maanantai 13. huhtikuuta 2015

Rantakuntoon 2015!

Tuntuuko, ettet ole kesäkunnossa? Etkö kehtaa edes ajatella bikineitä? Söitkö vähän liikaa ja nyt turvottaa? Ei hätää! Näillä PTFU:n yksinkertaisilla ohjeilla sinäkin voit päästä bikinikuntoon alta aikayksikön ja nauttia kesästä, ihmisen parhaasta ajasta, täysin rinnoin! Kuusi askelta rantakuntoon - ja saat silti syödä kakkua!

Haalari pois päältä ja rannalle nauttimaan!

1. Hanki paremmat ajatukset!

Jos et uskalla näyttäytyä bikineissä kesällä, selkeästi jokin on pahasti vialla. Aloita vian korjaaminen jo nyt, niin ehdit kesäksi! Työ vaatii pitkäjänteisyyttä. Ensin paikallista ongelma ja ryhdy sitten täsmätoimiin. Tee mielikuvaharjoitteita, joissa menet rannalle ja nautit olostasi. Mikäli ongelma on se, ettet pidä omasta vartalostasi, opettele rakastamaan sitä vaikka väkisin, nyt eikä viiden kilon kuluttua. Jos taas pelkäät, että muut katsovat sinua karsastaen, olet läpsäisyn tarpeessa. Hei haloo, ensinnäkin: ihmiset keskittyvät aika paljon itseensä ja omaan epävarmuuteensa. Toiseksi: et voi tietää, mitä toisten päässä liikkuu. Ehkäpä heidän päänsä kääntyy, koska he ihailevat upeaa päärynävartaloasi tai kivoja bikineitäsi! Näitä ainakin minä voin katsoa hiukan pitempään. Yleensä toisten ihmisten ulkonäköä tuomitsevat ainoastaan itsestään epävarmat ihmiset - itsevarmoilla ei ole mitään syytä mollata muita, vaikka tykkäisivätkin erinäköisistä ihmisistä kuin juuri sinä olet.

2. Hanki parempaa syötävää!

Kun syöt laadukasta ruokaa, olo on parempi. Vaikka esimerkiksi hunajassa on melkein saman verran kaloreita kuin sokerissa, on oloni paljon parempi, kun tiedän tunkevani suuhuni entsyymejä ja vitamiineja kuten B2-, B3-, B5-, B6- ja C-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia, magneisumia, fosforia, rautaa, mangaania, sinkkiä, kuparia, kromia, fluoria ja booria. Kaiken ei aina tarvitse olla kiinni kaloreista ja niiden laskemisesta.

3. Hanki parempi ryhti! 

It's all about the presentation!
Kuulin jostakin, että koiran hännän asento ei pelkästään kerro sen mielialasta vaan vaikuttaa siihen - jos koiran häntää nostaa (varmaankin jotenkin hellästi!), koiralle tulee itsevarmempi olo. Tiedä sitten, onko tämä totta, mutta ihmisillä ainakin ryhti toimii sillä tavalla, että olo on heti varmempi - tutkimuksenkin mukaan. Minulla on ollut huono ryhti koko elämäni, ja minulle on aina sanottu, että hartiat taakse, vatsa sisään ja rinta eteen vaan, kyllä se siitä. Vasta vatsatanssissa ymmärsin, että ryhti lähtee pakaroista ja vatsalihaksista! Ei ihmekään, että olen ryhdinparannusliikkeistäni saanut ainoastaan kipeät hartiat ja niskan. Kun osaa oikean tekniikan, ryhti pysyy paljon paremmin. Olo on parempi, kun pääsee astelemaan hartiat rentoina ja pää pystyssä. Kroppakin näyttää huomattavasti paremmalta - muistelisin, että jonkun tutkimuksen mukaan (en nyt löydä linkkiä, joten saattaa olla väärä muissto) hyväryhtiset ihmiset näyttivät muiden silmään terveemmiltä ja hoikemmilta kuin huonoryhtiset. Tätä tukee tosin arkijärkikin, joten ei kai siihen tutkimuksia tarvita.

