sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Miss Ruki Verin askartelunurkka

Hei armaat lukijat! Hesarin jutusta nousikin isompi kohu kuin mitä odotin, joten pahoitteluni siitä, etten ole ehtinyt vastailla kommentteihinne. Sain paljon kivoja sähköpostiviestejä, tekstareita ja jopa puheluita. Itse juttu on kerännyt paljon kommentteja, mutta sain hyvän neuvon, jota olen noudattanut: älä lue kommentteja. En ole lukenut myöskään kommentteja keskustelupalstoilta. Mieheni tiivisti minulle olennaisimmat ja kivoimmat sisällöt.

Yksi asia kommenteissa toistui: ihmisiä suuresti harmitti ja kummeksutti se, että heiluttelen Mensa-korttiani joka paikassa. Minun pitää myöntää, että tämä harmittaa kyllä minua itseänikin. Täytyy sanoa, että siitä on muodostunut jopa pieni ongelma. Olen huomannut, että ihmiset suhtautuvat minuun hieman hassusti, kun sillä tavalla korttia joudun heiluttelemaan. Siksipä ryhdyin askartelupuuhiin!

Kommenttien myötä tajusin, että korttia heilutellessa tosiaan väsyy käsi. Siispä ryhdyin pohtimaan, miten voisin säästää itseäni tältä rasitukselta. Ajattelin, että kortin voisi liimata otsaan, mutta torppasin idean heti - korttihan menisi tietenkin piiloon otsatukkani taa. Joutuisin ojasta allikkoon, eli kortin heiluttelemisen sijasta sukimaan tukkaa pois tieltä.

Lopulta keksin vuosisadan idean: askartelin kortilleni pienen kaulapussukan! Pussukka on samaan aikaan tyylikäs, persoonaani ilmentävä ja käsivoimiani säästävä. Eipä tarvitse enää heilutella korttia, kun kaikki näkevät sen heti astuessani huoneeseen. Ongelma ratkaistu! Nyt neuvon teille, miten tekin voitte askarrella Mensa-kortillenne yksilöllisen ja upean kaulapussukan.

Tarvitset askarteluhetkeen vain sakset, teippiä, jonkinnäköisen kaulaketjun, koristeita, muovia ja tietysti itse kortin. Mikäli sinulla ei vielä ole Mensa-korttia, ei hätää! Voit käyttää tähän mitä tahansa korttia, joka sinua kuvastaa - miten olisi vaikka kirjasto-, luotto- tai tulityökortti? Vain taivas on rajana!

Tein teille oikein tällaisen askarteluvideon.


Jos et voi katsoa videota, tässä ovat melkeinpä samat ohjeet gif-muodossa (eikä tarvitse katsella jalkapohjaani!).


Jos sinulle ei ole suotu näin jumalaisia kädentaitoja kuin minulle, voit tietysti myös hankkia pussukkasi valmiina. Tässä H&M:n pussukka tekstillä PARDON MY SWAG. Kortti - tässä tapauksessa Kultajousen kanta-asiakaskortti viestimässä rikkauttani - ei näy ehkä yhtä hyvin kuin itsetehdyssä pussukassa, mutta toimii tämäkin keskustelunaloittajana!


No niin, hyvät lukijat, taas opimme jotakin uutta! Nyt kädet töihin ja sakset viuhumaan. Laittakaa kuvia sitten valmiista pussukoistanne tulemaan, hienoin pussukka saa jonkin mielivaltaisen palkinnon!

ps. Täytyy oikeasti ihmetellä, että haastattelu herätti niin paljon keskustelua - onko tosiaan uutinen, että älykäs ihminen voi olla hauska ja panostaa ulkonäköönsä? Blogi ja MRV mainittiin nimittäin myös esim. Uutisvuodossa (katsokaa kohta 21:24) ja Radio Rockin korporaatiossa (puheenaiheena ekat 10 minuuttia, iik!). Itse kirjoitusta on jaettu kohta 10000 kertaa. Huh huh!

