sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Aseta naisellesi rajat!

Löysin netin ihmeellisestä maailmasta jälleen uuden oppi-isän, joka kertoo, miten meitä naisia tulisi oikein käsitellä. Se kun on välillä miehille niin vaikeaa. Psykologi Tony Dunderfelt kehottaa miehiä asettamaan naisille rajat. Tämä voi kuulostaa aika abstraktilta käskyltä, mutta tuoreena koiranomistajana luulen tietäväni, mitä Tony ajaa takaa tällä rajojen asettamisella. Nyt onkin siis luvassa opas naisien sijaan miehille. Onpa kiva, kun kerrankin miehet joutuvat itse töihin sen sijaan, että naisia kehotettaisiin alistamaan itse itseään - se käy aika vaivalloiseksi ajan mittaan.

Olen lukenut paljon erilaisia koiraoppaita, joissa kerrotaan tarkemmin rajojen asettamisesta. Rajoillahan ei tarkoiteta pelkästään fyysisiä rajoja, kuten aitoja, vaan tässä yhteydessä "rajat" tulee käsittää laajemmin. Tiivistin teille lukemistani oppaista yksinkertaiset rajojenasettamisen perusperiaatteet. Muutin koira-sanan tilalle sanan nainen, ja sanojen ihminen tai laumanjohtaja tilalle sanan mies tai ihan vaan johtaja. Erilaisten johdosten kanssa toimin samoin, esimerkiksi sanan laumanjohtajuus tilalle vaihdoin sanan mies samanmallisen johdoksen miehuus tai sitten ihan vaan johtajuus. Mies ja johtajahan ovat käsitteinä synonyymejä. Muuta en ole teksteistä muokannut, jotta aitous säilyy - muistakaa kuitenkin, että esimerkiksi luun pureksiminen voi tarkoittaa tässä yhteydessä myös muuta. Lainatut kohdat on keskitetty keskelle ja teksti on tummansinistä.

Tässä siis 

PTFU:n virallinen  

Opas Miehille: 

Näin asetat naisellesi rajat! 

 

Lähdemme liikkeelle muutamista perusperiaatteista ja lopussa käsittelemme hiukan ongelmatapauksia. Johtajuudessa on viisi kulmakiveä, jotka pitäisi aina pitää mielessään.

1. Sinä olet pomo! Pedigree-koirakoulu kehottaa koiran- ja naisenomistajia seuraavasti:

 "Jos et aseta naiselle rajoja, se pitää itseään pian laumanjohtajana ja luulee voivansa tehdä mitä tahansa. Pidä säännöistä tiukasti kiinni varsinkin siihen asti, että nainen tietää paikkansa."

Samasta asiasta valistaa myös Kelpokoira-fi:n kysymys- ja vastauspalsta

"Miehuus tarkoittaa sitä, että nainen kunnioittaa miestä ja mies voi luottaa naiseensa, että saa sen hallintaan kaikissa tilanteissa ilman remmiä. Johtajuuden puutteen huomaa mm. sellaisista asioista, että nainen asettaa rajoja miehille. Se murisee "et saa leikata kynsiäni" tai "et saa ottaa minua pois sängyltä tai pöydän alta". Nainen ns. jakelee oikeuksia, kuka saa tehdä mitäkin. Tämä oikeuksien jakaminen on miehen tehtävä. Toinen mieheyden puutteesta kertova asia on naisen tottelemattomuus. Nainen tottelee silloin, kun sitä huvittaa. Kun ollaan kotona kinkku kädessä, nainen tekee vaikka voltin. Kun lenkillä ja tulee naisia vastaan tai rullaluistelija menee ohi, lähentelee naisen tottelevaisuusprosentti nollaa. "

Hyvin koulutettu nainen alistuu johtajalleen
"Ongelmia tulee helpoiten kilteille ja ystävällisille miehille, jotka haluavat naisensa parasta, mutta samalla tekevät siitä tietämättään pikkuhiljaa perhediktaattorin. Nainen on laumaeläin ja se ei voi elää demokraattisessa ja tasa-arvoisessa suhteessa. Mikäli mies ei aseta naiselle rajoja, sen on pakko alkaa asettaa niitä itse, koska jollakin on laumassa oltava enemmän valtaa ja oikeuksia kuin muilla."

Molemmissa lähteissä ajatus on sama: rajojen asettaminen on todella tärkeää, ettei vain käy niin, että nainen alkaa hyppiä silmille. Asetetuista rajoista on myös hyvä pitää kiinni, jotta nainen oppii johdonmukaisuutta, joka onkin seuraava askeleemme.