Muistakaa naiset: olkaa niin upeita, että selluliittiänne ei kukaan katso! Minä vs. selluliitti 1-0.
4.  Hanki parempaa seuraa!

Olen huomannut, että joissakin kaveripiireissä on valloillaan ns. itsensä haukkumisen kulttuuri. Joku moittii painoaan, ja siihen muut solidaarisesti ryhtyvät kertomaan omista huonoista ominaisuuksistaan. Tämä vahvistaa aivan vääriä asioita. Miksi haluaisit keskittyä ongelmiin ja vielä sellaisiin, joille et mitään voi? Keskity mieluummin hyviin puoliisi ja iloisiin asioihisi. Kehu ystäviäsi ja itseäsi. Hanki seuraa, jossa voit tuntea olosi hyväksi ja kauniiksi. Itsensä haukkuminen ei motivoi esimerkiksi laihtumiseen, vaan aivan päin vastoin.

5. Hanki paremmat kauneusihanteet!

Ylpeänä, minä ja reidet <3
Miksi oi miksi ihaillaan jotakin sellaista, mikä on sairasta? Esimerkiksi äärimmäistä laihuutta (anoreksia) tai äärimmäisen rasvattomaksi treenattua kroppaa (ortoreksia ja pahimmassa tapauksessa hormonit)? Tai sitten sellaista, mikä on mahdoton saavuttaa tai vaatii jotain leikkauksia? Itse esimerkiksi pidän kauniimpana pieniä rintoja, mutta kun minulla ei sellaisia ole, etsin vaikkapa Instagramista isorintaisia naisia, joilta ottaa vinkkejä tyyliin ja vaatevalintoihin. Olen sitäkin kautta oppinut rakastamaan omia rintojani ja pukeutumaan ne huomioon ottaen. Jotkut häpeilevät  ulkoisia ominaisuuksiaan, vaikkapa pituutta tai kasvojen piirteitä, ja aina vaan valittavat, mikseivät voisi olla jotakin muuta. Kaikkea ruumiissasi et kovallakaan työllä tai rahalla voi muuttaa, mutta ajatuksiasi voit. Ala siis tietoisesti ihailemaan joltakin osin kaltaisiasi naisia - ehkä niin alat kohta ihailemaan itseäsi.

6. Hanki paremmat bikinit!

Gina Tricotistakin löytyi viime vuonna näin upeat uikkarit!
Käytä aikaa bikiniostoksilla siihen, että testailet, minkä malliset bikinit sinulle istuvat parhaiten. Itse olen huomannut, että näytän ihan tädiltä jossain hipster-mallisissa alaosissa. Minulle varmaan sopisi parhaiten jotkut tukevat yläosat, mutta kun sopivaa kokoa ei löydy enkä tykkää helteellä ja rannalla ollakaan kovin puristavissa ja niskaa painavissa vaatteissa, joten etsin mieluiten pehmeitä malleja - niiden XL-kokoihin saan usein ängettyä nämä mamboni. Suosin alaosissa narubikineitä, vaikka jossakin naistenlehdessä väitettiinkin, etteivät ne sovi isopyllyisille naisille. Eipä kinosta, kun itse näytän niissä omasta mielestäni hyvältä. Etsi siis bikinit, joissa tunnet olosi upeaksi - sopivan malliset, upeakuosiset ja hyvät päällä. Jos et tykkää bikineistä, kaupoissa on nyt myös saatavilla ihania kokouikkareita vaikka minkälaisilla kuvioilla ja leikkauksilla. Jos et löydä kaupoista sopivia, kokeile verkkokauppojen tarjontaa, tosin silloin et pääse sovittamaan uikkaria. Ja kaikista tärkein: älä lannistu, vaikka vaatekaupan sovituskopin kova valo saisi ihosi näyttämään kalsealta ja korostaisi muhkuroita. Kokeile uikkaria luonnonvalossa! Minusta on ihan järjenvastaista, ettei vaatekauppoihin ole vieläkään saatu kaunistavia lämpimiä ja pehmeitä valoja - sehän edistäisi myyntiäkin, ainakin minun maalaisjärjelläni ajateltuna. 