48 kommenttia:

 1. Ahahhahahhahaaa sä oot vaan niin loistava :D

  VastaaPoista
 2. "Kuka sä oikein luulet olevasi?!" Suomessa ei saa luulla (eikä varsinkaan tietää) olevansa yhtään mitään. Parempi vaan pitää pyyt pivossa ja kynttilät vakan alla ja koittaa sulautua tapettiin. Btw, löysin sut vasta nyt ja mulla on mennyt tää koko viikonloppu sun blogia selatessa. Oot åsåm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman oon huomannut, mutta ei se mitään :) rikotaan kaavaa pala kerrallaan. Kiitoksia ja toivottavasti viihdyt täällä myös jatkossa! Rupean muuten käyttämään tota åsåmia, ihan paras :D

   Poista
 3. joo mut mä en tajua miksi älykkyys ja ulkonäkö ja hauskuus olisivat alunalkujaankaan jotenkin ristiriidassa ja sinänsä siis polemiikin arvoisia? Sulla on muuten hyvät edellytykset olla Suomen Caitlin Moran, jotenkin paljon yhteistä (iso lapsuuden perhe, burleski, feminismi ja tietynlainen fuck you -asenne, jotain hyvin samaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, googlasin ton Caitlinin ja rakastuin! Olinhan mä siitä satunnaisesti kuullut aiemminkin, mutta nyt otin selvää oikein kunnolla. Mikä nainen! Ja suuri kunnia tulla verratuksi häneen, kiitos.

   En mäkään tajua tätä hämmästelyä ja suoranaista vihaa (esim. huoritteluja) mua kohtaan, en ole kuitenkaan puhunut kenestäkään muusta tai haukkunut ketään, sen kuin omasta elämästäni juttelin. Mutta kai se sitten jotakin kaihertaa :O

   Poista
  2. Kannattaa lukee Moranin How to be a woman (on suomennettuki, mut alkuperäiskielellä toiminee paremmin). Sun juttujen perusteella arvelisin, et kirjan huumori uppoo.

   Poista
  3. Kiitti vinkistä! Se meni heti mun lukulistalle :) jos joululomalla ehtis vihdoin tarttua kirjaan...

   Poista
 4. Jeee! Vihdoinkin voin säilyttää natsikorttiani asiallisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täähän on sille ihan täydellinen! Ei aina tarvi sitten erikseen vetää esille :)

   Poista
 5. Tämä on asiallista kuin mikä!
  Plus että loistava artikkeli, tunnen jotain hassua ylpeyttä siitä, että olen PTFU:n seuraaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo kiitti :D jee, hyvä ettet häpeää ainakaan tunne. Mutta te lukijat ootte osa tätä koko hommaa, koska en olisi ikinä uskaltanut laittaa naamaani lehteen, jos mulla ei olis teidän tukea <3 nyt on vähän siirappista mutta olkoon :')

   Poista
 6. Hyvä juttu ja paljon hyvää keskustelua! Mikään muu ei herätä hämmennystä ja vihaa yhtä paljon kuin fiksu ja (nais?)hauska nainen joka sattuu vielä olemaan kiinnostunut ulkonäöstään. Jostain syystä (ainakin akateemisessa maailmassa) tällaisista tapauksista pohditaan usein ihan vakavissaan miten tuokin on asemaansa päässyt. Fiksuhan se ei voi olla... Onneksi positiivisia roolimalleja tiedemaailmasta löytyy, esim. edesmennyt Leena Peltonen-Palotie ja Miia Kivipelto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Sen sanon vaan, että jos mä olisin ollut mies, niin uskon, että keskustelu olis ollut tosi erilaista. Tai olisko sitä ees ollut?

   Poista
  2. Ei, koska älykkäät miehet eivät esittele ulkonäköään. :-)

   Poista
  3. OK. Meininki on siis tämä, "bensaa liekkeihin", mutta jos anonyymi kirjoittaa kommentin ajatukseen, että olisiko mieshenkilöstä tehdystä jutusta käyty keskustelu erilaista, niin kommentti poistetaan.

   Eiköhän se lehtijuttu tehty sen vuoksi, että olet nainen ja pidät tällaista mm. omia kuviasi esittelevää blogia - mitä miehet aika vähän tekevät. Sukupuolella on tässä paljonkin tekemistä.

