tiistai 24. maaliskuuta 2015

Meikittömän selfien otto urpoille

Hei rakkaat urponi eli lukijat! Ja hei muillekin urpoille. Tinder-kokeilu on herättänyt kauheasti keskustelua ympäriinsä. Kumma kyllä isossa osassa kommenteista keskityttiin arvioimaan Anun meikittömyyttä. En ajatellut vastata kommentteihin mitenkään, sillä siitähän olisi syntynyt vaan väittely ja vänkäys. Tänä aamulla Radio Aallossa oltiin myös pohdittu meikittömyyttä ja sielläkin Anu oltiin mainittu - ajattelin, että nyt minunkin pitää sanoa jotakin.

Onhan se imartelevaa, että meikitöntä kuvaani luullaan meikilliseksi. Kiitos kiitos, joo joo, olen kaunis. Mutta kyllä minua häiritsi valehtelijaksi syyttäminen enemmän kuin kauniiksi kehuminen imarteli, koska minun prioriteettini nyt vaan sattuvat menemään niin. Siksipä tein teille videon, jossa poistan meikkini ja otan samanlaisen meikittömän selfien. Upean meikittömän kuvan ottaminen ei tietenkään ole vain mitään räpsäisyä, vaan siihen on toki kikkansa, ja ne aion teille tässä paljastaa. Näin kenenkään ei enää tarvitse tuntea katkeruutta siitä, että MRV osaan ottaa upean meikittömän selfien ja itse ei - kohta osaatte kaikki!


Koska videosta tuli aika pitkä ja suurin osa siitä on naaman pyyhkimistä tyhmän näköisenä, tein videosta myös kuvallisen version tähän. Tein sen niin, että otin aina tyhmimmistä ilmeistäni videolta kuvakaappauksen. Olkaapa hyvä, tässä naaman vääntelyä ruudun täydeltä ja maailman parhaat vinkit meikittömän selfien ottoon:


Vanhempieni hääkuva









Kännykkäkameran kuvassa eivät näy pisamat, pienet näpyt tai ihohuokoset! Puhumattakaan viiksistä :)

 Sitten selfiettämään!

MUISTA HYMYILLÄ! :) Ja kuvia saa ottaa niin monta kuin kehtaa. Itse en nyt kehdannut kovinkaan montaa ottaa, kun te katselitte.

Tadaa! No, iho on Anulla vähän tasaisempi, koska a) se on otettu tasaisemman valon edessä yläkerran kattoikkunan ääressä, b) minulle on tullut auringosta muutamia pisamia sitten Tinder-kuvien ja c) en ollut juuri puunannut naamaani punaiseksi, kun otin sen kuvan. Mutta muuten aika hyvä! Samat crazy eyet molemmilla.



Jos nyt jäi jotain katkeruutta vielä, niin halutessaan voi spekuloida, puhunko totta, kun sanon, että minulla on päässä ihan oma hiusväri...


 ...tai kun sanon, että tissini ovat aidot.


Jotenkin aina onnistun johdattamaan jutut tisseihin. Hohhoi. Mutta vakavampaan asiaan: valtakunnan sovinisti ja urpo Henry Laasanen on taas möläytellyt käsittämättömiä, mutta tällä kertaa ihan siis vielä typerämpiä juttuja kuin ennen. Hän nimittäin nimitti Tinder-testin koiranaista Jonnaa "retardiksi" ja "kehitysvammaiseksi" :O Siis ilmeisesti sen perusteella, että Jonna ei sattunut hänen silmäänsä viehättämään! Ihan käsittämätöntä. Tässä donotlink-linkki hänen oksennukseensa. Kehotan kaikkia asiasta pöyristyneitä käymään kirjoittamassa palautetta Terve.fi-sivustolle. Miten sen niminen sivu voi pitää tuollaisia juttuja kirjoittelevaa ihmistä listoillaan?

Mieluummin voitaisiin keskustella tuosta kommentista kuin minun meikittömyydestäni!

50 kommenttia:

 1. Ei jmankauta! Oon pääsääntöisesti antanut herra Laasasen olla, mutta nyt oli niin törkeetä tekstiä että lähti palautetta päätoimittajalle ja asiakas- ja markkinointivastaavalle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Sä lähdit oikeen rampagelle, mä laitoin vaan palautesähköpostiin tulikivenkatkusen viestin. Toivottavasti tapahtuu edes jotain!

   Poista
  2. Hei

   Kiitoksia palautteesta.

