tiistai 20. toukokuuta 2014

Kynnet kuin Minna Canth

Teidän tulisi tietää yksi asia minusta: en pidä huolta kynsistäni. Kyllä, totta se on, vaikka saattaa järkyttää monia.En pureksi niitä tai mitään, mutta olen huoleton lakkaaja enkä ikinä viilaa tai leikkaa kynsiäni. Huoleton lakkaaja tarkoittaa sitä, että välillä saan inspiraation lakata kynsiäni, mutta sitten unohdan ne kahdeksi kolmeksi viikoksi. En omista kynsilakanpoistoainetta, joten koska lakka kestää hyvänä noin päivän, kynteni näyttävät melkein aina tältä:

Tuo "sätkä" ei ollut aito vaan kuvausrekvisiittaa :D Too cool for school!
Tarkimmat ovatkin huomanneet asian, sillä en aina edes kuvauksia varten muista/jaksa/tajua lakata kynsiäni kunnolla. Joskus vedän vanhan, lohkeilleen lakan päälle uutta lakkaa, joskus samanväristä ja joskus jotain ihan muuta. Olen siis kynsitaiteilijan painajainen.

Bloggaajakollegani äMMä ehdotti, että hän voisi tehdä kynsilleni jotain. Pientä vihjailua kenties? Aluksi pidin ideaa huonona, koska ajattelin, että minun kynsissäni ei kestä mikään. Tungen käteni aina vääriin paikkoihin ja lohkon kynsiäni, kun käytän niitä ties minä työkaluina. Minulla on joskus ollut sellaiset itseliimattavat tekokynnet, enkä pitänyt avuttomasta tunteesta yhtään: en uskaltanut tehdä mitään, ja kynnet poksuivat irti noin tunnin sisällä laitosta. Suostuin kuitenkin äMMän hoideltavaksi, kun olimme menossa lomalle Miamiin. Ajattelin, että nyt laitetaan kynnet ja äMMän ammattitaito äärimmäiseen testiin!


äMMä työskentelee Tikkurilassa, Beauty Center Pink Starissa. Hän tekee siellä kynsiä sekä meikkaa ja maskeeraa. Lisäksi hän värjää niitä kulmakarvoja. Nyt äMMä on äitiyslomalla, mutta tekee lauantaisin töitä. Hänen yhteystietonsa ovat täällä. Kun pääsin liikkeeseen, aloin melkein hyperventiloida: vaihtoehtoja oli ihan liikaa! Glittereitä ja kimalteitakin oli joka väriä.En ole kuitenkaan glitter-ihmisiä, ja halusin tyylikkään yksinkertaiset kynnet. Ehdotin äMMälle pelkkää geelilakkausta, mutta hän katsoi rapakuntoisia ja eripituisia kynsiäni ja sanoi, että ei niistä millään geelilakkauksella hienoja saada. Kynsiini laitettiin siis oman kynnen vahvistus ja siihen päälle maailman siistein musta mattalakka, johon tehtiin lepardikuvioita! Lepardi on ihan oikea sana btw, se on leopardin ja gepardin risteytys.

Kynteni hiottuina ja kynsinauhat siistittyinä
Toisessa kädessä akryylivahvistus ja toinen vielä ilman
Mestari äMMä työssään
Valmiit kynnet!
Kyllä olin tyytyväinen! En olisi uskonut, että nautin kauniista kynsistä näin paljon. Olo oli supernaisellinen. Ensin varoin käsiäni enkä uskaltanut oikein tehdä kynsillä mitään, mutta huomattuani, että kynnet kestävät paremmin kuin omat kynteni, rentouduin. Ainut ärsyttävä puoli kynsissä oli se, että niillä ei voinut raapia! Kynnen kärki oli tylppä, joten jos raavin vaikka kutisevaa kättä, se kutisi vielä enemmän. Ratkaisin asian hinkkaamalla itseäni kaikkeen terävään ja pitämällä mukanani kynsiviilaa, jolla sitten rapsutin vaikka nenääni.

