keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tinder-mies tulee, oletko valmis? Suuri Tinder-testi, osa 2!

Suuri Tinder-testimme herätti paljon keskustelua ympäri sosiaalista mediaa ja iha mediaakin. Nyt monen kommentoineen toiveisiin on vihdoin vastattu: tässä se on, Tinder-testi miesten näkökulmasta! Halleluja! (kuvitelkaa tähän torvet ja rummut ja enkelikuoro laulamassa gloriaa)

Tulokset eivät ole niin selkeitä kuin naistestissä, mutta ehkä sitäkin kiinnostavampia. Tinder-testiin valittiin 11 profiilia, ihan vain siksi, että hyviä ehdotuksia lukijoilta tuli niin paljon. Mukana menossa olivat samoojahippi Jaakko, salaseuraa törkeästi etsivä Vesku, hevimies Daniel, naapurinpoika Sampo koiran kanssa, pelkän hauiksensa profiilikuvassa näyttävä haba-Make, moottoripyörän kanssa poseeraava pahis-Mikael,  sali-Jami, humoristinen leuka-Ilkka, businessmies Pasi, kaljaa kittaava amis-Late ja hienostunut älykkö Stefan.


Testi toteutettiin samalla tavalla kuin naisten profiileilla tehty testi: 300 ensimmäistä mätsiä (miehiä ja naisia, suurimmassa osassa profiileita) hyväksyttiin ja sitten katsottiin, kuinka moni hyväksyy takaisin eli syntyykö mätsi.

Tulokset olivat todella mielenkiintoisia, ainakin näin naisen näkökulmasta. Sekä minun että Tinder-avustajieni silmät aukenivat hiukan entistä enemmän miesten kärsimyksille. Tässä muutamia kokoavia huomioita ennen tulosten esittelyä.

Ensinnäkin mätsien määrä oli edelliseen testiin verrattuna aika alhainen. Naisena minun ei tarvinnut kuin laittaa pelkät tissit näkyville, niin sain jo melkein parisataa mätsiä. Miesten mätsiprosentit olivat kaikilla profiileilla yllättävän alhaisia, vaikka mallimme Valkoisen Barbaarin/Mystikon ulkonäkö on (minun ja Tinder-avustajieni mielestä) siisti ja silmää miellyttävä.

Toisaalta vaikka mätsiprosentit eivät olleetkaan niin suuria, laatu korvasi määrän. Tarkoitan nyt mätsien ja mahdollisuuksien laatua, en naisten. Moni profiileista sai omanhenkisiänsä mätsejä, kun taas naistestissä mätsätyt miehet olivat kirjavaa sakkia. Esimerkiksi gootti-Lisbeth sai seksiehdotteluja tasaisesti kaikilta, mutta hevi-Daniel sai mitä kuvallaan ja profiilitekstillään hakikin: hevityttöjä. Mätsänneistä naisista tiesi, että he ovat oikeasti harkinneet kuvaa katsoessaan, olisiko Tinder-miehemme sopiva treffikumppani - naisprofiilikokeessa tuntui siltä, että iso osa vastapuolista hyväksyy automaattisesti kaikki naiset ja koettaa onneaan kenen kanssa tahansa. Toisin kuin naisena, olo ei tuntunut lihakimpaleelta, vaikka testi tehtiinkin kuvien perusteella. Siksi ymmärränkin sen, että mätsimäärä jäi alhaisemmaksi.

Joku Laasanen ehkä selittäisi asian sillä tavalla, että blaa blaa naisilla on seksuaalinen yliote ja korkeampi markkina-arvo ja mitä kaikkea, mutta en ole samaa mieltä. Minun mielestäni naiset joutuvat harkitsemaan potentiaalisen kumppaninsa tarkkaan, koska kohtaavat niin paljon ahdistelua. Tissi-Elluna hyväksyin kaikki ja olin avoin - mitä sain palkaksi? Seksiehdotteluja, tissikommentteja (joo, no ne oli ehkä ihan ansaittuja) ja ahdistelua tapaamisehdotuksista kieltäytymisestäni huolimatta. Ymmärrän kyllä, että tissikuva provosoi tällaisia ehdotuksia, mutta niitä sai myös muilla profiileilla. Siksi sanoisin, että kyllä miehilläkin on parisuhdemarkkinoilla ainakin yksi etulyöntiasema: he voivat olla varmempia siitä, että naiset ovat tosissaan ja sanovat kyllä juuri heille eivätkä kaikille verkon kaloille. Olo on paljon arvostetumpi miehenä kuin naisena Tinderissä.

Lisäksi täytyy sanoa, että naiset panostavat profiilikuviinsa paljon enemmän kuin miehet! Miesten kuvia selaillessani ihmettelin moneen kertaan, miksi ihmeessä joku valitsisi sellaisen profiilikuvan palveluun, jossa valinta tehdään kuvan perusteella: ne olivat suttuisia, kaukaa otettuja, pimeitä ja epäimartelevia. Jokaisesta naamasta saa hyviä kuvia, ja naiset ovat hoksanneet tämän. Oikein ihastelin monia naisprofiilien kuvia, kun swaippasin (eli pyyhin oikealle = hyväksyin mätsin) menemään: onko maailmassa näin paljon toinen toistaan upeampia naisia? 

Keskustelunaloituksia tuli todella vähän, eikä niissä ollut oikein mitään mehukasta - tämän takia edellisestä postauksesta tutut hauskat kuvakaappaukset puuttuvat tästä melkein kokonaan. Täytyy kysyä, että ettehän oikeasti enää usko vanhanaikaisiin käsityksiin siitä, että miehen pitää tehdä aloite? Tässä nimittäin olisi aika paljon tsemppaamista. Miehet tekivät aloitteita sekä naistestissä että tässä testissä, jos profiili etsi sekä mies- että naisseuraa.

Tilastoja hiukan vääristää miesseuraa etsivien miesten runsaus. Naisia etsiviä naisia oli suhteellisen vähän, ja vaikka esimerkiksi tissi-Ellu haki sekä miehiä että naisia, hän ei saanut yhtään naismätsiä. Homo- tai bi-miehiä sen sijaan tuli vastaan paljon. He myös mätsäsivät helpommin takaisin ja aloittivat keskusteluja. Osa profiileista haki sekä miehiä että naisia, mutta kaikki eivät olleet huomanneet laittaa asetuksista tätä päälle.

No niin, mutta niihin varsinaisiin tuloksiin. Tässä näette siististi yhdessä taulukossa nimen, mätsien määrän ja keskustelunaloitukset. Suluissa olevat luvut ovat miesmätsejä. Punainen pohja tarkoittaa, että yksikään nainen ei aloittanut keskustelua profiilin kanssa. Voittaja oli, kuten fb:ssa lukijat ennustivatkin, naapurinpoikamme koira-Sampo! Onneksi olkoon!


Tässä vertailun vuoksi naisten taulukko
Onneksi olkoon, koira-Sampo! Olet Tinderin mätsikuningas!
Haluaisin ottaa osan kunniasta Sir Vilin (koirani) nimiin ja otankin. Monet mätseistä olivat koiranaisia itsekin, ja loput ihan tavallisia, nättejä tyttöjä. Vaikka Sampo olikin mätsikuningas, keskustelun aloitti ainoastaan kymmenen naista, joista avustajatindaajamme sanoo näin: "Näissäkin oli vähän kahta kategoriaa, tyyppejä jotka odotti selkeästi että mies puhuu ja aloittaa heittämään läppää ja sitten koiranaisia."

Saman verran keskustelunaloituksia sai yllätyshopeamitalistimme Late. Laten mätseistä yllättävän moni oli miehiä! Keskustelunaloituksista tulikin suurin osa (7) miehiltä, ja ne olivat "moro mitä äijä" -tyyppisiä.

Moro mitä äijä
Paskaaks tässä
Laten sijoitus kyllä löi minut täysin ällikällä, enkä osaa yhtään sanoa, mitä tässä oikein on tapahtunut. Onko Latessa jotakin minulle näkymätöntä, viehättävää macho-energiaa? Mitäs sanotte?

Kolmanneksi tuli älykkömme Stefan. Hän oli myös miesten suosiossa, sillä 13 hänen 38 mätsistään tuli miehiltä - vaikka hän profiiliteksissään ilmoittikin etsivänsä naisia. Keskustelunaloituksia hän sai 4, joista 2 miehiltä. Stefan tindasi pohjoisessa, ja tindausavustajamme ajattelikin, että hahmo olisi ehkä menestynyt paremmin etelässä.

