perjantai 30. tammikuuta 2015

Ultimaattinen menkkasoittolista

Menkat, nuo melkein joka naisen painajaiset. Toisia ne ärsyttää enemmän ja toisia vähemmän. Olen aina ihmetellyt, että miten joku muistaa merkitä kuukautiset kalenteriinsa, kuten pitäisi tehdä. Enää se ei ole kovin vaikeaa, sillä siihen on olemassa maailman kätsyin ohjelma/app! Ihan ilmaiseen Meladyyn merkataan menkat ja se ennustaa seuraavien menkkojen alkamispäivän. On muuten osunut aina oikeaan! Kännykkään tulee muistutus "PIM! Menstruoit!" tai sitten "PIM! Ovuloit!". Ohjelmaan voi myös merkata omat mielialansa, ja siitä sainkin inspiraation tähän postaukseen.

Menkkahuoneeni, johon suljen itseni aina kuukautisten ajaksi
Tiedätte kai sen fiiliksen, kun mielialat vaihtelevat ääripäästä toiseen menkkojen aikana? Mielialamuutosten rajuus tietysti vaihtelee yksilöllisesti ja toisilla niitä ei ole lainkaan, mutta tämä postaus on nyt minunlaisilleni menkkahirviöille, jotka ensin raivoavat ilman mitään syytä, sitten itkevät, kun eivät saa kenkiä sidotuksi (true story) ja lopuksi makaavat pimeässä peiton alla kaksi päivää suklaata syöden. Välillä olo on turvonnut ja ruma, välillä ultraseksikäs, vaikka naama olisi puoliksi suklaassa.

Mutta asian ei ole pakko olla näin. Mielen energian voi kanavoida johonkin muualle, kuten vaikkapa musiikkiin. Siksipä tein itselleni ja teille Ultimaattisen Menkkasoittolistan! Sieltä löytyy biisi joka fiilikselle. Ei enää itkemistä telkkarin ääressä tai kauppajonossa! Ei enää rikkinäisiä peilejä! Ei enää niin hirveän pahaa oloa, vaan vähän lievempi paha olo!

Yleinen menkka-angsti:

Menkat ovat ärsyttävät, tiedän. It's hard out here for a bitch. Mutta koska et niille mitään voi, kannattaa yrittää ymmärtää vertavuotavia lisääntymiselimiäsi. Voit esimerkiksi laittaa munasarjoillesi soimaan Apulannan Teit meistä kauniin, ja yrittää raivoamisen sijaan olla niille kiitollinen kaikesta siitä ihanasta estrogeenistä, jota ne sinulle tuottavat. Jos lempeämpi lähtökohta ei auta, kuuntele loopilla Ismo Alangon biisiä Vittu kun vituttaa ja eläydy täysillä (voit vaikka roikkua pää alaspäin, kuten Ismo musiikkivideolla).

Raivostunut:

Saatana saapuu kotiin :)
Jos sinulla on kumppani tai muuta perhettä, voit asettaa radion soittamaan Kumikamelin biisiä Saatana saapuu kotiin vaikkapa 5 minuuttia ennen kuin tulet kotiin. Näin he osaavat varautua tuloosi.

Etuoven kahva lentää pihalle asti
Läpi olkkarin kolmoislasin
Naapurin Corollan lasista sisään
Tekee kuopan etupenkkiinkin

Naapurit painaa korvaa selvää
vaikka hyvin se kuuluisi ilmankin
Linnunpoikaset räystään alla 
toivoo että lentää jo osaisi

On kaiken oltava täydellistä
Kun Saatana saapuu kotiin

Muista kuitenkin hillitä itsesi. Et turhaan saa riehua muille, vaikka he olisivatkin ärsyttäviä. Älä tee kenestäkään muusia. Ota mallia Kumikamelin biisistä Cafe aulaitia ja latteuksia:

sönköttää juttua perheestään
ei kiinnosta vittu pätkääkään
näyttää kuvia vajakeista kakaroistaan
ja rupisesta ämmästään

mutta pokka pitää vaikka kuinka keittää
mieli tekis jätkä rekan alle heittää
pokka pitää vaikka kuinka keittää
tyyni ulkokuori myrskyn peittää

silti minä olen loistava keskustelija
osaan sujuvasti kuunnellakin
päivittäin peilin edessä treenaan cafee aulaitia ja latteuksia


