keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kieli poskessa, nokka pystyssä

TAJUNNANVIRTAPOSTAUS JA POHDINTAA TULOSSA! Teitä on varoitettu.

Viime aikoina olen miettinyt paljon itserakkautta, omahyväisyyttä ja sitä, että miksi se on monen mielestä maailman suurin vääryys olla itseensä tyytyväinen. Tai ehkä itseensä pitää olla tyytyväinen sillä tavalla hiljaa nurkassa. "Kel onni on, se onnen kätkeköön" on varmaan suomalaisten suosikkilainauksia.

Niiltä aina löytyy kaikkee
meillä ei oo koskaan mitään
Pensasaidat tuuheempia
Lapsukaiset pulleempia
Vaimoillakin uudet mekot

Naapurit perkele
- - 
Autotkin on katsastettu
Taloissakin peltikatot
Eivät taida
paljoo vuotaa
--
Verhon raosta näkyy sisään 
ja olkkarissa on uudet verhot 
ja vittu laajakuvatelevisio
perkele

Tästä minulle tulikin mieleen Cheek.

Oletteko huomanneet, että Cheekillä on ihan poikkeuksellisen paljon vihaajia? Tähän porukkaan kuuluu ihan avoimesti jopa itse kulttuuriministerimme. Löysin seuraavanlaisia mielipiteitä, kun vähän googlailin: Cheekin musiikki on paskaa, Cheek on paska, Cheek on narsisti, sovinisti, sika ja naisten alistaja. Cheek on lipevä, ylimielinen ja kuvittelee itsestään liikoja. Cheek on olevinaan. Cheek on itserakas ja materialistinen. Cheek pilaa suomiräpin "maineen"(lainausmerkit oma lisäys :D). Cheekin biiseissä ei ole sanomaa. Cheek ei osaa räpätä.

No, Cheekin musiikki ei herätä minussa sen suurempia tunteita (tai okei joo, ehkä se laittaa vähän pyllyn pyörimään), mutta tunnen sielunsisaruutta Cheekiä kohtaan. En tajua, miten Cheek otetaan niin tosissaan! Itse ainakin ymmärrän Cheekin musiikin, sanoitukset ja koko hahmon hiukan humoristiseksi, pilke silmäkulmassa tehdyksi jutuksi. Cheekin taiteilijanimikin jo kertoo tämän - oikeasti, voisiko sitä selvemmin sanoa? Mielestäni Cheek ihan tahallaan liioittelee ja leikittelee rap-genren konventioilla. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Cheek olisi tosissaan. Minäkin olen ihan täysin tosissani. Melkein ainakin. Keinoni asioiden esille tuomiseen sen sijaan on valittu ehkä sitten enemmän tai vähemmän kieli poskessa. Oletteko ikinä kuulleet ironiasta?

Pretty fly for a white guy
En nyt tietenkään tarkoita verrata itseäni Cheekiin, joka on voittanut hirveästi kaikenlaisia palkintoja ja joka myi stadionin täyteen - kaksi kertaa. En suinkaan, sillä sentään niin mahtava en vielä ole! Mutta minusta tuntuu, että samanlaiset ihmiset vihaavat meitä molempia. Arvioisin, että nämä vihaajat ovat tosikkoja, jotka eivät uskalla elää omaa elämäänsä niin kuin haluaisivat. Ehkä he ovat itse niin vaatimattomia, että sekoittavat asiaankuuluvan ylpeyden itserakkauteen. Jos minä olen hyvä jossakin ja sanon sen ääneen, en tiedä, keneltä se on pois. Ilmeisesti sitten jotenkin näiltä ihmisiltä, jotka eivät ole tyytyväisiä itseensä ja tulevat sitten kateellisiksi toisille, jos he ovat.