"Etsin keskustelukumppania kaiken ikäisistä pohjolan tyttäristä. Harrastukseni vievät minut usein kulttuurin tielle ja nautinkin usein pitkistä illoista kirjaa lueskellen. Erityisesti historia ja taiteet kiihdyttävät minut helposti pitkälliseen keskusteluun. Pidän yllämainittujen lisäksi myös iltapäiväkahveista, aikaisin heräämisestä sekä villieläimistä. Vihaan räntää, jonottamista ja epäoikeudenmukaisuutta."
Neljänneksi tuli kyykkäävä sali-Jami. Hänkään ei saanut kuin kaksi keskustelunavausta, mutta ne olivat mielenkiintoisia. Tindaajamme kertoo:

"Kyllästyin aika pian, kun en saanut mitään keskustelunavauksia, joten päätin laittaa kuvaukseen jotain jännää. Mieheni nähtyä profiilikuvan, hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että paras kuvaus on "Pieni mutta teknillinen" (sori barbaari!).  Tämä poiki yhden keskustelunavauksen. Joka alkoi luonnollisestikin näin: "Miten pieni? " Homma jatkui mysteerisenä pikkutuhmana flirttinä, ja tyyppi kuulemma tykkäsi arvoituksellisuudesta. 

Toinen oli jotain todella hämmentävää, joten aloitin aika pian radiohiljaisuuden. Kyseessä oli iäkseen 38-vuotta ilmoittanut nainen, joka näytti ja puhui kuin 14-vuotias. En siis usko että profiili oli kovin "aito".  Sain mm. lukuisia "oonko söpö" -kyselyitä, joihin en vaan kyennyt vastaamaan.. Keskustelu alkoi suoraan kysymyksellä "missä asut, ois kiva tutustua suhun", ja kehui "mua" jo toisessa lauseessa söpöksi. Propsit rohkeudesta. Muuten keskustelu liikkui aika yleisissä aiheissa, kuten mitä harrastat, mitä teet työkses jne. Tapaus olisi varmaan jatkanut jutustelua pidemmästikin, mutta tosiaan tuo profiili alkoi epäilyttää ja ne lukuisat "oonko söpö" ja "kuinka vanhalta näytän" -kyselyt ahdisti, joten lopetin juttelun kohtuullisen lyhyeen."

Sali-Jami
Profiilin toinen kuva
Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuivat salaseuraa etsivä player-Vesku, joka törkeästi oli leikannut tyttöystävänsä pois kuvasta, ja leppoisa, metallityttöjä etsivä hevimies Daniel. Veskun kahdesta keskustelunavauksesta toinen halusi heti tavata (ainut suora ehdotus koko testissä!) ja toinen kyseli, pettääkö mies tyttöystäväänsä. Daniel puolestaan sai samanhenkisen olosista tytöistä mätsejä, ja keskustelunavauksia tuli kolmanneksi eniten - tosin ne olivat luokkaa "moi :)". Mielestäni tämä todistaa ainakin osittain sen, että naiset tarkastelevat miehiä enemmän kuvaa ja miettivät henkilön sopivuutta itselle, sillä kuten todettu, gootti-Lisbeth ei saanut etsimiään hevimiehiä, vaan seksiehdotuksia.


Jaetulle seiskasijalle pääsivät business-Pasi ja - yllättäen - leuka-Ilkka! Pasi sai paljon miesmätsejä, ja kaikki hänen kanssaan keskustelun avanneet olivat miehiä. Pasi oli kokeemme rikas mies, sillä profiilissaan hän väitti olevansa Project Manager suuressa IT-firmassa ja matkustavansa usein Lontooseen työn merkeissä. Ilkka puolestaan voitti naiset puolelleen ilmeisesti huumorin ja erottuvan kuvansa ansiosta. Kuva poiki myös persoonallisia keskustelunavauksia! Persoonallisia verrattuna siis moi:hin.


Ilkalle tullut keskustelunavaus
Ilkalle tullut keskustelunavaus
Eräjorma ja samoojahippi Jaakko sai 13 mätsiä, mutta heistä ei kukaan aloittanut keskustelua. Kun Jaakko-parka yritti jotain jutella, naiset eivät lopulta oikein enää edes vastanneet. Hänen tuloksensa olivat siis melko kuivat.

Jaakko on forever alone
Jumbosijoille jäivät pahis-Mikael ja haba-Make. Itse ihmettelen suuresti Mikaelin huonoa sijoitusta! Hän oli minun voittajaehdokkaani. Ehkä parjattujen älä-käytä-näitä-Tinderissä -asusteiden eli aurinkolasien, moottoripyörän ja tupakan kombo oli naisille liikaa. Pelkän habakuvansa näyttävän Maken häviötä ei nyt ihmettele kukaan: hän sai kolme mätsiä, joista yksi oli tindaaja-avustajan oma säälimätsi!


Mitä tästä voi päätellä? Ainakin sen, että päinvastoin kuin miesasiamiehet tykkäävät väittää, naiset eivät etsi yksiselitteisesti rikasta miestä (Pasi). Kärkijoukkoon asti eivät yltäneet myöskään testin pahat pojat (Mikael, varattu Vesku)  - ellei sellaiseksi lasketa Latea. Laten menestystä en vieläkään ymmärrä enkä oikein osaa siitä mitään päätelläkään. Vaikuttiko hän kenties hauskalta bileäijältä? Ulkoisilla seikoilla ei myöskään ole niin suurta merkitystä, sillä vaikka kaikissa kuvissa näkyykin VBM:n kasvot, vartalo on voittajakuvissa piilossa ja pääosassa ekaa kuvaa on fiilis. Lihaksillakaan ei tässä kisassa pärjännyt - sori sali-Jami ja haba-Make.

Minusta oli hyvin kuvaavaa, että koko kilpailun voitti kiltti, hymyilevä naapurinpoika koiran kanssa. Ilkan suhteellinen menestys yllätti myös. Naistestissä samankaltainen kuva (koiranainen Jonna) sai kaikista vähiten mätsejä, kun taas Ilkka tuli seitsemännelle sijalle (yhdestätoista profiilista). Minua henkilökohtaisesti ilahdutti se, että huumori menestyi näinkin hyvin. Hyvä naiset! Räikeä ero mies- ja naistesteissä oli myöskin se, että yhdellä ruumiinosalla ratsastava tissi-Ellu tuli neljänneksi mätsiprosentilla 60, mutta miestestissä hänen vastikkeensa haba-Make sai mätsäyksen vain 1 %:lta.

Siispä:

Miehet, jos haluatte seuraa Tinderissä, laittakaa profiilikuvaksenne 

-hymykuva
-koirakuva
-kuva, joka aiheuttaa keskustelua
-kasvokuva

Välttäkää

-aurinkolaseja (tosin Late sai lasit päässään ihan kivasti mätsejä)
-tupakkaa (taas Late on poikkeus!)
-moottoripyöriä/autoja
-pullistelua ja kasvottomuutta

Kun taas puolestaan naiset, jos haluatte seuraa Tinderissä, olkaa aktiivisempia!

Ikävä kyllä miehet joutuvat testin perusteella yhä tänäkin päivänä aloittamaan keskustelun, eli mies: jos et valitse keskustelua herättävää kuvaa (Sampo, Ilkka), varaudu siihen, että joudut keksimään hyviä aloitusreploja. Tässä saisivat naiset ryhdistäytyä! Mutta mätsien alhaista määrää en osaa pitää huonona asiana, sillä ainakin minusta se oli helpottavaa ja koin, että minua arvostettiin, kun mätsin sain - aivan toisin kuin tissi-Elluna, jonka mätsit aiheuttivat huonoa oloa. Lisäksi alhainen määrä on suhteellinen käsite - jos saa vaikkapa vain 10 mätsiä, luulisi siinäkin olevan jo tarpeeksi läpikäymistä. Etenkin, jos mätseistä suurin osa on omanhenkisiä potentiaalisia kumppaneita, on paljon mukavampaa aloittaa ehdokkaiden selaus - verratkaa tilannetta siihen, että aikaa tuhlautuisi turhiin "moi"-keskusteluihin ja copy-paste-seksinvonkauksiin ihmisten kanssa, jotka ovat aivan erilaisia kuin itse on. Toki alhaisen mätsimäärän moni testaajamme koki tylsäksikin, mutta ennen kaikkea harmitti keskustelunavausten surkea määrä.

Mitäs mieltä te olette? Jäikö minulta jokin johtopäätös huomaamatta? Entä mitä ajattelette Laten menestyksestä?


ps. Pahoitteluni taas tämän pienen ihmiskokeen uhreille! Niin minä kuin moni avustajistakin koki huonoa omaatuntoa teidän huijaamisestanne. Mutta lohduttautukaa sillä, että huijaus on tapahtunut hyvän syyn varjolla ja "tieteen" alttarilla.

