maanantai 16. kesäkuuta 2014

Oi beibi, ime mun tissiä

Uuh aah, kävimme vähän ottamassa kuvia äMMän kanssa. Mitäs tykkäätte päivän asusta?Tssss - kuumaa!
Uskotte varmaan, että tässä hameessa ei paljoa pyllistellä! :) 

Hihii, leikkisä halkio paljastaa vähän reittä :)
 Kävin samalla myös vähän lenkillä. Kunnon lenkkivaatteet ne olla pitää!
Urheiluvaatteet ovat nyt in!
Okei, myönnetään, vaatteeni ovat vähän niukanlaiset. Mutta ei se mitään, kaikista törkeimmän ja häiritsevimmän näyn tarjoili äMMä. Katsokaas tätä: 


Hyi sairasta, hänhän imettää keskellä kaupunkia! Miten tuo häpeämätön lortto kehtaa? Voin kertoa, että ihmisiä häiritsi todellakin tämä luonnoton näky. Ohikulkevat mummot tekivät ristinmerkkejä, miesparat joutuivat häpeillen piilottelemaan erektiotaan ja leikkipuiston lapset saivat huonoja vaikutteita.

No niin, jos tämä olisi normaali humoristinen postauksemme, laittaisin tähän väliin vielä joitakin superlatiiveja ja jättäisin viestin tulkinnan teidän lukijoiden harteille. Tämä asia on kuitenkin niin tärkeä, että heitän huumorin sikseen. Kyllä, kuulitte oikein! Minä, MRV, olen kerrankin ihan tosissani ja pokerinaamalla.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun äMMän vauvalle tuli nälkä Keravan Prismassa. Tiedän, vauvat, oikea maanvaiva, eivätkö ne voi odotella syömistä kotiin tai Mäkkiin niin kuin normaalit ihmiset? Vauva ei kuitenkaan odotellut, joten äMMä meni suojaisaan rappukäytävään imettämään lastaan. Hetken päästä paikalle tuli vartija, joka kehotti äMMää siirtymään vessaan imettämään! Ohikulkevia ihmisiä kuulemma imetys häiritsi. äMMä kieltäytyi ja jäi paikalleen imettämään, mutta myöhemmin häntä rupesi kiukuttamaan. Ihan syystäkin. äMMä otti yhteyttä Keski-Uusimaahan, nosti asiasta mekkalan ja järjesti viime lauantaina imetysflashmobin Keravan kirjastolla.

Imetysflashmob. Peittäkää silmänne!
Olemme kuulleet muiltakin tuoreilta äideiltä tällaisista kokemuksista. Oikeastaan meitä pyydettiin kirjoittamaan asiasta jo pari viikkoa ennen äMMän Prisma-episodia. Monet ovat kritisoineet äMMän reaktiota ja kyseenalaistaneet tilannetta eri tavoin, useimmat nimettömästi. Itse tilanne on oikeastaan samantekevä, samoin yksityiskohdat. Mekkalan nostaminen oli jopa minun, lapsettoman ja imettämättömän, mielestä ainut oikea ratkaisu. Monet äidit eivät uskalla kieltäytyä, kun heitä kehotetaan menemään vessaan - ja tätä tapahtuu paljon! Uudet äidit voivat kokea ahdistusta ja jäädä kokonaan kotiin, kun heistä tuntuu, että imettämistä paheksutaan. Juuri tämän syyn takia vessaankehottamisia pitää kyseenalaistaa ja hämmästellä, mieluiten kovaan ääneen. äMMä puolusti teollaan kaikkia äitejä, näytti esimerkkiä itsensä puolustamisessa ja herättää nyt keskustelua asian tiimoilta. Tämä on tärkeää, koska yhä moni laukoo esimerkiksi tällaisia mielipiteitä:

"Olen itse nainen, en todella naisfoobinen, mutta miksei siellä kauppareissulla voi olla varalta mukana tuttipulloa, niin ei tarvitse utareitaan esiin kaivaa. Tai peittäisi toiminnan rätillä tai huivilla. Ei mua kiinnostaisi moista toimitusta katsella. Kyllä taas osaa itkeä turhasta tämäkin mamma."

 "Huh, onpa taas mielenkiintoinen uutinen. Huhhuh! Miten noi imettäjät nostaa itsestään noin ison kohun ja vauhkoaa siitä facebookissa ja muissa medioissa. Ei kiinnosta! Ja imettäkööt kotona ja ottakoot pullon mukaan."

"Itsekin koen tuon imettämisen kaupan kassa jonoissa, penkillä tms. Itseään mainostaen että katsokaa minulla on lapsi ja koen olevani jotenkin hyvä äiti kun imetän kaikkien nähden. Vartia toimi ihan oikein prismassa on esim rosso johon voi mennä sopivaan loossiin imettämään eikä heilutella niitä rintojaan kaikkien edessä. Koen nämä ihmiset huomion hakuisena... säälittävää"

Eli naisen rinnat ovat "utareet", imettäessä niitä heilutellaan kaikkien edessä ja oikeastihan nainen imettää lastaan vain huomion vuoksi. Nainen siis pysyköön kotonaan ja vaietkoon seurakunnassa. Kun perusoikeuksiin puuttumisesta valitetaan, se on turhasta itkemistä ja typerää vauhkoamista. Muistutan teitä tällaisesta hienosta puheesta/runosta, jonka on tehnyt saksalainen pastori Niemöller toisen maailmansodan aikaan, mutta joka sopii moneen tilanteeseen:
First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.
Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.
Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.
Then they came for me—and there was no one left to speak for me.


Olen tällainen vapaustaistelija, ja ärsyynnyn heti, jos kuulen ihmisten oikeuksia rajoitetun. Erityisesti raivostun sellaisesta, jos joku kuvittelee voivansa kieltää muita oman elämänkatsomuksensa tai (tissi)traumojensa perusteella. Jos jotakuta häiritsee imettäminen julkisella paikalla, on mahdollista NYT HERRANJUMALA KÄÄNTÄÄ SE PÄÄ TOISEEN SUUNTAAN. Me nimittäin pitäisimme mielellämme ihmisoikeutemme.

 &

ps. Vielä sellainen huomio tähän loppuun, että emme missään nimessä paheksu MRV:n asuvalintoja tai samalla tavalla pukeutuvia naisia! Ne vain tukevat pointtiamme tässä käsittämättömässä keskustelussa.

84 kommenttia:

 1. No onhan se nyt luoja paratkoon aivan mielettömän järkyttävää, jos tissi vilahtaa jossakin muussa kuin seksuaalisessa tarkoituksessa, koska kyseiset pallurathan on tunnetusti suunnattu vain ja ainoastaan heteromiesten silmän iloksi...

