keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Takaan teille paremmat menkat (+arvonta!)Kyllä bloggaajan elämä on helppoa, kun kuukautisiinkin saa apua. En ihan vielä ole saanut yhteydenottoa kaipaamaltani leipomolta, joka toimittaisi aina kerran kuussa kaikkea rasvaista ja makeaa ovelleni, mutta toisiksi paras juttu kävi kyllä. Olen nimittäin menossa kuukuppimainokseen! 

Lunette aikoo tehdä mainosvideon kupeistaan, ja koska allekirjoittanut on avannut veriset jalkansa niin avoimesti täällä blogissa (kuvaannollisesti tietenkin), häneen otettiin yhteyttä. Siis minuun. Välillä menen sekaisin hänen (Ruki) ja minun (Ruki) kanssa. Siis. MINUUN otettiin yhteyttä Lunetelta ja kysyttiin, haluanko tulla videolle pariksi sekunniksi. Tottakai halusin! Olen käyttänyt kuukuppia jo parin vuoden ajan ja se on oikeasti muffinsien ja särkylääkkeiden jälkeen maailman paras keksintö kuukautisten aikaan. 

Minun on pitänyt kirjoittaa kuukupista jo vaikka kuinka kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt kuitenkin sain kuppikuvausten myötä inspiksen ja pyysin Lunetelta arvottavaksi kuukuppeja, ihan teitä varten. Haluan vielä tässä ilmoittaa, että en saa palkkaa kuvauksista enkä hyödy tästä postauksestakaan mitenkään, sillä pyysin kuppeja vain teille arvottavaksi. Itselläni on jo hyvin toimiva kuppi. Tämä on vain niin hyvä juttu, että haluan suositella sitä kaikille! Suurin osa ystävistäni, jotka olen saanut käännytettyä kuppikuntaan, on ollut todella tyytyväisiä. Joillakin on ollut alkuhankaluuksia, mutta kannattaa olla sinnikäs. Ekat menkat kupin kanssa menivät ainakin minulla vähän harjoitellessa. Ensin laitoin kupin liian alas, ja se painoi virtsarakkoa inhottavasti. Kun opin asettamaan sen oikein ja leikkasin kupin antennin pois, menkat ovat olleet kuin lastenleikkiä. Jos ei lasketa sitä perusmurhanhimoa, hulluja kipuja, "kukaan ei rakasta minua" -iltoja ja jäätelölitroja. 


Tässä muutamia syitä kupin ylivertaiseen ihanuuteen:

1. Kuukupin kanssa voi melkein unohtaa, että on menkat. Siis jos ei sattuisi ja ketuttaisi ihan mielettömästi. 

2. Kuppi on helppo. Se tyhjennetään vain muutaman kerran päivässä. Itse teen sen aamulla ja illalla, vaikka minulla aika runsaat menkat onkin. Siksi kuukuppi on paras vaihtoehto mm. festareille ja muihin tapahtumiin. Oikeastaan se on paras vaihtoehto minne tahansa - en edes ymmärrä, miten jaksoin venkslata siteiden ja tamponien kanssa parin tunnin välein! Hirveä ajatuskin. 

3. Kuppi ei hierrä, kutita, hiosta, kuivata tai ärsytä limakalvoja eikä haise. Se ei mene ruttuun persvakoon, se ei roiku jalkojesi välistä, eikä alushousuja tarvitse valita siteen mukaan. Oikeastaan alushousuja ei edes tarvitse käyttää. Kuppi ei oikein asetettuna tunnu yhtään miltään. 

4. Kuppi on hygieenisempi kuin siteet ja tamponit. Se ei ime itseensä mitään.

5. Kuppi ei altista hiivatulehdukselle kuten siteet. 

6. Kuppi on ekologinen: huollettuna se kestää jopa 5 vuotta eikä aiheuta minkäänlaista roskaa. Tämä on kiva varsinkin omassa kylppärissä - ällöttävä menkkaveren haju poistuu elämästäsi kokonaan!

7. Kuppi säästää rahaa. Löysin kuukuppikunta.netistä tämän laskelman:

Kertakäyttösiteiden kulutus
38 hedelmällistä vuotta x 13 kiertoa x 5 vuotopäivää x 4 sidettä = 9880 sidettä
Kuukautiskuppien kulutus
38 hedelmällistä vuotta / uuden kupin hankkiminen 5 vuoden välein = 7,6 kuppia
Kertakäyttöisten kuukautissuojien kustannukset
38 hedelmällistä vuotta x 13 kiertoa x 5 euron kuukausittainen kulutus suojiin = 2470 eur
Kuukautiskuppien kustannukset
7,6 kuppia x 30 euroa (kupin summittainen hinta) = 228 euroa

8. Opit kuppia asettaessasi tuntemaan omaa anatomiaasi paremmin. Tiedätkö, millä korkeudella kohdunnapukkasi sijaitsee? Kohta tiedät!

9. Voit aina leikkiä sarjamurhaajaa, kun tyhjennät kupin. ALL THAT BLOODY BLOOD. 

10. Minulla on pakkomielle tasaluvuista. Tämän kymppikohdan saatte keksiä itse vaikka kommenteissa! 


Haluan vielä kiittää Lunettea siitä arvokkaasta työstä, jota he tekevät. Sähköpostiviestissä, jossa minua pyydettiin mainosvideolle, firman edustaja kertoi, että Lunette pyrkii häivyttämään kuukautisten tabua. Menkoista saa ja pitää puhua ja Lunetella menkkaveri on kuulemma aina punaista, toisin kuin kaikilla siteitä ja tamponeita myyvillä firmoilla. Jokainen sideuutuus lupaa paremmat ja iloisemmat menkat, joiden aikana voi muka nauraa suu auki ja nauttia elämästä jonkun hunksin pyörän taksalla jalat auki. Ikinä ei ole kukaan pyytänyt taksalleen, koska mulla on niin hieno kuukautisside. Siteet ovat "uusista imukerroksista" ja "hajulukoista" huolimatta aina samanlaisia. Lunette tarjoaa oikeasti erilaista vaihtoehtoa ja vieläpä lunastaa lupauksensa. En tajua, mikseivät kaikki jo käytä kuukuppia. 

EDIT: Tässä (nopeasti napsaistu) kuva kuukupista, koska sitä pyydettiin. Omastani olen leikannut irti tuon antennin. Tämä on kokoa 1, itse käytän isompaa kokoa 2.
 Yksi syy siihen, miksi puhun täällä blogissa avoimesti kuukautisista, vaikka mitään näennäistä tarvetta ei olisi, on juuri se, että tavoitteeni ovat samanlaiset Luneten kanssa. Kuukautiset ovat osa melkein jokaisen naisen elämää, joten on käsittämätöntä, että niitä jotenkin hyssytellään! Muistan itsekin, että  teininä kuukautiset olivat tosi nolo juttu. En puhunut niistä edes äidin tai ystävieni kanssa. Oli hävettävää ostaa siteitä tai pyytää äitiä tuomaan niitä. Ihan hullua. Haluan korjata tätä(kin) asiaa, ja siksi pidän menkoista vähän enemmänkin mekkalaa kuin mitä tarvitsisi. 

Mutta, nyt siihen arvontaan. Arvon 4 Luneten kuppi+kuppipyyhe+rannekoru-settiä. Älkää kysykö, miksi rannekoru, niitä vaan tuli kuppien mukana. Kuppeja on kahta eri kokoa ja eri värejä. Voit ilmoittaa haluamasi koon ja arvon sitten vaikka erikseen isommat ja pienemmät. Osallistua voit kommentoimalla postaukseen jonkin positiivisen asian kuukautisista! Yritetään pakkopositivisoida tätäkin aihetta yhdessä. Muista laittaa myös sähköpostiosoitteesi. 

Kupit on nimetty jumalattarien mukaan! Ah! Pakkauksessa on mukana myös säilytyspussi kupille.
Jos olet mies tai et kärsi kuukautisista, voit osallistua ja voittaessasi antaa vaimollesi/tyttöystävällesi/ystävällesi/siskollesi/äidillesi/tyttärellesi/lähikaupan myyjälle maailman parhaan joululahjan! 

ps. Älä oikeasti anna kuppia kaupan myyjälle. Se olisi creepyä. 

pps. Kuvaukset ovat huomenna! Äääk! 

ppps. Arvonta päättyy 14.10.

