torstai 29. tammikuuta 2015

Bloggaajan arvoinen vaatehuone

Tänään remonttisaagassa vuorossa vaatehuone, joka on tietenkin tärkein huone, koska olen kuitenkin Suomen suosituin Muotibloggaaja. Ainakin äidin mielestä. Vaatehuoneesta olikin aika ottaa kuvia, sillä tila on aika pieni. Yritin mahduttaa kuviin kaiken oleellisen, mutta ei se millään mahtunut. Otin lisäksi puhelimella pari panoraamakuvaa, sillä niistä saa kivasti käsityksen tilasta, vaikka laatu ei paras mahdollinen olekaan.

Aikaisemmin kerroinkin jo vaatehuoneen yhteydessä olevasta makkarista. Makkarista katsoessa vaatehuoneesta ei näy muuta kuin tuo peili. 


Tämä on nyt ehkä neljäs kerta, kun tämän ennen-kuvan tänne laitan, mutta jos joku eksyy lukemaan vain tätä postausta, spämmätään tämä tänne vielä kerran:


Uusi "vaatehuoneemme" on siis käytännössä oikeastaan vain väliseinällä erotettu pieni tila makkarin perältä. Se kuitenkin kätkee taakseen kivasti vaatehyllyt. Koska vaatehuone on jo valmiiksi piilossa, emme hirveästi panostaneet vaatekaappeihin. Äitini, joka on omatoiminen sisustusintoilija, oli heti sitä mieltä, että vaatekaappi tarvitsee ovet ja että tuo valkoinen lankahyllysysteemi on ihan kamala. Me menimme kuitenkin käytännöllisyys edellä ja käytimme mahdollisimman pitkälle vanhasta vaatehuoneesta purettuja osia. Sitä paitsi minun mielestäni mekkoni ovat niin kauniita, että niiden sietääkin olla esillä!Koko yläkerta on suunniteltu harmoniseksi kokonaisuudeksi. Vessan tapetti sitoo yhteen vessan harmaan lattian ja kullan hohteen, joka jatkuu makkarin tapetissa ja lopulta vaatehuone on pelkkää kultaa. Tapetti kimmeltää ihanasti, mutta sitä oli aika vaikea taltioida kuvaan. Näkyykö se yhtään ruudun sinne puolelle?


Tässä täytyy taas kiittää yhteistyökumppaniamme Orikedon Rautiaa ja sen ihanaa myyjää Mirkkua. En olisi ihan rehellisesti osannut itse tätä kokonaisuutta suunnitella. Vaikka pidänkin itseäni oikein mahtavana kaikin puolin ja olen ylpeä visuaalisesta silmästäni, minulta puuttuu kokemusta siitä, mikä loppujen lopuksi toimii ja mikä ei. Kalustus ja sellainen pintapuolinen sisustus on vielä helppoa, sillä epäsopivat kalusteet on nykyajan fb-kirppareiden ja muiden avulla vaivaton vaihtaa. Tapetin vaihtaminen ei olekaan niin helppo homma, joten se pitää saada kerralla mieleiseksi. Tähän avuksi voin suositella rautakaupan osaavia myyjiä: Mirkkukin on ollut tällä alalla kuulemma jo kohta 30 vuotta. Häneltä olemme saaneet korvaamatonta apua, eikä mitään ole tarvinnut tehdä kahteen kertaan.

En yleensä tykkää pyytää apua, mutta olen iloinen, että uskalsin epämukavuusalueelleni. Olisimme menneet metsään niin monta kertaa! Kysyimme Mirkulta vaikka mitä, ja jos hän ei tiennyt, hän otti selvää. Oli asia mikä tahansa, hänellä oli aina mielessä joku, jolle soittaa ja jolta kysyä. Saimme aina asiantuntevan vastauksen, mitä emme normaalilla menetelmällämme - googlaamalla - olisi varmasti saaneet. Eikä tämä ollut mikään Superbloggaajaetu, vaan samaa palvelua tarjotaan ainakin Orikedon Rautiassa ihan kaikille asiakkaille.

Esimerkiksi tuo väliseinän päätylauta oli Mirkun idea. Lauta toimii listana ja kätkee alleen seinän rakenteet, mutta sulautuu kauniisti sekä makkarin että vaatehuoneen tapetteihin. Otimme tuosta kultaisesta tapetista sellaisella analysointilaitteella sävyn, jota saimme sitten maalin muodossa pienen purkin! Lauta vaan maalattiin pariin kertaan, ja lopputulos oli huoliteltu.

Tapetti sulautuu päätylistaan
Tila on siis aika kapea mutta pitkä. Huoneen korkein kohta on liki kolme metriä, mutta ihan tuolla päässä huonekorkeus on kuitenkin niin matala, että se luo hukkaneliöitä. Hyödynsin tilaa laittamalla sinne muutamia laatikoita, joihin säilöin naamiaistarvikkeita, korsetteja ja sen sellaista.

Kuva suurenee klikkaamalla
Koska jouduin luopumaan kampauspöydästäni, tein vaatehuoneen perälle tuollaisen pienen kauneusalttarin, jossa säilön korujani, aurinkolasejani ja muuta sälää. Ikävä kyllä korut ja sälät eivät pysy täällä, vaan kulkeutuvat mukanani ympäri kämppää.


Kultainen peili on oikeastaan koko yläkerran keskus, asuuhan tässä makkarissa Bloggaaja. Peilin edessä vietän suurimman osan päivistäni. Yritin etsiä peiliä kirppareilta, mutta en löytänyt tarpeeksi isoa, joten tyydyin tähän Ikean peiliin. Koska halusin peilistä vielä överimmän, tuunailin sitä tällaisillä älyttömän siisteillä kerubeilla: 


Woop woop, kerubit katsovat kauneuttani mykistyneinä
 Toistaiseksi kerubeja on vasta kolme, mutta kyttään niitä kirppareilla kuin haukka konsanaan.

Vietän kaikki aamut vaatekaapissani pohtien, kumman mekon laittaisinkaan tänään päälle.

Ah, kerrankin minulla on kunnollinen paikka kaikille laukuilleni, kengilleni ja asusteilleni. Nyt vaan toivon, että osaan laittaa ne oikeille paikoilleen! Mieheni He-Man väittää, että olen epäsiisti, mutta itse tykkään käyttää sanaa boheemi.

3 kommenttia:

  1. Nyt on Bloggaajan arvoinen vaatehuone! Paljon toimivampi kuin ennen-tilanne :D

    VastaaPoista
  2. Oih mikä hurmaava peili! Mistä olet sen löytänyt? Ja tuo vaatehuone on kyllä aivan ylivertaisen mahtava! T. Hieman kateellinen :D

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana vaatehuone! Mistä tuo musta ornamentti-kiemurainen hylly(?) on hommattu? :)

    VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!