  Ei helvetti. Ja minä kun luulin, että tuota tapahtuu vain jenkeissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, kunnes imettävä ystäväni tästä kertoi :O

   Poista
  2. Ehdottomasti imettämisen tulee voida tapahtua silloin kun sen tarvitsee tapahtua ja siellä missä sen tarvitsee tapahtua. Jos tämä aika ja paikka on bussissa, niin silloin se on niin. Ei vauvaa kannata pitää nälässä vaikka 1 tuntia bussimatkalla ja sitten parkumassa nälkäänsä 2 tuntia sen jälkeen. Tai kauppakeskuskessa. Itse ärsyynnyn nimen omaan huutavasta lapsesta paljon enemmän kuin hiljaisesta imetettävänä olevasta. (Eikä sillä, huutavat lapset ovat elämän tosiasioita joita ei myöskään voi vältellä, paitsi baareissa joissa taasen on huutavia teinejä.. perkele..)

   Mutta minua kyllä kismittää tämä trendi kommentoijissa, jossa selvästikin hetero-mies on nyt valittu kohteeksi. Hän on se erektiotaa piilotteleva, suivaantuva ja vihainen oman etunsa ajaja. Vaikka tarinassa selvästi puhuttiin myös että vanhat mummot (jotka sanan alkuperäisen tarkoituksen nojalla, ovat varmaan itsekin aikanaan imettäneet) paheksuvat imettäjiä. Kuvitteliko kukaan hetkeäkään, että vartija joka tuli ajamaan vessaan voi olla myös nainen? Vai ovatko maailman naiset vain kopioita toistensa mielipiteistä ja ajatusmaailmoista..? En usko.

   Poista
 2. Asiaa! Prkl vessa ei oo mikään ruokapaikka. Onneks mulle ei kukaan tommosta tullu sanomaan ekan vauvan kohdalla ja en kyllä toisenkaan vielä vatsassa asustelevan kanssa ajatellu missään vessatiloissa ruokailua harrastaa. Menkööt känisijät itse juomaan lattensa sinne huussiin.. :D Lastenhoitohuonettakaan en ajatellut varata puoleksi tunniksi missään kauppakeskuksissa. Istun tasan kahvilan pöytään imettämään. Tai ravintolan. Tai ihan mihin tahansa paikkaan minkä sopivaksi näen. Aikuisetkin ihmiset yleensä syövät ja juovat ravintolassa, eiköhän vauvakin saa näin tehdä. Eiköhän se vauvan pää peitä tissistä ihan tarpeeksi, itsellä ei ainakaan ole tarvetta riisuutua alasti imettääkseni.. :D Ja eiköhän siinä harso ole hiukan edessä ruokailun ajan, sen kun muutenkin pitää olla siinä hollilla niin voi vähän suojella herkkisten silmiä jos ihan pakko on ruokailevan lapsen suuntaan tuijottaa.
  Kyllä mä imetysnurkkaukseen menen tietty jos semmoinen on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa monta kertaa eiköhän.. :D
   Niin, saahan ne aikuiset miehet tosiaan kauheat traumat siitä jos näkevät tissit niin että niissä roikkuu vauva, voi kamalaa.

   Poista
  2. Enemmän minua häiritsee, jos joku kyttää vessassa vauvan kanssa ja sinne ei pääse ne, joilla on oikeaa vessatarvetta, esim. juuri näissä paikoissa, missä on tasan yksi vessa, eikä monta koppia. Ruvetaan sitten paskomaan käytäville vartijoiden iloksi!

   Minulla ei ole lapsia, mutta vauvalla on oikeus ruokailla silloin, kun on nälkä, vaikka olisi sitten kaupassa. Imettämisessä ei ole mitään pervoa ja jos joku kukkahattutätiuskovainen-harrastanseksiäpimeässäpeitonallaenkätiedämiltätissitnäyttää-ihminen vetäsee siitä hepulit, niin on kyllä enemmän katsojan pääkopassa vikaa kuin imettäjässä. Jos täysin luonnollisen asian näkee pervona ja/tai häiritsevänä, ei voi kuin katsoa peiliin. Eri asia jos ei pidä lapsista missään muodossa, mutta ei silloin tarvitse mennä vittuilemaan imettävälle äidille vaan kääntää sen päänsä sivuun. En minäkään pidä tupakoijista, mutta en silti vittuile heille ääneen, vaikka joudun hengittämään syöpäsavuja vaan yksinkertaisesti pingon ohi hengittämättä.

   Poista
  3. Niinpä, vessalla on oma funktionsa ja se ei ole syöminen. En minäkään kulje kaupungilla kommentoimassa jokaiselle silmääni miellyttämättömälle ihmiselle, että voisitko peittää itsesi tai mennä nurkan taakse. En esim. tykkää oranssista väristä.

   Poista
 3. Mun mielestä vauvat on ällöttäviä ja imettäminen on ällöä, en mielellään näe näistä kumpaakaan missään. Mutta ymmärrän kyllä että vaikka nää ei ole minun mieleen, saa vauvoja olla olemassa ja saa niitä imettää. Voin sitten salaa pääni sisällä yökkiä, mutta ei mun tarvi mennä kellekään kettuilemaan normaalista toimituksesta. Toivon kyllä kohteliaisuutta imettäjiltä muita kohtaan ja myös toisin päin, kaikki me ollaan ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skeptiseltä näytti alussa tekstis, mut asenne on kun elokuvien "viisaalla ihmisellä" joka asustaa vuoren huipulla meditoimassa. Oikeassa olet

   Poista
  2. Kaikki me ollaan eläimiä :D t. Sielun Veljet

   Poista
 4. Imettäminen on ihan luonnollista, mutta itse on nyt pakko vähän kritisoida tätä. Työskentelen ravintola-alalla ja välillä ravintolassamme on sisällä se n. 250 ihmistä jos kattaus on täynnä. Asiakaskuntamme on kansainvälistä ja näin ollen myös eri uskontokuntia ja kulttuureita mahtuu mukaan.
  Se millä tavoin imetystehdään on myös ratkaisevaa. Jos pyrkii olemaan huomaamaton asia on fine, mutta täydessä ravintola salissa rinnan näkyvästi esille kaivaminen ei mielestäni ole asiallista käytöstä keneltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, vaikken yleensä halua sanoa tätä fraasia, koska persut ja maahanmuuttokriittiset isämmaam puolustajat jauhavat tästä koko ajan muiden idioottien kanssa, niin maassa maan tavalla. Imetys ei kuitenkaan ole niiin kamala asia, etteikö siitä selviä, vaikka tulisikin toisesta kulttuurista käymään täällä kylässä.

