sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi juuri nyt

En ole pitkään aikaan tehnyt postausta asioista, jotka tekevät minut onnelliseksi juuri nyt. Niitä on nimittäin, ja aika paljonkin! Välillä ankeat asiat vievät liikaa tilaa ajatuksista, joten on hyvä ihan tietoisesti ajatella kivoja juttuja ja kertoa niistäkin täällä.

1. Matkustaminen

Kävin viime viikonloppuna pyörähtämässä Münchenissä Oktoberfesteillä! Kävimme kaverini Punatulkun kanssa toki muuallakin, muun muassa Dachaun keskitysleirillä ja Alpeilla seikkailemassa. Matkailu on yksi isoimmista iloistani, ja tällaiset pienet reissut piristävät arkea ja antavat näköalaa. Eikä reissuun tarvitse lähteä ulkomaille, toisessa kaupungissa tai vaikka ihan lähimetsässä käyminen voi olla seikkailu. Ihan oikeasti, nyt ei ollut edes tarkoitus kuulostaa ärsyttävän kliseiseltä :D Itse olen seikkaillut viime aikoina muun muassa Tampereella, Helsingissä ja ihan kuulkaa Raisiossakin. Tässä pari kuvaa Saksasta:

Oktoberfest-tunnelmia
Alppimökki
Dachau

Partenachklamm - rotko Alpeilla Garmisch-Partenkirchenissä

2. Metsä

Äskeisestä tuli mieleen, että olen käynyt poikkeuksellisen paljon metsässä viime aikoina. Olen vanha partiolainen, joten ei se metsä kyllä ennestäänkään ole vieras paikka ollut, mutta nilkkaturman jälkeen olen vähän arastellut astella esimerkiksi märillä, juurisilla poluilla. Nyt olen yrittänyt unohtaa pelkoni ja olemme viime aikoina käyneet He-Manin ja Vilin kanssa Kurjenrahkan kansallispuistossa ja Kuhankuonon retkeilyreiteillä aika monta kertaa.

Lentävä mäykky
Turussa on kivoja metsiä muutenkin ja parasta on, että niiden läheisyyteen pääsee bussilla. Esimerkiksi Ruissaloa, Katariinanlaaksoa ja Kuhankuonoa voin suositella. Katariinanlaaksossa ja Ruissalossa on komeita, käkkyräisiä tammia ja muita jalopuita. Molemmissa on myös koiraranta, vaikka Sir Vili ei kauheasti veteen uskallakaan mennä - korkeintaan se hakee kepin n. metrin kahden päästä rannasta. Kuhankuonossa puolestaan on kansallismaisemaamme eli suota ja näin syksyisin myös sieniä ja karpaloita.
Kurjenrahka
Tammenlehtiä Ruissalossa

3. Riippumatto

Olen löytänyt riippumaton. Tai siis olen ostanut sellaisen, mutta siis olen löytänyt riippumaton konseptina. Tai oikeastaan se oli He-Man, joka osti Ticket to the moon -riippumaton käytettäväksi vaelluksille, mutta huomasimme, että jäämme yhdessä alle painorajan (200 kg), joten uskaltauduimme kokeilemaan samanaikaista makoilua riippumatossa. Onhan se vähän ahdasta, varsinkin, kun Sir Vili änkeää mukaan, mutta menettelee kyllä. Tämä kyseinen riippumatto menee tosi pieneen tilaan eikä paina juuri mitään, joten sen saa helposti reppuun mukaan. Sen kiinnittäminen on myös tosi helppoa ja kestää noin minuutin. Olemme laittaneet riippumaton milloin mihinkin, yleensä metsään, ja menneet kuuntelemaan ja katselemaan luontoa. Luonnolla tarkoitan tietysti Netflix-sarjoja kännykältä vara-akun kanssa. Pari kertaa olemme nukahtaneet jopa päiväunille. Onneksi Sir Vili on hyvä vahtikoira ja herättää meidät, jos joku yrittää lähestyä.

Sir Vili vahtimassa riippumatossa
4. Parks and Recreation ja 30 Rock

Katsoin Parks and Recreationin toiseen kertaan tässä vähän aikaa sitten ja nyt katson vaikka kuinka monennetta kertaa 30 Rockia. On kyllä mahtavaa, että on sellaisiakin sarjoja, joissa päähenkilö on nainen eikä sarja keskity naisen romanttiseen rakkauselämään. Suosittelen sarjoja kaikille. Minullekin saa muuten suositella uusia sarjoja (ei Game of Thronesia, en jaksa).