69 kommenttia:

 1. Hieno testi! Eniten olen itse yllättynyt siitä, miten vähän tuo söpö samooja poika sai mätsejä. Ei voi olla totta! Tuohan on kaikkein söpöin! Kiinnostaisi tietää, mitä samoojan pojan kuvauksessa luki, kun ketään ei kiinnostanut :D

  Mutta tuo nahkatakki mies olisi voinut saada enemmän mätsejä, jos kulmakarvat olisi ollut ennallaan. Mulla pisti heti silmään, että mitä ihmettä tuo tyyppi on tehnyt kulmakarvoilleen :D Jos on vaaleamies, mutta värjätyt kulmakarvat se kyllä ainakin itselleni on totaalinen turn off.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tämä oli mielenkiintoinen testi. Ihmettelen vähän kyllä samaa kuin ylläoleva - itsellä tuo samoojapoika olisi ollut heti kiikarissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä samooja tinderöi? Pohjoisessa varmaan on enemmän samanhenkisiä samoilijanaisia kuin etelän vilinässä?

   Poista
 3. Ääää leuka-Ilkka, suosikkini! :'D<3 Todella mielenkiintoinen testi taas! Tavallaan ymmärrän miksi Late on ollut noin suosiossa, mutten osaa selittää sitä mitenkään :D

  Olisikohan haba-Make sijoittunut paremmin, jos kuva olisi ollut paidaton peiliselfie?

  VastaaPoista
 4. Minusta nämä testin tulokset vaikuttaa hyvältä. Toivottavasti kukaan ei luule että tarvii olla yli-ihminen löytääkseen kumppanin itselleen. Minusta tärkeintä on että ei ota itseään liian vakavasti ja hupsuttelee! Oisin voinu mätsätä useammankin, mutta Koira-Sampo ja leuka-Ilkka on suosikit. Mua naurattaa joka kerta ku mietin leuka-Ilkkaa!
  Keskustelun avaamisessa ois mulla kyllä parantamisen varaa. :)

  Sini

  VastaaPoista
 5. Haha perus nainen luulet että miehillä olis jotain mahiksia. Naiset pitäis kaikki lahdata niin olis huolet pois ja kasvattaa uusi naissukupolvi.

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä ekan kommentoijan kanssa! Pahikset on söpöjä mutta pahis-Mikael näyttää laitetulta, mitä pahikset ei oo.

  Muuten ihan sikahyvä testi ja juttu! Sympaattista miesnäkökulmaa parinhausta, ei mitään laasaslaista pseudotieteellistä ja esineellistävää, syyllistävää paskaa. Meillä on selvästi eri ongelmat eri sukupuolilla tässä parinhaussa ja ehkä jotain rooleja murtamalla kaikilla ois kivempaa!

  VastaaPoista
 7. Tästä seuraa, että miehet keskimäärin haluavat seksiä enemmän kuin naiset, mikä puolestaan antaa naisille enemmän valtaa päättää seksisuhteista siitä huolimatta, että naisetkin haluavat seksiä. Yleensäkin suhdetta vähemmän haluava, esimerkiksi vähemmän rakastunut, voi vaikuttaa enemmän suhteen ehtoihin ("vähimmän kiinnostuksen periaate"). [12]

  Laasanen oli oikeassa

  VastaaPoista
 8. No se mikä jäi huomioimatta (ja mikä ehkä selittää alhaisen mätsimäärän) on että pahis-Mikael näyttää aivan pahis Simo Silmuta. Kiitos ja anteeksi.

  Terkuin Mimu

  VastaaPoista
 9. Varmaan vaikuttaa menestykseen myös, että missä päin Suomea nämä ovat tinderöineet! Missä päin Late toimi? Jos se selittäisi menestystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, Late oli täällä Turussa! :D tuossa on kyllä perää.

   Poista
 10. Naisilla on ylivalta ja he käyttävät sitä sumeilematta hyväkseen. Miten kehtaat naureskell täällä miehille jotka etsivät parisuhdetta? Ei se ole sinun asiasi pistää miehiä mihinkään järjestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan huumoria nyt hei :)

   Poista
  2. Eihän tämä tutkimus perustu naureskeluun tai ylivallalla brassailuun eikä varsinkaan miesten pisteytykseen? Tinderissä pistetään miehiä järjestykseen pelkän kuvan (ja kuvauksen?) perusteella ja tässä kokeessa (aivan kuten naistenkin versiossa) nähtiin, minkälaisia tyyppejä lähestytään ja miten.

   Varmasti jotkut naiset osaavat käyttää ylivaltaa "sumeilematta hyväkseen", mutta väitänpä että aika moni nainen luopuisi siitä mielellään tullakseen kohdelluksi ihmisenä eikä pelkästään naisena. Ylivalta tai ei, niin senkin suhteen kannattaisi muistaa että joissain tapauksissa laatu korvaa määrän. Joku parisuhdetta nainen voi saada paljonkin mätsejä (paljon varaa valita hei!!!), mutta jos niistä suurin osa päätyy muutaman päivän sisällä (jos ei heti) seksin ehdotteluun, niin ei siinä välttämättä koe oloansa kovin toiveikkaaksi. Joku hevi-/huumorimies saattaa saada vähemmän mätsejä kuin tissi-Ellu, mutta jos niistä suurin osa on samanhenkisiä/viehättynyt jostain muusta seikasta kuin hiotusta ulkonäöstä, niin mahdollisuus löytää itseä kiinnostava vastapeluri on prosentuaalisesti ihan eri luokkaa.

   Tuo Mikaelin suosio oli kyllä pettymys, mitä ihmettä? Ei kai oikeasti kukaan näe tinderkuvaa niin selvästi että päättää heittää miehen hylättyihin vääränlaisten kulmakarvojen takia? :D

   Maitopurkkikuva on ihana ja Sali-Jamin kuva on myöskin ihan parhautta. Tuommoiset amistyypit ei ole ikinä oikein olleet mun juttu mutta tuossa Laten kuvassa on ihan käsittämättömän paljon jotain käsittämättömän puoleensavetävää, ilmeisesti sitä on ollut muutaman muunkin mielestä :D

   Poista
  3. Vähemmän mätsejä? Nollasta mätsistä on vaikea löytää samanhenkisyyttä.

   Poista
 11. Äää, tulee liikaa mieleen kaikkea kommentoitavaa! :D

  Hämmästelin itsekin tuota Laten suosiota. Ehkä yksi syy siihen voi olla se, että Late voitaisiin nähdä helposti lähestyttäväksi ja rennoksi tyypiksi, jolle voi heittää läppää helposti, juuri sellaista "moro mitä äijä"-juttua. Kynnys siis viestittämiseen olisi matala. Voisi kuvitella, että esimerkiksi Stefanille vastaamiseen olisi ehkä korkeampi kynnys, kun ainakin itse miettisin, miten saisin välitettyä itsestäni mahdollisimman älykkään kuvan. En toki kovin hyvin voi tietää, mitä kaikkea sisältöä Laten ja Stefanin saamissa viesteissä oli. Se varmaan helpottaisi spekulointia.

  Omat suosikkini olivat Sampo, Pasi, Mikael ja Stefan. Itsekin kummastelin Mikaelin huonoa sijoittumista, koska kuva oli mun mielestä ihan selkeästi näistä parhaita. Ehkä Mikael on tosiaan voitu kokea vähän turhan laitetuksi tai sitten se tupakan, aurinkolasien ja moottoripyörän yhdistelmä on tosiaan ollut liikaa.

  Vielä pitää sanoa, että onpa kyllä muuntautumiskykyinen malli! Kaikissa kuvissa ei tunnistaisi edes samaksi mieheksi.

  VastaaPoista
 12. "Businessmies-Pasin" paita ei istu, minkä lisäksi paita-solmio-yhdistelmä on muutenkin tyylitön sekä kaukana siitä, mitä IT-konsultti käyttäisi työssään. Kuva myös yrittää liikaa. En usko, että monikaan on tuon nähtyään katsonut Pasin muita kuvia, saati kuvaustekstiä.

  Samaa sukupuolta olevat matchit olisin jättänyt kokonaan testin ulkopuolelle (varsinkin, kun nyt niitä ei kaikille voinut edes tulla). Laten matcheista on huomioitava, että lähes puolet niistä ovat miehiä. Tämä nostaa Laten matchiprosenttia muihin verrattuna, kun otetaan huomioon, ettei Tinderissä ole yhtä paljon miehiä etsiviä miehiä kuin miehiä etsiviä naisia.

  Hauska te(k)sti, mutta mahdollisuuksia olisi ollut myös parempaan!