Kateus on ihan luonnollinen tunne, ja jos sen osaa kanavoida oikein, siitä voi olla jopa hyötyä. Esimerkiksi tässä Kumikamelin biisissä toisen "täydellisyyttä" ja omaa kateutta ja katkeruutta on käsitelty niin älyttömän itseironisella ja hauskalla tavalla, että hymyilen aina, kun tämä biisi tulee kuulokkeista:

Siinä mies viisas kuin kukko pullistelee
viisauksia riittää, neuvoja satelee
Tietää lähes kaiken ja kertoo meille sen
silmät korvat täyteen ja evääks matkalle

Annettavaa piisaa yli rajojen
niin taiteiden kuin maiden kuin yli luonnollisen
Kun lihakin on vahva mieli ylivoimainen
Tuo isä Theresa liekö edes ihminen 

Läpeä selittelee molempiin päihin 
Mieli tekis upottaa sen kevätjäihin
Myllynkivisolmioinen betonisaapasmannekiini

Tutkinnoissa löytyy
ja analyysit tippuu
anekdoottivirta ei ihan heti kuivu
Mielipide vankka joka asiasta
Narsistinen mulkku
Haista kuule paska

Moni varmaan haluaisi minutkin upottaa kevätjäihin :D Tässä kappaleessa kyllä muuten tiivistyy täydellisesti huumorintajuni.

Voitte kerääntyä palvomaan minua siihen jalkojeni juureen, kyllä, juuri siihen.
Ihmiset, jotka tuntevat oman arvonsa eivätkä häpeä myöntää sitä, ärsyttävät usein eniten sellaisia tyyppejä, joilla itsellään on huono itsetunto. He ajattelevat itse (tietoisesti tai ei), että ovat muiden alapuolella. Sieltä on helppo huudella, että ihminen, joka ei nöyristele turhaan, ajattelee olevansa muiden yläpuolella. Tosiasiassa ainut henkilö, joka sen ei-nöyristelevän on nostanut ylöspäin, on tämä itsensä alentaja. Minä en ainakaan ajattele olevani ketään parempi, mutta ehkä ajattelen tässä asiassa terveemmällä tavalla. Toivoisin, että kaikki ylentäisivät itsensä ja olisivat tyytyväisiä itseensä. Minä olen vain ylpeä rakkaitteni menestyksestä ja onnellinen kaikesta ihmisille tapahtuvasta hyvästä, joten en voi oikein samaistua joidenkin ihmisten loputtomaan kateuteen ja katkeruuteen.

Tääl ei sitä tarvitse anteeksi pyytää
millään tavoin ikänä ujostella
että ootte täydellisiä noin 
voitte tehdä ja mennä, 
nainen, sanon sulle: uneksi, lennä

Aiheeseen liittyen hauska tarina elävästä elämästä: kun aloitimme tämän blogin Baby Dollin kanssa, ensimmäinen hommamme oli saada lukijoita. Listasimme blogin Blogloviniin ja jaoimme postauksia Facebookissa. Vierailijoita ei tullut aluksi kovinkaan paljoa, joten keksimme loistoidean: kävimme mainostamassa blogiamme (ihan omilla nimillämme) keskustelupalstoilla kuten (Vauva-foorumilla) tyyliin "Jou mamat, tsekatkaa meidän blogi, se on paras!". Meillä oli vasta muutama postaus, joten eihän kukaan jaksanut blogiamme selailla sen enempää eikä avauksemme ollut tarpeeksi raflaava, jotta ihmiset olisivat viitsineet edes avata linkkiämme. Ihan ymmärrettävää.

Oon aika gangsta
No, me pohdimme sitten, mikä ihmisiä kiinnostaa, ja keksimme, että toisten haukkuminen ja kyttääminen. Siispä laitoimme aiemmin mainitulle keskustelupalstalle avauksen "KATSOKAA MITÄ LÄSKEJÄ! KUVA!" ja linkin blogiimme, ja jopa tuli kävijöitä! :D Sen päivän kävijämäärä, 1500 hlöä, oli siihenastinen ennätys (myöhemmin tämä rikkoutui monikymmenkertaisesti Naisellinen nainen -postauksen myötä). No, myöhemmin olemme saaneet kärsiä tästä alkuaikojen mainostuksesta, sillä Vauva-foorumin lukijat kuvittelevat meidän vieläkin spämmäävän palstaa mainosviesteillämme :D Nykyään blogia ei tarvitse oikeastaan mainostaa, sillä kävijöitä sivuilla on viikossa n. 5000-15000, mikä riittää minulle. Mutta vieläkään en jaksa tajuta, että ihmisiä kiinnostaa toisten arvostelu niin paljon, että joku kuva "läskeistä" saa ihmiset klikkailemaan linkkejä!

