maanantai 24. huhtikuuta 2017

15 päivän haaste

Sain blogihaasteen Siperianhuskylta, eikä se olisi voinut tulla parempaan aikaan. Olen kirjoitellut luonnoksiin valmiiksi kaikenlaisia vakavia postauksia vakavista aiheista, mutta haluaisin julkaista jotain kevyttä ja yhdentekevää välillä. Kevät saa sellaista aikaan! Ja se, että en ole tänne hirveästi mitään kirjoitellut, ja tuntuu, että koko blogi menee kohta ihan angstaamiseksi, jos aina vaan valitan täällä. Siispä tässä blogihaaste, jossa minun pitää 15 päivän ajan postailla päivän asuja ja päivän parhaita juttuja. Varmaan tiedätte, miten minulle aina näiden haasteiden kanssa käy, mutta koitan parhaani! Ehkäpä tämä on se haaste, jonka suoritan kunnialla loppuun saakka.

Ensin minun pitää vastata näihin kysymyksiin ja sitten postata joka päivä kuvat aamustani, ruoastani (ei kai sentään kaikista aterioista?), asustani, tukastani, päivän parhaasta jutusta sekä päivästäni ja illastani. En ole ihan varma, mitä päivä ja ilta tarkoittavat, mutta heitän jotain lonkalta sitten, kun sen aika tulee.

Huh, olen varmasti vastannut kaikkiin näihin kysymyksiin ainakin kerran täällä blogissa, mutta minulla on nyt pitkä hyppytunti, joten eipä minulla järkevämpääkään tekemistä ole. Vastataan siis.

1. 15 hauskaa faktaa minusta:

1. Minulla on neljä pikkusiskoa, ja meidän kaikkien nimet alkavat S-kirjaimella, ovat nelikirjaimisia ja liittyvät jollakin tapaa aurinkoon. 

2. Minulla on syntymästäni asti ollut harmaa raita hiuksissani, vähän kuten Annalla Frozenissa. Olen siis jo kohdussa ollut tällainen huolehtija ja saanut harmaita. 

3. En osaa käsitöitä, en sitten millään. Leipominen onnistuu, piirtäminenkin ja valokuvaaminen, mutta käsityöt - ei. 

4. Osaan ulkoa kaikkien laulujen sanat. Kaikkien. Myös inhoamieni. 

5. Lempisarjani on 30 Rock ja Tina Fey on ultimate girl crushini. 


6. Sain kaikista kasvatustieteiden kursseista parhaan arvosanan eli keskiarvoni on kaunis vitonen. Olen luontainen kasvattaja siis. 

7. 15-vuotiaana voitin Demi-lehden Maybelline 3 -kisan ja pääsin matkalle Helsinkiin. Yövyimme hotelli Tornissa, ajoimme limusiinilla ja kävimme jossain superhienossa ravintolassa.

8. En ollut ennen tuota käynyt muissa ravintoloissa kuin jossain Raxissa, jos sitä voi ravintolaksi sanoa. 

9. Edelleen tapahtui tuolla Demi-reissulla: menimme VIP-vieraina NRJ in the Park -konserttiin, ja kun saavuimme paikalle limusiinissa, tietysti ihmiset luulivat, että joku esiintyjistä saapuu. Astuimme ulos limusiinista ja jotkut pojat tulivat pyytämään nimikirjoitustani. Kirjoitin nimeni toisen pojan rintaan kissankokoisilla kirjaimilla (joo tiedän, olen ollut aika diiva jo 15-vuotaana). Kun lähdimme, toinen pojista kysyi toiselta: "kuka toi oikein oli?", ja toinen poika vastasi: "se oli se Kana!" :D Nuorisolle tiedoksi: Kana oli hetken aikaa pinnalla ollut räppäri, joka juonsi myöhemmin lastenohjelmaa nimeltä Staraoke. 

Tapasin NRJ-tapahtumassa myös Antti Tuiskun! Näytän muuten tässä vanhemmalta kuin nyt, yli 10 vuotta myöhemmin! Osa on kiharoiden ja meikin vika (kävimme ammattimeikkaajalla ja -kampaajalla), mutta osa typerien ohueksi nyppimieni kulmakarvojen.

10. Joskus 12-vuotiaana vein naapurin koiran lenkille siskoni ja kaverini kanssa. Naapuri paljastuikin hulluksi myöhemmin, ja koira paljastui hulluksi jo sillä reissulla. Se hyökkäsi kimppuumme ja raateli meitä. Kiipesimme puuhun pakoon ja kykimme siellä tunnin ajan, kunnes koira lähti matkoihinsa. Siitä asti olen pelännyt isoja koiria, etenkin mustia, vaikka muuten koirista pidän oikein paljon. 