161 kommenttia:

 1. Tulee puhdistunut olo, kun ne loppuu :)
  - Hilda / hilda.jussila@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. 10 kohta ehdottomasti, että elä unohdu pariksi tunniksi puhelimeen kuppia desinfioidessa :D kiehuu ja sulaa aika kivasti käyttökelvottomaksi. ja sitten on muuten kiire tilata uusi... ilman en suostu enää olemaan!

  -iina (iinuzka87@hotmail.fi)

  VastaaPoista
 3. Positiivinen asia: Tunnet itsesi niin rohkeaksi, että voisit mennä haastamaan vaikka karhun painiotteluun! (Tai ainakin uskaltaisit mennä kysymää siltä lupaa liittyä talviunille pesän lämpöön...)


  En ole muuten koskaan kuukuppia kokeillut, enkä hirveämmin asiaan tutustunut, joten tavallaan kiinnostaisi kokeilla millainen tuo kapistus on ja onko se oikeasti niin hyvä :D Koolla ei ole väliä

  sananjalkaharha@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ne ovat merkki siitä, etten ollutkaan raskaana.

  hanna-heiskanen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja koosta en osaa sanoa mitään :-D

   Poista
  2. kuvasta päätellen uskaltaisin sanoa että pienempi koko.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Jollain tavalla arvostaa omaa naiseuttaan, vaikka liejumenkat onkin ällöä ja vituttaa noina hetkinä ankarasti, kun mahaa vihloo ja joka paikka sotkeutuu verellä. Silloin on myös todellakin ansainnut syödä suklaata.

  anni.pihkala@gmail.com ja koko olisi varmaankin pienempi :)

  VastaaPoista
 7. Se huojennuksen tunne ettei ole pulla uunissa :D
  Jenni / hevon16@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä.
   Ja se että voi hyvällä omalla tunnolla mässätä, kun olo on muutenkin turvonnut. Ja se että tissit turpoaa isommiksi, näyttää siltä että pienirintaisellakin olisi muotoja (jos unohdetaan että rinnat on myös sitä kipeämmät mitä isommat).

   Bonuksena se, että nyt kuukuppi tulisi tarpeeseen, ei tarvitsisi ostaa ylihintaisia suppoja lähikaupasta töiden ruokatauolla. En ole kokeillut kuukuppia, mutta olen kuullut pelkkää hyvää. En tiedä koosta, ehkä pienempi riittää?

   vaaleanpunainenhaalari(at)outlook.com

   Poista
 8. Mä olen aina vainoharhaisesti raskaana, siis vaikka viime kerrasta olisikin vierähtänyt pari kuukautta ja välissä asianmukaiset menkat. Jos se ninjasiittiö onkin salakavalasti odottanut kohdun perukoilla ja päättänyt iskeä kun en osaa odottaa odottamatonta. Sitten tulee ne houreilta pelastavat menkat ja bilettäisin ellei sattuisi niin paljon ja vuotaisin kuin pistetty sika.

  elinalle@yahoo.com

  VastaaPoista
 9. Sama kuin yllä, että varmistus siitä, ettei ole paksuna. Kuukuppi on vain parantunut elämänlaatua kuukautisten aikana roimasti :)

  Mulle pienempi koko kiitos!

  grazyjaney@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Parasta menkoissa on niiden loppuminen. Ja se että tietää ettei kolmatta muksua ole vielä tulossa :D nää kaks murua riittää meille, siis tällä hetkellä :D <3 katotaan parin vuoden päästä uusiks.

  Ainiin, isompi koko mulle, kiitooooos!

  Jonna/ jonna.puurtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Vihaan sitä aikaa kuusta, mutta tiedänpähän kroppani toimivan edes jotenkuten niinku pitäski :D ( + en todellakaan ole raskaana, se on jokaukuinen hyvä uutinen!)

  ravenica @windowslive.com

  VastaaPoista
 13. Kohta kymmenen: kuukuppeja saa eri väreissä, siteet ovat aina valkoisia.

  Pienenmpi kuppi olisi kiva. :D (my_insides_on_display[at]hotmaildotcom)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PAkko oli vaa kertoo, että oliks se libresse kun teki mustia siteitä stringien kanssa käytettäväks tjs :D

   Poista
 14. Parasta on kun voi huoletta vetää poikaystävän ostamaa jätskiä koska a) on valmiiksi turvonnu olo ja b) se oikeasti auttaa! :D
  Nuo rannekoruthan on fiksu juttu, koko tuotteen idea on olla niin discreet ettei kukaan huomaa ja monelle ystävän suositus on varmasti tärkeä päätökseen vaikuttava tekijä. Edes jotain mistä tunnistaa toisen käyttäjän :)
  Itse tarvisin suurempaa kokoa olevan kupin.
  salriella@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Positiivista on menkkojen lopulla se kun turvotus häviää ja näyttää taas normaalilta masu. Ja tieto siitä ettei lisäännytä ! :D

  sara-virtanen-@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Käytin kuppia aikoinaan kun mulla menkat oli ja muistan sen olleen paras keksintö ikinä. No nyt ei viiteen vuoteen menkkoja ollut kapselin takia ja nyt kun kävin sterilisaatiossa niin ensimmäisiä samaan aikaan innolla ja kauhulla odotan. Ja kuppihan olisi taivaanlahja tässä kohtaa tietenkin. Koska mihinkään muovivaippoihin en enää lähde!
  Parasta menkoissa on se että ei ole raskaana,ehdottomasti. En vaan halua lapsia en en en...
  Jos onnetar sattuisi kohdalleni osumaan niin pienempi olisi passeli.

  mbw126@luukku.com

  VastaaPoista
 17. Parasta on se, kun voi hyvällä omalla tunnolla mässätä ja kiukutella ja jos joku kyseenalaistaa jotain, voi syyttää menkkoja.
  ja pienempi koko varmaankin.

  laurazz.laurazz@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Suklaa maistuu parhaalta silloin kun on se aika kuukaudesta. :D
  Ei väliä kumpaa kokoa.

  eeem-@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Olen Nainen ja saan syödä suklaata. anne.korvela@outlook.com

  VastaaPoista
 20. Parasta menkkojen aikana on, kun saa hyvän syyn kanssa lähettää miehensä ostamaan lohtuherkkuja vaimolle. Sillon helpottaa. :)

  sannavaan@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Oijoi, nyt on mahtava arvonta! Mun on pitänyt monta vuotta ostaa kuukuppi, mutta koska olen niukkamenkkainen nuukaperse niin en ole vaan saanut aikaiseksi.

  Mulla on tosiaan maailman vaivattomimmat menkat, ei mitään kipuja ja turhia angsteja. Tulee melkein huono omatunto kun kuuntelee muiden menkkavalituksia, en pysty yhtään samaistumaan niihin :D Mutta onhan se siteiden ja tamponien kanssa söhrääminen aika inhaa, ja positiivisin asia menkoissa on kyllä minunkin mielestäni ehdottomasti se, että ne ovat yleensä merkki siitä ettei ole raskaana :)

  Pienemmällä koolla olen mukana arvonnassa!
  sanna.kettunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 22. Lunette on ihan loistava. Se, että se täytyisi vaihtaa viiden vuoden välein on humpuukkia - olen käyttänyt samaa kuppia kohta kahdeksan vuotta ja se on ihan hyvässä kunnossa.

  Positiivinen asia lienee se etten koe yhtään huonoa omaatuntoa suklaan syönnistä kuukautisten aikaan kun muutoin saatan miettiä kaloreita. :D

  pikku-liisa@hotmail.con

  VastaaPoista
 23. Positiivinen asia kuukautisista on aika vaikea keksiä! Ainut taitaa olla muidenkin mainitsema tieto siitä ettei ole raskaana.

  Olen itsekin miettinyt miksi kuukautiset ovat niin arka aihe. Teininä kuukautisten alkaminen oli niin noloa. Sekään ei auta asiaa että jos jollekin sattuu ohivuoto sitä ollaan nauramassa ja syyttelemässäkin (tulee mieleen kuva eräästä julkkiksesta vuonna nakki ja papu..)

  Ja isompi kuppi parempi näillä vuotomäärillä..

  mim14[at]luukku.com

  VastaaPoista
 24. Kuukuppi on erinomainen vaihtoehto menkkoihin, se on ihanan helppo käyttää ja todella huomaamaton. Kupin kanssa voi käydä uimassa ja nauttia elämästä ihan samalla tavalla kuin ilman menkkoja. Ja omasta mielestä sen paras ominaisuus on ekologisuus, sillä maailmaa täytyy rakastaa.