Kuten jotkut lukijat ovat jo huomanneet, tänne Pin the Fuck Upsinkin rakkauden ja rauhan tyyssijaan on löytänyt joku hirveästi minusta ärsyyntynyt anonyymi kommentoija. Alunperin minun piti kirjoittaa vain yleisesti siitä, kun ihmisiä syytellään omahyväisiksi, mutta päätinkin kertoa asiasta vähän henkilökohtaisemmin. Facebookissa bloggaajien vertaistukiryhmässä moni kertoi, että heitä oikeasti satuttaa anonyymien ilkeät kommentit ja minulle tuli paha mieli muiden puolesta. On kai turhaa sanoa, että älkää välittäkö, koska ei sitä voi niin vain toteuttaa. Ymmärrän, että blogin pitäjä joutuu hullujen nettianonyymien uhriksi ennemmin tai myöhemmin, oli se oikeudenmukaista tai ei. Mutta hei anot, jos on pakko angstata, keksikää nyt herran tähden jotakin vähän parempia haukkumisia! Voin kertoa, että en usko kenenkään lähipiiriini kuulumattoman keksivän mitään sellaista sanottavaa, joka minua hetkauttaisi mihinkään suuntaan.

Jos minä olen "narsistinen" ja "itserakas", soisin koko maailman olevan. Jos minä olen "läskitissinen" ja "lihava", otan osaa verta vuotavien silmienne puolesta (jotka eivät ilmeisesti kuitenkaan jaksa lopettaa minun tuijottamistani ;) "Vittumainen" voin myöntää olevani, mutta olen myös hellä ja rakastava. Käyttäisin itse itsestäni mieluummin ilmaisuja "itseensä tyytyväinen", "itsensä tunteva", "seksikäs" ja "nerokas", mutta kukin tyylillään.

EIIIIII ÄLÄ KATSO LÄSKEJÄNI!
Vaikka alussa sanoinkin, että Cheek ei herätä minussa erityisiä tunteita, tätä biisiä on kyllä pakko fiilistellä:


Ihan veit sanat suustani, Cheek!

ps. En jaksa nyt jäsennellä tai muokkailla tätä kirjoitusta, joten sori sekavuus.

35 kommenttia:

 1. Loistava postaus! Sinä kyllä osaat pistää ihmiselle luun kurkkuun tyylillä! Sinussa on ihailtavaa se, että osaat olla oikeasti itsevarma ja kirjoittaa tällaisia pieniä näpäytyspostauksiakin hyväntahtoisella otteella loukkaamatta ketään.

  Olen jo aikaisemmin seuraillut blogianne vähän sivusilmällä, mutta oikeastaan vasta tuon "Alternative blogs FINLAND" - ryhmän syntyessä paneuduin tähän syvällisemmin. Sinulla on aivan loistavia tekstejä! (Myös siskosi jutut ovat toki kiinnostavia!) Huumorintajusi on aivan upea ja vaikutat todella älykkäältä naiselta. Äänestin sinua Miss Rockissa oikeastaan jo senkin vuoksi, että sinulla on oikeasti sanottavaa. Esittelysi ei ollut vain kopio toisten kilpailijoiden jutuista, vaan todella persoonallinen ja hauskakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh mikä kehujen tulva! Kiitos, kiitos ja kiitos! :) Ja vielä kiitos äänestämisestä! :) Yritän olla loukkaamatta ketään, edes niitä ilkeilijöitä, mutta jos oikeasti suutun, sitten kyllä tanner tärisee ja puut lakoovat. Onneksi suutun äärimmäisen harvoin, sillä en halua olla kenellekään ilkeä.

   Haluaisin kirjoittaa tähän vielä jotain lisää, mutta sait minut aika sanattomaksi. Kiitos vielä kerran ja tervetuloa blogin lukijaksi, toivottavasti tykkäät jatkossakin :)

   Poista
 2. "Ihmiset, jotka tuntevat oman arvonsa eivätkä häpeä myöntää sitä, ärsyttävät usein eniten sellaisia tyyppejä, joilla itsellään on huono itsetunto. He ajattelevat itse (tietoisesti tai ei), että ovat muiden alapuolella. Sieltä on helppo huudella, että ihminen, joka ei nöyristele turhaan, ajattelee olevansa muiden yläpuolella."