  Ai niin, taulukoiden muotoilu on melko jäätävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et varmaan tiiä ees toisen asteen yhtälöö.

   Poista
 13. Late on amis, eli Late on työmies! Osaa korjata kaiken kotona tai vaikka rakentaa sen kodin (nämähän ovat toki kaikkien työmiesten universaaleja taitoja). Epävakaassa taloudessa Latella saattaa myös olla jopa töitä. Olen myös huomannut, että osaan korkeakoulutetuista yliopistonaisista kokee nimenomaan vetoa kunnon tyämiähiin. Henk.koht. uskoisin Lasten suosion menevän näiden piikkiin.

  T. Tyämiähen korkeakoulutettu akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki oon tyämiehen akka jolla on kohta kolmas tutkinto plakkarissa, tyämiehellä just ja just vaan se yks. Mutta en mää ikinä oo noin pitkälle jaksanu asiaa ajatella, vaikka niinhän se menee :) Ei tarvi ite osata paljon mitään (remppahommia, korjaamisia yms.) kun mies tai sen kaverit osaa. Kätevää! :)

   Poista
 14. Miesten profiilikuvat ovat varmasti tylsempiä ja huonolaatuisempia kuin naisten. En kuitenkaan usko, että kyse olisi varsinaisesti siitä, että miehet hölmösti valitsisivat huonoja kuvia. Heillä ei vain ole keskimäärin mistä valita, sillä naisilla laittautuminen ja poseeraaminen kuvissa on paljon yleisempi harrastun kuin miehillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi vielä kun noita kuvia katsoo, en pidä ihmeenä, että Sampo sai eniten mätsejä. Muiden kuvat näyttävät pelleily- tai poseerauskuvilta, joissa ihmisestä on tarkoituksella yritetty tehdä erilainen kuin hän on. Sampon kuva näyttää oikealta kuvalta, joka on otettu jossain tilanteessa.

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä. Muista kuvista ei tule yhtään aito vaikutelma, vaan enemmänkin sellainen, että ollaan vitsillä liikkeellä. Esim. tuo älykkö-Stefanin kuva on aivan överi. Sampon kuva on ainoa, joka voisi olla aito tilannekuva, ja sanoisin myös, että Laten suosioon voi vaikuttaa se, että siinäkin vaikuttaisi, että kyseessä on aito tyyppi.

   Poista
  3. Mun mielestä taas suurin osa vaikuttaa ihan uskottavilta. Onhan esim. Bisnesmiehen tai älykön kuvissa selkeä poseeraus, mutta niin on tuollaisten tyyppien kuvissa normaalistikin, oletteko huomanneet? :D hevarin peruukkia en itse huomannut. Musta malli on loistava ja kuvat tosi erilaisia, osa aidompia ja osa poseeratumpia mutta sllti aitoja :)

   Poista
 15. Hauska testi! Ensimmäiseksi pisti vain silmään tuo hevi-Danielin tukka, josta kyllä ensisilmäyksellä näkee, että se on peruukki. Se olisi ainakin minua hämmentänyt tosi paljon :D Tietysti ymmärrän toki, että kun samaa lyhyttukkaista mallia käyttää, niin eihän se pitkä fleda kasva hetkessä yhtä testiä varten. Mutta onhan niitä lyhyttukkaisiakin hevimiehiä!

  Tai sitten se, että kun tiesin tämän olevan testi, niin osasin katsoa kuvia oikealla silmällä. Ehkä tositilanteessa tukka ei olisi niin epäluonnolliselta näyttänyt, tai en olisi kiinnittänyt siihen niin paljoa huomiota. Tiedä sitten :)

  Mutta tuota Laten suosiota ihmettelen suuresti itsekin, ja varsinkin miesten kiinnostuksen suurta määrää. Mitä ihmettä :D

  VastaaPoista
 16. Pyydän huomioimaan, että seuraavaa ei ole kirjotiettu Laasasmaisena ulisemisena seksuaalisesta epätasa-arvosta vaikka ehkä jonkinasteinen turhautuminen saattaa viestistä huokua:

  Mielestäni tällaisen testin tekeminen oli ihan paikallaan, mutta lopputulos on todella surullinen - miesten kannalta.

  Ei ihan oikeasti lohduta YHTÄÄN miehen näkökulmasta se "fakta", että vaikka todennäköisesti naiset ovat harkinneet pidempään ennen kuin antavat vihreää valoa. Se ei nimittäin tarkoita vielä yhtään mitään. Naiset eivät silti tee elettäkään sen eteen, että homma lähtisi liikkeelle!

  Parhaimmillaan ollaan valmiita sanomaan "moi :)". Kovin harvassa ovat ne jotka oikeasti yrittävät jutella jostakin ihan omankin kokemukseni perusteella.

  En voi tietenkään puhua kaikkien miessukupuolen edustajien puolesta, mutta omasta puolestani voin sanoa, että piristäisi kyllä kovasti päivää jos edes JOSKUS joku nainen kehuisi, kommentoisi tai lähestyisi - tätä ei vielä 26 ikävuoteni aikana ole tapahtunut kertaakaan - aina on pitänyt itse keksiä juteltavaa ja väännettävä asiaa puoliväkisin eteenpäin.

  No mikäs siinä tietysti kun voi naisena vaan odottaa passiivisena, että joku tulee juttelemaan ja on tarpeeksi hurmaava sekä ulkoisesti - että sisäisesti. Mikä teitä vaivaa? Vai onko vika ihan oikeasti meissä miehissä, olemmeko niin arvottomia teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite veikkaisin, että naisten puuttuva uskallus lähestyä miehiä johtuu nimenomaan heidän alemmasta asemastaan. Tämähän on ikivanha sosiaalinen konventio, että naiset eivät saa lähestyä miehiä tai olla millään muullakaan tavalla aktiivinen seksuaalisuutensa ohjaama ihminen. Viittaan siis ihan historiallisiin toimintatapoihin ja kulttuuriin. Mies on ottaja, nainen antaja jne. Voidaan toki kannustaa naisia tekemään aloitteita rohkeammin, ja olen varma, että suuri osa miehistä olisi moisesta hyvillään. Mutta tässä ei ole kyse siitä että naiset nokka pystyssä odottelee miehiä satelevan taivaalta jalkojensa juureen koska heillä on ''seksuaalista ylivaltaa'' josta Laasanen puhuu. Taustalla vaikuttaa ikivanhat, syvälle juurtuneet tavat ja asenteet, jotka kuuluu mun mielestä samaan ilmiöön, kuin naisten näkeminen vähemmän seksuaalisena (neitsyyden menettämisestä puhuminen, seksuaalisesti aktiivinen nainen on huora/ samanlainen mies on kova panoäijjä yms.). Uskon siis, että naisten haluttomuus lähestyä miehiä rohkeilla ja avoimilla keskustelunaloituksilla johtuu pohjimmiltaan näistä ajattelutavoista, jotka edelleen elävät kulttuurissamme. Ja kyllä, kuten tässäkin huomaamme, patriarkaatin arvot ja hegemoninen maskuliinisuus vahingoittaa myös miehiä - samat ilmiöt siis jotka saa naiset välttelemään keskustelunaloitusta, saa miehet tuntemaan paineita aloittaa keskustelu.

   Poista
  2. Niin ja sitoakseni tämän vielä selvennykseksi käytäntöön: Tässä kärjistetty esimerkki, joka kuitenkin mielestäni kuvastaa hyvin todellisia asenteita.

   Tilanne 1: Ruma nainen lähestyy hottismiestä --> ruma nainen on epätoivoinen
   Tilanne 2: Ruma mies lähestyy hottisnaista --> nainen on täynnä itseään jos ei anna ja ''käyttää sumeilematta hyväkseen seksuaalista ylivaltaansa''

   Poista
  3. "Uskon siis, että naisten haluttomuus lähestyä miehiä rohkeilla ja avoimilla keskustelunaloituksilla johtuu pohjimmiltaan näistä ajattelutavoista, jotka edelleen elävät kulttuurissamme"

   Äh, tolla voi olla joku pieni vaikutus, mutta paljon oleellisempi on vaan se yksinkertainen kysynnän ja tarjonnan tasapaino. Kukaan ei tykkää pakeista, ei miehet eikä naiset. Miks ihmeessä naiset varta vasten ottais pakkien saamisen riskin, kun miehiltä tulee niitä avauksia yllin kyllin?. Ei miehetkään varmaan alentuis tekemään aloitteita, jos niillä olis hirvee ylitarjonta naisista ja treffeille pääsis jatkuvasti ilman mitään vaivannäköä.

