torstai 29. lokakuuta 2015

Kuha on penis

Törmäsin GWU-ryhmässä Facebookissa mielenkiintoiseen työpaikkailmoitukseen.


Niin nykyaikainen ICT-talo, vau! Kuten huomaatte, suurempia vaatimuksia ei ole. Niitä ei ilmeisesti ole ollut myöskään rekrytoijaa valitessa. Mainos on niin urpo, että en jaksa edes tuhlata sanoja sen kritisoimiseen. Sen sijaan käytin kyllä kallista aikaani tämän huippumeemin luomiseen:


Vaikka lähdin mukaan kuhavillitykseen, en ole unohtanut vanhaa ystäväämme Chauvinist World Problemsia. Tässä sovinistisia ongelmia työpaikkailmoitukseen liittyen:Mutta vaikka sovinistiamme VBM:ää harmitti se, että tissejä ei koskaan sitten näkynytkään, hän ei murehtinut kauaa, koska maailma on ilmeisesti korjattu. Tässä Chauvinist World Happies:

EDIT: lukijoiden huomauttaman heteronormatiivisuuteni perusteella
Olen kyllä jo aiemminkin pilkannut sitä, että tissejä käytetään varastamaan huomio. Omilla tisseilläni tietenkin, koska ne ovat tässä lähellä ja minun mielestäni oikein loistava väline ihmisten hämmentämiseen. Mutta pitää ilmeisesti hommata myös penis ja alkaa sitä heiluttelemaan aina tiukan paikan tullen!

17 kommenttia:

 1. Heiheihei.. nyt sinä kyllä sorrut heteronormtiivisuuteen! Tuo moderni tietotekniikkatalohan hakee henkilöitä joilla on VAIMO, ja minä tunnen monta naista joilla on... Ilmoitushan on selvästi osoitettu heteromiehille ja lesbonaisille.

  Ehkä tarkoitus on välttää työpaikkaromansseja ja suojella työilmapiiriä?

  joojjoo.. ihan oikeassa olet. kunhan länkytän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta olet ihan oikeassa, siihen kyllä sorruin :O

   Poista
 2. Melkoisen heteronormatiivista ajattelua se, että tisseistä voisi olla kiinnostunut vain sellainen henkilö, jolla on penis. Toisaalta myös järkyttävää ajatella, etteikö tisseillä varustetulla henkilöllä voisi olla penistä. Ylipäätään en ymmärrä kritiikkiäsi, enkä sitä, mitä tekemistä peniksellä tai muilla ruumiin ulokkeilla on tämän mainoksen problematiikan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta. Mutta penis tässä on symbolinen eikä tarkoita nimenomaan sukupuolielintä.

   Poista
 3. Ko. työpaikkailmoitus on kamala, siitä olen samaa mieltä.

  Mutta, mutta: kaikki miehet eivät ole peniksellisiä, eivätkä kaikki penikselliset miehiä. Kyllä, yhä on olemassa rakenteita, jotka syrjivät naisia, mutta naiseus on aika paljon laajempi kuin (valkoinen, keskiluokkainen, vammaton, hetero) cisnaiseus. Voisitko feministinä (olen käsittänyt sellaiseksi identifioituvasi) ja ihan vaan ihmisenä perehtyä siihen, mitä tarkoittavat etuoikeudet ja mitä on cisseksismi? Mitä järkeä on taistella naisia kohdistuvaa sortoa vastaan, jos ei laske mukaan kaikkia naisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penis on tässä symboli, eikä tarkoitukseni ole (taaskaan) olla mitenkään sortava. En vain ilmeisesti osaa viestiä niin, että kukaan ei loukkaantuisi.

   Poista
  2. Mä oon nainen ja mulla on penis, ainakin vielä vuoden. Se että joku tekee meemejä netissä siitä että saa paremmin töitä jos on penis, sehän tarkottaa mua. Eikö tarkoitakin? Mulla on penis. Eikö suakin harmittais jos toiset naiset sulkis sut pois joukostaan vaan koska sulla on erilaiset sukuelimet?

   Tiedän että tarkoitat miehiä. Mä en kuitenkaan ole mies, vaikka mulla on penis, toistaiseksi.

   Älä uhriudu vaan opi tästä. Osaat kyllä tehdä yhtä hyviä, parempiakin ja oivaltavia meemejä, jotka ei sulje mua ja mun vertaisia pois. Tai sitten voit jatkaa mun hylkäämistä porukasta vaan siks että oon erilainen.

   Poista
 4. cis -naisten ongelmia ei voi olla olemassa koska olemassa trans ihmisiä. mitä kuhaa! missä ihmisten huumorintaju on? Go Rukiruki!

  VastaaPoista
 5. Aika moni cisnaisten kohtaama ongelma on kyllä ongelma myös (ja etenkin) transnaisille.

  Mä nautin huumorini vailla transihmisten (tai minkään muunkaan ihmisryhmän) syrjäyttämistä, kiitos vaan kysymästä.

  VastaaPoista
 6. Tsiisus, relatkaa nyt ihmiset. Täähän oli tosi hauska! Aina on joku vetämässä herneet nenään.

  VastaaPoista
 7. Tooodella moderni ja nykyaikainen talo:D ei löytynyt nettisivuilta luukkua, johon olisi voinut palautetta jättää. Pelottavaa ajatella, että vielä vuonna 2015 joku ajattelee, että tuollainen toiminta on ok.

  VastaaPoista
 8. Haha, kieltämättä kökkö mainos! :D Mutta hienosti oivalettu tuo siun meemi. :)

  VastaaPoista
 9. Tuo työpaikkailmoitushan on suunnattu henkilöille, joilla on tissit... Siksi ne ovat kuvassa tissillisen näkökulmasta. Ja luomassa kohua? Vanhassa suomen kielessä sana "vaimo" tarkoitti naista yleensä. Joten: perinnetietoinen mutta nykyaikainen suomalainen yritys haluaa tuolla ilmoituksella houkutella työnhakijaksi naisia. Ehkä miehille on suunnattu omansa, jossa on kuvituksena samasta point of view -kulmasta kuvatut uimahousut keskipullotuksella?. Jos henkilö haluaa itselleen uusia vaatteita ja lomamatkan, niin ansaitkoon rahaa työllään ja ostakoon.

  VastaaPoista
 10. Mä en voi uskoa, että sulle tullaan selittämään, mikä mainoksen pointti oli.

  VastaaPoista
 11. Siis että penis on jotain niin kamalaa kuin ällöttävä suomuinen kala?

  VastaaPoista
 12. "Mä en voi uskoa, että sulle tullaan selittämään, mikä mainoksen pointti oli."
  Usko pois. Postaus perustuu yhteen tulkintaan ja niitä on muitakin, kuten näkyy.

  VastaaPoista
 13. Hahah serkkuni teki vaimolleen puisen jolun kun lähti reissuun. Sellaisen "varaosan, kun ei itse ole paikalla". En nyt muista ihan tarkasti, mutta mielestäni hän oli sitä vilauttanut käsilaukusta työhaastattelussa, kun epäili, että pitäisi olla penis (siis olla sisäisesti ja ulkoisesti mies) työnsaantia varten. Rouva oli saanut työn.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!