   Poista
  2. Olen nähnyt lasta imetettävän julkisella paikalla islamilaisessa maassa, jossa naiset pukeutuvat kaapuihin. Kukaan ei kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, koska imetystä pidetään luonnollisena tapana ruokkia vauvaa.

   Poista
  3. Ymmärrän ravitsemusliikkeen kannan, sillä asiakaskuntahan pitää paikan pyörimässä, ja jos merkittävä osa on muista kulttuureista, sitä asiakasryhmää ei haluta menettää. Nuo ovat kuitenkin hankalia asioita, kun toisaalta se vauva tarvitsee ruokaa paikasta riippumatta ja vessassa imettämistä en oikein ymmärrä (kuitenkin kyseessä on käymälä, joka ei ole kovin hygieninen).
   Minusta kuitenkin ahdasmielisempien kulttuurien suvaitseminen menee yli siinä vaiheessa, jos kantaväestö joutuu pihistämään omista perusoikeuksistaan sen vuoksi. Suvaitsevaisuutta voi vaatia siitäkin suunnasta.

   Poista
  4. Kyllähän ne muista kulttuureista tulevat joutuvat näkemään paljon seksuaalisempiakin asioita ihan katukuvassa. Ei heitä voi tai pidäkään varjella kaikelta. Ja voihan se olla heille virkistävää nähdä toisenlaista kulttuuria, minä ainakin matkustan juuri sen takia että näen erilaisia ajatusmaailmoja ja kulttuureita. Toivottavasti näissä ravitsemusliikkeissä sitten ei tarjoilla sianlihaa tai äyriäisia vaan halalia ja kosheria ruokaa.

   Eiköhän ne lapsiperheetkin ole aika iso asiakaskunta? Ja varmasti nämä huonosti kohdellut imettävät äidit välttelevät paikkaa sittenkin, kun lähtevät liikkeelle ilman lasta. Puhumattakaan siitä, että he kertovat ystävillensä.

   Poista
  5. Pakko sanoa, että taitaa se ahdasmielisin kulttuuri löytyä ihan sieltä kotosuomesta. Muissa kulttuureissa (jopa islamilaisissa) imettäminen on niin luonnollinen asia, ettei se vaivaannuta. Just ne ulkomaalaiset suhtautuu siihen luontevammin.
   Afrikas lapset imetetään jopa bussissa, jos tarve vaatii eikä sitä kukaan paheksu!

   Poista

 5. Kaiken voi tehdä normaalisti tai epänormaalisti. Myös imettämisen. Yleensä imettäminen ei häiritse, mutta olenpa itsekin nähnyt kauppakeskuksissa ja ravintoloissa imettäjiä, jotka retkottavat "imetysvälineitä" pitkin pöytiä niin, ettei kellekään ohikulkevalle jää epäselväksi, minkälainen äidin vartalo on navasta hartioihin asti, ja minkälaisilla liiveillä tätä komeutta tuetaan. Pyytäisin näiltä henkilöiltä huomaavaisuutta, ja toisaalta en ihmettele, että aihe kirvoittaa ihmisissä kommentteja - mikä tahansa huomiohakuinen törttöily esimerkiksi ravintoloissa herättää samantyyppistä paheksuntaa.

  Imettäminen on kuitenkin, kuten sanoin, luonnollista ja suotavaa, joten en halua ääriesimerkkien pelossa kieltää julki-imetystä. Normaaliälyiset äidit ymmärtävät kyllä olla tekemättä asiasta sen suurempaa numeroa. Lapsi on ruokittava, se ruokittakoon omassa tahdissa ja siellä, missä ruokailua satutaan tarvitsemaan.

  Mitä tulee tähän "muut kulttuurit"-tyyppiseen argumentointiin: Kovin erilaisesta kulttuurista tulijat yleensä osaavat varautua yllätyksiin. Mielestäni tässä asiassa on tärkeää kunnioittaa ja vahvistaa meidän suomalaisten omaa, luonnollisuuteen taipuvaista kulttuuria, eikä turistien tai ulkomaalaistaustaisten kauhistelua peläten piilotella sitä, miksi Suomi on moneen muuhun valtioon verrattuna tasa-arvoisempi ja innovatiivisempi yhteiskunta. Tärkeintä lienee se, että elämme sovussa ja ihmisiksi erilaisten uskomus- ja tapakulttuuriemme keskellä.

  Suuttuisinko itse jonkun toisen burkhan käytöstä? Kuvitteleeko joku, että esim. Suomen muslimiväestö kulkee kaupungilla paheksumassa suomalaisten lyhythelmaista kesätyyliä? Rauha maassa ja ihmisille hyvää tahtoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa kirjoitat! Imettäjissäkin on tietysti monenlaisia ihmisiä ja monta imetystyyliä. Mutta esim. imetysflashmobissa ei näkynyt nännin nänniä eikä oikeastaan tissiäkään.

   Poista
 6. Siis tissit saa olla hyvinkin esillä esim katumainoksissa jossa naiset ovat muutenkin puolialastomia, mutta pieni ihmisen alku ei saa syödä silloin kun hänen tarvii, sillä tavalla kuin se hänelle on luonnollista. Mitä tässä maailmassa oikeasti tapahtuu...? T. Lapseton

  VastaaPoista
 7. mun mielestä nyt ei kovin kummallista ole ollut ikinä jos tissieläin joutuu kekaraansa imettää julkisella paikalla. Normaalia toimintaa mikä vissiin nyky-yhteiskunnassa on jotenkin outoa. Mun mielestä nyky-yhteiskunta on outo eikä millään hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
 8. Voi ihana MRV ja äMMä, kiitos tästä blogauksesta! Muistanpa itsekin joutuneeni taittamaan peistä molempien lasteni tissi-ikäisinä ollessa. Hienoista hienoin flashmob ja ihanan rempseä kirjoitus upeine kuvineen tärkeästä aiheesta. Olette kyllä mahtiksia!

  Oikein iloista ja lyhythelmaista kesää MRV:lle ja äMMälle sekä pienokaiselle rohkaisu-halit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tosi paljon kiitoksia :) Tulipa nyt suitsutusta ja toivotusta! Vietän aivan varmasti niin lyhythelmaisen kesän kuin kehtaan ja äMMä arvostaa rohkaisua <3

   Poista
 9. Siis onko tämä johtanut imetyksen loppumiseen jossain joskus? Vai onko tämä vaan saanut paheksuntaa aikaiseksi? Eikö ihmiset paheksu vähän kaikenlaista turhaa muutenkin? Miten saisimme heidät ymmärtämään? Miten saan kusipään ymmärtämään homoseksuaalisuutta? Miten saan äitini ymmärtämään hip-hop vaatetusta? Miten saan veljeni ymmärtämään, ettei fiftarityyli tarkoita, että on 50-luvun arvot ja rasisti?