   Naisen "riski" astuu kuvaan siinä vaiheessa kun harkitaan seksiä. Jos miehestä ei seksin jälkeen kuulu, se vastaa henkisesti pakkeja riippumatta siitä olisko nainen itse ollut kiinnostunut. Jos oli, tilanne voi etenkin ottaa koville. Mutta alkuvaiheessa kaikki vastuu pakeista ja niiden tuottamasta häpeästä on miehillä ja naiset tuntuvat pitävän sitä ihan positiivisena tilanteena. Ja miksi eivät pitäisi :)

   Poista
  4. Mää ajattelen, että se kysynnän ja tarjonnan (epä)tasapaino johtuu nimenomaan noista kulttuurillisista piirteistä, joita aiemmin avasin. Naisilla on ylitarjonta miehistä, koska maskuliinisuuden hegemonian ylläpitoon tarvitaan mm. paljon seksikumppaneita (sitten on kova panojätkä ja voi retostella kaveriporukalle). Mun mielestä antamani käytännön esimerkki kertoo tästä ilmiöstä paljon.

   En tarkoita, että kaikki naiset ajattelevat millään tasolla ainakaan tietoisesti, että ei, en mä voi lähettää tolle kuumalle miehelle viestiä koska muuten vaikutan joltain kamalalta hyökkäävältä tasa-arvon pilaamalta miesnaiselta. Tää on vaan kulttuurillinen diskurssi (Foucault'laisessa/ sosiaalisen konstruktionismin mielessä, siis syvälle juurtunut, sosiaalisessa merkityksenannossa pitkällä aikavälillä muodostunut ajattelutapa tai käsitys asioista) jota ei noin vain lähdetä purkamaan tai varsinkaan hyppäämään sen yli analysoidessa tällaisia ilmiöitä.

   Siis naisille on paljon kysyntää Tinderissä, koska miehen arvoa nostaa mahd. monen naisen paneminen. Halukkaista miehistä on perusnaiselle ylitarjontaa tämän takia, jolloin naisella tietysti on vapaus valita vaihtoehdoista ''paras'' (siinä kysymyksenä tietenkin se, miten ihmisten välinen paremmuus treffikumppanina määritellään muutaman kuvan/ parin lauseen kuvauksen perusteella). Lisäksi kulttuurimme, jossa edelleen elää neitsytmyyttiä ylläpitäviä puhekäytäntöjä ja ''slut shaming'':ia alistaa naiset passiivisen vastaanottajan tai neitseellisen, seksuaalisesta eläimellisyydestä puhtaan ''pillun antajan'' rooliin, jolloin joka toisen kuvan oikealle pyyhkäisevä tyttö tuntee itsensä liian ''helpoksi'' tai ''itseään ja ruumistaan epäkunnioittavaksi''.

   Tuo, että naiselle tinderdeitin jääminen seksitapaamiseksi olisi aina pettymys ja vastaisi henkiseltä kuormittavuudeltaan pakkeja on just näihin samoihin ajatusmalleihin tukeutuva päätelmä. En usko, että tarkoitit sitä tietoisesti ihan niin, mutta tuollaiset tavat ajatella kertovat juurikin tällaisista oletuksista, etteivät naiset nauti seksistä samoin kuin miehet ja hakevat automaattisesti parisuhdetta eivätkä ikinä pelkkää seksiä (koska eiväthän naiset nauti seksistä!) Erityisesti haluan kiinnittää huomiota tuohon lisäykseesi ''riippumatta siitä olisko nainen itse ollut kiinnostunut''. Miksi nainen kokisi harmistusta jos joku, josta ei ole edes itse kiinnostunut, ei ota illan jälkeen yhteyttä? Koska nainen tuntee tulleensa alennetuksi pelkäksi lihapalaksi? --- jälleen, mies ei (stereotyyppisesti) tuntisi itseään lihapalaksi vaan kovaksi sonniksi jolla oli taas villi yö ''naisissa'', jos siis tilanne olisi hänen kohdallaan eli nainen, jonka kanssa seksi oli ihan ok mutta jota ei huvita nähdä uudelleen, ei ota yhteyttä.

   Poista
  5. "Naisilla on ylitarjonta miehistä, koska maskuliinisuuden hegemonian ylläpitoon tarvitaan mm. paljon seksikumppaneita (sitten on kova panojätkä ja voi retostella kaveriporukalle)"

   Kannattaisko kuitenkin lähteä liikkeelle yksinkertaisimmasta selityksestä eli siitä, että miehet vaan sattuvat olemaan kyltymättömiä seksinhimonsa suhteen? Sun "maskuliinisen hegemonian ylläpitoon" perustuva ei pysty selittämään mitenkään sitä, miks miehet kuluttaa massiivisia määriä pornoa ihan omissa oloissaan ja on asiasta hissukseen.

   "Tää on vaan kulttuurillinen diskurssi (Foucault'laisessa/ sosiaalisen konstruktionismin mielessä, siis syvälle juurtunut, sosiaalisessa merkityksenannossa pitkällä aikavälillä muodostunut ajattelutapa"

   Vaikka tollanen ajattelutapa oliskin, niin se ei tee tyhjäks sitä eroa mikä naisilla ja miehillä on satunnaisen seksin hyödyissä ja kustannuksissa. Miehillä tyydytys on lähes varma ja riskit tuntemattoman kämpille lähtemisestä pienet. Naisilla tyydytys on hyvin epävarmaa tuntemattoman kanssa ja riskit selvästi miehiä suuremmat. Tän eron valtavaa vaikutusta ei pysty Foucault tekemään tyhjäks.

   "Siis naisille on paljon kysyntää Tinderissä, koska miehen arvoa nostaa mahd. monen naisen paneminen"

   Ei, vaan koska miehet hinkuu irtoseksiä naisia enemmän, koska miehille sen hyödyt ob isommat ja riskit pienemmät ku naisille. Mahdollisimman monen naisen panemisesta saatav mahdollinen sosiaalinen status on vain yksi pieni osa niitä hyötyjä.

   "Lisäksi kulttuurimme, jossa edelleen elää neitsytmyyttiä ylläpitäviä puhekäytäntöjä ja ''slut shaming'':ia alistaa naiset passiivisen vastaanottajan tai neitseellisen, seksuaalisesta eläimellisyydestä puhtaan ''pillun antajan'' rooliin"

   Ja toi taas on yks osa sitä miks naisen hyödyt satunnaisseksistä on pienemmät ku miehillä. Mutta toi ei yksistään määrää sitä eroa kysynnässä ja tarjonnassa vaan sen määrää kokonaisuutena se hyötyjen ja haittojen suhde.

   "Tuo, että naiselle tinderdeitin jääminen seksitapaamiseksi olisi aina pettymys"

   Kuten ymmärsitkin, en tarkoittanut että olisi aina pettymys. Mutta usein on. Miehet taas yleensä ovat automaattisesti tyytyväisiä siihen että saivat riippumatta jatkosta.

   "Miksi nainen kokisi harmistusta jos joku, josta ei ole edes itse kiinnostunut, ei ota illan jälkeen yhteyttä?"

   Koska se että mies ei halunnut muuta ei varsinaisesti hivele naisen itsetuntoa. Mutta huomiot varmasti, että lisäsin seksin jälkeisten pakkien ottavan kovemmille tietysti silloin, jos nainen olisi ollut kiinnostunut jatkosta. Lienet myös yhtä mieltä siitä, että naiset käyvät treffeillä puhdas peniksen kiilto silmissä selvästi harvemmin kuin miehet vaginan kiilto silmissä?

   "mies ei (stereotyyppisesti) tuntisi itseään lihapalaksi vaan kovaksi sonniksi jolla oli taas villi yö ''naisissa''"

   Noin se nyt vaan tällä hetkellä sattuu menemään. Stereotypia osuu oikeaan.

   Mutta siitä ollaan samoilla linjoilla, että siltä osin kuin kulttuuri ym. slutsheimaa naisia, sitä olisi syytä muuttaa. Muutos varmaankin pienentäisi tuota kysynnän ja tarjonnan epätasapainoa, vaikkei tietenkään poistaisi kokonaan.

   Poista
  6. Inspiroit mua niin kovin, että nyt ei riittänyt kommenttiboksi, vaan intohimolla suollettu esseeni tulee kahdessa viestissä :D

   Maskuliininen hegemonia ja sen perustana olevat sukupuolten väliset erot käyttäytymisvaatimuksissa ja siinä, mikä on sallittua seksuaalisuuden ilmaisua naisille ja mikä miehille, pystyy kyllä selittämään mun mielestä sen, miksi miehet kuluttuvat pornoa kotonaan enemmän kuin naiset. Valtavirtaporno on lähestulkoon täysin heteromiehelle tehty, naisille tehdään pornoa ihan marginaalisesti. Miksi? Koska oletetaan, etteivät naiset ole niin kiinnostuneita seksuaalisen tyydytyksen välittömästä saamisesta, vaan he kaipaavat turvaa ja hellyyttä ja läheisyyttä ennemmin kuin orgasmia. Ihan hissuksiin miehetkin ovat asiasta monesta syystä, mm. siksi, että pornon katsominen nähdään vähän säälittävänä puuhana johon alennutaan silloin, kun ei saada oikeeta pilluu.