Seksikäs:

Jos olet lähdössä ulos ja olosi on seksikäs, boostaa tunnetta entisestään Kumivirrellä: minä olen täydellinen, ala rakastua. Voit myös tanssia Pelimiehen tahtiin, toki vaihda biisin nimi Pelinaiseen: tänä iltana ei tuu pakkeja. Jos taas olet jo parisuhteessa ja hengaat kotona kumppanisi kanssa, voit laittaa vihjailevasti soimaan Kikan Tartu tiukasti hanuriin tai vaikka Jon Lajoien Show me your genitals.  

Epäseksikäs:

Jos haluat viestiä kumppanillesi, että nyt ei onnaa, tilanteeseen sopii U can't touch this. Muista, että vaikka olosi olisikin epäseksikäs, et ole mitenkään epäkunnossa. Voit koittaa parantaa oloasi biisillä Sexy and I know it, mutta jos se ei auta, siirry seuraavaan kohtaan.

Makeanhimo/ahmiminen: 
Olo voi olla seksikäs myös vaaleanpunaisessa onesie-yökkärissä

Älä syö makeaa nälkääsi, vaikka fiilis olisikin I want candy. Tilaa tai lahjo joku tuomaan sinulle ensin Hevipitsaa, ja syö vasta sitten suklaasi, näin olosta ei tule ihan niin äklöä. Jos energiaa riittää, leivo menkkapiirakka, josta biisi Cherry Pie selkeästi kertoo.

Ruma/lihava/turvonnut:

Jos olo on lihava, yritä ajatella, että olet vaan Sopivasti lihava. Jos taas ajattelet olevasi ruma tai jopa Esa Pakarisen näköinen nainen, ajattele, että monen mielestä jokin heikkous, arpi tai hulluus on ihmisessä ihaninta.

Patriarkaalisuus-angst:

Jos sinua ahdistaa se, että kukaan mies ei tule ymmärtämään menkkojen kamaluutta, älä pura sitä elämäsi miehiin - eivät he tajua. Voit laulaa mielessäsi täysillä Apulantaa pahimpaan angstiin:

Katsot alas minuun päin
kuin mielisairaaseen 
 - - 
Hei hei mitä kuuluu
sä kysyt ja kaikki on ok
no hyvä sun on puhuu
kun SÄ ET TIEDÄ MILTÄ MUSTA TUNTUU

Tähän angstiin voi myös auttaa se, että kuvittelet taistelevasi kaikkien naisten kanssa samassa rintamassa. Fiilistele tätä esimerkiksi PMMP:n Tyttöjen kanssa tai kuvittele, että Kumikamelin Pyhän kyttyrän veljeskunta kertookin naisista. Jos kohtaat pahimman menkkaraivon vallassa sovinistin, rauhoitu äläkä tee mitään hätiköityä. Se ei ole sen arvoista. Voit yrittää lallatella mielessäsi hänelle iloisesti Lily Allenin Fuck Youta.

Jos joku on oikeasti ihan sika ja ääliö, älä pidättele raivoasi, vaan ole ilolla Paha ihminen.

Hygienian vuoksi on syytä kantaa verhoo,
ettei aivan kaikkien tarvi nähdä tuollaista
Vaikka ne rakastaa kyllä tirkistellä,
ja tuntea ylemmyydentunnetta
jota ne ei koskaan lunasta
niille on vahingonilo iloa puhtaimmillaan

Ota valta pois niiden käsistä,
jotka kuitenkaan eivät ymmärrä
Ole ilolla paha ihminen

Älä kumarra niiden patsaita,
joiden tuottamat on sun ongelmat
Ole ilolla paha ihminen

Itsevarma: 

Ah, tämä on paras olotila! Nauti olostasi ja kuuntele vaikkapa LATL - Lihaksikas nainen, jonka olen mielessäni omistanut lassukoille ja muille trolleille:

Lihaksikas nainen
tekee sulle mitä tahtoo
Ja kun sen hintelänä huomaa
sitä kauhuissaan nettiin pakenee

Tähän fiilikseen sopii myös P!nkin So what, koska rokkitähdilläkin on menkat. Lähde kaupungille kävelemään, laita kuulokkeisiin soimaan Imelda Mayn Mayhem tai Queenin Killer Queen ja kuvittele mielessäsi, miten talot räjähtelevät takanasi ja ihmiset kaatuilevat ihastuksesta. Olethan Vahva kuin metalli.