  Selkärankaa! Imettäkää viimeiseen asti. Tottukaa paheksuntaan, tai älkää välittäkö siitä. Ihmisiä on moneen jamaan. Idiotismi on vakio, eikä sitä loppumaan saa, mutta kierrellä voi ympärillä ja ovela saa olla. Imetyksen vastustajat löytävät peiliin katsoessaan ihmisen, jolla on yksi elämän luonnollinen osa-alue vähän ajatusmaailman osalta vinksallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, idiootteja on olemassa, mutta ei se silti tarkoita, että pitäisi luovuttaa. Tämä ei ehkä ole johtanut imetyksen lopettamiseen mutta siihen on, että jotkut äidit jäävät mieluummin kotiin kuin lähtevät vaikka kaupungille kahville. Tämän vuoksi asiasta pitää taistella, kuten postauksessakin sanon.

   Poista
 10. Mä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi imettää ei saisi missä ja milloin vain. Kun olin lapsi, niin onneksi äidin kavereihin kuului äitejä, jotka imettivät tyyneen viileästi, silloin kun oli tarves, oli paikalla sitten ketä tahansa. Opin jo kersana pitämään imettämistä ihan normaalina asiana. Imettäminen on luonnollinen asia, eikä sitä mielestäni tarvitse tehdä piilossa, syöhän sitä aikuiset ihmisetkin ihan julkisesti, niin miksi vauvan pitäisi syödä piilossa. Tietenkin jos äiti itse on häveliäs, hänellä on siihen oikeus, mutta yleisesti ottaen, pitää olla oikeus imettää myös ns. julkisilla paikoilla. Enkä tajua, miten joku vetää siitä herneen nenään, että lasta ruokitaan.

  Mainio flashmob! Hyvä te :)

  VastaaPoista
 11. Miss Ruki Ver! Mä rakastan sua! :) Voiko olla noin ihanaa ihmistä, kaunista ja kilttiä ja fiksua ja ja ja! <3 Oot mieletön nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui :D Paljon kiitoksia ihanista sanoistasi, mutta ei kannata idolisoida ainakaan blogin perusteella. Tänne päätyy vaan valikoidut asiat ;)

   Poista
 12. Seurakunnan työntekijänä mun on nyt pakko todeta, että ainakin meidän seurakunnassamme työntekijät nimenomaan puolustavat julkisesti imettäviä äitejä. Uskovaisilla on useimmiten varsin terve suhtautuminen imetykseen. En oikein usko, että kukaan kristitty "ahdistuisi" tai käskisi piilottamaan tissin jos vauva sitä tarvitsisi. Siis tämä vain huomiona, kun olin huomaavinani tissiahdistuksen liitettävän uskiksiin :D

  Mutta niin: mahtava flashmob ja jatkakaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin kommentissa asia taidettiin mainita, mutta itse en kuvittele imetysfobian liittyvän mitenkään erityisesti seurakuntaan tai uskontoon. Kiitos kuitenkin asian selventämisestä :)

   Poista
 13. Olen lapseton ihan omasta halustani, ja mielummin julkisella paikalla kuuntelen vauvan ruokintaa kuin vauvan hirveetä nälkähuutoa. Nämä ruokintatilanteet on minun nähteni hoidettu niin, etten ole aina ensin älynnyt, että ruokailusessio on käynnissä.

  Ja jos imettävä äiti jotenkin ällöttäisi tai haittaisi näkökenttääni, kääntäisin katseeni pois. Paljon helpompaa kuin vartijan usuttaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin täytyy sanoa, että en muista, koska olisin viimeksi nähnyt jonkun tuntemattoman julki-imettävän (flashmobia lukuunottamatta). Tämä ei johdu siitä, etteikö imettäviä äitejä olisi, vaan siitä, että yksinkertaisesti en kiinnitä asiaan huomiota! En edes tajua, että tuossa joku imettää. Eihän tilanteessa tosiaan näy edes rinnat.

   Poista
 14. Siis kuka perhana nyt jonku toisen ihmisen paskankäryyn menis imettään. Maailman luonnollisin asia. Menkööt vartijat sinne... tai oikeesti, leipäähän hekin vaan tienaavat.

  Kyl meillä kakarat imetettiin siellä missä nälkä tuli, tai ainakin aavistuksen sivummalla. Tuntuu et tää maailma menee kokoajan enempi amerikanmallii, ettei paljasta pintaa saa missää näkyy, vaik suurin osa meist on tullu pillun kautta pihalle.

  Hyvä arvon naiset, pankaa kampoihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta, kyllä panemmekin! :)

   Poista
  2. Jos panee vaan kampoihin, ei tule niitä imetettäviä lapsiakaan yhtään... Sori, oli pakko :D

   Vaikka onkin siis tärkeä asia ja olen kanssanne samaa mieltä. En usko, että monikaan imettävä nainen mieluusti tissejään esittelee koko kansalle, vaan juurikin haluaa ruokkia lapsensa ja esitellä mahd. vähän itseään. Vai?

   Tässä on just vikana se, että tissit mielletään vain ja ainoastaan joksikin seksuaaliseksi, vaikka niiden ykköstarkoitus on kuitenkin se maidon tarjoaminen vauvalle, eikös? Ja jos "sairaita" juttuja halutaan etsiä, niin kuinka moni näistäkin imetyksen kauhistelijoista juo toisen eläinlajin rinnoista lypsettyä maitoa päivittäin??!!? Se se vasta friikkiä onkin, jos joku. Ihminen pitää toista lajia häkissä ja alati tiineenä, jotta saa hörppiä sen poikasille tarkoitetun maidon omaan suuhunsa. Ja kuinka moni joisi ihmisenmaitoa, jos olisi tarjolla??

   Hassu maailma, oudot ihmiset, ei voi muuta sanoa.

   Poista
 15. Ei vartijankaan tarvitse kaikkiin tyhmiin pyyntöihin suostua. Eikä siitä mitään erektiota saa, jos näkee imettävän äidin ostarilla. Vauvojen oikeudet kunniaan. :) . Nimimerkki Heteromies!