5. Huulipunat

Huulipunat ovat kyllä hieno asia. Jos en jaksa mitenkään muuten meikata, huulipuna pelastaa päivän. Lempparisävyni ovat tällä hetkellä Lushin Santa Baby (kirkkaanpunainen huulisävy), Manic Panicin Black Rose Lethal (tummanpunainen huulikiilto), Inglotin HD Lip Tint Matte (tummanlila mattahuulipuna) ja Lime Crimen Salem (tummanruskea mattahuulipuna) ja Buffy (nude mattahuulipuna).

Salem, Santa Baby, HD Lip tint, Black Rose Lethal, tosin näissä kuvissa on kyllä muutakin meikkiä kuih huulipunaa
6. Saunajooga

Olen käynyt nyt pari kertaa Yliopistoliikunnan kautta saunajoogaamassa, ja jäin ihan koukkuun. Lämpöä, venytystä ja omaan tahtiin tehtyjä liikkeitä - what's not to love?

7. Siskot

Kaikki touhuaminen siskojeni kanssa saa minut aina onnelliseksi. Viimeksi Sekopää oli luonani lukulomalla (hänellä on kirjoitukset, iik!) ja aikaisemmin kävin itse Helsingissä. Istuskelimme kallioilla, katselimme tähtiä ja kokeilimme valomaalausta.
8. Sir Vili

Jokaisen päiväni tekee vähän paremmaksi Sir Vili, joka onnistuu jotenkin kehittämään söpöyttään aina vaan pidemmälle. En kestä! Se on nykyään niin reipas ja kiva poika, joka kuitenkin rakastaa kainalossa makoilua ja löhöilyä yhtä paljon kuin reippaita metsälenkkejä. 

Vilin perusilme ja -asento, kun syön ruokaa
9. Lukeminen! 

Opiskellessa joutui lukemaan niin paljon, että lukemisen ilo pääsi hieman unohtumaan. Nyt olen aloittanut taas huvikseni lukemisen. Tosin lukeminen on tällaiselle huonoitsekuriselle ihmiselle hiukan jopa vaarallista, sillä hyvä kirja saattaa viedä mielenkiintoni kaikkeen muuhun tekemiseen ja jopa nukkumiseen. Huh.

Juuri nyt en saa päähäni mitään tuoreita tai erityisen hyviä kirjasuosituksia, mutta laitan heti ylös ja raportoin, kun sellaisia keksin.

10. Kirjamessut

Äskeiseen liittyen: aion mennä Turun Kirjamessuille ensi viikonloppuna! Oikeastaan ammattini puolesta on suorastaan velvollisuuteni mennä messuille, mutta nyt pääsen sinne blogin kautta.

Sain myös kaksi lippua messuille arvottavaksi blogissa. Joten siis: kuka haluaa tulla Turkuun ja Kirjamessuille? Tai kuka on jo Turussa ja haluaa tulla Kirjamessuille? Tai kuka haluaa Ruoka- ja viinimessuille? Nekin on nimittäin samaan aikaan ja samassa paikassa. Voisin tehdä ruoalle ja viinille oman kohtansa tähän onnelliseksi tekevien asioiden listaan, mutta se on nyt varmaan ihan itsestäänselvyys. Jos messuilla on jonkin viininmaistelutilaisuus, aion mennä sinne. Olen aina halunnut kokeilla viininmaistelua. Ja jos en osaakaan mitään, niin ainakin pääsen juomaan viiniä.

Jos haluat osallistua arvontaan, kommentoi alle! Voittaja arvotaan torstaina ja hän saa kaksi lippua Kirjamessuille. Toimitan liput joko perjantaina tai lauantaina voittajalle henkilökohtaisesti joko messualueella tai Turussa. Kyllä, tähän voittoon sisältyy lämmin kädenpuristus itse MRV:ltä!