   Mikäli ymmärrän sua oikein, olet sitä mieltä, että miehet ovat luonnostaan kiinnostuneempia seksistä ja välittömän tyydytyksen saamisesta, ihan niin kuin luonnossa - mies siittää mahd. monta, naiset makaavat haarat levällään odottamassa siitosta jotta voivat herätellä hoivaviettiään seuraavat 9kk. Samalla naiselle on luontaisempaa etsiä sellaista siittäjää, joka pystyisi huolehtimaan jälkeläisistä myöhemminkin, mieluiten uskollisena, vaikkei eläinmaailmassa moisella ole juurikaan itseisarvoa. Tämä on mun mielestä ihan pätevä faktaperustelu, jos halutaan perustella asiat ihmisen primitiivisillä vaistoilla. Tietenkin ne primitiiviset vaistot on meistä suurimmalla osalla perustana kaikessa toiminnassa, ja iso osa naisista varmaan todella etsii tilastollisesti todennäköisemmin pysyvää kumppania, kuin miehet, joiden pääasiallinen tarkoitus on saada mahd. paljon naisia siemennettyä. Olen sitä mieltä, että me ollaan kaikki eläimiä joiden perimmäinen tarve on itsesäilytys/libido (viettienergiana). Mutta vaikka vietit ohjaavatkin meidän elämää, olemme myös sivistyneen yhteiskunnan jäseniä, jossa joudumme säätelemään viettejämme. Olemme myös muihin eläimiin verrattuna älyllisesti kehittynyt laji, joka kykenee muodostamaan sivilisaation ja ylläpitämään sitä yhteiskuntajärjestyksellä, joka rajoittaa ja säätelee meitä yhteisten hyvän vuoksi (ainakin ideaalitilanteessa).

   Älyllisinä, sivistyneinä olentoina voimme arvioida sitä, miten hyödyllisiä tai haitallisia eläimelliset viettimme ovat ja missä määrin niitä voidaan yhteiskunnassa säädellä. Esim tappamisesta seuraa sanktio, vaikka se onkin äärimmäisessä tilanteessa luonnollinen, eläimellinen viettitoiminto.

   Meidän yhteiskunnan kasassa pysymisen edellytyksenä on, että suurin osa hallitsee sellaiset eläimelliset viettinsä, jotka aiheuttavat harmia toiselle. Lisäksi olemme sekä älyllisesti että emotionaalisesti monimutkaisia olentoja, joilla on esimerkiksi arvokäsityksiä ja moraali.

   ____Mun mielestä sivistynyt yhteiskunta ei saa käyttää ihmisen perimmäisiä eläimellisiä viettejä oikeutuksena sellaisissa asiayhteyksissä, joissa se rajoittaa nykypäivän älykkäitä, seksuaalisuudeltaan monimutkaisia ja -muotoisia ihmisolentoja.____

   Eli vetoaminen siihen, että ihminen on eläin ja naiset vain luonnostaan haluaa enemmän vauvoja ja läheisyyttä ja miehen tarjoamaan turvallisuudentunnetta, kuin irstasta seksiä itsessään, on haitallista ja epämoraalista silloin kun se rajaa naisten itsensä ja halujensa toteuttamisen mahdollisuuksia.

   Näihin käsityksiin vedotaan yhä, kun sanotaan, etteivät homoseksuaalit tarvitse samoja oikeuksia kuin heterot, sillä homot eivät voi saada lapsia eikä heidän olemassaolonsa ole siis evoluutioteorialla/lajin säilyttämisen vietillä yksinkertaisen suoraviivaisesti perusteltavissa. Samoin käsitys, että naiset eivät katso pornoa tai edes hypoteettisesti nauttisi siitä, tai eivät yleensä nauti irtoseksistä yhtä paljon kuin miehet, perustuu samalle ajatusmallille.

   Poista
  7. Tää oli nyt aika paljon tällaista rönsyilevää tajunnanvirtaa. Pointtini oli siis, että vaikka se, että

   ''naiset käyvät treffeillä puhdas peniksen kiilto silmissä selvästi harvemmin kuin miehet vaginan kiilto silmissä''

   on käytännössä mitä todennäköisimmin totta ja biologisesti perusteltua, tuollainen ajatusmalli on ns. fallogosentrisen yhteiskuntamallin alapiirre, se ylläpitää epätasa-arvoisia, naisia alentavia ajatusmalleja ja käytänteitä, ja mikäli naisten seksuaalisuus nähtäisiin vähemmän tabuasiana, naisten seksuaalinen käyttäytyminen vapautuisi ja alkaisi muistuttamaan käytännön tasolla miesten seksuaalista käyttäytymistä. Ei niin, että naiset irrottautuisivat kokonaan vieteistään sitoutua ja nauttia läheisyydestä, vaan niin, että päästäisiin eroon slut shamingista ja muista naisten seksuaalista vapautta rajoittavista diskursseista. Eli siis molemmat sukupuolet saisivat toteuttaa seksuaalisuuttaan yhtä vapaasti, vailla alistavia, toisen sukupuolen valta-asemasta johtuvia rajoitteita. Palatakseni alkuperäiseen asiayhteyteen: tällaisen utopian toteutuessa naisten kynnys pyyhkäistä oikealle Tinderissä tai aloittaa keskustelu rohkeaan, avoimeen tyyliin olisi matalampi, kuin se on tällä hetkellä.

   Poista
 17. Hypoteesi Laten suosiosta: etelän akateemiset naiset ym. opiskelijat näkevät siinä reippaan nuoren miehen, joka on kuitenkin niiiin erilainen kuin he, että hänestä voi kokeilla satunnaista bile- ja seksiseuraa, mutta josta voi erkaantua ilman rajuja tunnekuohuja.

  Tämän testaaminen tietysti vaatisi ainakin keskustelujen perinpohjaista tutkimista. Tai pitäisiköhän tehdä jatkotutkimus osallistuvan havainnoinnin metodilla ;)

  terv. Kake

  VastaaPoista
 18. Testi on ihan perseestä, koska kuvat ja posetukset on niin teennäisiä. Sitäpaitsi peruukki näkyy! Huono testi!

  VastaaPoista
 19. Olen maailman laiskin blogikomentoija, mutta nyt on pakko! Testi on mielestäni hyvä ja hyvin toteutettu. Mielestäni tässä näkee hyvin, että kyllä ne laasasmaisittain "ihan tavalliset, kivat miehet" saavat kuitenkin eniten mätsejä. Olen kyllä sitä mieltä, että naiset voisivat rohkaistua myös keskustelun aloittamisessa, vaikka omien Tinder-kokemusteni mukaan se ei juuri koskaan johda yhtään mihinkään :D Monet miehet tuntuvat huutelevan naisen vastuuta tässäkin asiassa, että naisenkin pitäisi uskaltaa tehdä aloitteita. En tiedä, missä kuplassa itse elän, kun kaikki iskuyritykseni läpi elämäni eivät ole poikineet yhtään mitään. Onkohan sitten kuitenkin niin, että jotkut miehet kuitenkin hämmentyvät naisen lähestyessä heitä. Vai lähestynkö vääränlaisia miehiä? En tiedä. Nämä pariutumisasiat on kyllä henkimaailman hommia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esbe. Luuletko ettei niillä panoalfoilla joita lähestyt, ole jonossa muitakin naisia?

   Poista
 20. Kiinnostaisi vielä sellainen testi, että onko kuvaustekstin olemassaololla vaikutusta vai ei

  Mitä vikaa moottoripyörässä? Se on harrastus ja ottamalla moottoripyörän johonkin kuvaan mukaan voi tuoda omia harrastuksiaan esiin. Miten se voi olla väärin? Monilla naisillakin on kuvia harrastuksistaan. On ratsastuskuva, on kissaa, on koiraa, voi olla moottoripyörää, kanoottia, patikointikuvaa, polkupyörää, salikuvaa, matkailukuvaa, jne. Eikö miesten ole sallittua tuoda harrastuksiaan esiin? Varsinkaan jos yksi harrastus on moottoripyöräily.

  Olen myös huomannut, että naiset eivät avaa keskustelua ja jos avaavat (todella harvinaista), niin kyseessä on aika aggressiivinen lähestyminen, joka nostaa karvat pystyyn, että mitäs tämä nyt hakee oikein todellisuudessa.