2. Ole johdonmukainen! Pedigreen koirakoulu kertoo:

"Käskyjen on oltava yhdenmukaisia. Yksinkertainen käsky on epäyhtenäistä käytäntöä tehokkaampi: on parempi sanoa ”ei” kuin ”älä tee noin”, ”lopeta” ja ”ei saa”. Näin nainen ymmärtää jokaista, joka sitä kouluttaa ja komentaa. "
 
Esimerkiksi "tassu" on hyvä ja yhtenäinen koulutussana.
Miesten yhteistyössä olisi vielä siis kehittämisen varaa. Heidän olisi hyvä luoda jonkinlaiset yhteiset pelisäännöt tässä asiassa, sillä totuushan on, että sama nainen ei pysy yhdellä miehellä välttämättä koko elämää. Mikäli naisesta joutuu luopumaan, olisi optimaalista, ettei koulutus mene kokonaan hukkaan.

3. Pysy itse rauhallisena! Koirakoulu Sudenpentu opastaa:

"Nainen tarvitsee selkeät rajat, jos ei rajoja ole, niin mistä nainen tietää mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Myös epävarma hössöttävä mies saa naisen epävarmaksi ja hysteria lisää hysteriaa. "

Naiset ovat usein hyvin kiinnostuneita lajitovereistaan ja erityisesti näiden takapuolista
Hysteriahan on tunnetusti naisten pahin ongelma, eikä siihen saa mies koskaan sortua. Naiset matkivat herkästi miehen tunnetiloja, joten on tärkeää, että mies pysyy itse mahdollisimman tyynenä.

4. Vaadi naiselta vain sen kykyjen mukaisia asioita! Kannonkolon sivuilla kerrotaan tämän askeleen tärkeydestä:

"On tärkeää asettaa rajat naiselle ja vaatia sen kykyjen mukaisia asioita. Erittäin tärkeää on kuitenkin pohtia osaako nainen varmasti jossakin tilanteessa ja paikassa käskyn. Naiset ovat yksilökohtaisesti melko heikkoja yleistämään asioita (eli käsky ISTU tarkoittaa istumista kotikeittiössä, autossa ja myös metsässä). Eli käskyt pitää ensin hyvin opettaa ennenkuin niitä on mielekästä vaatia. 


Rajojen asettamisessa naiselle täytyy tehdä myös tiettyjä järjestelyjä. - - Esimerkiksi naisaitaus on erittäin kätevä kun miehet tekevät omia toimiaan, eikä naista haluta siihen häsläämään. Jos joudutaan koko ajan kieltämään ja tönimään naista, se huonontaa suhdetta. Erilaisilla järjestelyillä siis pitäisi tehdä kaikkien elämää vähän helpommaksi."
Tyytyväinen nainen on alistettu nainen
5. Palkitse ja rankaise! Muista palkita oikea suoritus aina runsain kehuin ja makupaloin. Joskus kuitenkin nainen tekee jotain epätoivottua. Silloin on Kannonkolon mukaan kovemmat keinot tarpeen:

"Joskus on toki naiselle selvitettävä vähän tiukemmin, missä rajat menevät. Esimerkiksi vaatteiden nykimistä ei pidä sallia, vaan kielloilla (kun naiselle on ensin opetettu kielto), murahduksilla, möreällä äänellä puhutteluilla ja mahdollisesti niskasta pois nostamisella asia täytyy tehdä selväksi."

Palkinnon ei aina tarvitse olla ruokaa, varsinkin, jos naisesi on taipuvainen lihomaan. Joskus leikkihetki miehen kanssa voi motivoida naista enemmän kuin herkut.
Muista kuitenkin rankaistessasikin, että:

"Johtajuutta ei voi ostaa, varastaa eikä lahjoa. Johtaja hallitsee laumaansa auktoriteetilla, ei väkivallalla, nöyryyttämällä tai simputtamalla."

+ Toimintaohjeet ongelmatilanteissa. Aina ei edelläolevat askeleet toimi, vaan naiselle saattaa kehittyä käytöshäiriöitä. Pitkään jatkuneissa ongelmatilanteissa etsi aina asiantuntijan apua, mutta on muutamia kikkoja, joita voit kokeilla ensiapuna.