  Nimenomaan - miksi se, että kokee olevansa ihan yhtä hyvä, ihana ja arvokas kuin muutkin, tulkitaan monesti niin, että tyyppi kuvittelee olevansa _parempi_ kuin muut? En käsitä!

  Tämä postaus on täyttä asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään käsitä! Oi kunpa tällaisen ihmisen kanssa pääsisi joskus keskustelemaan kasvokkain. Mutta ei, kun ne ovat kaikki anonyymeja tai puhuvat selän takana. Höh. En varmaan ikinä pääse tenttaamaan heiltä kunnolla perusteluja :(

   Ja kiitos! :) Sunkin postaus aiheesta oli mahtava. Pidetään lippu korkealla!

   Poista
  2. Olen tismalleen samaa mieltä tuosta itsensä alentamisesta. Se että tietää ja tuntee oman arvonsa, ei tee ihmisestä ylimielistä :) En ole ollut lukemassa onko anot ilkeilly, mutta surku on jos ovat. Aina löytyy näitä napisijoita.

   Cheekistä en tykkää missään mielessä, täytyy kyllä sanoa xD Hattua nostan stadionkeikoille, enkä osaa oikein perustella muuteen tykkäämättömyyttä, kun sitä että sitä hiton sontamusiikkia luukutetaan joka hiton tuutista ja tytöt on ihat pöksyt märkinä ROKKIbaarissa sitä toivomassa ja sitten sitä kuunnellaan ne viimeset kaks tuntia. PFFFT. Ei kai miulla mitään ite immeistä vastaan ole, se musiikki ja seuraajien palvovat asenteet kai vaan käy hermoille :D

   Poista
  3. Vähän ovat jotain vinenneet, mutta eivät pahasti. Jos he tietäisivät elämästäni yhtään mitään, he eivät varmaankaan edes yrittäisi :D Mutta yllättävän vähän haukkujia on tullut, olin varustautunut paljon isompaan määrään kun blogin aloitin.

   Eikä Cheekistä nyt ole pakko tykätäkkään, ei missään nimessä! En vain voinut vastustaa analogiaa :D

   Poista
 3. WORD!
  Pikkuruisen blogini kautta en ole hatereitä kimppuuni saanut, mutta onhan noita vuosien varrella tullut tavattua ihan tosielämässä. Onnellisuus ärsyttää epävarmoja ihmisiä, ja itseironia saa ne suorastaan hyppimään seinille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, samaa mieltä :) Onnelliset ihmiset antavat muidenkin olla onnellisia. Ironia taas on niin vaikea laji, että jos ihminen haluaa ymmärtää sen väärin, hän ymmärtää.

   Poista
 4. Ei paljoo muuta lisättävää kuin ♥ ja iso pusu sulle! Ihanan inspiroiva postaus - jospa sitä itsekin muistaisi kiinnittää useammin huomiota niihin ihaniin puoliin itsessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos! :) Mahtavaa, jos teksti kolahti - sitä tietenkin haluankin, vaikka tämä nyt oli tällainen purkautumispostaus.

   Poista
 5. Loistava postaus tosiaan! Ja ihana miten aiemmin mainostitte :D aloin nauraa kesken kaiken, mikä varmaan tietää ihan hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, joo! Meillä oli tosi hauskaa BD:n kanssa kun keksittiin noita. Mutta nyt saan kärsiä siitä :D

   Poista
 6. Loistava postaus! Täytyy kyllä ruveta lukemaan blogiasi enemmän, olet ihana! Itse olen myös täysin samaa mieltä tuosta mitä sanoit Cheekistä. Ihanaa, että joku viimein ymmärtää : D Kaverit ovat aina ihmetelleet, kun olen sanonut, että tykkään Cheekistä hänen asenteensa, en musiikin takia.