   On todella kurjaa, että miehiä pidetään lähtökohtaisesti älykkäämpinä - ja miehiä autojen perään kuolaavina lihaskasoina, eiku...

   Älykkyys on hieno asia, samoin kauneus. On sitten toinen asia, mihin niitä käyttää ja minusta älykkyydelle on enemmän käyttöä.

   Poista
  4. Moi anonyymi! En tiedä, tarkoititko tätä blogia vai Hesarin kommenttilootaa, mutta tästä blogista ei ainakaan ole poistettu yhtään kommenttia. En poista edes kommentteja, joissa minua haukutaan läskiksi narsistiksi.

   Lehtijuttu toki tehtiin ihan neutraalisti ihmisestä. Toki siinä oli sukupuoli läsnä. Se, mitä tuossa ylläolevassa kommentissani ihmettelin, oli lehtijutusta noussut keskustelu. Niissä kommenteissa mun sukupuoli nostettiin esiin ja mua jopa huoriteltiin. Olisko miestä huoriteltu? Puhuinko jutussa mitään siitä, miten harrastan seksiä tai otanko siitä maksua? Ei, se ei liittunut juttuun mitenkään.

   Poista
  5. Löysin ton ylläolevan ja yhden toisenkin kommentin roskapostikansiosta, johon ne oli jostain syystä joutuneet.

   Poista
  6. Naiseus ja seksi otettiin keskusteluun jo otsikossa "mitä seksikkäämmin pukeudun, sitä tyhmempänä minua pidetään". Sikäli siis luonnollista, että ihmiset siihen tarttuvat, vaikka huomiotahan tuollaisella otsikolla vain haetaan (ja kai se toimii, sillä itsekin klikkasin :D). Enpä kyllä muista, että ketään miestä olisi kuvailtu seksikkäästi pukeutuneeksi ainakaan heteromielessä.

   Poista
  7. Miten vanha olet? Miehiä kuvaillaan kyllä seksikkäiksi ihan arjessa ja mediassakin. Seksitavat on mielestäni ihan eri asia kuin seksikäs pukeutuminen. Jos luit jutun, huomasit ehkä, että seksikkyys oli vain yksi mainitsemistani asioista.

   Poista
  8. OK. Se on tuo 18.33 laitettu kommentti, jonka ensin ehdin nähdä täällä, mutta seuraavalla kerralla se puuttui.

   Ehkä iltasiivooja oli heittänyt vahingossa roskiin?

   Tuo nimittely ym. negatiivisuus on kyllä rasittavaa.

   Poista
  9. Blogger tekee ton roskapostisuodatuksen itekseen. Mä pidän kunnia-asiana, että tänne saa kommentoida kuka vaan! :) Inhoan sananvapauden rajoittamista, siitä on postauskin tuolla aiemmin.

   Poista
  10. "Miten vanha olet? Miehiä kuvaillaan kyllä seksikkäiksi ihan arjessa ja mediassakin. Seksitavat on mielestäni ihan eri asia kuin seksikäs pukeutuminen. Jos luit jutun, huomasit ehkä, että seksikkyys oli vain yksi mainitsemistani asioista."

   Miehistä puhuin vain seksikkäästä nimenomaan pukeutumisesta, siis että otsikosta jo saattoi päätellä, että juttu _kertoo naisesta_. :) Meni kieltämättä vähän off topic - luin jutun silloin kun se ilmestyi. Tosin en huomannut mitään huorittelua kommenteissa, ellei sitä sitten myöhemmin tullut. Se nyt on p*skaa käytöstä missä tahansa yhteydessä.

   Poista
 7. Haha, sä oot ihana! :)

  VastaaPoista
 8. Löysin sun blogin vasta sen lehtijutun perusteella. Mua ihmetyttää ihmisten nuiva suhtautuminen just tuohon Mensan kortin vilautteluun (onneks ei tarvi enää heilutella korttia!). Ihmiset on niin perkeleen kateellisia. Hyviä kirjotuksia sulla täällä, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, tervetuloa :) toivottavasti viihdyt täällä naishauskuuden valtakunnassa! Mua ihmetyttää erityisesti se, että moni kuvittelee mun kulkevan kortti ojossa tuolla ympäriinsä, kun kerroin yhden kerran sitä näyttäneeni. Varmaankin mun pitäis luovuttaa paikkani Mensassa näille Johdonmukaisuuden Jumalille.

