perjantai 30. tammikuuta 2015

Kasvifilosofista pohdintaa ja muita tarinoita

Minun pitäisi siivota ja leipoa menkkakakkuja kavereille (siis näitä naisten töitä, tiedättehän), joten luonnollisesti keksin muuta tekemistä. Aloin pohtia kasvieni hyvinvointia. 


VBM kävi pari päivää sitten asentamassa meidän chilillemme oman lampun, koska kasvi ei voinut hyvin. Siitä minulle tuli mieleeni sellainen asia, että olen aina välillä kääntänyt kasvejani, kun olen homannut niiden kasvavan kohti valoa. Olen ajatellut, että tämä on kasveille palvelus, ne saavat tasaisesti valoa eivätkä kasva toispuoleisiksi. Tänään tajusin, että ei hitto, mitä jos olenkin kiusannut kasvejani kaikki nämä vuodet? Ehkä ne siksi kuolevat aina, ihan tahallaan, kettuillakseen mulle? Ne kuvittelevat minun kääntävän niitä ilkeyttäni, "hähhähhää, olet juuri saanut käännettyä kaikki oksasi ja lehtesi ikkunaan päin, minäpä käännän sinut takaisin pimeyteen, mitäs siihen sanot?" :O En siis olekaan ehkä kasvieni Jumala ja Jeesus vaan itse Belsebub! 
Tästä tuli vähän paha mieli. Mitä mieltä olette, pitääkö kasveja kääntää vai onko se kiusantekoa? 


Koska nyt siivoamista tässä aika onnistuneesti vältellään, kerronpa pari muutakin juttua. Bloggaajat aina tiedottavat lukijoille, mitä kannattaa ostaa, hankkia ja tehdä. Minun mielestäni pitäisi kertoa myös, mitä ei kannata ostaa, hankkia ja tehdä. Yritin kerätä listaa näistä asioista, mutta koska olen niin jumalaisen fiksu, listalleni on kertynyt vasta yksi tuote, ja senkin osti tietysti mieheni He-Man enkä minä. 


Kaikki glamour ja gourmet on aina huijausta, niin myös nämä kahvipussit. Minusta tuli muutama kuukausi sitten full-on-hipsteri, ja aloin jauhaa omat kahvipapuni. Tästä minun pitäisi kirjoittaa ehkä oma blogipostaus, koska päätös oli niin hyvä. Mutta He-Manille ei riittänyt noin 500 % herkullisempi kahvi, ehei. Hän halusi lentää vielä lähempänä aurinkoa ja osti tällaisia gourmet-suodatinpusseja. Hintaa pusseilla oli tuplasti verrattuna tavallisiin, mutta tiedättehän, miehet ovat niin kiinnostuneita pusseista ettei hinnalla ollut hänelle väliä. Kävi kuitenkin sitten ilmi, että ilmeisesti gourmet on suomeksi "sikana kahvinpuruja kahvissasi", ja nyt kahvissamme on sikana kahvinpuruja. Jos olisimme tämän tienneet, olisimme jättäneet gourmetin kauppaan ja lisänneet puruja pannuun itse. En siis suosittele näitä. 

Pusseista silmäpusseihin. Meillä on siskojen kanssa oma whatsapp-ryhmä, jossa jaoimme tänään naamakuvia, jotka pitää ottaa pimeässä salaman kanssa. Haastan kaikki muutkin kokeilemaan! Ehkä tästä tulee uusi somejuttu, #salamanaama. Tässä minun kuvani:


Kuvasta näkee, että kuten sanottu, kaikki glamour on aina huijausta. Niin myös blogiglamour. Muistakaa se! Tässä vielä pitkästä aikaa viikon ajatelma, ja sitten menen siivoamaan. 


En ihan vielä menekään, vaan suosittelen paria sarjaa: Kimmoa Yleltä (Netflixissä on eka tuotantokausi),  ihan paras sarja, nauran sille ääneen; Kuudetta aistia Neloselta (ruutu.fi), tosi jännä norjalainen sarja; My name is Earlia (Netflix), vaikka tää on jo vanha juttu, jaksan katsoa kolmattakin kertaa näitä läpi - harmi vaan, että sarja loppuu kesken :/

Nyt menen. 2 kommenttia:

  1. Olen koulutukseltani floristi, enkä ole ikinä kuullut, että kasveja ei saisi sillointällöin käännellä. :) Itse ainakin olen aina käännellyt niitä. Todella usein kasvien kuoleminen johtuu liiallisesta kastelusta (ja harvemmin toisesta ääripäästä). Pintamulta saa useimmilla kasveilla kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Toki, jos kasvi on vaikka ikkunalaudalla patterin päällä, se voi tarvita enemmän kastelua.

    VastaaPoista
  2. Mäki kääntelen mun harvoja elossa säilyneitä kasveja just tosta syystä! Sen takia mun kasvit varmaan vittuillakseen kuolee. Mä tykkäisin niin kun olis kasveja joka puolella muttaku ne perkeleet kuolee vaikka mä teen mitä! Tai sit en tee tarpeeks mitään.

    VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!