  Itse omistin ennen kaksi kuukuppia, kunnes otin ehkäisykapselin ja menkat loppuivat seinään, nyt taas haaveilen kupista, kun kapseli on poissa ja menkat taas kuvioissa.

  Ja pienempi koko riittää, jos käy tuuri.

  karva_elmo@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja positiivinen asia jäi mainitsematta. Menkoista tiedän, että olen terve ja pullat eivät ole uunissa. Kuumassa suihkussa menkkojen aikaan käyminen tuntuu vaan niin taivaallisen ihanalle ja istuminen kotisohvalla lämpötyyny mahan päällä katsomassa jotain romanttista hömppää namipussi kaverina.

   karva_elmo@hotmail.com

   Poista
 25. Kommentoin vaikka arvontaan osallistuminen ei kiinnosta; Parasta menkoissa tai pikemminkin niiden myöhästymisessä on uudenoppiminen. Kuten tieto siitä, että kivuliaat kuukautiset ei ole normaalia ja endometrioosiin löytyy hoitokeinoja.. (Sairaus kosta saisi myös jakaa tietoa.)

  VastaaPoista
 26. Paljoa positiivista kuukautisissa ei ole, mutta ainakin voi hyvällä omallatunnolla pyytää suklaata.
  Pienempi koko voisi sopia.

  tuleva_maailmanvaltias@hotmail.com

  Teet hei tärkeää työtä tabun parissa, kiitos siitä. Rasittavaa, kuinka iso numero ruumiin luonnollisesta toiminnasta tehdään.

  VastaaPoista
 27. Parasta niissä on se, että kun menkat alkaa, niin iho raikastuu ja finnit katoavat kuin taikaiskusta. Myös muut PMS-oireet loppuvat. Tiedän toki, että ilman menkkoja ei olisi edes PMS-oireita, mutta silti kuukautisten alkaessa epämukava olo helpottuu.

  Minä voisin kokeilla pienempää mallia.

  annuliinu_92 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Minunkin kuppini on ainakin kymmenvuotias... mutta meillä on yhteinen historia, joten siitä en luovu! Kumpi vain kuppi käy kaveriksi tälle. virpi.kanniainen@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Parasta menkoissa on ehdottomasti se että tietää ettei ole raskaana, ja saa syödä herkkuja hyvällä omalla tunnolla.

  Koosta en osaa sanoa, emmi.pekkarinen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 30. Kappas, vanha kuppini alkaakin olla jo tiensä päässä, jospa täältä napsahtaisi uusi. Parasta mun menkoissa on se, ettei ole minkäänlaisia kipuja. Ja tietty se, että ollaan ystäväni kanssa menkkasynkassa, ja ollaan keksitty uskomaton määrä menkkoihin liittyviä inside-vitsejä. Jos tuuri käy niin isompi koko :) sjmraj(at)utu.fi

  -S

  VastaaPoista
 31. Kuukautisissa parasta on ehkä se, että se yhdistää kaikkia maailman naisia. Ja vaikka maailma muuttuu, menkat on ja pysyy. Jotenkin hieno symboli naiseudelle. Vaikka perseestähän ne on.

  Mä en ymmärrä miten en vielä ole saanut aikaiseksi hankkia kuukuppia! Koosta en osaa sanoa mitään, kumpi vain toivottavasti ajanee asiansa.

  kokkonen.krista@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Parasta menkoissa on dramaattinen poteminen. Tykkään kieriskellä tuskissani ja huutaa aina kun sattuu. Teateaalisuus on elämän suola.
  niemi.inka@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Viis vee tytärkin odottaa jo innolla menkkojaan ja omaa kuukuppia. On tyhjennys hommia seuratessaan todennut monesti NIIIIIIN SIISTIÄ, MÄKI HALUUN :-P Lunette 2 7 vuotta

  VastaaPoista
 34. Joo, mieluusti itsekin luopuisin koko menkkalystistä, mutta jos nyt jotain positiivista niin jo useasti mainittu tieto siitä, ettei ainakaan ole paksuna. Pienempi mullekin, jos arpaonni suosii :P zyraila@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Tietää, ettei ole raskaana! On ollut tarkoitus kokeilla kuppia jo pitkään, mutta hämmenyn aina, että mitä eroa näissä kaikissa on ja minkä perusteella pitäisi valita ja onko se sittenkin hankala ja mitä jos en tykkääkään. Mutta ehkä mä voisin olla valmis.
  tyttoastronautti (@) gmail (.) com

  VastaaPoista
 36. Pienemmällä koolla mukana arvonnassa. :) Olisipa kiva voittaa kuukuppi, olen nimittäin sellaisen hankintaa pohtinut.

  Ja parasta menkoissa on tietenkin se, kun ne vihdoin ja viimein loppuvat. Sillon tietää, ettei tarvitse taas seuraavaan kuukauteen haistella verta! Hyi, yöks.

  merkusti@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Sain kuukupin viime jouluna lahjaksi siskoltani, ja päivääkään en ole katunut siteistä luopumista! Joudun tosin käyttämään pikkuhousunsuojia sen lisänä, koska pahimpina vuotopäivinä aina pari pisaraa verta jotenkin onnistuu livahtamaan ohitse, mutta verta tulee ohi niin vähän että yksi pikkuriikkinen súoja päivässä riittää. Kuukuppi on aivan loistava tuote!

  VastaaPoista
 38. Kun menkat tulee normaalisti tietää että kehokin toimii edes siltä osin normaalisti :)

  Jaa-a kumpiha mulle ois...No ei sen nii väliä' :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Positiivinen asia kuukautisissa (jääkautisissa) on se, että tietää kroppansa olevan suhteellisen hyvin toiminnassa! Eli voisi ajatella, että kuukautiset on ilmainen suppea terveystarkastus.

  En ole koskaan edes koskenut kuukuppiin enkä edes tarkkaan tiedä miltä ne näyttävät. Mutta ajatus kiehtoo, koska tosiaan se kertakäyttöisillä paperimassoilla lutraaminen on hirveätä hässäkkää. Pari kertaa päivässä sitä yleensä ehtii rauhassa vessaan, että voisi siellä tiskata kupposta.

  Oletan kuitenkin, ettei niin moni kuppikehuja voi puijata, kyllä se varmasti on aika hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, ja: pihlaja.henrietta@gmail.com jos lykästääkin.

   Poista
 40. Minulla ei ole tarjoutunut tilaisuutta kokeilla tätä ihmeellistä kuukuppia, vaikka kuulin asiasta jo 8 vuotta sitten.. Ei vaan ole tullut vastaa missään. Olisipa todellinen "taivaan lahja", jos kerrankin arpaonni suosisi ja saisin tän. Miulle varmaan se pienempi koko. vinna.vivi@yahoo.es

  VastaaPoista
 41. Plussaa kuukautisissa että ne tulee joka kuukausi, eikä jää pois, sillä se voisi saaha hengityksen salpaantumaan ja todeta ettäs mitä nyt. Kuppia en ole ikinä kokeillut mutta vois testata, vihaan siteiden kanssa venkslailua ja tampooneja ei voi käyttää. :) jonna882@hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Hyvä puoli kuukautisissa on se, että itselläni ne ovat jokseenkin säännölliset.
  Olisi kyllä mukavaa testata kuppia, pienempi olisi varmaan sopiva.
  uimari@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Parasta menkoissa on se, että voi hyvällä omalla tunnolla laiskotella sohvanpohjalla jos siltä sattuu tuntumaan :D

  Suurempi koko olis passeli. who.ami@live.fi

  Kiitos tästä blogista!! Sulla on internetin mielenkiintoisimmat, parhaimmat ja järkevimmät jutut! Naishauskuutta toki unohtamatta ;)

  VastaaPoista
 44. Mitä hyvää menkoissa?
  Hmm, no klisee kun se on, tunnen jotenkin olevani aito nainen :D Olen vasta 18 joten minuun suhtaudutaan joskus kuin tyttöön, mutta ha-haa, olenkin nainen :D
  Nojaa, mun menkat on hirveät ja runsaat kuitenkin. Mulle sopisi varmasti koko 2 (:

  ella.karvinen@live.com

  VastaaPoista
 45. Positiivista on se, ettei oo pieniin päin ja saa hyvän syyn herkutella! (ei sillä, etten sitä muuten tekisi :--D)

  Pienempää voisin testata, kun aiempaa kokemusta ei oo!

  neppana@luukku.com

  VastaaPoista
 46. Menkat on vaan jokakuinen muistutus siitä että olen nainen parhaassa iässä :)

  Kuukuppia olisi kiva päästä kokeilemaan, vuosien tamponi- ja sidetappeluiden jälkeen olen todella vaihtelun tarpeessa.
  -Laura (lauramaria.makinen@gmail.com jos arvot koot erikseen pienempi olisi hyvä)

  VastaaPoista
 47. Parasta ja kiitollisinta omiin kuukautisiini liittyen on se, että ne ovat niin kivuttomat eivätkä rajoita tai hankaloita elämääni mitenkään.