  VastaaPoista
 16. Mä oon imettänyt jokaisen lapseni siellä missä on sattunut olemaan tarvetta. Etsinyt aina vähän rauhallisemman nurkan ja joskus laittanut harson suojaksi, ihan senkin takia että muutaman kuukauden ikäinen jo alkaa kesken ruokailun kurkistella maailman menoa... Ihan pari kertaa on joku tullut sanomaan, mutta olen ihan kauniisti puolustanut kantaani eikä asiasta ole tarvinnut vääntää peistä. Ihan ovat ymmärtävästi suhtautuneet kun oon kertonut että mikä sen vessan perimmäinen tarkoitus onkaan. Kerran kyllä meinas palaa hermot, kun ison kauppakeskuksen ainoaan lastenhoitohuoneeseen oli järjestetty imetyspiste, omalla pikkuvauvalla kurat housussa ja hirvee huuto ja siellä joku imetti loputtomiin. Onnistuin kyllä lopulta vaihtamaan lapseni kuiviin naistenvessassa sylissä, onhan se vähän hankalampaa semmosen kanssa joka ei vielä päätään kannattele. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku jo ehdottikin, että flashmobin voisi järjestää sitenkin, että ne kaikki imettävät äidit jonottaisi sinne vessaan kerralla.

   Poista
 17. "Vartia toimi ihan oikein prismassa on esim rosso johon voi mennä sopivaan loossiin imettämään.."

  Öh mitä? No ihan ensin the obvious: vartiJa. Ja tarkoittaako tämä kommentoija, että pitäisi vaan tupata Rossoon yhteen loosseista imettämään? Mitäääää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vastasin tuonne keskustelupalstalle, että lopetan lukemisen heti, kun näen noin tökerön kirjoituvirheen kuin "vartia" :D Sellaisen kirjoittajalla ei voi olla mitään järkevää sanottavaa. Ilmeisesti Rosso tarjoaa tällaisen palvelun, ainakin kirjoittajan mielestä :D Rosso - kaikkien äitien julkinen imetyskoppi!

   Poista
 18. Hyvä kirjoitus! Itselläni on neljä lasta ja olen heitä imettänyt vaikka missä. Katukiveyksellä, kannonnokalla, bussissa, metrossa, ratikassa, lentokoneessa, pankissa, ravintoloissa, ostoskeskuksissa, kaupoissa jne. eli siellä missä olemme nälän hetkellä olleet. Eipä ole tullut mieleenkään, että tekisin sen hakeakseni huomiota, vaan ruokkiakseni lastani. Minulle on ollut täysin yhdentekevää mitä muut ovat siitä ajatelleet. En ole lakannut elämästä siksi että olen äiti tai jäänyt kotiin siksi, että minulla on lapsia. Syökööt itse vessoissa ne joita tällaiset asiat ihan tosissaan häiritsevät. Ehkä perimmäinen syy onkin kateus siitä, että joku muu pystyy ja kykenee jatkamaan normaalia elämää lapsista huolimatta=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, sinulla on oikea asenne! Ihan järkyttävä ajatus, että äidit pitäisi sulkea koteihin ja ulos yhteiskunnasta :O Hulluksihan siinä tulisi.

   Poista
 19. Toki voisihan sen tempauksen järjestää myös niin päin, että sinne vessaan olis jonottamassa 20-100 Äitiä nälkäisen imeväisen kanssa:)

  VastaaPoista
 20. mun mielestä toi vartija toimi ihan oikein. mä en halua nähdä kun joku imettää, se on kuvottavaa enkä myöskään halua nähdä, että joku pullauttaa rintansa ulos vaikka juurikin ruokakaupassa. mulla on oikeus käydä kaupassa ilman, että mä kulkisin laput silmillä etten näkisi tollaista. voisivat nää ''superäidit'' miettiä muitakin asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Millä sut raukka on pienenä ruokittu? Pipetillä mäkkärin mössättyä paskaa taisit saada.

   Poista
  3. Minäkään en halua nähdä imetystä, en varsinkaan missään ravintolassa, jossa itse syön. Maito ja vauva haisevat kuvottavilta ja yleensä sitä vielä puklataan ja sotketaan pitkinpoikin, oksettavaa. Ruokahaluthan siinä menee. Eri asia jos äiti ei tee asiasta numeroa, imettää liivin välistä eikä jätä sitä tissiä esille eikä varsinkaan ala valistaa kovaan ääneen jotain kipeistä nänneistä, rohtumista yms. tai omista/vauvan ruumiintoiminnoista.

   Eihän esim. sitäkään pidetä sopivana, että mies rapsuttaa kassejaan julkisesti ja yleensä on tapana käyttää hammastikkua huomaamattomasti (lautasliinan takana tai poispäin pöydästä) - molemmat ihan yhtä "luonnollisia" asioita kuin imetys. Eli imetys ok, jos äidillä on käytöstavat.

   Poista
  4. Et selvästikään ole ollut paljoa tekemissä vauvojen kanssa. Maito ei haise metrien päähän ja maitoa ei ole tarkoitus "sotkea ympäriinsä". Useimmat äidit ovat normaaleja ihmisiä, joilla on käytöstavat.

   Poista
 21. Onneksi nykyisin on hyviä imetyspaitoja ja imetyksen voi tehdä hyvin huomaamatta. Reteästi ja näkyvästi imettäviä puolustan sillä, että vauvan äidille rinnat muuttuvat arkisiksi ruokintavälineiksi, eikä aina ole aikaa ja mahdollisuutta ajatella kaikenmaailman mielensäpahoittajia. Kerran kahvilassa ystäväni jopa vauvahuuruissaan unohti rinnan hetkeksi näkyville törröttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! ps. Mielikuva rinnan unohtaneesta ystävästäsi sai minut nauramaan :D

   Poista
 22. Olen samaa mieltä jonkun edellisen kommentoijan kanssa siitä, että mielummin pitää lapsen hiljaa tyytyväisesti siinä rinnalla, kun että ulkopuoliset saavat kuunnella sitä nälkäisen piiperön itkua, joka ei lopu, ennenkun ruokaa saadaan. Mutta, pakko sanoa, että imetykseen tottumattomana nuorena vähän hämmästytti ei itse imetys vaan se miten arkisesti se äidiltä tapahtui keskellä kahvilaa. Hiemanhan se hämmensi, mutta kukaan ei tuntunut paheksuvan. Tämä kyseinen nainen piti ruokintakaluston siististi imetysliivien ja paidan sisällä, niin että kukaan ei joutunut/saanut katsella sitä paljasta tissiä, mikä on mielestäni ihan hyvä. Hieman ärsyttäisi jopa, jos nainen kiskoisi paidan ja liivit päältä ja sitten alkaisi imettämään täysiin paljaana ja jos hänelle tultaisiin asiasta mainitsemaan vastaus olisi tämä täällä ihan järkevä argumentti, mutta mielestäni siihen tilanteeseen sopimaton: "tää on kaunista ja luonnollista, älä viitsi olla tollanen hiekkapillu kaiken seksuaalistaja, kun sua häiritsee mun kauniit rinnat jotka tarjoaa ravintoa lapselle."