Jos et vieläkään ole vakuuttunut, tässä PTFU:n pikaohje siihen, miten voit syödä kakkua ja saada silti sixpackin:


Loppujen lopuksi nämä kaikki vaivalloiset askeleet voisi oikeastaan tiivistää tähän klassiseen ohjeeseen:


Se todella toimii!

30 kommenttia:

 1. Upea artikkeli! Tulin siitä hyvälle tuulelle. Tällaisia pitäisi julkaista lehdissäkin. ;) Mukavaa alkanutta viikkoa ja nautitaan keväästä. <3

  VastaaPoista
 2. Hauska teksti! :D Ja niinhän se on, et on sitä tärkeämpiäkin seikkoja kuin pelkkä hulluna treenaaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaikka treenaaminen sitä haluaville sallittakoon, mua ärsyttää nää joka paikasta tunkevat "sinäkin ehdit rantakuntoon senkin läskimooses" -tekstit :D

   Poista
 3. Oot nääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääin viisas.

  VastaaPoista
 4. Ihana teksti <3 En oo nyt viime keväiden tavoin jaksanut ottaa ressiä rantakuntoisuudesta, mut tää edisti sitä vielä enemmän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, MRV stressittömyyden asialla jo vuodesta 1988 :D

   Poista
 5. Hyvä teksti taas kerran, kiitos ja hyvää bikinikesää <3

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus. Itsekin olen tismalleen tuota mieltä, mutta luettuani tuon yllä olevan aloin pohtia, että enkö silti salli itselleni bikineitä vaikka kaikilla muilla ne on ihan jees. Kaikille muille olen asian suhteen armollinen paitsi itselleni. No, korjataan se ja OSTAN BIKINIT!
  Muutenkin, pääosin tykkään blogistasi, vaikka hetkittäin jutut menee itseltä osittain vähän ohi mutta se lisää viihdyttävyyttä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, meneekö siis niin ohi ettet tajua, ettet ehdi lukea vai ettet ole samaa mieltä? Eri mieltä saa aina olla, mutta jos kirjoitan kryptisesti, en anna sitä itselleni ikinä anteeksi :D

   Ja kiitoksia. Eikö se mene niin perinteisesti, että itselleen on aina ankarin. Toivottavasti löydät jotkut oikein upeat bikinit ja nautit niissä olosta ihan täysillä!

   Poista
  2. Sillä, etten tajua ihan kaikkea tarkoitin vaan sitä, että juttusi on välillä niin kummallisia etten tajua siksi :D Sanon tämän ihan lämmöllä! Eihän siinä itseasiassa mitään outoa olekaan, kun en tunne sinua niin ihme olisi jos kaiken tajuaisin.. Vai? :D

   Poista
 7. Annat oikeesti toivoa siitä, että joskus vielä uskallan laittaa päälle semmoset vaatteet ku ite haluan riippumatta siitä, onko mulla liian lyhyet ja paksut jalat tai löllömaha. Sun postauksia on aina ilo lukea ja itsetuntoki kohoaa siinä samalla sukkelia sanankäänteitä ja hyvin perusteltuja mielipiteitä lukiessa.