+Eroahdistus: miehen lähtiessä pois kotoa alkaa nainen ahdistua, ulvoa ja ylenpalttisesti haukkua. Eroahdistusta voi hoitaa esim. siedättämällä,

"· sido nainen kiinni johonkin, esim. puuhun tai maakoukkuun
· käske nainen istumaan (nainen on rauhallisempi istuessaan)
· poistu naisen luota muutamia askelia katsoen sitä kuitenkin koko ajan
· palaa naisen luo ja palkitse se, jos se on istunut paikallaan, eikä yritä lähteä perääsi
· pidennä matkaa pikkuhiljaa"

Tyypillisiä eroahdistuneen koiran oireita ovat ylenpalttinen haukkuminen tai ulvominen, joka alkaa melko pian omistajan poistumisen jälkeen. - See more at: http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/#sthash.5QkUI8AX.dpuf
Tyypillisiä eroahdistuneen koiran oireita ovat ylenpalttinen haukkuminen tai ulvominen, joka alkaa melko pian omistajan poistumisen jälkeen. - See more at: http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/#sthash.5QkUI8AX.dpuf
Tyypillisiä eroahdistuneen koiran oireita ovat ylenpalttinen haukkuminen tai ulvominen, joka alkaa melko pian omistajan poistumisen jälkeen. - See more at: http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/#sthash.5QkUI8AX.dpuf

Tyypillisiä eroahdistuneen koiran oireita ovat ylenpalttinen haukkuminen tai ulvominen, joka alkaa melko pian omistajan poistumisen jälkeen. - See more at: http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/#sthash.5QkUI8AX.dpuf
Tyypillisiä eroahdistuneen koiran oireita ovat ylenpalttinen haukkuminen tai ulvominen, joka alkaa melko pian omistajan poistumisen jälkeen. - See more at: http://www.elainlaakariin.fi/koiran-eroahdistus/#sthash.5QkUI8AX.dpuf
syöttämällä naiselle rauhoittavia lääkkeitä tai ns. räminäpurkkimenetelmällä. Räminäpurkki toimii sillä tavalla, että kun mies poistuu kotoa, hän jää oven taakse kuuntelemaan, alkaako nainen vinkua. Jos ulinaa kuuluu, mies avaa oven todella hiljaa ja heittää yhtäkkiä sisälle rämisevän purkin. Nainen pelästyy, hämmästyy ja toivon mukaan hiljenee. Menetelmää on tosin kritisoitu epäinhimilliseksi.

Älä päästä naista lihomaan
+Trimmaaminen: naisen trimmaaminen on yhtä tärkeää kuin koirankin, mutta menetelmä on hiukan erilainen. Naista ei kannata trimmata itse, vaan trimmaus jätetään naisen vastuulle. Jotkut naiset trimmaavat ja trimmauttavat itseään oma-aloitteisesti, mutta eivät kaikki. Koska mies ei kuitenkaan voi olla varma, että nainen tätä vastuutaan hoitaa, kannattaa yleisen mutta hienovaraisen painostuksen avulla saada nainen tekemään tässä asiassa kuten mies haluaa.

+Lihominen: Miehellä on tärkeä osuus naisen ruoan kontrolloinnissa.Voit lukea lisää täältä: Mistä tiedän, että koirani on ylipainoinen?

Aggressiivinen nainen tarvitsee johdonmukaisuutta
"Älä osoita naisellesi kiintymystä antamalla sille herkkupaloja. Naiselle tärkeämpiä rakkaudenosoituksia ovat rapsuttelu, leikkiminen ja yhdessä ulkoileminen ja puuhailu. Nämä parantavat suhdettanne. Lihavaksi ruokkimisesta ei ole kummallekaan iloa. Naiset ovat luonteeltaan loputtoman ahneita ja useimmat syövätkin kaiken mitä saavat. "

+Aggressiivisuus:  Kaikissa aggressiotapauksissa parannetaan miehen johtajuutta, vähennetään stressiä ja lisätään naisen aktivointia ja tottelevaisuutta. Niin kauan kuin nainen näyttää miehelleen keskisormea ja jättää huomiotta tämän käskyt, on turha puuttua näkyvään oireeseen. Vasta kun peruselementit naisen elämässä on kunnossa, aletaan muuttaa sen toimintamallia tietyssä tilanteessa ja päästään itse ongelmasta eroon.

+Kerjääminen: Tästä ollaan montaa mieltä. Jotkut miehet pitävät kerjäävää naista hellyyttävänä näkynä, kun taas toiset eivät voi sietää kerjäystä. Tässäkin pätee johdonmukaisuus. Älä siis kertaakaan palkitse kerjäystä, jos et halua sitä tapahtuvan:

"Mutta tosiaan esim. ruokapöydässä en halua nähdä naisen naamaa lähelläkään ja kylässäkin komennan sen kauas pois töllöttämästä. Pyydän myös kavereita ja muita miehiä hätistelemään naisen kauemmas, jos tulee haaveilemaan osingoista liian lähelle." 
 