  Tosian julinen imetys on ok(paljon parempi, kuin huutava nälkäinen lapsi), kunhan sen tekee asiallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen, vaikka esim. edellisellä kommentoijalla oli hyvä pointti tuohon rintojen esillä oloon.

   Poista
 23. Mitä vittua? Onko jengi niin pihalla todellisuudesta, ettei lapsen rintaruokintaa saisi julkisesti tehdä? Nyt saatana ne aivot sieltä narikasta käyttöön, etovaa on läskien syöminen mäkkärissä/hesessä/whatever roskis, joka niitä kemiallisia aterioitaan suoltaa. Mua ei sandina rintaruokittu ja siksi olen ympäristölle vaarallinen. On luonnonvastaista ihmisen syödä julkisesti muuta kuin rintamaitoa, sitäkin vain lapsena. Olen jo niin kaukana lapsuudesta, etteivät ryntäät herätä mielleyhtymää ruokinnasta, ellei sitten lapsi ole oheistettuna, jolloin se on luonnolisempaa kuin nykyhipsterille kaalin ulkoiluttaminen... Rintaruokinnalla ehkäistään myös monien autoimmuunihäiriöiden syntymistä, kuten allergiay yms... Liputan rintaruokinnan puolesta. Ihan sama missä, jos lapsi tarvitsee maitoa, on lapsen myös sitä saatava, mieluummin kadulla kuin kusisessa vessassa!

  VastaaPoista
 24. Olen valkoinen, lihaa syövä heteromies (35, joten en kai vielä keski-ikäinen?) enkä tiedä miten tänne harhauduin (luultavasti, koska 71551), mutta imettämisestä julkisella paikalla olen sitä mieltä, että se on maailman luonnollisin asia. Vauvan nälkä ei katso aikaa, eikä paikkaa.

  [Ja takaisin sovinistimoodiin] Enemmän ärsyttää mukavuudenhaluiset ja ujostelevat äidit, jotka lopettaa imettämisen parin kk jälkeen kesken, koska kokevat imettämisen niin kiusalliseksi ja rajoittavaksi, "Kun on niin hankalaa sitten liikkuakin sen vauvan kanssa, enkä minä kyllä julkisesti tohdi". Nykyajan naiset *syvä huokaus* ... Tuonkin homma pitäisi olla miesten vastuulla, niin tulisi velvollisuus hoidettua kunnialla loppuun asti, huolimatta siitä, että se ikävästi rajoittaa elämistä ja mummot kyylää pahalla silmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuestasi, valkoinen, lihaa syövä, melkein keski-ikäinen mies! Tottakai harhauduit tänne, sillä internetissä kaikki tiet vievät Pin the Fuck Upsiin. Sovinistimoodista emme tykkää, mutta voimme neuvotella sinut feministiksi.

   Poista
  2. Haluaisin nähdä sen miehen joka ensin selvityy synnytyskivuista, sitten maidon noususta rintoihin ja vielä siitä kivusta mikä imetyksen alkutaival tuo. Sen jälkeen voidaan siirtää tämäkin miesten vastuulle.

   Poista
 25. Pointsit vartijalle !!!

  VastaaPoista
 26. Ihana postaus :) Tapahtuman kuvista ei tule muuta mieleen kuin että kaikki imettävät ja mitään ei näy. Ja vaikka vilahtaisikin, sitä ei tarvitse jäädä ihmettelemään. Tällä porukalla imetys sujui niin rauhallisesti, lapset eivät kuikuilleet ympärilleen, raivonneet, äideillä imetysasennot olivat jo hallussa ja itsevarmuutta takana. Toista se on tuoreena äitinä ensimmäisiä kertoja lähteä liikkeelle kun vielä itsekin opettelee hommaa.

  Mutta jokaiselle äidille, kotiin ei tarvitse linnoittautua, naiset ovat kautta historian imettäneet lapsiaan, tämä meidän hetki on yksi silmänräpäys ja siinä hetkessä muutama motkottaja ei tule muuttamaan tätä suuntausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta ja kivasta kommentista! Olet ihan oikeassa :)

   Poista
 27. "Olen tällainen vapaustaistelija, ja ärsyynnyn heti, jos kuulen ihmisten oikeuksia rajoitetun. Erityisesti raivostun sellaisesta, jos joku kuvittelee voivansa kieltää muita oman elämänkatsomuksensa tai (tissi)traumojensa perusteella. Jos jotakuta häiritsee imettäminen julkisella paikalla, on mahdollista NYT HERRANJUMALA KÄÄNTÄÄ SE PÄÄ TOISEEN SUUNTAAN. Me nimittäin pitäisimme mielellämme ihmisoikeutemme. " Anteeksi nyt vain arvon Kukalie, Ernesto Rafael G. de la Serna oli vapaustaistelija...Sinä olet joku, joka närkästyi kun joku närkästyi kun syötit kersaasi julkisella paikalla ja kirjoitit siitä melko väljähtyneen tekstin...Kun nenässä on räkää, on luonnollista kaivaa se pois sormella...Nenän kaivaminen julkisella paikalla ei ole rikos ja aina voi kääntää pään toiseen suuntaan jos ei se kinuskikakku jostain syystä enää maistukkaan kun suoritan kunnon avuhakkuuta nostraalissani...Ja joojoo, ei ole sama asia, lapset ovat tabu, eikä mikään ole koskaan sama asia...Vai oisko niin, että ihmiset kokevat ihan eri asioita vastenmielisiksi syystä tai toisesta...Ja jos tälle "vapaustaistelijalle" tuo asia on todella joku ihmisoikeuksien kulmakivi, kehottaisin katsomaan vaikka uutisia...Äh, taas minuutti tuhlattua aikaa ihka oikeasta elämästä...

  VastaaPoista
 28. Imisin sun tissiä koska vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää! Harmi, ettei siihen ole tarjolla kovinkaan paljon mahdollisuuksia.

   Poista
  2. Ootko jäänyt paitsi vauvana?