Näitä iloisia asioita on aina niin kiva keksiä, koska kun kerran aloittaa, näitä tulisi ihan vaikka millä mitalla. Tästä postauksesta tuli kuitenkin jo nyt niin pitkä, että jätetään tällä kertaa määrä kivaan pyöreään kymppiin. Suosittelen myös kaikille teille tällaisten listojen tekemistä, sillä kivat asiat jäävät ihan liian helposti kurjien juttujen jalkoihin - on tärkeää tiedostaa, mitä kaikkea ihanaa elämässä tapahtuu ja on.16 kommenttia:

 1. En tällä kertaa osallistu arvotaan, mutta pakko kommentoida tuota Saksan matkaanne, kun teimme miehen kanssa varmaankin aika saman kierroksen kuin te! Tykkäsin todella paljon Alpeista ja biergarteneista, keskitysleiri oli minulle aika rankka kokemus, mutta kuuluu minusta ihan yleissivistykseen käydä katsomassa... Ainoastaan ruokaelämykset noilla reissuilla jää kokematta, kun ukko haluaa vetää schnitzeleitä ja muuta perinteikästä mättöä eikä tuollaisten paikkojen listoilla ole omia lemppareita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho mikä sattuma! :D Joo, mä olen aiemminkin käynyt keskitysleirillä ja ei siellä oikein pysty olee silmät kuivina :( Mutta musta on myös yleissivistävää ja ehdottomasti tarpeen kaikille. Jos voisin, laittaisin kaikki Suomen uusnatsit käymään vaikka jossain Auschwitzissä ja sitten katottais, kuka tulee natsina takaisin.

   Mä en myöskään tykkää oikein sellasesta perinteisestä saksalaisesta lihaa, perunaa ja leipää -linjasta, joten ruokaelämyksia ei kauheasti koettu (paitsi hotellin naapurissa intialaisessa, nam!). Tosin rakastan sitä tapaa mikä Saksassa on, että metroasemilta voi ostaa tuoreita leivonnaisia ja täytettyjä leipiä, ah!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oi kirjat, viinit ja ruoka! Tahon! Kerran oon käyny, mutta esittelijänä enimmäkseen. Maistelutilaisuuksia on ruukannu olla ja kaikkia mahetsuja friikkiviinejäki.

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna tuli ekaa kertaa kirjamessuilla käytyä ja kyllä sitä nyt voisi lähteä uudelleen :)

  VastaaPoista
 5. Haha, ihana lista! :) Mutta voi ei, ehdin jo hankkia kirjamessuliput, joten en tällä kertaa osallistu arvontaa. :D

  VastaaPoista
 6. Voi perkule, olen tulossa perjantaina Turkuun viikonlopuksi poikaystäväni luo ja suunnitelmissa olisi juurikin kirjamessuille lähtö! Asun itse Tukholmassa ja ukkeli Turussa ja olisi aika mukavaa yllättää mies lipuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea, voitit arvonnassa! Laitan postauksen asiasta pian. Jos en löydä sun sähköpostiosotetta enkä pysty laittamaan sulle viestiä, laita mulle osoitteeseen pinthefup@gmail.com ja sovitaan lippujen luovutuksesta!

   Poista
 7. Onko Stranger things jo katsottu? Musta se oli viihdyttävä ja ihanasti täynnä 80-luku estetiikkaa. :D Ja arvonnassa mukana, en ole ollut kirjamessuilla vuosiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mikä sattuma, just tänään tätä samaa sarjaa suositteli yksi työkaveri! Täytyy ehkä nyt katsoa :)

   Poista
 8. Ihanat sisaruskuvat! :) Teissä on kyl paljon samaa näköä.

  VastaaPoista
 9. Osallistun. En oo koskaan ollut kirjamessuilla. En kyllä viinimessuillakaan.
  Neiti H

  VastaaPoista
 10. Hei arvontaan osallistujat! Muistakaa laittaa sähköpostiosoite, jotta saan teihin yhteyden sitten pikaisesti. Voin toki julkaista voittajan nimimerkin ja voitte sitten itse ottaa yhteyttä, mutta sitten teidän pitää olla täällä kärppänä torstaina!

  VastaaPoista
 11. Osallistun! Just ajattelin, että käyn tänään ostamassa liput, mutta ehkä maltan odotella torstaihin asti tietoa, voitanko liput.

  Ja hei, mä tykkään Netflixissä olevasta Dag-sarjasta: se on sopivan hauska olematta liian aivot narikkaan -kamaa :)

  elina.suomalainen87(a)gmail.com

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!