  En ymmärrä miksi Suomessa ei saa sanoa, jos on hyvä jossain. Itsekin saan osakseni paljon piikittelyä ja suoranaista ilkeyttä, koska olen itsevarma nainen, joka ei pelkää sanoa, että on ihana ;)

  Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi <3 Ja mahtavaa, että olet samaa mieltä Cheekistä :D Itsekin olen ihmetellyt, että eikö tämä nyt ole kaikille päivänselvää, mutta ei ole! Ihme ja kumma.

   Minusta on jopa vähän noloa olla ilkeä ja piikitellä toista, sillä siitä paistaa se kateus ihan suoraan läpi. Miten ihmiset kehtaavatkin! :) Jatka sinä myös samaan malliin, tsemppiä!

   Poista
 7. Pakko sanoa että oot aika hurjan ihana ja tästä sai taas pienen lisäpotkun sanoa tuota samaa myös itselleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saanko olla myös hurja ja ihana? <3 Hyvä, jos sait vähän potkua tästä. Tää olikin tarkotettu vähän sellaseks tsempiks samalla ku puolustuspuheeks :)

   Poista
 8. Hyvä se on, että voit olla ihan oma itsesi. Meillä joillakin lukijoilla on taas niin päin, että oman yhteiskunnallisen aseman vuoksi ei kehtaa nimellään kirjoittaa, tulisi sanomista, sanoi mitä sanoi.

  Cheekin ärsyttävyys muuten perustuu nähdäkseni siihen, että hän toimii rap-genressä, joka on ollut alkujaan kapinallista kuin rock'n'roll aikanaan, mutta esittää sanoituksissaan peruskonservatiivisia elämänarvoja. Ristiriitaa ja kongnitiivista dissonanssia, mikä ajaa vanhan koulun tottelemattomat töihin, kun pitää painaa duunia, että saa taas luotua jotain kapinallista. Se ärsyyttävyys on jokseenkin samanmoista, kuin esimerkiksi hevihemmoilla silloin, kun gospel-musiikkia soitetaan blackmetal-tyylisesti maalit naamalla ja risti oikein päin.

  Terv. "Kake"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kake! Nyt alko jännittää, että millasia isoja pamppuja siellä tätä blogia lukee :D Mut joo, kyllä munkin pitää olla vähän varuillani sen kanssa, mitä julkisesti kirjotan, koska olen opettaja. Ratkasen sen niin, että kirjotan vaan sellasia asioita, joiden takana voin seistä. Lisäksi kirjotan siksi nimimerkillä, että mua ei löydä, jos googlaa mun oikeen nimen. Kätevää esim. työnhakutilanteissa, vaikka toisaalta voihan blogin kirjottamisesta olla hyötyäkin joskus. Jotkut rehtorit voi olla vanhanaikasia, niin ei kannata riskeerata. Toisaalta en haluaiskaan sellaseen työpaikkaan, missä en saisi olla oma itseni. Hankala juttu.

   Hyvä teoria! Ehkä rap-genren sisällä toi pitää paikkansa, mutta se ei kyllä selitä sitä valtavaa haukkujen määrää, joka tulee ihan genren ulkopuolisilta tahoilta. Mutta luulen, että siinä vaikuttaa monenlaiset tekijät. Ja meitä on moneksi, mua ei tällasena osa-aikasena hevihemmona taas ollenkaan ärsytä gospel-hevi, päinvastoin, tykkäänkin muutamasta bändistä :D

   Poista
 9. Mä ootinki sulta tällästä postausta ku miettii mitä mäki oon lukenu et jengi kirjottelee sulle iha törkeitä (siis nää anot jotka omista omaa elämää). Hyvä teksti ^^ Mulla on kans nykyään vähän saman tyyppistä, itsevarmuus on noussut aika huimasti viimesen vuoden aikana ja kaveriporukassa ainakin aina sarkastisesti kehun itteeni ihan kympillä ja ollaan että yeah ollaan upeita xD Ei silti, niin ollaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän ne nyt ihan törkeitä sentään vielä ollu, mutta ei kyllä asiallistakaan :P Ja ihan oikee asenne, niin just! Ihan liikaa on sitä itsensä haukkumista. Jatkakaa tota <3

   Poista
 10. Mutta minun kyllä nyt käy sääliksi kaikkia niitä läskimainoksen perässä blogiin tulleita, kun eivät saaneetkaan luvatuissa läskikuvissa rypeä. Mahtoi niitä itkettää ja joutuivat etsimään jonkun vanhan Suurin Luuseri-nauhoituksen kovalevyltään lohdukkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, nyt minuakin alkoi säälittää :( Olihan se aika julma temppu.