  Koko 2!

  reetta.isokaanta@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Minulle kuukausittainen punainen hyökyaalto on ylipäätään muistutus siitä, että olen elossa ja terve.
  Pieni koko / gindokai@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Ehdottamasti parasta on kun saa olla luvan kanssa kiukkuinen ja hemmotella itseä herkuilla. Jopa poikaystävä sen tajuaa jotenki "nyt on se aika kuukaudesta, parempi olla vaan iha hiljaa ja tuoda suklaata" :D

  Koko 1.

  ella.uotinen@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Käytin nuorempana kuukuppia ja tykkäsinkin mutta se jäi kun HPV-infektion jälkeen alapää haavautui ja kupin käyttö kävi kivuliaaksi. Nyt voisin taas kokeilla uudestaan kun tilanne on parempi, koolla ei väliä. Jutun opetus kaikille: ota hpv-rokote, käytä aina kondomia, kuukuppi on loistava kapine mutta tässä yksi syy miksi sen käyttö ei kaikille onnistu. atkank@utu.fi

  VastaaPoista
 51. Positiivinen asia kuukautisissa:
  Kuinka monella reaktio verisestä vuoteesta heräämiseen on lähempänä "pirskatti, pyykkipäivä" kuin "IIK! APUA! MURHA!" kiitos niiden?

  (Kuukupit ovat <3; jos tuuri käy, isompi tänne, kiitos. jelena.rosenberg@vahtera.org)

  VastaaPoista
 52. Kivuttomat ja vaivattomat kuukautiset on todella kiitollisuutta herättävä tapahtuma aina! Kuukuppi kruunaa tilanteen :) En oikeastaan tiedä kumpi koko olisi tarpeen, joten kumpi vain on tervetullut jos tuuri käypi.
  kurkkukaspian@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Ei tarvinnut mennä uimaan liikkatunnilla. Vieläkin lämmittää mieltä näin 15 vuotta myöhemmin. oemakinen at gmail.com

  VastaaPoista
 54. 15 tuskaisen vuoden jälkeen en millään meinannut keksiä mitään hyvää. Sitten hyviä puolia alkoi pälkähtämään päähän: tietää ettei ole raskaana, saa mässäillä suklaalla, on luvallista vain maata sängyssä televisiota tuijottaen tai ottaa päikkärit vaikka keskellä viikkoa.
  Muutaman vuoden olen kuukupin hankintaa harkinnut, mutta aina jänistänyt. Ehkä olisi jo aika uskaltautua kokeilemaan. Pienempi voisi olla mun juttuni.
  merzu84(a)gmail.com

  VastaaPoista
 55. Parasta kuukautisissa on se kun ne loppuvat!

  Suurempi koko sopisi minulle.

  robottila @ gmail.com

  VastaaPoista
 56. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 57. Menkkojen aikana saa olla niiiiin... NAINEN! ❤

  Onnen kohdatessa pienempi kuppi olisi mahtava.

  hennalintukorpi@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Menkkojen aikana saa olla niiiiin... NAINEN! ❤

  Onnen kohdatessa pienempi kuppi olisi mahtava.

  hennalintukorpi@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Menkkojen aikana saa ainakin luvan kanssa mököttää ja itkeä peiton alla eikä kukaan kyseenalaista. Mutta parasta on keltarauhashormoni, joka auttaa endometrioosikipuihin, joten nykyään on helppoa <3

  Pienempi mulle. Saako niitä ostettua vihreänä? Jos en tästä voita niin haluan ostaa vihreän vielä jonain päivänä.

  ezmevamp@hotmail.com

  VastaaPoista
 60. Hyvä syy maata tekemättä mitään ja syödä jotain hyvää!
  1 koko
  lotta.halme@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Oi oi kuukuppi onkin ollut jo kauan ostoslistalla! Opiskelijan budjetti ei vain tahdo oikein antaa myöten :/
  Parasta menkoissa on ehdottomasti se ettei ole paksuna, ja niiden varjolla vältti uimisen koulussa :D jos onnetar suosii niin isompi koko olis kiva jee jee
  belsebuub@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Kerran olen kuullut kaverin hehkuttavan kuukuppia ja kiinnostus kyllä heräsi, mutta toistaiseksi ei ole tullut saatua aikaiseksi ostaa moista. Pienempi versio kelpaisi minulle hyvin, jos arpaonni osuisi kohdalle.

  Positiivista kuukautisissa... Oma äitini vei minut syömään Kiinalaiseen ala-asteella, kun "tyttöys" vaihtui ensimmäisten kuukautisien myötä naiseuteen - siinä on siis tietty rajapyykki elämässä ja aihetta juhlaan!

  myblackpassion(miukumauku)gmail.com

  VastaaPoista
 63. Kyllä menkoissa on parasta, että tietää ettei ole tullut raskaaksi.
  Pienempi mulle

  satugod@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Menkkojen aikaan parasta on hyvällä omallatunnolla herkkujen syönti sekä kivuilta pakoilu päikkäreiden avulla kun kissa tulee kehräämään viereen :3
  Kuukupin koosta en osaa sanoa kun en ole aiemmin käyttäny, joten kumpi vain passaa :) ystäviltäni olen kuullut pelkkää hyvää kuukupista, joten ehkä olisi aika itsekin kokeilla kuukupin ihmeellistä maailmaa :)

  VastaaPoista
 65. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 66. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto, unohdin meiliosoitteeni täpinöissäni... minimalis68@gmail.com

   Ja kommenttini oli, etten tiedä mitä tekisin ilman kraanapäiviäni. Elämäni olisi tylsää ja _kuivaa_.

   Poista
 67. Parasta on tietty se, etten edelleenkään ole raskaana, vaikka menkat yleensä antaa odotuttaa itseään aina kun jotain kivaa on odotettavissa. Viimeksi alkoivat viikon myöhässä vain synkronoituakseen viikon patikointimatkan kanssa <3

  Taisin joskus kuulla, että koko 2 on runsaille menkoille, sekä synnyttäneille.
  Jos onni suosii, niin tänne koko 2. :)
  annastiina.puiseva@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Parasta menkoissa on se tieto, että kroppa toimii (ainakin jokseenkin) sillä tavalla kuin pitääkin (+en ole raskaana) Mikäli onni suosii, tarvitsen isomman koon. (uuden kupin hankinta olisi muutenkin edessä, violetti Cynthia ois ihana!)
  henna.riekki@elisanet.fi

  VastaaPoista
 69. Saa hyvällä omatunnolla syödä suklaata! Ja jos sattuu vinkkaamaan miehekkeelle niin ei tarvitse välttämättä edes itse vaivautua hakemaan sitä kaupasta :D

  Isompi kuppi, on sen verran voimakkaat virtaukset.
  iidalotta @ outlook . com

  VastaaPoista
 70. Parasta menkoissa on se tieto, että mun kroppa toimii sillä tavalla, kun sen mun kohdalla tarviikin toimia!

  Samalla pitää kertoa stoori kuukuppiin liittyen. Nuorempana katsos sanoin äidilleni, että haluaisin kuukupin, johon äiti vaan että jaa jaa, ahaa... Eikä sen kummempaa reaktiota. Muutaman kuukauden päästä äiti ilmoitti, että hei tuolla kaupassa X myydään niitä kuksia. Minä siihen, että no mitä ihmettä sä mulle siitä kerrot, mitä se tieto mua hyödyttää? Äiti vastaa, että no etkö sä sellaisen kuksan eli puukupin niin halunnut. :D

  Ja pienempi kuppi, jos onni suosii! lumboga(at)gmail.com

  VastaaPoista
 71. Parasta menkoissa on se, että tietää kropan toimivan. Ja joskus sattuu jotain hauskaa menkkoihin liittyen, mistä saa hyviä tarinoita parhaalle kaverille kerrottavaksi.