Älä lankea kerjäävän naisen pauloihin!
Ongelmatilanteita voi naisten kanssa syntyä melkein mistä vaan, eikä tässä oppaassa käsitellä kuin yleisimpiä koulutusperiaatteita ja käytöshäiriöitä. Lisää vinkkejä yksityiskohtaisempiin tilanteisiin löydät näistä linkeistä: naisen kehonkielen lukeminen, naiset ja ylipaino, kuinka paljon liikuntaa nainen tarvitsee, minkä rotuinen nainen sinulle sopii, matkustaminen naisen kanssa, toisen naisen hankkiminen, onko naisesi nirso, tarpeettoman haukkumisen ehkäiseminen sekä miten estää naisten tappelut
Näillä eväillä pitäisi naisenpidon onnistua kilteimmiltäkin miehiltä! Kivoja koulutushetkiä toivottelevat


&

13 kommenttia:

 1. Täydellinen naisen omistajan opas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :D vaihtoehtoinen otsikko tälle olikin Nainen: Omistajan opas.

   Poista
 2. Ei hitto, mistä sä keksit näitä :DDD

  VastaaPoista
 3. Ennen vanhaan nämä asiat olivat itsestäänselvyyksiä, ja naiset tunsivat olonsa turvalliseksi, jos heillä oli hyvä mies perheen päänä. Sitten tulivat vapaa kasvatus, tasa-arvo ja muut kaaosta ja pelkoa kylvävät voimat valloilleen Suomessa. Toisaalta ei nykytilanne kaikin puolin huonompi ole, sillä jos perheen päänä olisikin huonommin käyttäytyvä tai vastuuton mies, valtasuhteiden sotkuisuus saattaa vähentää vaurioita.

  Kuulemani mukaan samoja oppeja noudattaen myös teekkarin tai basistin pystyy opettamaan sisäsiistiksi muutamassa kuukaudessa, jopa heidän sukupuolestaan riippumatta. Onkohan asia oikeasti niin?

  Keke

  VastaaPoista
 4. Totta joka sana. Miehen tulisi olla perheen pää mutta senon unohtunut monelta nykypäivänä. Siksi on nikn paljon pahoinvointia eikä yhteiskunta toimi.

  VastaaPoista
 5. Hei pliis, toivon että tää on huumoria :D

  VastaaPoista
 6. Mä toivon, että sä et kouluta sun koiraa johtajuus-teorian mukaan!

  VastaaPoista
 7. No jopas on herra psykologi taas päästellyt aikamoisia sammakoita suustaan! Taitaisi kaivata vakaata ja varmaotteista naista itseään kouluttamaan, tai sopisi sitä varmaan toinen mieskin kouluttajaksi...

  "Mies on hyvää hyvyyttään oppinut että naista pitää kunnioittaa. Seurauksena on, että todellista vuorovaikutusta ei synny."
  --> Siis mitä helkuttia?!?! Jos suhteessa on molemminpuolista kunnioitusta, se estää vuorovaikutuksen? Sama pätee varmaan kaikissa ihmissuhteissa, mm. lapsi-vanhempi-suhteessa?

  Itse olen varmaan monen feministin ja muun modernin ihmisen kanssa hieman eri mieltä, sillä jaan todennäköisesti Tonyn mielipiteen siitä, että miehet ja naiset ovat USEIN (huom! ei aina) lähtökohtaisesti erilaisia, joka tarkoittaa sitä, että heillä on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia jne. Ja se on hyvä niin, sillä tasa-arvo ei mielestäni tarkoita sitä, että kaikki ovat samanlaisia ja kaipaavat samanlaisia asioita. Tietenkään tämä ei poista keskinäisen kunnioituksen, arvostuksen ja hyväksymisen merkitystä, kuten vissiin T.D:n mielestä tapahtuu. Totuus on kuitenkin se, että myös miehet ja miehet sekä naiset ja naiset ovat keskenään erilaisia, joten mitään lopullisia toimi-näin-niin-kaikki-ovat-onnellisia -neuvoja on vaikea jakaa. Vaikkakin sen uskon, että esim. tuo kunnioitus on aika hyvä lähtökohta kaikkien onnellisuudelle.

  Huhhui, vieläkin kiukuttaa tuo Ylen juttu. Hirveetä shittiä! Oon luullut, että tuo psykologiukkeli on ihan viisas, mutta näemmä totuus on toisenlainen. Oikeasti vaarallista, että tollaiset ihmiset tekevät sekä julkista vaikuttamistyötä että toimivat ihmisten sisimmän kanssa, hui.

  P.S. Huippua, että jaksat kehitellä ja kirjoittaa & kuvittaa näin kekseliäitä juttuja! Huumorin ja sarkasmin avulla tärkeitä juttuja ja epäkohtia onkin hyvä tuoda esille. Lissää näitä!

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!