   Poista
  2. pakko vastata tähän, vaikka edellisistä kommenteista onkin jo aikaa. itsekin katson paljon blogeja jonkun haukkuketjun linkistä, mutta en nähdäkseni läskejä - vaan nimen omaan haen tukea teorialleni, ettei läskeiksi haukutut bloggaajat ikinä sitä ole. tulee paha mieli noista haukku-aloituksista, ja sanon sen myös, niin kuin usein suurin osa palstailijoista

   Poista
  3. Hienoa, sinussa on ehkä jäljellä vielä inhimillisyyttä :) Kyllä niitä haukkujiakin silti siellä riittää, mutta kiva, kun kommentoit - on hyvä muistaa, että kaikki eivät ole ihan kamalia.

   Poista
 11. Itse en allekirjoita tuota väitettä, että samankaltaiset ihmiset "vihaavat" sinua ja Cheekia, koska itse dissaan (voisiko joku keksiä tälle sanalle kunnollisen suomenkielisen vastineen, kiitos) vain jälkimmäistä. Mutta noin niinkus muuten mainio postaus! "Kel' onni on se onnen käteköön" on ärsytyslistallani todella korkealla, sen sijaan "turha vaatimattomuus on puolet ylpeyden synnistä" kolahtaa enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dissaaminen on musta oikein hyvä sana! :D Eikä Cheekistä nyt täydy pitää, mutta minusta on kummallista, miten voimakasta negatiivista keskustelua sen ympärillä pyörii :O Ei se nyt ole yhtään sen ärsyttävämpi kuin muutkaan räppärit, ihan symppis musta :D

   Poista
 12. Nöynöy. Itekään en diggaa Cheekiä yhtään, mutta sinä oot mut suosikki(jumalatar), oi suuri (ei liian suuri :D) ja mahtava MRV! Näköjään muutkin ^ on sammaa mieltä :)

  Ja täytyy sanoa, että yks (FB)-kaveri (siis tunnetaan muualta, mutta nyt ei oo hetkeen nähty) on nyt innostunut hehkuttamaan itseään, ja osaksi "piiloutuu" omien sanojensa mukaan "Cheek-asenteen" taakse. Eli ylenpalttinen itsensä hehkuttaminen ja kehuminen (ei ironisesti!) on mahtavaa, koska Cheek... Ei kyllä mun mielestä, liika mitä tahansa on liikaa. :)

  Tässä mainiompi kappale aiheesta http://www.youtube.com/watch?v=LyuKBxs3A3w eli Ricky-Tick Big Band: Rakkaudella vihaajille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tarkennus: se Cheek-inho tulee lähinnä sen ärsyttävästä musiikista!

   Terveisin True SuomiRäp Gangsta :P

   Poista
  2. Ooo, toi biisi oli tosi hyvä! Svengaava ja hauska. Miksen oo ikinä kuullu aikasemmin :O Ja kyllä, olen samaa mieltä, liika on liikaa. Joillakin on koko ajan tarve tuoda itseään esille ja muiden päälle, eikä sekään oo hyvä.

   Oi, oikein jumalatar! Alan heti käyttää tätä uutta titteliäni sähköposteissa ja CV:ssä. Suuri muttei liian suuri :D Hahaa, kiitti <3

   Poista
 13. Yleensä bloggarit täydellisen elämänsä ja onnensa kanssa pistää ärsyttämään, mutta sä oot paras! Yleensä ei kehtaa tunnustaa lukevansa blogeja tai tykkäävänsä niistä Facessa - onneksi sua voi fanittaa ihan täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ehkä paras kehu ikinä :) Siis että PTFU:ta kehtaa fanittaa! Ps. elämäni nyt vaan on aika täydellistä, paskonkin pakastemansikoita <3

   Poista
 14. Nainen, sä oot niin mun idoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata idolisoida eläviä ihmisiä, voi pettyä :( Mutta kiitos, kyllä imartelee!

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!