  Pienempi kuppi sikäili mikäili tuuria on! :) iida.penttinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 72. En osallistu arvontaan sillä nykyinen kuukuppini toimii vallan hyvin vielä muutaman vuoden (luneten koko 1), mutta pakko vain saada sanoa, että mahtava postaus, kiitos tästä! Itse koitan puhua veljieni kanssa kuukautisista jotta ne olisivat heille normaali asia, vanhempieni polven kanssa asiasta puhuminen on aina niin awkward etten halua veljille samaa. Koulussakin aikoinaan oli luokan pojilla niin ihme ajatuksia, on tuskastuttavaa, että edelleen seksuaalikasvatus on usein sukupuolittain jaettua, jolloin oikea tieto toisen sukupuolen kehityksestä tms. seikoista saattaa jäädä hataraksi. Sain esimerkiksi kauhukseni kuulla ikäiseltäni pojalta, että hän oppi kuukautisten oikean merkityksen ja peruskäytännöt vasta kun he hänen tyttöystävänsä kanssa pohtivat hormonaalisen ehkäisyn hankkimista...

  VastaaPoista
 73. Vaikka välillä harmittaakin, en ikinä vaihtaisi kuukautisia pois. Olen ylpeä naiseudestani ja kuukautisistani. ♥ Anna-Maria H.

  VastaaPoista
 74. Mukana arvonnassa isomman kupin toivossa. (laurenzia@iki.fi)

  Tämän hetkisen olen ostanut reipas kymmenen vuotta sitten ja vaikka mitään toiminnallista syytä ei olekaan, olen pohtinut sen vaihtamista jo jonkin aikaan.

  Humautettakoon, että kuukupin käyttö tuntuu lyhentävän vuotoaikaa noin päivällä, enkä ole tämän havainnon kanssa yksin. Se on myös miellyttävämpi käyttää viimeisiä tiputtelu päivinä kuin mikään muu vaihtoehto.

  Oma tarinani on mennyt niin että kun käytin kertissiteitä olin ihan tyytyväinen KUNNES löysin kestositeet. Olin niihin ihan tyytyväinen KUNNES löysin kuukupin. Nyt olen ihan tyytyväinen...

  Lahjavinkki ei ole ihan tuulesta temmattu - teini-ikäinen lapseni halusi muutama vuosi sitten antaa ystävälleen joulupaketissa kupin koska olivat siitä puhuneet joten minähän hankin sellaisen. Minusta on aika ihanaa että näillä nuorilla tämä on mahdollista.

  Kuukautisissa ehkä parasta on niiden tuoma viesti että kaikki on kunnossa.

  VastaaPoista
 75. Tää ois niin paras ratkaisu mun menkkaongelmiin! Mulla ollu aina säännöllisen epäsäännölliset (ja toisinpäin XP) ja aika runsaat, joten välillä siteitä menee Monta päivässä. Inhoan siteiden kanssa värkkäämistä, festareille aina tampooni+side. Joten, tää olis perfect match <3

  Laura / lumitar777@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Menkoissa parasta on suklaan syönti! Harrastan sitä muutenkin, mutta menkkojen aikaan sitä vain yksinkertaisesti kuuluu syödä.

  marleena.peltonen@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Kuukautisissa parasta on niiden elinvoima. Hormonit toimivat, olen hedelmällinen, Nainen. Voin vuotaa neljä päivää verta, eikä se tapa minua.

  elinapeso@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Se on ehkä parasta kun saa hyvällä omatunnolla olla kiukkupylly, kohtuuden rajoissa. Saa purettua agressioita!

  S-posti oli corday@hotmail.fi jaa pienempi koko c:

  VastaaPoista
 79. Positiivista kuukautisissa on se että niiden jälkeen on puhdas olo ja ihoon tulee ihana hehku ja muutenkin mieliala on huipussaan. Olisi ihanaa tehdä itse kuukautisistakin vähän positiivisemmat koska mikään side rai tampooni ei ole koskaan sopinut minulle ja aina olen niiden kanssa ongelmissa. Niinpä olen estänyt kuukautisia pillereillä aivan liian usein... Olisiko tämä kuukuppi minun pelastus? Ja luulen tarvisevani isomman koon. /Susanna sueisfine@hotmail.fi

  VastaaPoista
 80. Parasta kuukautisissa on se, että saa ihan luvan kanssa maata peiton alla sohvalla, katsoa Netflixiä ja syödä suklaata. Bonuksena se tunne, kun särkylääke alkaa vaikuttaa, ja koko keho rentoutuu <3

  katjakev@hotmail.com ja koko 2

  VastaaPoista
 81. Noo, ainakin ne on ohi sen jälkeen :D Ja nykyään ne ei kestä kuin pari päivää.

  mniaaa@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Eiks siihen 10 kohtaan vois laittaa että, because you're worth it.
  Aina kuukuppia mietin, mutta syystä tai toisesta sellaista ei oo tullu hankittua, joten kokeillaan nyt onnea. Kuppi kokoa 2

  VastaaPoista
 83. Eiks siihen 10 kohtaan vois laittaa että, because you're worth it.
  Aina kuukuppia mietin, mutta syystä tai toisesta sellaista ei oo tullu hankittua, joten kokeillaan nyt onnea. Kuppi kokoa 2

  VastaaPoista
 84. ihanan tärkeä kirjotus, ruki, ja ennen kaikkea fantastista että kupista on tullut uutista nyt sitten enemmän suomessa! aloin käyttämään kuppia lähes heti menkkojen alettua, eli joskus 13-vuotiaana. en muista mistä hemmetistä eteeni läsähti joku lehtijuttu tai netissä tuli vastaan, kerrottiin kuukupista. silloin ei suomessa ollut vielä oikeen mitään haisua jutusta ja otin kaikesta selvää englanniksi yksiltä kanadalaiselta kuppi-sivulta ja jouduin tilaamaan ensimmäisen kupin kanadasta asti!!! hurjaa ja huippua, käytin sen ensimmäisen menkkavuoden tamponeja ja siteitä ja sekin jo oli liikaa. kun kuppi sitten kilahti postissa kotiin muutaman viikon jälkeen ni jupppiii! sen jälkeen kyllä helpottunu koko elämä. enää vaa särkkäreitä suukkiin ja sit ei oo menkoista mitään tietoa! ei haise, ei kutia, ei hankaa, ei hierrä, ei siis mitään! voi nukkua alasti eikä tarvi peittää patjaa pyyhkeillä ja muilla ja toivoa ettei patjaan ja petivaatteisiin tuu läikkiä. voi uida ja käyttää stringejä tai jos haluu, ni kesällä olla ihan ilman alkkareita missä vaan! en osallistu arvontaan, lahjotan jollekulle paremmat mahikset voittaa. mulla on jo parikin kuppia kaapissa :) ihanaa, ruki, ja hienoa lunette, että tuli pari kuppia arvontaan! kertakaikkiaan upeeta! koska mainos tulee? ja siis telkkariinko?

  t: pipe sveitsistä

  VastaaPoista
 85. En tiedä onko kuukautisissa suoriltaan positiivisia asioita, mutta kuten suklaa, muffinssit ja netflix tuntuvat olevan epäsuoria positiivisuuksia. Tuntuisi positiviiselta asialta tienata "hyväpuolisopisteitä" voittamalla ja lahjomalla kuukupilla :)
  Kuppi kokoa 2

  - blatz3k@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Upea postaus. Tämä vahvisti jo pitkään kyteneen ajatuksen siitä, että kuukuppi on saatava. Odotan myös innolla tulevaa mainosta! :D

  Menkoissa positiivinen asia on se, että tietää ettei ole raskaana!