  Olen myös huomannut, että ei ole kiinnostusta tutustua muuten vaan, vaan aina pitäisi olla joko tositarkoituksella tai seksin perässä.

  Samaa mieltä anonyymin 7. toukokuuta 2015 klo 10.46 kanssa.

  VastaaPoista
 21. Moottoripyörän osallisuus kuvassa voi olla hyvä tai huono. Esitteletkö harrastuksesi vai matchoiletko? Esim. itse metsästän, ja voisin harkita käyttäväni tinderissä kuvaa esim metsästysasu päällä, koiran kanssa, metsässä. Sen sijaan en ottaisi kuvaa, jossa osoitan kiväärilläni kameraa. Elämän ja persoonan esittelyn ja matchoilun ero.

  Selvästi symppikset, vähän pehmot, iloiset miehet vetää puoleensa! Kuka nyt ei haluaisi kivaa miestä?

  VastaaPoista
 22. Hyvä ja tarpeellinen testi ja toivottavasti avaa vähän silmiä myös siellä heteronaisten keskuudessa. Ovat nuo prosentit sen verran raakaa ja surullista luettavaa vaikka kovasti miehiä täällä koitetaankin lohdutella.

  Sen sijaan, että täällä vaan ympäripyöreästi ihkuteltaisiin testihenkilön hauskuutta, niin haluaisin oikeasti kysyä nyt naisilta, että mikä siinä on, että miesten pitää tehdä aloite? Onko se oikeasti niin, että 95% naisista vaan passiivisesti odottelee, että hurmuri saapuu? En millään haluaisi uskoa siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm... En usko että kaikki naiset haluaa vain odotella sitä Disneyn prinssiä omassa linnassa, mutta itselleni on jostakin syystä ihan ylivoimainen kynnys lähestyä miestä johon olen ihastunut. Veikkaisin että sama vaivaa osaa miehistä myös.
   Toisaalta tässä tapauksessa (kun ei tunne tyyppiä jolle alkaa viestittelemään), ei ongelmaa ole kuin aloituksen keksimisessä, ei itse aloitteen tekemisessä naisena. En ymmärrä itsekään sitä että olisi jotenkin miesten "velvollisuus" tehdä aloitus/ylläpitää keskustelua ja samalla naiset voisivat rauhassa valittaa jos yhtäkkiä viestejä ei kuulukaan. Ei naiset voi olettaa, että ulkonäkö korvaa sen minkä aktiivisuudessa häviää. Itsekin väsyn jos (mikä vain) suhde on toispuolinen. Yhteydenpito loppuu varmasti jossain vaiheessa, jos itse on se ainoa aktiivinen osapuoli.

   Poista
 23. Selkeitähän noi tulokset oli.

  Jos olet suhteellisen tavallinen, kuitenkin siisti ja keskimääräistä "mukiinmenevämmän" näköinen mies, kuvan pitää olla huolella valittu jotta mätsejä tulee siedettävä määrä (täysin mahdollista että sen ainoan kohtuullisesti mätsejä saaneen testikuvan menestyskin perustui pääasiassa koiralle annettuihin sympatiapyyhkäisyihin, jolloin mätsit eivät kerro potentiaalisesta mieheen kohdistuneesta kysynnästä). Keskustelunavauksia on tällöinkään turha odotella.

  Keskimääräistä huonomman näköisille miehille Tinder lienee puhdasta ajanhukkaa.

  Jos olet nuorehko nainen etkä valtavan ylipainoinen, niin lähes kuvalla kuin kuvalla kysyntä on huimaa ja mätsejä ja keskustelunavauksia satelee. Joku nainen voi kokea tämän "rasittavaksi", mutta Tinderin pointtihan on se, että nainen voi täysin vapaasti säädellä omien mätsiensä määrää. Testissä pyyhkäistiin kaikille oikealla. Todellisuudessa nainen voi valita kohtaamastaan kysyntätulvasta juuri haluamansa määrän juuri niitä yksilöitä, jotka vaikuttavat enemmän tai vähemmän kiinnostavilta.

  Ja kyllä se mätsien vähyys on suuri ongelma. 20 mätsistä ehkä 2-3 johtaa tyypillisesti keskusteluun ja näistä 0-1 mahdollisesti tapaamiseen. Tapaamisista taas harva johtaa sen pidemmälle. Tilanne ei näytä ruusuiselta testattujen miestyyppien näkökulmasta :)

  VastaaPoista
 24. Lämpenin eniten Mikaelille. Ehkä siksi, että se on vahingossa vähän rockabilly-henkinen, vaikka tarkoitus oli ehkä esittää muuten vaan pahaa poikaa. Tosin koiramies varmaan kelpaa useimmille naisille, jotka ei allergiasta kärsi! Olisi ollut vielä hauska nähdä kuva, jossa mies on vauvan kanssa: silloin kuulemma naisia parveilee ympärillä, vaikka saattaisihan se olla niinkin, että se lapsi on tehty morsmaikun kanssa.

  VastaaPoista
 25. http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1431062057394.html
  Olette päässeet lehteen, hihi

  VastaaPoista
 26. Luulen Olevani Fiksu8. toukokuuta 2015 klo 19.33

  Naiset pystyvät valitsemaan paljon paremmin kuin miehet, kuten nämä testit todistavat. Nainen voi valita tarkasti ketä pyyhkäisee oikealle, kun taas miehelle on helpompi hyväksyä kaikki, ja valita sen jälkeen mahdollisesti tulevista matcheistä ne, joille jutella (sori vaan tytöt jotka mätsäsivät kanssani, ja joille en puhunut, toisaalta ettepä tekään mitään sanoneet).

  Huomasin myös, että miehen kannattaa laittaa profiiliinsa pituus, koska naisilla on monesti oma pituus (joillain vielä lisänä teksti "ethän ole lyhyempi" tai vastaavaa). Nainen voi siis pistää aikamoiset kriteerit (kuvitelkaa miehen profiilissa "olethan alle 55kg" tai mitä nyt hoikat naiset painavatkaan).

  Mielenkiintoisia testejä molemmat, ja avaavat hyvin eri sukupuolten käyttäytymistä ja ongelmia. Naisen testi ei ollut kuitenkaan realistinen (tosin sitä ei ollut tarkoituskaan testata), koska yksikään nainen ei swaippaa oikealle "tutkimatta tavaraa".

  VastaaPoista
 27. Onhan tuo melko huvittavaa, että naiset vaatii suunnilleen Tabermannin tasosia runoja alotukseen, kun taas ite eivät kykene edes tekeen alotusta tai sit se on juurikin pelkkä "Moi"

  Ei sais vaatia mitään mihin ite ei ole kykenevä. Ja, jos sitä tasa-arvoa halutaan niin sit, pitää olla valmis ottaan myös vastuuta niitten väitettyjen etujen lisäksi

  VastaaPoista
 28. Aivan ihana hyvän tuulinen blogi sulla ! Lukee tätä, syö kismettiä keskellä yötä ja telkassa Pieni suklaapuoti : ) Täydellinen perjantai : )

  VastaaPoista
 29. Nyt sydän kyl särky ku koirapoju ollutkaa aito :(

  VastaaPoista
 30. Hehe, MRV teet kyllä ihan loistavaa deittiotantaa tässä molemmilta puolilta!

  Muutama huomio elämäni varrelta: naisten keskustelunavaukset ovat keskimääräisesti suoraan verrannollisia ikään (heidän) ja humalatilaan (heidän) nähden. Tyypillisissä tilanteissa molemmat ylläolevista ehdoista ovat voimassa yhtäaikaa.

  Tässä voisi sitten puhua seuraavaksi siitä, mitä naisen itsetunnolle tapahtuu, kun mies ei yllättäen sitten vonkaakkaan seksiä deittien jälkeen. Yleisin seuraus siitä ainakin minun tapauksessa on ollut nimittäin välitön viestintäkatko, jonka jälkeen on sitten oikeastaan turha odottaakaan enää yhteydenottoja.