   Poista
 9. Ei muuta ku lisää bensaa liekkeihin. Myös minä löysin blogosi tuon Hesarin jutun perusteella ja tykkään kovasti persoonastasi. Loistavaa!
  -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että tykkäät. Tää on ihan oma, tää persoona :) toivottavasti viihdyt täällä vastedeskin!

   Poista
  2. Bensaa liekkeihin ja löylyä kiukaalle!

   Poista
 10. Kiitos vinkistä, askartelen oitis pussukan äitikortilleni!

  PS. Olen vanhempi, rumempi ja tyhmempi kuin sinä mutta törmännyt ulkonäköseikkojen ja ammatin ilmeiseen paradoksiin vuosien saatossa: "Kuinka sulla voi olla tatuointeja, kun olet xxxx?" "No ei niitä oo mun aivoihin tehty..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon saanut myös vähän negatiivista palautetta tatuoinneista, nenälävistyksestä, pukeutumisesta ja vaikka mistä. Hassua kyllä, palaute tulee henkilöiltä, jotka ei edes nää mun työskentelyä :) oppilailta tulee pelkästään kehuja ja positiivista palautetta!

   Poista
 11. Oi täytyy askarrella pussukka mun "en ole kuin äitini" kortille! Sitä korttia joutuu veteleen esiin millon missäkin kun ihmetellään että" kyllähän sun äitiskin on hyvä siinä ja tässä" .... :D

  VastaaPoista
 12. Oon miettinyt jutun luettuani, että onko joidenkin mielestä ihmisen pakko olla vain kaunis/älykäs/kiva jonkinlaisen kieron reiluuden käsityksen takia. Siis sillä tavalla kuin lastenohjelmissa, että se nätti tyyppi on sitten ilkeä ja lihaksikas tyyppi on tyhmä. Et se on jotenkin liikaa hyvää yhdelle ihmiselle, jos on kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siltä mustakin tuntuu. Oikeastaan oon ite ajatellut noin nuorempana - jotenkin se reiluus on istutettu suomalaisten (vai ihan kaikkien?) mieliin.

   Poista
 13. On aika vanhanaikaista ajatella, että akateemisessa maailmassa kummeksuttaisiin kauniita naisia. Päinvastoin. Kauniit saavat helpommin töitä ja tienaavat enemmän kuin lihavat, tällaisia tutkimustuloksia on viime aikoina esitelty mediassa.

  Asun maalla ja olen akateeminen, enkä missään nimessä allekirjoita ajatusta että pukeutuminen ja ulkonäkö olisi tärkeä osa ihmisen persoonaa. Olen viimeksi käynyt vaatekaupassa kaksi vuotta sitten. Kampaajalla käyn, mutta meikkaan harvoin. Ihmistä määrittää paljon enemmän asuinpaikka ja elämäntyyli sekä harrastukset (meillä puulämmitys, puut tehdään itse jne.)

  Nykymaailmassa ihmiset ehtivät aivan liikaa miettiä jotain tyyliä. Kymmenen vuotta kaupungissa riitti minulle. Maalla voi keskittyä olennaiseen, täällä joku kenkämerkki, tatuointi tai kuntosaliharrastus tuntuu ihan päälleliimatulta. Täällä ihmistä määrittää esim.se, kuinka paljon ja mitä marjoja hänellä on pakkasessa, käykö henkilö avannossa saunan kanssa vai ilman, onko talossa lehmiä vai ei, kuinka monta kertaa on vedetty Finlandia-hiihto läpi, syödäänkö hirvenlihaa vai oman järven kuhaa... Onneksi täällä ei tarvitse shoppailla!! Ja rasvaprosentti pysyy alle kahdenkymmenen kun tekee ruumiillista työtä, esim.koko talven polttopuut ja heinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jonkun mielestä ihmisessä on olennaista se, omistaako tämä lehmiä, ja jonkun toisen mielestä se, tykkääkö käydä salilla. Mielestäni on vähintäänkin erikoista sanoa, että pitää omia asioitaan ja arvostuksen kohteitaan parempina kuin jonkun muun. Oman persoonani tärkeät osat määrittelen itse, kiitos vaan, ja suon saman oikeuden sinullekin.