  En noista kokojutuista ymmärrä mutta todennäköisesti pienempi kuppi olisi mulle parempi.

  miida.sofia@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Oon samaa mieltä monen kanssa siitä, että paras asia menkoissa on se, ettei ole raskaana. Mutta kyllä mulle iskee sellainen raivokas luovuus aina menkkojen aikaan ja sillon saa aikaseks vaikka mitä hienoa taiteen saralla. Ja siis musiikkihan kuulostaa myös törkeen hyvältä silloin.

  kanelipoika@gmail.com

  VastaaPoista
 88. Positiivista on, että tiedän kroppani toimivan! :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Se perinteinen että saa luvan kanssa vähän hemmotella itseään:) jos voitan, niin isompi mulle!
  suvi.lahdemaki@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Parasta menkoissa on kun saa ylimääräistä huomiota ukolta. Sen mielestä kun oon supersankari kun vuodan (melkein) valittamatta ja urhoollisesti kuukausittain verta :D
  halolott@hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Parasta menkoissa on nimenomaan kuukuppi. Itseltäni sellainen jo löytyy, mutta olisipa sellainen kätevä myös tyttärelle, kun hän sellaista tullee pian tarvitsemaan :)

  VastaaPoista
 92. Parasta on se kun ekoina päivinä on vimmatusti virtaa, treenit sujuvat normaalia tarmokkaammin, hetkellisesti. Jos arpaonni suosii niin isompi koko mielellään! siikm@luukku.com

  VastaaPoista
 93. Menkkojen aikaan koen olevani täysin oikeutettu lepopäivään, silloin ei turhia stressata :)
  skidratt94@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Säännölliset menkat ovat siinä mielessä huojentava juttu ja pieni kiitollisuuden aihe, että osaa varautua niiden alkamiseen aina samana ajankohtana. Kuukuppi helpottaisi varmasti elämää, en tiedä miksen sellaista vieläkään omista!
  cherrycloud@luukku.com

  VastaaPoista
 95. Menkoissa parasta on se, kun ne loppuu. Jos arpaonni osuu kohdalle, niin pienempi koko, kiitos.
  heippa2012@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Vaikka menkkat itsessään on aika syvältä (koska all the blood and pain and feelings), niin oon kyllä ihan tyytyväinen joka kerta kun menkat tulee. Tiedänpähän että hormonitoiminta on kunnossa, eikä oo muitakaan menkat poisjättäviä ongelmia! Mulla on yleensä aika säännölliset menkat, ja mitä enemmän ajallaan ne tulee, sitä tyytyväisempi olen.

  Ja menkat on mitä parhain (teko)syy syödä suklaata ja muita herkkuja niin paljon kuin mieli tekee!

  Mulla on ollut viisi-kuusi vuotta kuppi käytössä, mutta vuoto on runsastunut vuosien saatossa niin reilusti, ettei pieni oikein riitä, ja kestositeet (joita muuten suosittelen jos ei kuppi jostain syystä sovi!) on joka kuukausi käytössä. Siksi toivoisinkin isompaa kokoa, ja ihan pikkuisen toivon kanssa ettei osuisi pinkkiä omalle kohdalle.
  theobold.weide@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Hyvää niissä on se, että tietää kaiken olevan kunnossa siltä osin eikä ole raskaana. Jos voittaisin niin pienempi koko.
  lilly97@suomi24.fi

  VastaaPoista
 98. Kuukupittelua takana jo 12 vuotta! Ehdottomasti paras keksintö ikinä koskaan. Mä mainostan aina ja kaikille myös sitä että kierukan kanssa ei tamponia saa käyttää mutta kuukupin kanssapa saa!

  Itse olen senverran vaivainen ja kipeä kuukautisteni aikana (sekä pms:n aikana) että en koe varsinaisesti iloa tai muitakaan positiivisia tunteita menkoista mutta ehdottomasti olen sillä kannalla että kuukautisista pitää puhua ja niitä tabuja pitää murtaa. Homma on ihan tarpeeksi ahdistavaa ja ärsyttävää ilman kaikkia ulkopuolelta tulevia nolosteluja ym.

  En tiedä kuinka tiivistä yhteistyötä teet Luneten kanssa mutta hei oisko vähän hienoa jos lahjoittaisivat esim. vastaanottokeskuksiin tms. myös kuukuppeja! Olisipa hienoa jos voitaisiin markkinoida heti ekologista vaihtoehtoa myös heille.

  kukkavarvas@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Parasta on kivun loppuminen ja suklaan ahmiminen :)
  Koko 2.
  javies@hotmail.fi

  VastaaPoista
 100. Parasta on kivun loppuminen ja suklaan ahmiminen :)
  Koko 2.
  javies@hotmail.fi

  VastaaPoista
 101. Parasta menkoissa on tieto siitä, että ne vievät turvotuksen mennessään ja kuukautisten jälkeen rintojen kivulias pinkeys katoaa.

  Enpä ole vielä kuukuppia pääsyt kokeilemaan, mutta veikkaan tarvitsevani isomman koon.

  suvi.hann@gmail.com

  VastaaPoista
 102. Parasta menkoissa on että sään niiden aikaan hurjan energiapuuskan ja siivoan koko asunnon :D Paras arvonta, olen jo pitkään halunnut vaihtaa kuukuppiin mutten ole saanut aikaiseksi. Kanttarellinen@gmail.com isompi koko sillä kuukautisten ovat runsaat :)

  VastaaPoista
 103. Parasta menkoissa on että sään niiden aikaan hurjan energiapuuskan ja siivoan koko asunnon :D Paras arvonta, olen jo pitkään halunnut vaihtaa kuukuppiin mutten ole saanut aikaiseksi. Kanttarellinen@gmail.com isompi koko sillä kuukautisten ovat runsaat :)

  VastaaPoista
 104. Parasta menkoissa on että sään niiden aikaan hurjan energiapuuskan ja siivoan koko asunnon :D Paras arvonta, olen jo pitkään halunnut vaihtaa kuukuppiin mutten ole saanut aikaiseksi. Kanttarellinen@gmail.com isompi koko sillä kuukautisten ovat runsaat :)

  VastaaPoista
 105. En tiedä onko tämä nyt parasta menkoissa, mutta haluan jakaa oman ihanan kokemuksen ensimmäisistä kuukautisistani. Olin silloin 14v. ja oli minun nimipäivät (hurraa!), kun huomasin menkkojeni alkaneen enkä uskaltanut kertoa äidille. Siispä päätin laittaa tekstarin "äiti mun menkat alko". Valitettavasti pikkuveljeni about 10v. oli varastanut äidin puhelimen ja vastasi "eikä oo!" Olin hyvin hämmentynyt äidin vastauksesta! Sinnittelin loppupäivän ja illalla uskaltauduin puhumaan äidin kanssa asiasta ja sain tarvittavia välineitä selviytyäkseni. Olen kertonut tarinani koko lähipiirilleni ja nauran sille vieläkin kaikkien kanssa, myös veljeni, joka on hieman kiusaantunut asiasta. Minäkään en ymmärrä menkkoihin liittyvää tabua, siispä iloiten julistan niiden sanomaa kaikille jotka jaksavat kuunnella!
  Ps. Pienempi koko olisi hyvä, kiitos
  siiri.penttinen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 106. Kuukautisissa on parasta kun samassa taloudessa asuvat poikakaverini ja pikkuveljeni tarjoavat minulle rajattoman määrän (liioittelen ehkä hiukan) suklaata, ja ovat hiljaa kuin hiiret kun vaivun menkkapäivähorrokseeni :D Kuukuppia en ole hankkinut rahallisista syistä. Osallistun isomman koon arvontaan. salla.sarasoja@windowslive.com

  VastaaPoista
 107. Pienemmällä osallistun arvontaan.:) Menkat on hyvä juttu koska silloinhan elimistö toimii niinkuin pitää!
  r.johanna.korhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Parasta kuukautisissa on uudistuminen. Ja ne hassut nimet, joita äiti ja mummo käyttivät niistä, esim moonikset.
  Paitsi että mummoni ei tohtinut kuukautisista edes kertoa äidilleni. Oli vain kerran sanonut saunassa: älä sitten ihmettele, jos sinulle sattuu jotain erikoista...
  Siis kyllä nykynuorisolla on paremmin asiat. Ei ainakaan sen takia tule traumoja, että ei edes tiedä, miksi ihmeessä yhtäkkiä alkaa alapää vuotaa verta. Ja sitten ne vanhan ajan itse askarrellut suojat. Huh! Niiltä sentään säästyin itse, kun synnyin modernien siteiden ja tamponien aikakaudelle. Ja tämä kuukuppi olisi saanut olla jo silloin keksitty!
  Ja pienempi koko. Annan tyttärelle, jos onni potkaisee!
  uteliassulatie@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Aloitin kuukupin käytön 2005 (10vuotta!!), kun olin 15v. teini. Ekat kokeilut sen kanssa epäonnistui täysin, kun kuppi falskasi väärin asennettuna. Jo silloin kuitenkin halusin ehdottomasti jatkaa käyttöä, hippi-punkkari kun olin. Milloinkaan en ole katunut ja jos kerran-pari olen joutunut käyttämään sidettä/tampoonia, tajuaa taas kuinka huippu kuppi on! Se ei hiosta, kuivata eikä haise tai ällötä. Se on jotenkin luonnollinen.