  Lienen siis hajottanut muutamaltakin naiselta itsetunnon (toivon mukaan väliaikaisesti), kun EN ehdottele. Valitettavasti en vaan halua tuntea, että vain minä teen aloitteet, enkä halua sellaiseen lähteä. Suhde ei silloin lähde minusta kauhean hyvältä pohjalta, jos toinen osapuoli on jatkuvasti passiivinen. Ikinä et sitten tiedä, mitä mieltä se toinen silloin on, ja siinä saisi kylvettyä siemenet pariin oikein hedelmälliseen riitaan. Jätän tuon väliin kiitos. Olen monesti kylläkin miettinyt, että tietääkö toivoja mitä oikeastaan haluaa, jos hän nimenomaan toivoo minun ottavan hänet, ja juuri näillä sanoilla. Tässä yhteydessä "ottaminen" ei nimittäin minun ajatuksissa käänny jonkinlaiseksi romanttiseksi hurmaamiseksi, vaan enenmmänkin jonkinlaiseksi Tsingis-kaanin valloitussodaksi... Se on välistä miehillä välistä melko mustavalkoinen tämä käsittelytapa :D

  Hämmästyttävää tässä kylläkin on se, että vaikka minulla on järkyttäviä vaikeuksia tutustua naisiin Suomessa, sellaisia ongelmia ei ole ollenkaan ulkomailla - edes suomalaisten naisten kanssa. On ihan normaalia yrittää tutustua johonkuhun kahvilassa ja jutella kaikenlaisesta, mutta tämä vaan ei onnistu Suomessa. Lienee siis jonkinlainen kylttyyri (kylttyyri on selkeästi hienompaa kuin kulttuuri) kysymys taustalla. Syytä tuohon en kylläkään ole vielä hahmottanut.

  -Mika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa heterosuhdetta etsivän miehen kannattaa tupakoida. Ravintolan tupakkapaikalla juttu luistaa, kun ihmiset uskaltavat jutella toisilleen enemmän kuin muualla.

   Ehkä se johtuu siitä, että ellei juttuseura olekaan kivaa, pääsee tupakilta kätevästi myös poistumaan, ja toisaalta sinne on helppoa palata seuraavalla kertaa.

   Poista
 31. Eräjormat eivät naisia kiinnosta. Olen itse aktiivinen luonnossa liikkuja ja meillä on miesvaltaisessa harrastuspiirissä tapana jopa puhua "luontoon syrjäytyneistä" miehistä, koska enempi luonnossa ja vähemmän baareissa liikkuvista nuorista miehistä enemmistö on sinkkuja.

  Luonnossa liikkuvia naisiakin on, mutta ehkä vähemmän kuin miehiä, mikäli ei puhuta pelkästään pikaisesta sieniretkestä, vaan pidemmistä reissuista. Toisaalta, aika moni luonnossa liikkuva nainen etsii elämäänsä naista eikä miestä. "Goretex-lesbo" on kuulemma jonkinlainen käsite naiskumppania etsivien naisten joukossa.

  Ihan tällaisia hajahuomioita siis vain kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta. Toivottavasti tästä ei tullut ikävän laasasmaista vinkumista, se ei ainakaan ollut tarkoitukseni.

  VastaaPoista
 32. Aattele miten koira olisi pärjännyt ilman sitä naapuripoikaa.

  VastaaPoista
 33. Tuo pahis-Mikael olis kyllä omaa silmääni miellyttänyt eniten *-----*

  VastaaPoista
 34. olisi laittanut kanssa lyhyen miehen kuvan ja tiedon että on esim 169cm ja katsonut paljo tulee matcheja :>3

  VastaaPoista
 35. EIKÄ! :D Jouduin uhriksi! Julmaa tässä oli se, että Sampo väitti nähneensä mut livenä, ja tarina piti kyllä varmasti paikkaansa :D Kiitos päivän nauruista!

  VastaaPoista
 36. Ihana, että annoit myös ohjeita hyvään profiilikuvaan. Monesti tullut suunnilleen itkettyä miesten deittikuville: epäselviä, pimeitä kännikuvia joista hyvä että kohde erottaa, tai sontaisissa kotivaatteissa suunnilleen putkassa otettuja tärähtäneitä fotoja. Eipä sillä, että pitäisi mikään supersliipattu ylimiäs olla kuvissa, mutta noh, edustava versio itsestä sen ryöäisimmän sijasta;D Se kun onnistuisi vielä niin helposti: puhtaat, ehjät vaatteet ylle, viime suihkusta alle vuorokausi, luonnonvalo ehdotonta plussaa ja taustalla nyt ei ihan roskapöntöt. Vähän hymyä tai muuta ilmettä, ei mitään alaviistosta napattuja vaan ihan silmäin tasolta... (Ja ne pirun autot ja moottoripyörät siellä taustalla, voi ark!)

  VastaaPoista
 37. Miten ne noin paljon sai matcheja? Itse en saanut 4kk aikana yhtään aloitusta tai edes matchia perus naamakuvalla vaikka hyväksyin lähes kaikki suurinpiirtein itseni ikäiset naiset (15v haarukalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täälläkin. Ei yhtään osumaa, vaikka asuinpaikkani onkin pääkaupunkiseudulla ja daameja luulisi olevan joka lähtöön. Ainakin naisten määrä Tinderissä on suuri. Ikähaarukka oli reiluhko, oma ikä -6 vuotta ja +19 vuotta. Ihan kaikkien kohdalla en sentään pyyhkäissyt oikealle ja katsoin kaikkien kaikki kuvat sekä luin tekstit läpi ennen päätöstäni.
   Omista valokuvistani ja esittelytekstistä sai kyllä selville, minkälainen tyyppi olen.
   No, aika pinnallinen juttuhan tämä Tinderi on. Sikäli harmittaa vain vähän.

   -MRV:n nimeämä Ihana Sami ;)

   Poista
 38. Latesta tulee mieleen JVG:n pojat (sori nyt JVG, ootte ihania, vaikka ette mun tyyppiä), ehkä sitenkin hauskan bilemiehen imago korostuu? Laten kuva on vähän klisee, mutta kuitenkin tulee vaikutelma rennosta ja jollain tapaa itsevarmasta tyypistä.

  Mielenkiintoinen testi, itse olisin kelpuuttanut ehkä koiramiehen ja älykkö-Stefanin, tosin Stefanin kohdalla olisin ehkä harkinnut kahdesti, sillä kuva tuntuu jo liiankin laskelmoidulta ollakseen ihan totta (Unto Kupiaisen runousoppi ja kuuluisan säveltäjän patsas...). Toisaalta voi olla myös, että olisin ajatellut, että olen liian epävakava kelvatakseni Stefanille, vaikka luen itsekin runoutta ja minulla on filosofian tohtorin tutkinto.

  VastaaPoista
 39. Tässä kuulemma on vaan biologinen ero sen suhteen, miten sitä kumppania etsitään. Ihan naisenakin se asetelma välillä ärsyttää, kun tuntuu just siltä, että ei sillä persoonalla niin väliä oo, miehille nyt kelpaa aika monen moinen. Pitäis vaan selvästi lopettaa tällasten ajatteleminen ja uskoa (naiivisti) siihen, että kyllä se tyyppi jo alun alkaenkin on kiinnostunu siitä persoonasta. Miten musta välillä tuntuu, että tällasista tuloksista moni (sinkku) vaan kyynistyy kahta kauheemmin :D

  VastaaPoista
 40. Ei tulisi mieleenikään tykätä kuvasta, jossa on tyttöystävän kuivashampoo mukana... :D

  VastaaPoista
 41. Mun kokemuksen mukaan naiset nimen omaan pitävät seksistä. Miehet pitävät laukeamisesta, ja siitä että saa laueta moneen eri naiseen. Minä, naisena, rakastan hyvää seksiä. Rakastan sitä miltä se kuulostaa/näyttää/tuntuu/haisee/maistuu. Rakastan miehen vartaloa. Ihoa, katsetta, käsiä, jalkoja, kieltä, kaikkea. Jos etsisin seksiä, etsisin sellaista miestä joka pitää seksistä. En sellaista joka pitää vain laukeamisesta. Jos etsisin kumppania, etsisin samalla miestä joka pitää seksistä, ja joka haluaa sitä seksiä juuri minun kanssani, ja joka pitää juuri minun kanssani laukeamisesta.

  Mikalle tähän: "Tässä voisi sitten puhua seuraavaksi siitä, mitä naisen itsetunnolle tapahtuu, kun mies ei yllättäen sitten vonkaakkaan seksiä deittien jälkeen. Yleisin seuraus siitä ainakin minun tapauksessa on ollut nimittäin välitön viestintäkatko, jonka jälkeen on sitten oikeastaan turha odottaakaan enää yhteydenottoja. "

  vastaan omasta puolestani, että minulle seksuaalinen vetovoima on tärkeää ihan alusta asti. En odota ehdottelua, mutta tietty katse pitää olla, että tiedä mitä odottaa tulevalta ;)
  T: Kyltymätön seksinhimoinen

  VastaaPoista
 42. Naisille, jotka pohtivat kuka kuvien miehistä on parhaimman näköinen, niin voin kertoa salaisuuden, että kaikissa kuvissa on sama mies, mutta eri tavalla pukeutuneena.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!