Siskoni varoitteli minua geelikynsistä ja kertoi, että hänellä ne eivät olleet kestäneet edes viikkoa. Luotin kuitenkin äMMän ammattitaitoon siinäkin asiassa. Miten kynnet sitten kestivät erilaisia matkan haastavia rasitteita? Katsotaanpa: 

Kymmenen kilometrin korkeus? Check.
Kuuma automatka? Check.
Key Westin hiekka? Check.
Kehnonlainen sokeripitoinen ravinto? Check.
Yhä edelleen se kehno ravinto? Check.
Evergladesin suoalueen kostean ilmaston ja alligaattorit? Check.
30-asteisen meriveden? Check.
Kynnet joutuivat aikamoisiin haasteisiin, mutta ne kestivät! Ne pysyivät kuin tatti ja lähtivät vasta kasvaessaan. Viilailin niitä aina tarpeen mukaan ja lakkailin mustalla esiin kasvavaa vaaleaa kynttä. Olisin tietysti voinut käydä huollattamassa kynsiä, mutta äMMä oli äitiyslomalla, joten en halunnut häiritä häntä. Opin tästä kokeilusta muutaman asian:

-Kun kynnet ovat huolitellut, olo on huoliteltu.
-Pitkät ja kestävät kynnet tekevät samanlaisen olon kuin kopisevat korkokengät tai kirkkaanpunainen huulipuna.
-Teetä kynnet ammattilaisella, se on sen arvoista.

Tässä kynteni viikon lomailun jälkeen, ihan kuin uusina: 

Lentokoneessa matkalla takaisin Suomeen
Kynnet kahden viikon jälkeen laitosta
En olisi voinut olla tyytyväisempi! Taidan laittaa kesäksi taas ainakin geelilakkauksen, se on niin huoleton ja siisti. Ainakin minunlaiselleni kynsituholaiselle, joka ei jaksa huolehtia lakkauksesta mutta nauttisi mielellään sen iloista. Kesäksi voisin kokeilla kenties jotain ihanaa punaista!


ps. Pahoittelen paksuja sormiani! Kun kirjoitin tätä postausta, mieheni tuli kysymään, teenkö kesän grillauspostausta. Makkarat grilliin ja silleen. As in sormeni ovat makkarat. Sormuksenikin on isompi kuin miehelläni :(

pps. En maksanut äMMälle näistä kynsistä, joten kaupallisuusvaroitus!

8 kommenttia:

 1. Söpöt makkarat ♥ Mulla on vähän sellaiset vauvakädet, tosi pienet ja pulleat. Näyttävät varmaan hupaisilta pitkien verenpunaisten kynsien kanssa, mutta minkäs teet kun tykkään eniten vaarallisen näköisistä kynsistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama, että ehkä jonkun mielestä mun kannattais olla laittamatta vaan mitään kynsilakkaa ja siten välttää kiinnittämästä käsiini huomiota. Mutta ei se mua hidasta! :P Paksut sormet ilmaan jos sä oot veli!

   Poista
 2. JES. Joku muukin tunnustaa lepardin oikeaksi sanaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin! Ja Kotuskin varmaan hyväksyy sen ihan näinä päivinä :P

   Poista
 3. Minäkin tunnustan lepardin sanaksi! Ja kotona olen saanut lakan kestämään viikon sillä, mitä aina mainostetaan, että aluslakat, värilakka, toinen värilakka, päällyslakka... Ei kyllä toimi kaikilla lakoilla ja nyt meni taas kynnet pilalle kun kaivoin neljä tuntia multaa rikkaruohoja mummolla kitkiessäni, että se kestää vaan jos ei mene leikkimään koiraa kynsineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noouuu, mulla toi ei ikinä toimi! Laitan varmaan seuraavan lakan liian ajoissa, koska sitten se koko lakka jää sellaseks pehmeeks ja kuoriutuu pois heti. Ehkä pitäis kokeilla jollain laatulakalla :/

   Poista
 4. Ooh, ihanat kynnet! Ehkä minäkin uskaltaudun kokeilemaan. Aiemmin olen karsastanut tekokynsiä, mutta nuo näyttää tosi luonnollisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ei tosiaan ollut mitään lähelläkään tekokynsiä :) Tosi hyvältä tuntu ja näytti, plus kestikin ihan ku oma kynsi. Tai paremmin.

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!