   Poista
 29. Mielenkiintoinen postaus! En tiedä miten tähän kirjoitukseen eksyin mutta niin mielenkiintoinen että pakko kertoa oma mielipide. Työskentelen itse suuressa hälyisessä kahvilassa joka on valoisa ja avoin, tietenkin usein täynnä äitejä pienine lapsineen ja tissineen. Julkinen imetys onkin monesti herättänyt suurta keskustelua meidän työntekijöiden kesken, ja tasan yhteen lopputulokseen olen tullut; lasta nimenomaan pitää imettää oli tilanne mikä tahansa (tietysti, haloo, nälässäkö joku ajatteli pitää?), mutta usein myös olen huomannut tietynlaista putkikatseisuutta, eli ei lainkaan huomioida ympärillä istuvia ihmisiä. Eli jos imettää, on ajattelevaista laittaa esimerkiksi se harso siihen suojaksi. Pieni teko, joka varmasti on sekä itselle mieluisa sekä muille. Onhan se päivänselvää, että jokainen ymmärtää ettei lapsen nälkä katso aikaa eikä paikkaa. Mutta tosissaan, jos on ympärillä lounastaan nauttivia asiakkaita, niin enemmänkin se tissin näkyminen tuntuu kuulemma olevan se kiusallinen asia varsinkin miespuolisten keskuudessa, vaikka se olisi kuinka luonnollista. Vieras tissi näkyvillä, katse karkuun äkkiä ja varotaan vahingossakaan vilkaisemasta uudestaan. Verrattavissa yleisesti alastomuuteen. Kaikkihan me sen hyväksymme ja se on luonnollista, mutta julkisilla paikoilla pyritään kuitenkin ne kriittisimmät alueet pitämään piilossa. Erityisesti henkilökunnassamme miehet ovat monta kertaa kokeneet äärimmäisen kiusalliseksi tilanteen, jossa ovat vieneet ruoat pöytään eivätkä olleet huomanneet äitiä imettämässä, ja tapahtuu niin sanottu tissitörmäys; lapsi, tissi, nänni. Ja kaikki samaa mieltä, kiusallisuus jää täysin pois jos käytetään jonkinlaista suojaa. Myös itse naispuolisena voin sanoa että tilanne täysin paljaana on hieman kiusallinen. Kun silmät jää väistämättä sinne minne se äiti tuskin niitä haluaa. Sama pätee julkisissa kulkuneuvoissa; jos annetaan kyyläämisen aihetta niin se tekee tilanteen vaikeaksi muille. Ainiin ja pakko myös tähän väliin mainita vaikkei aiheesta puhuttukaan, niin sillointällöin on kokemusta myös siitä, että kakkavaippa laitetaan vaihtoon keskellä ruokapöytää tilanteessa ku tilanteessa, vaikka lastenhoitohuoneeseen on matkaa n. 10m. Ja em. vaippa myöhemmin löytyy penkin alle jemmattuna. Ei tietenkään saa yleistää, ja toivon ettei tämä siltä kuullostanut, sillä tiedän, että useimmat ovat fiksuja, upeita ja esimerkillisiä mammoja mutta välillä törmää työssänsä niihin jotka eivät ajattele muita ympärillään olevia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai jokainen varmasti ottaa huomioon toiset en minäkään heiluttele tissejäni tuolla paljaina julkisilla paikoilla :) imetän hyvin huomaamattomasti.

   Poista
 30. En jaksa edes lukea kaikkia kommentteja :D

  Mutta pariin asiaan haluan ottaa kantaa. Olen siis puolesta puhuja. Äidit imettäköön lapsiaan siellä missä nälkä lapselle ylättää.

  Tuo huomionhakuisuus. Hmm. Miten tämän nyt sanoisi ymmärrettävästi, kun ajatuksia juoksee päässä, mutta kerkee mitään kirjottamaan. Mutta äidit tosiaan imettää lastaan siksi koska lapsella on nälkä, ei sen huomion hakuisuuden takia. Miksi sitä pitää sitten jäädä toljottamaan jos joku sattuu lastaan ruokkimaan? Tissistä. Hähhähä? Miks? Vittuperkelesaatana. Kävelkää laput silmillä, niin ei tarvi urputtaa sitä mitä tapahtuu ympärillä! Jääkää ite kotiinnee ja löysentäkää sitä vitun kiristystä päänne ympärillä. Huhhuh. En ymmärrä.

  Vauva syö tissistä. Me vähän isommat ja enemmän isommat syödään sit ottimilla. Meneekö nämä urpot itse vessaan syömään raflassa? Syöhän ihmiset muutenkin liikkuessa jotain patonkia tmv kadulla. Miks ette menis sinne lähimpään porttariin syömään piiloon? Toisen katseilta piilossa. Haetteko jotain huomiota sillä, et patonki toisessa kädessä ja cappucino toisessa? O.o Tää ei mahdu mun järkeen.

  Vauvat pitäs ruokkia jossain pimeässä nurkassa muiden katseilta piilossa, mutta miten te ite voitte syödä toisten edessä? :O Helvetti. Onko väliä tuleeko ruoka sieltä tissistä vai lautasesta? O.o

  Ja sanotte että laittakaa joku harso/paperi tmv siihen eteen, että ei tarvi koko kansan nähtävillä olla se tissittely hetki. Ok, vetäkää ens kerran ite se harso siihen naamarinne eteen, älkääkä vaan antako mitään näkyä kun ite vedättä sitä ruokaa lautaselta. Miks pitäs lapsen ruoka hetki olla piilossa? O.o
  Tääkin on hassua. Miks pitää kiinnittää huomiota siihen mitä siinä viereissä pöydässä tapahtuu? Eikö omat eväät kiinnosta?

  Siis joo. Tuollainenkin neutraali tapahtuma kuin lapsen imettäminen, niin huhhuh. Kauhea haloo! Mitä vikaa siinä on? Nykypäivänä olevinaan ollaan niin suvaitsevia ja kaikkea, mutta pyh ja pah, sanon minä.

  Jos mulla tällä hetkellä olisi lapsi jota imettäisin, niin kyllä varmasti aiheuttaisin pahennusta ja imettäsin just siellä missä lapsella on nälkä. Mulle yks ja sama ärsyyntyykö joku siitä vaiko eikö. Mrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos kommentistasi! Noista yllä olevista kuvista tyhmempikin näkee ettei imetyshetkessä tissit vilahda.