Kipu ja krampit:

Jos kipusi ovat kovat, ota särkylääkettä. Lääkkeen vaikutusta odotellessa voit kramppi-gangstailla Bassline Junkien tahtiin, mutta niin, että vaihdatkin "basslinen" ibuprofeniin. Olen kursivoinut vaihtamani sanat.

I don't need no speed, no
I don't need no heroin, no thanks
I don't want no coke, not today
You can keep your ketamine
I'm a ibuprofen junkie 
 - -
My friends think that it’s a bad habit,
But I'm just like fuck you, damn it
If you take my pills away
I’ll blow your fucking face away :)

Runsaat menkat: 

Ajattelin lähettää tämän itseasiassa Niksi-Pirkkaan: "Vaivaako sinuakin runsaat menkat? Ei hätää! Kuvittele, että veresi onkin ilmapalloja ja bailaa Nenan 99 red balloons (99 luft balloons) -biisin tahtiin - eipä vaivaa enää!"

Voit myös tehdä mielikuvaharjoitteluja PMMP:n Tulvan tai koko Veden varaan -levyn tahtiin. Myös Blondien The tide is high sopii tähän tarkoitukseen. 

Jos menkkoja ei kuulu: 

Odottele niitä Thrillerin tahdissa.

Hullu: 

Joskus menkatessasi voi tuntua siltä, että olet ihan hullu. Tällä tunteella voi olla jotakin totuusperää, mutta muista kuitenkin, että ei sil oo välii et oot hullu. Jos taas olet Hullu huutaja, voit kokeilla laulaa/huutaa kyseistä MK:n biisiä täysillä tyynyyn. Helpottaa kummasti!

Kuole t. kohtusi
No niin, tässä oli Ultimaattinen menkkalistani! Mitäs tykkäsitte? Tein Spotify-listasta sellaisen, että siihen pitäisi kenen vaan pystyä lisämään biisejä, käykää ihmeessä lisäilemässä sinne, jos tulee jotakin mieleen. Itse yllätyin siitä, miten moni Apulannan biisi kertoo menkoista. Esimerkiksi ...Silti onnellinen on ihan selkeästi kirjoitettu kuukautisista! Miten upeasti Toni ymmärtääkään naisia ja menkkojen aikaisia äkillisiä ja sekopäisiä mielialavaihteluita, vai mitäs sanotte tästä:

Oon limainen ja suomuinen
ja mun olo on 
VÄKIVALTAINEE-EEE-EEN
MUTTA SILTI VARMAAN ONNELLINEN
NIIN IHANASTI ITSETUHOINEN
JA SULOINEN

Voin niin kuvitella kohtuni laulavan tätä seuraavan kerran, kun makaan kuolemanpelossa ja krampaten sykkyrällä. Ihanaa menstruointia teille kaikille ja muistakaa, Apulannan Toni rakastaa teitä! 

ps. Jos nyt tästä joku sai sellaisen käsityksen, että naisten kaikki paha mieli johtuu menkoista tai että kaikki naiset ovat täysin irrationaalisia kerran kuussa, niin hei lassukka pliis.

14 kommenttia:

 1. Toni W, menkkatunteiden tulkki <3

  VastaaPoista
 2. Voi menkat... Pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla musiikkia, kun se ibuprofeenikaan ei auta ja tekee mieli vaan uikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut joskus aikoja sitten, että jos otan tarpeeksi särkylääkettä tarpeeksi ajoissa, se auttaa. Jos jomotus on jo ehtinyt alkaa, ei lääkekään auta enää. Hauskaa oli, että löysin tähän myöhemmin ihan lääketieteellisen syynkin. Jotenkin se meni niin, että tulehduskipulääke estää just menkkojen yhteydessä tiettyjen aineiden syntymisen, mutta ei tuhoa jo olemassaolevia aineita. Niinpä jos lääkkeen ottaa tarpeeksi ajoissa, ei näitä aineita (jotka ilmeisesti sai tuntemaan kipua) ehdi lainkaan syntymään. Jos sulla on kyse tästä, niin kokeile ottaa lääke heti kun on olo, että menkat kohta alkaa tai ne alkaa jo, mutta kipua ei vielä tunnu. Jos taas ei, niin otan osaa :(