   Tunnistamme kyllä blogin aiheuttaman keskustelun. Blogi ei kuitenkaan edusta toimituksellista sisältöä ja blogin näkyvyyttä on sivustolla rajoitettu. Meidän tehtävänä on sivustoa ylläpitävänä tahona valvoa, että kirjoittelussa ei rikota Suomen lakia ja mielellään hyvää tapaa.

   Ko postauksessa kirjoittaja käyttää ilmaisuja, jotka liikkuvat siinä rajalla. Käsitteillä hän haluaa alleviivata kuvitteellisen Tinder -profiilin ylilyöntipiirteitä. Ilkeää on tietenkin toisen älykkyyden arvioiminen.

   Välitän palautteesi kirjoittajalle eteenpäin.

   Terveisin


   Teemu Puhakka
   Päätoimittaja

   Poista
  3. Kiitoksia vastauksesta! Mielestäni Laasasen kehitysvammaiskommentit eivät ole enää "hyvän tavan" rajalla, vaan menevät ihan yli. Älykkyyden arvioiminenkaan ei minua kiinnosta, sillä tiedän itse olevani älykäs ja tiedän myös Laasasen sen tietävän.

   Ehdotan, että Laasanen kirjoittaisi pahoittelupostauksen, mutta ei minulle vaan "retardeille" ja "kehitysvammaisille".

   Poista
 2. Ehkä Laasasen juttu onkin sivustolla "Terve?", mutta kysymysmerkki ei vain mahtunut mukaan...

  VastaaPoista
 3. Ehkä Laasanen on saanut Tinderissä vähemmän mätsejä kuin koiranainen, niin se kirjoittelee tuollaista katkeroituneena. Tai sitten se on vaan urpo ja sovinisti. Todennäköisesti molempia.

  VastaaPoista
 4. Kommenttini katosi taivaan tuulii, joten uusi yritys.

  Huvittavampaa kuin itse artikkeli tai sen kirjoittaja, oli kommenttiosion keskustelu. Naiset tiesittekö, että kumppania valitessamme aiheutamme valtiollisen talouden taantuman? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika! En ole uskaltautunut sinne edes lukemaan, nyt on ehkä pakko mennä :D

   Poista
 5. Sä et kyllä ollut sen koiran kanssa parhaimmillaan, siis tarkoitan että ilme ei ollut niin viehättävä kuin voisi olla :D Sitä mä vähän harmittelin ettet ottanut testiin kaunista koiranaista. En saanut kommentoitua Laasasen kirjoitusta jostain syystä :(
  Tatuoituna, ennen lävistettynäkin ja koiran omistajana ihmettelen kyllä sitä että mulla on aina seuraa riittänyt, niin kevyempiä juttuja kuin pitkiä seurustelusuhteita (ja ei, ei mulla ole ollut mitään työttömiä mielenterveyspotilaita. Ei sillä että musta niissä olisi jotain vikaan, olenhan itsekin sellainen). Laasanen ei siis tiedä mistään mitään, joten pienen ärsyyntymisen jälkeen tunnen vain huvittunutta sääliä sitä kohtaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mua harmittaa sama homma :/ en tajunnut sitä suunnitellessa. Ehkä teen vielä yhden lisähahmon, jos kaikki ei jo tunne mun naamaa :D

   Mutta Laasanen olisi saanut haukkua mua vaikka maailman rumimmaksi ihmiseksi, eikä mua olis kiinnostanut yhtään, mutta siitä hermostuin, että aikuinen ihminen käyttää sanaa kehitysvammainen haukkumasanana. Ihan käsittämätöntä.

   Poista
  2. Tämä kehitysvammaisen käyttäminen pejoratiivisesti ärsyttää minua omaisena aivan suunnattomasti. Kirjoitin kiukkuisen palautteen portaalin sisällöntuotosta, mutta se katosi yhteistyökykyisen puhelimen avustuksella avaruuteen (jonne myös Laasasen tekstien soisi päätyvän). Esitän, että henkilöt, joiden mielestä ko. kognitiivista rajottuneisuutta kuvaavaa termiä on välttämätöntä käyttää haukkumasanana korvaisivat sen termillä hoolaasanen tai ytimekkäästi hl.

   Uskon jollain tasolla jumalaan, toimivaan evoluutioon ja ihmisen älykkyyteen. Laasasen juttujen jälkeen tämä viimeinen on kyllä kovalla koetuksella. Vieläkö hän muuten tekee "tutkimusta" Jyväskylän yo:ssa?