   Ilmeisesti viittaat kommentissasi haastatteluun. Puhuin haastattelussa omasta kokemuksestani. En maininnut kauneutta tai painoa.

   Poista
  2. En väittänyt, että pidän omia asioitani parempina. Oli vaan pakko mainita, että työelämässä todellinen tabu on rumuus ja se, että ei twiittaa, pidä blogia tai ole facessa. Kauniit ihmiset, tatuoidut ihmiset, salilla käyvät ihmiset ja rahkaa syövät ihmiset ovat nykyajan normi, sekä työelämässä että kaupungilla. Siinä mielessä sinun blogissasi ei ole mitään ihmeellistä eikä käänteentekevää, blogi ei riko normeja eikä taistele tabuja vastaan.

   Sieltä kaupungista katsottuna voi tuntua, että kaikki elämä on kehä kolmosen sisällä. Mutta voin kertoa, että vaikka me maalaiset emme teekään itsestämme suurta numeroa tai pidä tyyliblogeja, niin täälläkin asuu ihan älykkäitä, akateemisia ihmisiä. Täällä ero kaupunkiin on sellainen, että eri yhteiskuntaluokkiin kuuluvat ihmiset ovat luontevasti tekemisissä keskenään. Mulle yliopisto ei ollut missään vaiheessa The Juttu enkä kokenut olevani siellä kummajainen, vaikka olenkin ikäni nähnyt kuinka vanhat massikan paalikoneet hajoilevat pellolle ja isännät vetävät kessua soramontulla. Ihan samanlaisia ihmisiä akateemiset ovat kuin kaikki muutkin!!!

   Toki mensa-kortti minulta puuttuu, mutta onneksi löytyy ajokortti, joka on huomattavasti tarpeellisempi kun kauppaan on matkaa 15 km :D

   Poista
  3. Ymmärrän, että juttu herätti monessa kaikenlaisia tunteita ja mielipiteitä, mutta ei kannata tehdä ihmisestä noin pitkällemeneviä johtopäätöksiä yhden lehtijutun perusteella. Jos koet, että sinua jotenkin syrjitään, kannattaa alkaa vaikka itsekin kirjoittaa blogia ja vaikuttaa asioihin :) epäilen, että täältä kommenttiboksista mielipiteitäsi ei kovin moni löydä.

   Poista
  4. Niin ja jos jutun perusteella jotain päätteleekin, kannattaa lukea se kunnolla. En asu kehä kolmosen sisällä ;)

   Poista
  5. Ei, en koe että minua syrjitään. Oli vaan pakko kirjoittaa tänne, kun tuli sellainen tunne (lehtijutun perusteella), että yliopisto olisi jotenkin erityinen paikka, jonne työläisten muksut eivät sopeudu. Ei yliopistossa ole mitään ihmeellistä, olenhan minäkin maalainen ja muodin vihaaja sellaisesta kunnialla valmistunut ja vieläpä opiskeluaikaa oikein antoisana pitänyt.

   Mutta hyvää jatkoa sinulle, minä lähden nyt talonlämmitykseen (maalaisen blogi, naapurit näkevät savumerkeistä milloin sitä ollaan herätty :)

   Poista
 14. Hojohohohooo! :D en malta oottaa että pääsen lukemaan hs-jutun! Tää o iha huikee väline käden uupumiselle :)

  VastaaPoista
 15. Luin jutun ja ihan hiukan kommentteja, kun oli jo pakko lopettaa. Mielestäni sanoit haastattelussa hyvin: "Jos joku kertoo voittaneensa kultaa jalkapallossa, olen iloinen hänen puolestaan. En ala tentata, että 'jaha, no et varmaan ole kovin hyvä lätkässä'." Keskustelun taso tuntui olevan juurikin tätä.

  Thumbs up <3

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!