   Poista
 3. Show me your genitals on voittamaton!! Erityisesti ne tanssiliikkeet on lähellä sydäntä. Mikä on sun all-time-favourite menkkapiirakka? Dumle-piirakka on niin eeppisen hyvää, että menkat jää auttamatta kakkoseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, Jon on varastanut mun muuvit siihen videolle! :D Mun lemppari on joko jogurtti-vadelma-juustokakku tai sitten Valkoisen Barbaarin / Mystikon tekemä mutakakku. Tuntuu vaikealta luovuttaa parhaan mutakakun tekijän kruunu hänelle, mutta pakko se on :( VBM teki mun synttäreille kakun, joka oli ihan kuolettavan hyvää. Ja apua, Dumle-piirakka kuulostaa sellaselta, että mun on pakko tehdä sitä seuraavaksi :D Haluaisin kokeilla myös banoffee pietä.

   Poista
 4. Aivan ihanaa, että tämä blogi on olemassa. Tulin niin hyvälle tuulelle kirjoituksestasi. <3 (Harvinaista menkka-aiheiselta tekstiltä. ^_~)

  Runsaisiin menkkoihin tuli tällainen mieleeni (vaikken mikään Irwin-fani olekaan):

  Kaikki alkoi siitä, kun mä kuukautiset sain.
  Sitten juhlan kunniaksi uudet farkut hain.
  Eikä siinä turhaan liioin kainosteltu lain.
  Vähän kahvipöydässä me irvisteltiin vain.

  Ei tippa tapa, ja kuukuppiin ei huku.
  Kun on hilloviikko, niin antaa valuu vaan.
  Ei tippa tapa, ja kuukuppiin ei huku.
  Kun on hilloviikko, niin antaa valuu vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitto, kuolen! :D Ihan paras. Ja kuukuppi on muuten myös paras! Pitäisi tehdä siitäkin postaus, koska ikinä ei ole mikään ollut niin kätevä. Tai ainakin siltä tuntuu menkkojen aikana. Kiitos miljoonasti kehuista ja etenkin biisistä, se sai minut hymyilemään Miamissa (vaikka nyt vasta vastaankin!).

   Poista
 5. Haluaisin todella tietää, mitä Toni W kommentoisi tähän! :DD

  Olen menkkakrampeissani myös joskus hokenut itselleni "on miljoonaa keinoo poistaa tuska, on miljoona väärempää vastausta" koska sitä kivunpoistokeinoa ei vaan aina ole oikein ollut, kun reseptilääkkeetkään ei ole auttaneet ja kohdun lisäksi vatsalaukku on kouristellut koko päivän sisältöään ulos. Onneksi vanhemmiten on alkanut helpottaa (minipillerit+reseptikipulääke+reseptillä gramman panadol!).

  Nauroin myös criticalfeministin laulelmalle - meinasi nimittäin itku tulla menkkojen aikaan, kun olin reissussa ja kuppi kotona. Ihan syvältä käyttää siteitä ja tamponeja, kun on käyttänyt kuukuppia kymmenen vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla, että parodiani sai sinut nauramaan. :D Itsekin pidän kupista enemmän kuin muunlaisista suojista.

   Poista
  2. Apua, mulle on käynyt myös sama! Viime kesän reissulla ei pitänyt tulla menkkoja, mutta tulihan ne saatanat sieltä sitten kuitenkin. Kuppi oli kotona ja tamponit oli ihan kamalia :(

   Ehkä laitan Tonille sähköpostia ja tiedotan häntä tästä :D Ellei Jannika B. (vai mikä se oli) ole jo kertonut!

   Poista
 6. Itse tykkään melkkojen aikaan kuunnella myös In This Momentin Bloody Creature Poster Gilrliä :D
  Ja vähän myös Genitorturersin Touch Myselffiä ;) Itsevarmaan ja seksikkääseen oloon toimivat melemmat
  Mutta muuten loistava lista ja ihana kirjoitus :3 <3

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!