   Poista
  3. Samaten alan työntekijänä kilahti heti, ja oli pakko palautettakin laittaa.

   Poista
  4. Kyseisen sivuston päätoimittajan kommentin näette ylempänä.

   Poista
 6. Eikä! Olet kyllä niin hurmaava ja olisi kiva saada enemmän videoita! Ihana Miss Ruki Ver. (Olen niin hurmioitunut videosta, etten pysty kommentoimaan mitään jälkimmäiseen aiheeseen.)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kiva saada tällaista palautetta! :) ajatukseni katkeilee usein ja unohdan mitä piti sanoa, joten videoista tulee aina vähän katkonaisia :P minkä lisäksi videoita ei katsota niin paljoa kuin tekstejä, joten en ole tehnyt niitä kauheasti. Mutta ehkä tämän kommentin voimin uskaltaudun videoimaan lisää! :)

  VastaaPoista
 8. Laasanen ei koskaan taida tajuta, että hänen silmänsä miellyttäminen ei ole kaikkien naisten pääprioriteetti tässä maailmassa.

  Mielestäni koko meikkittömyyskeskustelu on jotenkin erikoinen. Eikö muka nainen voi olla kaunis ilman meikkiä? Heti seuraa hirveä keskustelu, jos joku esiintyy kauniina ja meikittömänä. Eri asia on tietysti kohujulkkikset, joista ei varmaan kaikkea pakkelia saisi pois edes mäntysuovalla ja juuriharjalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan samaa mieltä siitä, että meikittömyyskeskustelu on ihan käsittämätöntä. Sitten siihen liittyvä ristiriita on vielä käsittämättömämpää, kun naisia kannustetaan olemaan luonnollisia ja niin edelleen, mutta samalla sitten kohistaan kaikista julki tulleista meikittömistä kuvista ja telkkarissa tuntuvat pyörivän meikkimainokset koko ajan.

   Jos maaliskuu ei olisi nyt juuri loppumassa, niin ehdottaisin pidettäväksi meikintöntä maaliskuuta. Naiset, olette kauniita meikittäkin, uskokaa vain siihen!

   Mitä Laasasen kommenttiin tulee, on hyvin surullista, että hän käyttää vammaista haukkumasanana.

   Poista
  2. Joo ja milloin naisia haukutaan siitä, etteivät he "pidä itsestään huolta" ja milloin siitä, kun he eivät ymmärrä, että "miehet tykkää luonnollisista naisista". Päättäkää hei jo! Mutta täähän on yksi keino pitää naiset aisoissa, että laitetaan hirveet paineet kaikelle mutta siltikään mikään ei ole hyvä. Pim, naisesta on tullut ahdistunut ja sille on sitten helppo myydä kaikkea ja sitä on helppo hallita. Toisaalta onhan miehilläkin joissain asioissa sama juttu, esim. vaaditaan lihaksia mutta ei saa olla mikään salihirmu! Huh.

   Meikittömyys on kivaa kyllä, mutta meikitön voi olla niin monella eri tapaa. Meikki ei itse sinänsä mielestäni kerro vielöä mitään. Itse esim. olen nätti ilman meikkiäkin, kun laitan hiukset ja valkkaan kivat vaatteet, mutta kyllä omakin olo on nuhjuinen, jos lähden tukka sekaisin ja likainen onesie päällä liikenteeseen. Huono fiilis näkyy ulospäin.

   Ja sitten tietysti se asia, että meikittömyyskeskustelu painostaa niitä naisia, jotka kokevat olevansa omia itsejään vain pienen ehostuksen kanssa. Ei kaikkien tarvitse postailla meikittömiä kuvia nettiin tai käydä edes siellä lähikaupassa meikittä, jos ei halua. Peace kaikille.

   Poista
  3. Niin, kaikkein parastahan olisi, jos kenenkään ei tarvitsisi ottaa paineita ulkonäöstään.

   Poista
  4. Jep. Silti, mielestäni naiset ovat tässä asiassa huonommassa asemassa, sillä heidän arvonsa sidotaan tiukemmin ulkonäköön kuin miesten.

   Poista
 9. Voi että noi meikinpoistoilmeet on niin koomisia! Tosia, mutta koomisia. Lisää videoita vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöö, kiitos rohkaisusta, ehkäpä niitä tulee :) En lupaa mitään, koska otan aina lupauksista paineita!