  Kuukautisiin positiivinen asia on, kun lopetin n. 4 vuotta sitten kokonaan hormonaalisen ehkäisyn käytön (kuparikierukka ftw). Opin oman luonnollisen kiertoni, joka on hurjan säännöllinen, toisin kuin hormonien kanssa. Opin tunnistamaan itsestäni tunnesyklit ja tämän kautta myös käsittelemään niitä paremmin. Lisäksi musta on mahtavaa tunnistaa ovulaatio yms. vain lukemalla oman kehon viestejä. Niin siistiä!

  Nyt olisi ajankohtaista hankkia taas uusi kuppi, nyt on juuri toinen menossa ja tosiaan 10. juhlavuosi! Pienempi kuppi minulle ja värillinen olis uutta!

  VastaaPoista
 110. Muistinpa tätä lukiessani, et ai niin, mulla on menkat ja kupin vois tyhjentää. Se oikeasti ainoa huono puoli kupissa!

  Maanittelin kymmenen vuotta sitten teininä äitini hankkimaan mulle kuukautiskupin. Se suostui ja nyt tuo kapine löytyy edelleen vessan kaapista, tosin aika paljon elämää nähneenä. On hankala puhdistaa tätä nykyä, mutta tykkään edelleen pehmeähköstä Diva-merkkisestä esikoiskupistani enemmän kuin myöhemmin äidiltä joululahjaksi saamastani Lunetesta. Silloin ekaa kuppiani hankkiessa ei Lunettea vielä edes ollut olemassa ja värillinen kuppi oli villi haave Kuukuppikunnan foorumilla - noi nykyiset kupit on ihania noissa kaikissa väreissään! Ekan kuppini hankin jostain nettiemo-kaupasta kestovaippojen keskeltä, nykyisinhän noita saa vaikka mistä nettikaupoista, apteekeista, ekokaupoista jne.

  Kaiken kaikkiaan kuppi on nykyisin yksi itsestäänselvimpiä asioita elämässäni - jos joskus satun unohtamaan sen kotiin menkkojen alkaessa, niin puoli päivää kertissiteillä saa kyllä kaipaamaan nopeasti tuota kapinetta. Ihanaa, kun menkkaveri ei kupissa haise miltään.

  <3<3<3 Kiitos Ruki tästä postauksesta <3<3<3

  -Tuulis

  VastaaPoista
 111. Pidän kuukautisissani siitä, että olen vielä kykeneväinen saamaan lapsia, että kiirettä ei ole. Ja siitä että kerran kuussa saa valittaa ääneen kaikesta tyhmästäkin :DD

  Kymmenen vuotta sitten äitini jo minulle kuukuppia markkinoi ja ostikin minulle oman, mutta ainakin silloin pienempikin koko oli liian iso. Ehkä tässä iässä se ei enää olisi :DD

  hirsivaara.laura@gmail.com

  VastaaPoista
 112. Positiivista kuukautisissa on se, että annan itelleni luvan mättää suklaata kun sattuu ja ketuttaa. Tosin ei tämä aina menkkoja vaadi mutta silti :D Kuukuppia olisi todella mielenkiintoinen päästä testaamaan, olen kuullut siitä pelkkää hyvää palautetta. Jos ei tässä onnista niin lienee korkea aika ostaa semmonen! Mulle sopivampi olisi ehkä isompi koko.

  taina.juusola@luukku.com

  VastaaPoista
 113. Positiivinen asia menkoissa minulle on se, että silloin en välitä vaikka koko vuodon ajan söisin pelkkää pikaruokaa, pullaa, jätskiä jne. En kritisoi omaa syömistäni silloin vaan syön mitä tahdon! Muulloin yritän tietysti hieman rajoittaa kaikkea huonoa ruokaa ja makeaa. Myös koska kivut ovat yleensä ekoina päivinä kovat, saan enemmän hellyyttä, hieromista ja palvelua poikaystävältäni! :) :D
  Ja koko 2, eli isompi olisi varmaan minulle runsaasti vuotavalle sopiva.
  ira.tikkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 114. Menkoissa positiivista on se, kun saa syödä mitä haluaa ilman morkkista ja makoilla sohvalla viltin, villasukkien ja kuumavesipullon kanssa. :) Mies myös hemmottelee mukavasti menkkojen aikaan.
  Isompi koko olisi varmaan sopivampi.

  bleuh@suomi24.fi

  VastaaPoista
 115. Positiivinen asia on se, että saa tietyllä tapaa alkukantaisen mystisen naiseuden olotilan itselleen. Onhan siinä nyt jotain jännää, että kokee sellaista mitä jengi ei tajunnut moneen vuosisataan selittää järjellisesti!

  (niin ja anna.p.laine@hotmail.fi)

  VastaaPoista
 116. Mulle toi pienempi! Kuukupi nyt vaan on nii hiton helppo. Ja osoite rebekka.annala@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 117. Mukava merkki siitä, että kaikki on kunnossa =). Mukaan kivaan arvontaan.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 118. Täh! Vaan kaks kertaa päivässä!!! Pystyykö käymään ryhmäliikunnassa (n. Tunti/puoltoista) ilman että verta on kaikkialla? Oon ihan hoomoilasena voiko olla noin helppo :D en tiedä kumpi koko sopisi joten kumpi vain käy. Positiivista on kun tissit on turpeemmat ja niitä aina ihastelenkin sitten. Ja kun on kärsinyt hirveistä krampeista ja viimein lääke alkaa auttamaan niin se tunne kun on aiiivan relax! Arvostaa kivuttomuutta enemmän.

  VastaaPoista
 119. Koska saa viettää enemmän aikaa kylppärissä omassa rauhassa<3


  trigowl@suomi24.fi

  VastaaPoista
 120. Parasta on suklaa ja marttyyrius :-D ei vaan, on ihan kiva tietää että on terve eikä raskaana.

  - oona.ahokas@hotmail.fi

  VastaaPoista
 121. Parasta menkoissa on ehdottomasti se että se on aino kerta kuukaudessa kun mies ymmärtää mun oikuttelua :D Ja kaiken kiukuttelun voi laittaa menkkojen piikkiin :D

  Laala.koskinen@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niii ja veikkaan että se isompi ois parempi mulle :)

   Poista
  2. Niii ja veikkaan että se isompi ois parempi mulle :)

   Poista
 122. Parasta menkoissa on se, että tietää että kaikki toimii niinkuin pitääkin.
  Koko 2

  sculpture@netti.fi

  VastaaPoista
 123. Parasta menkoissa on se kun ne loppuu! En tajua miksi en ole kuukuppia ikinä ottanut käyttöön jos se kerta on noin ihana :) Toivotaan että nyt kävis flaksi :) Kuppikoko lienee 2. hennariikka.sahlman@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Valitettavasti keksin heti kaksi positiivista asiaa lisää eli edelleenkään ei olla tasaluvussa.
  10) Näet kuukautisvuotosi oikeasti ensimmäistä kertaa. Tämä oli aluksi ällöä, mutta tiedoista on ollut myös hyötyä. Koska kuukupissa veri ei pääse kosketuksiin hapen kanssa, näet veren värin, määrän ja koostumuksen. Siteessä se on aina yhtä mössöä.
  11) Kuukuppia voi käyttää läpi kuukautisten. Varsinkin tamponi tuntui viimeisinä tiputtelupäivinä supernihkeältä asentaa.

  Ja koska jaan mieltymyksesi tasalukuihin, oli pakko keksiä vielä yksi:
  12) Jos tamponit loppuvat, se tapahtuu luonnollisesti kuukautisten aikaan, jolloin kaikki on muutenkin ärsyttävää. Kuukuppi ei lopu.

  VastaaPoista
 125. Kiitos kaikille osallistumisesta, pakkopositiivisuudesta ja hyvistä kommenteista! Ja teille, jotka kiititte postauksesta: olkaa hyvät.

  Kommentteja on nyt niin paljon, että en vastaa jokaiseen erikseen. Mutta siis vastauksia joihinkin kysymyksiin kootusti tässä: kuukuppi osiaan on niin kätevä kuin miltä se kuulostaa. Se ei lähde paikaltaan, ei ainakaan minulta ole koskaan lähtenyt. Aluksi sattui tipoittaisia ohivuotoja, koska en osannut asettaa kuppia oikein, joten kannattaa aluksi kupin kanssa käyttää niitä vanhoja tuttuja menkkapikkareita, joilla ei ole väliä. Kun oppii kupin ja oman kehon toiminnan, asu on vapaa. Ja totta on myös se, että kuppia ei tarvitse tyhjentää kuin pari kertaa päivässä. Ehkä runsaimman vuodon aikaan 3. Minulla on aika runsas vuoto ja kuppikoko 2 käytössä, mutta siltikään kuppia ei ole tarvinnut tyhjentää useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos myös menkkatarinoiden ja -kokemuksien jakamisesta! <3

   Poista
 126. Hyvä juttu on se, että menkkojen alkaessa on "oikeus" levätä ja "laiskotella".
  Koko 2. maariaoi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 127. Komppaan muutamaa kommentoijaa: Parasta menkoissa on niiden loppuminen :D Jos arpaonni osuu kohdalle, valitsisin koon 1.

