oli vaan lopullisesti hieman vaurioitunut.


Se hyvä puoli vielä tuosta Cynthiasta, että se on toiminut myös minun välillä hieman herkälle päänahalleni. Aiemmin kokeilemani, kirjaimellisesti maailman parhaalta tuoksuva Avocado Co-Wash oli muuten aivan täydellinen tuote, mutta hiuspohjani alkoi siitä hieman hilseilemään. Tämä oli todella harmi, koska jokainen suihkuhetki oli sellaista aromaterapiaa, että olin iloisella päällä koko loppupäivän. Jos teillä on mahdollisuus, käykää nuuhkimassa sitä Lushilla, niin tiedätte, mistä puhun. Harmi, ettei tuoksua voi välittää verkon kautta.

Myöhemmin vielä lisää Lush-ihanuutta, ajattelin kertoa ainakin uudesta naamarutiinistani ja suihkusaippuoiden värikimarasta! Pohdin, että voisin tehdä ASRM-videon näistä esittelyistä, mitä mieltä olette siitä? Ääneni ei ehkä ole maailman rauhoittavin, mutta osaan puhua rauhallisesti kun on pakko. Ja kun kuitenkin päädyn aina höpöttelemään liian pitkiksi ajoiksi, voisin ehkä hyödyntää tätä kykyäni teidän iloksenne ASMR:n maailmassa. 11 kommenttia:

 1. MRV ASMR kuulostaa ilmiöltä! Tee se!

  VastaaPoista
 2. You are my sunshine, my only sunshine, you make me happy, when skies are grey :) oot ihanin!

  VastaaPoista
 3. Miksi kiität jeesusta? Oletko lahkolainen?

  VastaaPoista
 4. Kyllä! Kansa tahtoo kuulla ASMR-Rukia!

  VastaaPoista
 5. Mä liputan kans ton kaljashampoon puolesta! Se on mun lempishampoo ja aion parin viikon päästä Helsingissä lomaillessani käydä ostamassa tätä maailman parasta shampoota sekä ehkä hieman vain ostella myös kaikkea muuta ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sain mun siskot myös tän puolelle juhannussaunassa! :D Ne huomasi shampoossa teen ja kardemumman tuoksuja, siis kai sellaista Earl Grey -vivahdetta. Ja pidä hauskaa täällä Hesoissa <3 t. junantuoma

   Poista
  2. Kiitos, pyrin pitämään <3 Maalaisena tulen sinne eksymään karttasovelluksen avulla!

   Poista
 6. Tilasin tämän innoittamana tuota kaljashampoota sekä r&b-hoitoainetta ja nyt reilun viikon käytön jälkeen voin sanoa, että ovat kyllä joka pennin arvoisia <3 vetää vertoja oliiviöljysaippuallekin eikä edes tämmöiselle tuoksuherkälle käy nokan päälle :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!