   Poista
 10. Olisivat lukeneet blogiasi hieman taakse päin ni olisivat nähneet muitakin meikittömiä kuvia. Ihana toi teidän porukoitten hääkuva! Ei ihme, että ootte saanu noin nätit naamat siskosi kanssa. Ja hei tissit kiinnostaa aina!!! :D Peukku!

  http://baboonsbubble.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh kiitos kiitos Babs :D Äiti oli tuossa jo raskaana muuten, skandaali :O

   Poista
 11. Sä oot niin sulonen!

  VastaaPoista
 12. Mikä sitä Laasasta oikein vaivaa? Oon yrittänyt pysyä asiallisena jopa laasasia kohtaan, mutta nyt on pakko sanoa, että jostain lukemani luonnehdinta: "Laasanen on anaalikasvain" on aika bueno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ontuva vertaus. Jälkimmäiset ovat kuitenkin hoidettavissa mm. leikkauksin tai hirttämällä jos ne vaivaavat toistuvasti liikaa. Toisinaan ne myös surkastuvat itsekseen pois. Sorry off topic ja asiaton viesti!

   Poista
  2. Nojoo, totta.. Oli aika asiatonta anaalikasvaimia kohtaan :(

   Poista
 13. Onko Laasanen ennenkin kirjoittanut sinusta, kun teksti alkaa: "Vanha tuttumme Säde teki testin Tinderissä..."?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monesti, suorastaan hilpeää blogisotaa kun toisen kommentteihin aina vastataan uudella tekstillä ;) Onhan PTFUssakin ollut juttua Laasasesta useampaan kertaan :D

   Poista
  2. Joo, Laasanen on vanha tuttu :D Teimme tämän postauksen: http://www.ptfu.fi/2013/06/nain-sinustakin-tulee-naisellinen-nainen.html kuvalliseksi ohjeeksi Laasasen täydellisestä naisesta. Hän vastasi tällä: http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142718-kun-naisellistuminen-menee-pieleen ja me vastasimme tällä: http://www.ptfu.fi/2013/06/taalta-tulee-hauki.html

   Tää on myös Henkalle omistettu postaus: http://www.ptfu.fi/2014/02/maarittele-mun-markkina-arvo-beibe.html

   :D

   Poista
  3. Kiitoksia konkreettisista linkeistä! :)

   Tän blogin postaukset olivat kyllä tuttuja, mutta jotenkin olen onnistunut ohittamaan kenelle ne on tarkoitettu. Rehellisesti sanottuna tämä Laasanen ei luonut päässäni juuri minkäänlaisia mielikuvia paitsi nyt, kun pääsin lukemaan näitä tekstejä enemmän. Ilmeisesti hän on maailman paras naisasiantuntija ja naisen "markkina-arvon" määrittäjä :D

   Harmi ku en oo aiemmin tajunnu, tästähän saa ihan huippuviihdettä jatkossa! :D

   Poista
  4. Joo ja jossain vaiheessa kuulemma kirjoitti tästä markkina-arvoteoriastaan oikein gradua (tai ei kai sentään väikkäriä?) jossakin yliopistossa. Tai en tiedä, oliko se vaan Laasasen itse keksimä huhu! :D

   Poista
 14. "Marianna ja Lisbeth näyttävät typeriltä nenärengas-pissiksiltä, joilla polla ei paljon loista. Kukaan "tavallinen" ja fiksu ei ota itsestään vastaavanlaisia kuvia."

  Täääh? Mun mielestä typerä nenärengas-pissis ei kuvaa ollenkaan Mariannea ja Lisabethia :D Kommentti sopisi paremmin Lissulle, muttei oikein siihenkään. Hämmennyin tästä kommentista suuresti, ja kehitysvammais kommentti taas yllätti typeryydellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mieleeni ei tule ollenkaan sanat "typerä" tai "pissis" niistä. Laasasella taitaa olla nykyajan slangi vähän kateissa.

   Poista
 15. Jostakin syystä Laasasella on sellainen käsitys, että kaikkien naisten elämän tarkoituksena on olla mahdollisimman miellyttävä miehille, ja että kaikki, mitä naiset tekevät, liittyvät jotenkin miehen hankkimiseen ja/tai miellyttämiseen. :D (kiinnostaisipa muuten tietää, millainen suhde on/on ollut Laasasella ja hänen äidillään!)
  No, tässäpä herra Laasaselle uutinen: naiset ajattelevat muutakin kuin miehiä, niin uskomattomalta kuin se kenties kuulostaakin. Suurin osa naisista ei hanki tatuointeja tai nenäkoruja miellyttääkseen jotakuta miestä, vaan koska he itse haluavat. Koiranainen ei viiden koiransa kanssa lenkillä juostessaan yritä saada miestä, vaan hän tekee asiaa, josta itse nauttii. Kyllä, aivan oikein - naiset tekevät asioita myös itsensä vuoksi!