  VastaaPoista
 128. Tiedän etten ole raskaana kun menkat alkavat ;)
  Isompi koko-
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 129. Parasta kun voi herkutella ja laiskotella ilman morkkista! :D jos onnetar suosii niin pienempi koko.
  aino.salminen97(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 130. Ai että, oon katellu noita kuukuppeja jo niiiiin pitkään! Jospa nyt onnetar olis suosiollinen ja saisin omakseni tuon nätin violetin kuukupin koossa 1.

  Parasta menkoissa on tietenki se, ku voi laittaa kaikki kiukuttelut Menkkaränkän piikkiin. 8)

  needled-@hotmail.com

  VastaaPoista
 131. Parasta menkoissa on, kun tietää niiden alkaessa, että pms helpottaa, mieli tasaantuu ja olo on kutakuinkin taas ihmismäinen :D
  Isompi koko jos hyvin käy
  plussaa(a)outlook.com

  VastaaPoista
 132. Parasta menkoissa on se että tietää että kroppa toimii niinkuin pitääkin ja kaikki on ainakin suunnilleen hyvin. Oma kk-kierto kun reagoi stressiin ja ties mihin.

  VastaaPoista
 133. Paras asia menkoissa on, että niiden alkaessa voi olla lähes varma siitä, ettei ole raskaana.

  Jos arpaonni suosii, ottaisin mieluusti tuollaisen isomman kupin.

  emmylya@gmail.com

  VastaaPoista
 134. Juuri tällä hetkellä positiivinen puoli se että koneisto käynnistynyt pitkän tauon jälkeen ja toimii oikeanlaisesti 😂

  Koosta ihan varmaksi osaa sanoa mutta mitä nyt näiden kupin oston harkinta aikoina googletellut niin koko 2 olisi ehkä se oikea... ehkä..

  alinalle11@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Juuri tällä hetkellä positiivinen puoli se että koneisto käynnistynyt pitkän tauon jälkeen ja toimii oikeanlaisesti 😂

  Koosta ihan varmaksi osaa sanoa mutta mitä nyt näiden kupin oston harkinta aikoina googletellut niin koko 2 olisi ehkä se oikea... ehkä..

  alinalle11@gmail.com

  VastaaPoista
 136. Positiivinen asia kuukautisissa on se, että ne on hyvä syy syödä mielinmäärin suklaata ja muita herkkuja! :) Isompi kuppi kelpaisi tänne mainiosti!

  riikkis(a)msn(piste)com

  VastaaPoista
 137. Postiivista menkoissa on se, että jostain syystä silloin tanssitunnilla pyörii piruetit paremmin. En tiedä miksi mutta kiva kun pyörii :D Koko 1 olisi varmaan meikäläiselle passeli.

  anne.nieminen85@gmail.com

  VastaaPoista
 138. Positiivista on herkkyys, kun voi leffa-liikuttua tuplasti! :D
  koko 1.

  sonnypoju@hotmail.com

  VastaaPoista
 139. Menkoissa on kaikissa kamaluuksissaankin yllättävästi hyviä puolia:
  1. Tiedät, ettet ole raskaana (toki ikävää, jos sitä toivoit)
  2. Tiedät, että koneisto pelaa
  3. Opit itsestäsi (tää kipu tarkoittaa menkkoja, menkat saa mut pillittämään tms)
  4. Tajuat, miksi viime päivinä on kaikki tuntunut menevän pieleen.

  Kuukuppi on itsellä kokeilematta, lähinnä hinnan takia. Oma anatomia kun on sellainen, että kohdunsuu/-nupukka/whatever tulee todella alas, niin pelkään ettei se istu kupin kanssa. Eipä siis oo rohkeus riittänyt testiin.

  Mutta kokeilisin mielelläni!
  Koko 1 olisi varmaankin passeli.

  - Pia (teetajataikaa@hotmail.com)

  VastaaPoista
 140. Joku muukin kommentoi jo, menkkojen jälkeen iho on aina niin mahtavassa kunnossa ja näyttää muutenkin hehkeältä(onko sitten lumevaikutusta, kun menkkojen aikana iho kukkii?) Toinen aivan loistava juttu on sinulta pöllitty menkkapiirakkaidea. Tulee kokeiltua kaikkia niitä kakku- ja leivosohjeita, joita ei muuten välttämättä koskaan tekisi, kun ei muka ole syytä leipoa. Melkein harmi, että toisin kuin ilmeisesti "kaikilla" muilla, oma koneisto toimii joskus ja jouluna.

  Ja sitten menkkatarinaa, tapahtui 2000-luvun alussa ala-asteella. Opettaja(naispuolinen) pyysi tunnin jälkeen kaikkia tyttöjä jäämään luokkaan ja odotteltiin aika pitkäänkin kun viimeinen poika lopulta vääntäytyi ulos. Sitten alkoi kunnon paasaus. Joku tokaluokkalainen oli vessan roskiksesta löytänyt kuukautissiteen ja kysynyt sitten opettajaltaan mikä se on. Että koittakaa tytöt nyt vähän edes kääriä sitä sidettä vaikka vessapaperiin ja peittäkää se roskiin laitettuanne vaikka käsipaperilla, ettei pienet lapset ja pojat ihan järkyty tuollaisista löydöistä.

  Että juu ei ole menkoissa mitään hävettävää, kunhan peitätte jälkenne!

  Pienempi koko varmaan riittää... tmpiispanen@gmail.com

  VastaaPoista
 141. Menkoissa sinällään ei ole mun mielestäni mitään kivaa, mutta kuukuppi tekee niistä edes siedettävämmät, ja hetkittäin voi jopa unohtaa koko sotkun (ja sitten tulee kramppi). Kuppia olen käyttänyt jo vuosia, ja nyt olisikin uuden hankinta edessä - tulisi arvontavoitto köyhälle sopivaan saumaan. :)

  alinore at gmail piste com

  VastaaPoista
 142. Positiivista menkoista en keksi, jos voittaisin, ehkä se voisi sitten olla se kuukuppi?

  Inspiroiduin postauksesta sen verran, että jos arpaonni ei tällä kertaa suosi, tilaan takuuvarmasti Lunetelta kuukupin itselleni.

  Koko 1. Ja jos väriä voi toivoa, ihastelin erityisesti keltaista ja lilan väristä kuppia :)

  rosa.laakkonen(at) gmail.com

  VastaaPoista
 143. Parasta menkoissa on se, että saa hyvällä tekosyyllä syödä pari päivää kuin hevonen, vaan sen takia että hormonit hyrrää :D Nykyään poikaystäväkin myöntää ja ymmärtää että kaupasta vaan tarvii enemmän herkkuja ja ylipäätänsä kaikkea ruokaa silloin kun veripäivät iskee.

  Jos onni suosii niin koko 2 :)

  amadeusz_91@hotmail.com

  VastaaPoista
 144. Pitäisi tosissaan ottaa asiaksi kokeilla näitä. Monta vuotta aina silloin tällöin taas muistaa, mutta, uudet asiat on, noh, aina uusia ja pelottavia :P Jos voittaa niin sitten on jo pakko kokeilla xD
  1 koolla voisi ehkä aloittaa ja violetti on aina mukava väri :)
  Sitten vielä hyviä asioita kuukautisista, hmm... Se on hyvä tekosyy ostaa suklaata ;) Ehkä vähän enemmänkin kuin normaalisti.

  -Lilli-

  VastaaPoista
 145. Parasta menkoissa on se, että on jo valmiiksi niin ärsyyntynyt, turvoksissa ja näppyläinen ettei tunne pilaavansa mitään vaikka syökin yhden (kaksi, kolme, neljä...) suklaalevyllistä! Menkkojen jälkeen kuitenkin palautuu taas normaalimittoihin.

  Jos onni suosii niin koko 2 on minun.

  maija.saarivuori(at)gmail.com

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!