11. Olen luntannut yhden kerran kokeessa, vitosluokalla. En millään muistanut, mikä oli konsonantin nimitys. Kaiken muun muistin, mutta minua ärsytti, kun yksi asia, jonka varmasti tiesin, ei tullut mieleeni. Menin sitten teroittamaan kynää ja katsoin vastauksen jonkun paperista matkalla. Lunttaaminen ei tuntunut yhtään omassatunnossa, päinvastoin: 10+ ei ole ikinä tuntunut makeammalta. Lunttaamattomuus ei siis johdu syyllisyydestä, mutta tämän tapauksen jälkeen ei vaan ole tullut tarvetta luntata.

12. Tein viime kesänä matkan, joka sisälsi upeimpia maisemia, joita olen koskaan nähnyt. Roadtrippasimme mieheni kanssa Los Angelesista 101-tietä San Franciscoon, sieltä Yosemiten kansallispuistoon, sieltä Tioga roadia pitkin aavikolle Death Valleyn kansallispuistoon, sieltä Las Vegasiin ja sieltä jälleen Los Angelesiin. Vaikka maisemat olivat upeat, en ole ikinä ollut ahdistuneempi maailman tilasta. Kiitti jenkit.


Kalifornia-lomavideo from Eero Kankare on Vimeo.


13. Rakastan bensan ja mopojen pakokaasun tuoksua. Nuuhkisin vaikka aivoni hajalle niitä eikä haittaisi yhtään. 

14. Olen viime aikoina lähentynyt jälleen BD:n kanssa, jonka kanssa siis aloitimme tämän blogin aikoinaan. <3
Varhainen bannerimme!
15. Nautin väittelyistä ja verbaalisista taisteluista. Myers-Briggsin testin mukaan olen luonnetyypiltäni ENTP, ja vaikka se on monen mielestä huuhaata, tunnen luokittelun kuvailevan minua hyvin.  

2. Kuuden sanan muistelmia:

Hän selviytyi ja nauroi räkäisesti vaaroille.
Henkeni annan, mut mieltäni en milloinkaan (okei, tää on pöllitty mukaillen Eino Leinolta).
Hän vannoi punaviinin ja mäyräkoirien nimeen.

3. Vaate, johon olen syvästi kiintynyt:

No en nyt sanoisi olevani tähän "syvästi kiintynyt", mutta yksi tärkeä vaate on elämäni ekoja kellomekkoja. Baby Doll puki sen päälleni kun olimme menossa jonnekin ulos. Se oli ensimmäinen kerta, kun laittauduin ystäväni kanssa oikein kunnolla ja lähdimme yöleämään ihan itsemme näköisinä ja juuri niissä vaatteissa, joissa halusimme. Emme miettineet, sopiiko juhlava mekko ihan perusbaariin tai että mitä ihmiset ajattelevat. Se oli vapauttavaa, ja samaa kaavaa olen toteuttanut aina siitä lähtien.

Ostin mekon myöhemmin BD:ltä. Se on Nitrobaben mekko ja kokoa XS, mutta koska lantio ja rinnanympärys ovat vapaat, se meni silloin ja menee yhä minullekin, joka en tosiaan ole XS. Sekin on mekossa kiva. Lisäksi olen kokenut tissivoimaantumista käyttäessäni mekkoa, sillä siinä on iso kaula-aukko, mutta kannan rintani siinä silti ylpeästi.4. Lapsuuden lempimuisto:

Muistan, että palvelin aina siskoani Huskya, kun olimme ihan pieniä. Husky ei suostunut juomaan kuin minun tekemääni kaakaota ja niin edespäin. Se on varmaankin paras muistoni.

5. Kenen viiden henkilön kanssa söisin illallista:

No ainakin Tina Feyn, Gösta Sundqvistin, Albert Einsteinin, siskoni Huskyn (tietenkin tarvitsen henkistä tukea eniten ihailemieni henkilöiden kanssa syödessä!) sekä ihan vaan pakkaa sekoittaakseni Hitlerin. Aatu saisi syödä lusikalla ja istuisin hänen ja Einsteinin väliin.

6. Mitä oon aina halunnut tehdä, mutten oo tehnyt:

Haluaisin osata soittaa jotain soitinta, mieluiten kitaraa. Yritin, mutta ei näillä nakkisormilla pysty. Ei voi mitään, tappiot täytyy tunnustaa.