  Minulla on sekä koira, että tatuointi - kasvoistani ei löydy lävistyksiä, mutta sen sijaan korvissani on niitä yhteensä seitsemän, ja navassani yksi. Markkina-arvoni on siis hyvin alhainen, ja Laasanen ei koskisi minuun ikipäivänä pitkällä tikullakaan, eikä hänen mukaansa myöskään kukaan muukaan mies (paitsi ehkä vajaajärkinen, tai joku, joka ei omaa minkäänlaista itsetuntoa). No, näin 2,5 vuotta rakkaan (ja myöskin terveen, täysjärkisen ja itseään kunnioittavan) miehen kanssa avoliitossa asuneena en voi muuta kuin sanoa, että voihan hitsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meidän pitää olla miellyttäviä miehille ja varsinkin Laasaselle itselleen! Laasanen erehtyy luulemaan, että kaikkien elämää sanelee vain lisääntyminen. Ikävä sanoa, mutta minulla on muitakin innostuksia ja tavoitteita elämässä, ja luulen että aika monella muullakin. Kaikkien elämä ei pyöri pelkästään oman pippelin/pimpin ympärillä, vaikka niin ehkä olikin joskus kymmeniä tuhansia vuosia sitten.

   Poista
 16. Ehehehee mikä urpo tuo Laasanen! Oon tähän asti ollut ärsyyntmättä sen mielipiteistä, koska oon aatellut että onhan sillä edes joitain asioita joissa se on teoriassa oikeassa. Niinkuin vaikka kansallissosialisteillakin oli! :D Oikeastaan en ärsyynny nytkään koska oon huvittunut!

  Laasasta ei taida huvittaa, se vaikuttaa suuttuneelta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kiukkuinen kuin ampiainen :D Ei se muuten kirjottaisi noin paljon kirjotusvirheitä. Joskus se kirjoitti (taisi olla tohon meidän naisellinen nainen -postauksen vastineeseen) blogin nimen Pink the Fuck Ups, varmaan ihan tahallaan. Me vastattiin tähän ja kirjotettiin sen nimi Henny :D

   Poista
 17. Tärkein meikittömyyskuvissa lienee hyvien tai ainakin tummien geenien hankkiminen. Emmäkään sudelta näytä, mutta arkimeikissäni ilman kulmien laittoa näytän meikittömältä, kun olen niiin vaalea karvoiltani. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja oman edustavimman kuvakulman tietäminen/käyttäminen.

   Poista
  2. Joo, ton kuvakulman olisin voinut vielä lisätä tekstiin, videolla siitä vähän kyllä puhunkin. Kyllä itse ottamani ja vähän suunnittelemani selfie on ihan erilainen kuin vaikkapa joku toisen ottama salaräpsy. Ei saa ilmettä kuntoon, leukaa aseteltua, tukkaa huoliteltua jne. Sinänsä siis "luonnollinen" ei kuvaa tätä taiteenlajia :D

   Mielestäni vaalea karvoitus on todella kaunista, esimerkiksi kulmissa tai ripsissä. Se on vaan se tapa, että pitää laittaa mustaa ripsiväriä, joka saa tummat ripset näyttämään normilta. Luin kerran Kaari Utrion kirjan, jonka päähenkilöllä oli todella vaaleat ripset, ja sen jälkeen olen ihastellut ihmisiä, jotka uskaltavat jättää ne näkyviin. Kulmakarvoissahan vaaleus on ollutkin in aina välillä ja esimerkiksi mallimaailmassa ne välillä värjätään vaaleiksi.

   Poista
 18. Onko suvussasi ulkomaista verta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, eikä edes saamelaista tai romaniverta. Ihan ollaan suomalaisia.

   Poista
 19. Vanhempiesi hääkuvasta päätellen olet kyllä ilmetty isäsi. Samat piirteet ja sama veitikka silmäkulmassa :)

  T: Yksi urpoistasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, toivottavasti en kaljune aikaisin :D Höhöö, kiitos kommentoinnista, urpo <3

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!