   Poista
 31. Niin paljon on mielipiteitä ku ihmisiäki. Mä haluan tuoda esiin kantani, olen ollut vielä vuosi sitten imettävä äiti.
  Kun vaaville tulee nälkä, sen on saatava ruokansa. Hetinyt. Sitä mä vaan en hiffannu tässä kirjotuksessa että MIKSI sinne vessaan ei voinut alunperinkään mennä? Mua ois hävettäny kaivaa tissiä esiin niinkin julkisella paikalla ku suojaisassa rappiksessa, kun siitä kulkee tyyppejä ohi. Luonnollisin asia maailmassa joo, mutta mä mielellään pitäisin tissit piilossa, oisin mennyt vessaan jo heti kun vaavi alkaa vaatia safkaa. Uskon, että monella muulla on ihan sama kanta: ei siinä vauvan imettämisessä julkisesti mitään pahaa ole, mutta siinä, että pitää kaivaa tisua esille julkisesti, se on aika häiritsevää. Tai sit mä oon vaan liian oman tilan hallitsija, mä en tahdo että mun tissejäni kyylätään. Ne on imettäessä ihan vaan äidin ja vauvan yksityistä omaisuutta. Eri asia on siinä kohtaa kun lähtee bailaamaan ja vetää päälle topin jossa melkein nännit vilkkuu. SILLOIN niitä on TARKOTUS esitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessaan oli huomattavan pitkä matka ja se oli ainut vessa joka oli käytössä koko kauppakeskuksessa ja samalla inva wc ja lastenhoitohuone. (varaa nyt se imetyksen ajaksi jepp, joka saattaa kestää 30minuuttiakin) Jos olet käynyt kyseisessä vessassa et haluaisi syöttää lastasi siellä, se ei ole kenenkään ruokailu paikka. Muo nyt ei hävetä "kaivaa" tissiä esille julkisella paikalla, kun käytän imetyspaitoja mitään ei näy. Kaikki me ollaan erilaisia jos tykkäät itse syöttää wc pytyllä lastasi tee se, minä en!

   Poista
 32. Jatkan... sit nää "no tarviiko sit ees kattoo sinnepäin?" NO TOTTA HELEVETISSÄ kaikki kattoo, sehän on ihan selvä juttu. Mä haluisin joskus tavata ihmisen jolla on sellanen röntgenkatse, että aivot ilmottaa "imettävä äiti seuraavassa ravintolassa kello viidessä!", ja sen röntgenkatseen lisäks kun ne aivot ilmottaa noin, ni jättääkö vielä muka katsomatta??? Tottakai ihmiset kyylää tissejä! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni ei edes huomaa imettävää äitiä, koska nykyään imetyspaidat ovat sellaisia ettei edes pääse vilahtamaan ihoa. Tossa imetysflashmobissa ihmiset jotka kulkivat ohi eivät edes tajunneet mitä siinä tehtiin ja pari miestä jotka kulki ohi ei edes vilkaisseet ja rivissä taisi olla aika monta tissiä, mutta näkyikö yksikään? EI... Kun yhdeltä nuorelta mieheltä kysyttiin mitä mieltä olet imettävistä äideistä tuossa? hän vastasi: Ihan normaalia en näe tuossa mitään erikoista...

   Poista
 33. Mää en oo yleensä ollut mitään mieltä tästä julkisesta imettämisestä, mutta nyt alko ärsyttää. Tää ei ehkä oo sama asia, eikä kukaan oo mulle tullut tästä sanomaan, mutta luin kerran erään jenkkinaisen blogista, joka on diabeetikko, että voisko hän mennä vessaan tai jonnekin muualle piiloon pistämään insuliinia. Mää suivaannuin tästä ihan tyystin ja jos joku tulis mulle sanomaan, että pistä nyt ne piikkis piiloon, täällä on piikkikammoisia lapsia ja ne ei voi syödä, kun menee ruokahalu tollasesta, niin sanoisin kyllä varmasti takasin että "Voi kuulkaa anteeks vaan, mutta mää taas EN VOI SYÖDÄ ellen laita insuliinia ollenkaan, että poispäinkin voi katsoa!" Niin sama juttu tässäkin: vauva tarvitsee ruokaa NYT eikä 5 minuutin päästä kun pitäis eka ettiä sopiva piilopaikka, jonne kukaan ei näe, niin ei sitä tissiä ole kenenkään pakko katsoa, jos niin kovasti ällöttää.

  Ja kuten tuossa yllä ko. äMMä kommentoi, ei noista paidoista edes näe, että onko siinä tissi näkyvissä vai ei... Jatkakaa samaan malliin! (y)

  VastaaPoista
 34. Silloin kun 15 vuotta sitten imetin ainokaistani, olin harmissani siitä kun imettäminen ei onnistunut kuin makuultaan. Maitoa tuli kertakaikkiaan niin paljon, ja molemmista samaan aikaan, että penikka meinasi tukehtua maitoon jos yritti istualtaan imettää. Muistan katselleeni haikeana äitejä jotka pystyivät imettämään vaikkapa puistonpenkillä, tai kahvilassa.
  Kyllähän se herkimpiä järkyttää, että rintoja käytetään siihen mihin ne oikeasti on luotu. Aivot menevät sekaisin, kun tissit eivät olekaan omittu pelkästään miesten iloksi, vaan ne antiseksualisoidaan imettäjien toimesta.
  Oikeastaan, jos oikein vimmalla pohtii, niin on kummallista että miehet ovat niin kiinnostuneita rinnoista, vauvojen ruokatankeista ;)

  VastaaPoista
 35. Tää varmaan selittää sen, miks julkisilla paikoilla on niin paljon kovaan ääneen parkuvia vauvoja - jos meinaan äidit ei ilkeä imettää niitä ennen ku pääsee kotiin tai vähintäänki vessaan piiloon? :P

  Eniveis, olen samoilla linjoilla. On loistavaa, että tämä postaus on edelleen luetuimpien listalla ja uusia kommentteja tulee vielä pitkään julkaisemisen jälkeen. Se on hyvä.

  PS. Itse hämmennyin, kun muuan tuttavani totesi lapsensa olevan selkeästi nälissään, mutta ei alkanut heti imettää, vaan odotteli pyhän ikuisuuden ennen kuin vaivihkaa liukeni yleiseen vessaan vauvan kanssa. Tajusin vasta jälkeenpäin hänen käyneen siellä imettämässä ja olin vähän hämilläni.

  VastaaPoista
 36. Minä ainakin olen ymmärtänyt sen niin, että vauva tarvitsee rauhallisen ja stressittömän ympäristön imetykseen? Eikö se ole sen vauvan oikeus siihen kun ei itse pysty sitä ilmaisemaan mitenkään? Esimerkiksi en minä ainakaan olisi vauvana halunnut syödä missään hirveessä ihmisten hälyssä. Se on muutenkin mielestäni yksityinen asia. Ajattelen nyt tätä ihan pelkästään vauvan kannalta. Ihmiset muutenkin ovat tehneet todella monesta asiasta seksuaalista (eläimiä kun olemme mekin). Seksi sitä seksi tätä, aivankuin se olisi kaikista tärkein asia koko maailmassa. Mielestäni ihmisen seksuaalisuus on muutenkin jokaisen oma asia ja yksityinen. Mitä se muille kuuluu? Mielensäpahoittajia löytyy joka lähtöön jokatapauksessa ja kateellisia ihmisiä myöskin, siihen tulee tottua sillä sellaisia tulee aina olemaan. Aina voi kääntää selkänsä ja lähteä pois jos ei kelpaa sellaisena kuin on.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!