7. Suosittele kirjaa:

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Kiven kohtalo koskettaa mua ja aina poraan, kun luen siitä. Inhoan syvästi August Ahlqvistiä. Suosittelen, että jokainen lukisi tämän ja pohtisi asiaa ihan vaikka koulukiusaamisen kannalta. Kaikkien kiusattujen kannattaisi myös lukea toi juttu.

Plus Seitsemän veljestä on musta ihan superhauska.

8. Kuvaile hyvää, pahaa ja rumaa itsessäsi:

En ole koskaan katsonut sitä leffaa, niin en ymmärrä, jos tässä on joku isompi merkitys, mutta kuvailen nyt itseäni tässä sitten. Hyvää minussa on sinnikkyyteni, huonoa kärsimättömyyteni ja rumaa ajoittainen kyllästymiseni ihmisiin.

9. Kuvaile parasta päivääsi:

En nyt jaksaisi tällasta. En voi nimetä yhtä parasta päivää, joten kuvailen unelmapäivääni.

Heräisin aamulla itsestäni, hyvin levänneenä mutta suhteellisen aikaisin. Veisin Vilin ulos ja ulkona olisi aurinkoista, mutta vielä viileää. Joisin aamukahvin, lukisin lehteä (sunnuntailehti ja kuolinilmoitukset) ja aurinko paistaisi ikkunasta. Olisi elokuu ja mulla vapaata. Pyöräilisin jollain pyörällä, jossa on kori, torille ostamaan mansikoita kesämekossa. Mulla olisi aurinkohattu, joka pysyisi maagisesti päässä pyöräillessäkin, enkä tarvitsisi kypärää. Vili olisi kiltisti korissa eikä sekään tarvitsisi kypärää. Menisin rannalle lukemaan eikä kukaan häiritsisi mua. Vili saisi tulla myös rannalle eikä se haukkuisi ohikulkijoille tai kiskoisi nuuskimaan mitään. The end.

10. Noloin hetki elämässäni: 

Jäin kiinni lapsena kaupassa siitä, että olin laittanut irtokarkkipussiin ylimääräisiä karkkeja punnituksen jälkeen. Voi sitä häpeää. En enää ikinä varastanut mitään.

11. Mitä en muuttaisi itsessäni:

No aika montaa asiaa, mutta ehkä yllättävin niistä on, että en muuttaisi kärsimiäni vastoinkäymisiä. Ne on tehnyt musta sitkeän ja optimistisen sissin.

12. Mitä ootan eniten seuraavalta puolelta vuodelta:

KESÄLOMAA. Sitä, että mun ei tarvi tehdä yhtään mitään, ensimmäiseen kertaan elämässäni.

13. Listaa lempilaulusi, -lainauksesi, -ruokasi, -kuvasi ja -lomapaikkasi. 

Onpa vaikeaa. Vastaan tähän nyt vain ekat hyvät, jotka tulevat mieleeni.

Lempikuvani on varmaankin tämä noin 12 vuotta sitten otettu kuva pikkusiskoistani värikkäissä hatuissa. Kuten näkyy, kuva on jääkaappini ovessa. En löydä sitä mistään koneelta, ja pelkäänkin, että sen sähköinen akuperäisversio on kadonnut.


Lempilainaukseni on varmaankin Eino Leinolta Ja vuodet ne käy yhä vaikeammiks -runosta.

Se murhe, mi eilen mun murtaa oli
suli hymyks, kun tänään suurempi tuli

Lempilomapaikkani on Barcelona. Siellä on kaikille jotakin.

Lempiruokani on intialainen ruoka, vaikkapa nyt ihan perinteinen Tikka masala tai jokin curry.

Lempilauluni on juuri tällä sekunnilla ehkä Marina and the Diamondsin I am not a robot.


14. Jos saisin katsoa vain yhtä elokuvaa koko loppuelämäni ajan:

En osaisi valita, sillä en oikeastaan erityisemmin katsele elokuvia saatika muistele niitä. Ehkä joku LOTR.

15. Mikä on paras kohteliaisuus, jonka olen saanut:

Varmaankin se, kun pikkusiskoni kirjoitti koulussa aineen, jossa kertoi minun olevan hänen suojelusenkelinsä.

Tästähän tuli pitkä postaus, huhhuh. Huomisesta alkaen saatte sitten elää elämääni (ainakin näiden postausten kautta) vähän päälle kaksi viikkoa! Yritän tehdä siitä mahdollisimman kaunistelematonta, mutta luulen, että tämä haaste saa minut panostamaan esimerkiksi päivän asuihin vähän paremmin kuin normaalisti. Muutenhan tunnetusti saatan lähteä liikkeelle esimerkiksi yöpaidassa.


3 kommenttia:

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!