  Tuo kampaus on ihana! Voisko siitä tulla tutoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, just sitä mä yritänkin saavuttaa. Kiitos paljon kommentista, se lämmitti mieltä :) Ja lupaan yrittää tehdä, mutta aina unohdan lupaukseni joten en lupaa mitään! Tai siis... ehkä tulee, ehkä ei, kiitos toiveesta :)

   Poista
 8. Kyllä koirille pitäisi tulla parempi mieli, kun häntää nostaa. Meillä ainakin nostetaan pystykorvan häntä takaisin ylös esim. uutena vuotena, kun se peloissaan häntäänsä alhaalla roikottaa. Toisaalta häntä onkin alhaalla sellainen lurppa, että se on kuin narun nostaisi ylös (ja valahtaa sieltä ennen pitkää kuitenkin alas jos uudesta vuodesta on kyse).

  Oikein hyviä neuvoja ja saatoin nauraa tuolle six pack-videolle. Katsoin sen jo aiemmin, mutta pelkkä muistikuva sai hörähtelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mustakin hauska :D Höhöö. Ja okei, no muistin sitten oikein. Hyvä pitää mielessä Vilin varalta! Se on aika arka, vaikka viime uusi vuosi menikin ihan hyvin.

   Poista
 9. Vaikka postauksella on hyvä sanoma ja tarkoitus, niin en mahda kateelliselle luonteelleni mitään. En voi olla ajattelematta että hyvähän sun on noin upealla kropalla, ja kauniina ihmisenä kannustaa ihmisiä olemaan omia itsejään, mutta ei tällä mun ruholla tommoseen pystyis. Mä kyllä ihailen aivan älyttömästi tota sun itsevarmuutta, tyyliä, kaikkea! Vaikka kuinka yritän ajatella itsestäni kauniisti, hiipii epävarmuus viimeistään siinä vaiheessa kun astun kotiovesta ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Olen yrittänyt aina paljastaa täällä kaikkia huonoja puoliani, ettei touhu mene liian kiiltokuvamaiseksi bloggaamiseksi. Minullakin on siis paljon vikoja, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Toki on kauniitakin asioita, mutta myös asioita, joista olen epävarma ja joista en pidä ja jotka ovat suorastaan rumia. Pitää muistaa, että ihmiset tykkäävät aina eri asioista ja vaikkapa se oma kroppa voi olla jonkun toisen ihanne. Siitä sitten pitäisi vaan oppia nauttimaan ja ehkä itsekin pitämään omasta kropastaan.

   Kirjoitan juuri uutta postausta siitä, miten kauneusihanteet ei palvele ketään muuta kuin mediaa eikä sinne sisälle koskaan mahdu kokonaista ihmistä. Pohdin myös asioita kauneusihanteiden ulkopuolelta, joita itse pidän kauniina ja toivon lukijoidenkin lisäävän juttuja listaan. Lue se huomenillalla, jos se piristäisi! :)

   Poista
 10. Aivan mahtava postaus! Tulin niin hyvälle mielelle tästä ^^ Suorastaan kamalaa, miten medioissa saadaan vuodesta toiseen syötettyä lukijoille/katsojille tuota rantakuntohömppää. En itsekkään ole mikään täydellisen itseluottamuksen ruumiillistuma, mutta tiedostan että se "rantakunto" on kiinni enemmänkin päänsisäisestä elämästä kuin lantion ympärysmitasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiitos paljon ja ole hyvä! En minäkään ole täydellisen itseluottavainen.

   Poista
 11. Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi tällä hetkellä olevaan fitnessbuumiin, "superfoodeihin" ja muutenkin aiheeseen liittyen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen vähän aihetta jossain välissä sivunnut. Mutta tiivistetysti: kaikki, mikä menee yli, on pahaksi. Fundamentalistiseen fitnessiin hurahtaneet ovat yleensä sellaisia, jotka hurahtavat mihin milloinkin. Tietysti fiksuissa rajoissa kuntoilu on järkevää, mutta jos sali ja ruokailun järjestäminen alkavat viedä päiväsä suhteettoman isoa siivua, fitness on ongelma. Voisin kirjoittaa tästä tosiaan lisää jossain vaiheessa :)

   Poista
 12. Kiitos vastuksesta! Sitä postausta odotellen :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!