sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Original Sukeva - parempi kuin Tuska ja Rock the Beach yhteensä!

Kuten varmasti fb-seuraajamme ovat huomanneet, MRV käväisi tuossa eilen kahdeksansadan kilometrin päässä Sukevalla Original Sukeva -festareilla :D Lähdin reissuun rakkaan ystäväni Nooran (bff since 2001!) kanssa. Reissu todellakin oli tekemisen arvoinen! Tapasimme ihania ihmisiä, nautimme tunnelmasta ja maisemista... Ja ai niin, se yks pikku juttu: Noora pokkasi Somen ihanimman muijan tittelin! Äää!!!Koko reissu oli oikeastaan päähänpistos parin päivän varotusajalla. Noora jutteli fb:ssä, että tällainen kisa olisi, mutta että hän ei oikein taida jaksaa lähteä. Hän on Karimin ja Jussi Vatasen fani, ja oli saanut selvää tapahtumasta ja kilpailusta sitä kautta. Minä yllytyshulluna ja aina uusia seikkailuja etsivänä sanoin, että tottakai hän lähtee ja minä lähden mukaan :) Ideoimme Nooralle videon, jolla hän saisi vähän etukäteismainetta sosiaalisessa mediassa. Lähdin itse siitä samalta istumalta Poriin auttamaan järjestelyissä.

Koska olemme mahtava tiimi, saimme aikaan mahtavan videon, ja sitten vielä kaksi lisää. Kunniaa täytyy antaa myös Nooran miehelle, joka on ihan huippuhauska ja keksi ison osan vitseistä :D Ongelmana oli vielä, mistä saamme 150 euroa bensarahaa. Saimme hullun idean: keräämme reissulle sponsoreita! Ihana Radio Pori suostui auttamaan meitä. Vastalahjaksi Noora otti heidän logonsa (airbrush)tatuoinnilla rintakehäänsä. Mahtava diili, sekä meille että heille :)Yritimme myös saada Porin Amarilloa tarjoamaan meille ruoat, mutta vaikka toimitusjohtaja lupasi vastata meille sähköpostitse, ei hän sitä koskaan tehnyt :( törkeää! Mutta heidän häviönsä, mepä menimme ja voitimme koko kisan :D Olisi ehkä kannattanut kohdella meitä nätisti! 

Lähdimme matkaan toiveikkaina voitosta, mutta ajattelimme silti seikkailun olevan vielä tärkeämpää. Ja hyvän fiiliksen. Matka oli ihana! Noora on maailman ihaninta reissuseuraa <3 6,5 tuntia tuntui lyhyeltä. Myös maisemat olivat upeita! Kyllä on hienoa ajaa, kun on mäkiä ja järviä joka puolella. Inhoan Länsi-Suomen tasaisen tappavaa ja tylsää maastoa. Ainut kurja juttu olivat hirvet, nuo metsien paskiaiset. Näimme pari ja sitten kyttäsimme metsänlaitoja pelko persiissä lopun matkaa.

                             Nämä kuvat ovat takaisintulomatkalta: Menomatkalla paistoi aurinko!

Perillä fiilis oli ihan loistava. Sukeva on 1100 asukkaan kylä (niistäkin kuulemma puolet vankilassa), ja Original Sukeva oli melko pieni tapahtuma. Sellaista tunnelmaa kuitenkaan ei löydy mistään! Isot festarit voivat painua kuuseen, minä rakastan pieniä ja sielukkaita tapahtumia, jossa on tekemisen meininkiä. Jos rahantekeminen on pääasia, se näkyy. Original Sukeva oli tehty talkoomeiningillä koko kylän voimin :) Ohjelmassa oli kaikenlaisia kilpailuja, mm. rankkaripotkuja. Esiintymässä oli mm. Joku paikallinen bändi.

Meidät otettiin vastaan ihanasti: "Ai te ootte ne porilaiset? Me vähän pohdittiin jo, että oletteko oikeasti tulossa!" :D Jussi Vatanen antoi meille levynsä ihan siitä hyvästä, että olimme ajaneet pitkän matkan! Ihan oikeasti, tapaako tällaisia ihmisiä täällä Turussa (tai varsinkaan Porissa ;)) missään ikinä koskaan? 

Missä Karim? Täällä on vaan jotain Jusseja.
Itse kilpailu oli tiukka, koska melkein kaikki muut olivat paikallisia. Noora kuitenkin vei voiton loistavalla huumorintajullaan, mielettömillä taidoillaan ja upealla ulkonäöllään. Talenttiosuudessa hän esitteli paitsi jo mainittua huumorintajuaan myös soittotaitojaan. Noora on ammattimuusikko ja kohta valmis musiikkipedagogi. Hän siis soitti pianolla missibiisin Armi, ja värväsimme jonkun tyypin laulamaan muokatuilla sanoilla: "Ken on heistä kaikkein kaunein? Noorahan se tietenkin!" Samalla kruunasin Nooran, ihan varmuuden vuoksi, jos kruunua ei olisi herunutkaan.

Noora naurattaa paitsi Karimia ja yleisöä, myös itseään.
Hups, Noora "kaatuili" ja "joutui" ottamaan tukea Karimin tukevasta rungosta.
 Noora myös keräsi eniten tykkäyksiä Facebookissa, ja aktiivinen osallistuminen jo ennen kisaa videoiden kautta oli tietysti plussaa. Jee! Noora siis on virallisesti Somen ihanin muija! Olen niin onnellinen ja ylpeä.

Kärkiviisikko ja mahtisonni KarimTodellinen prinsessa varautuu omalla kruunulla!
Ajoimme takaisin yöllä, ja aamuseitsemältä olimme perillä Porissa. Tähän mennessä Nooran voittoa on hehkutettu jo Satakunnan Kansan, Savon sanomien, Radio Porin, Iltasanomien ja Iltalehden verkkouutisissa! Ja, padadadaaa, Somen ihanin muija on Iltalehden toisiksi luetuin uutinen kun kirjoitan tätä ;) Vain joku nevahöörd Räikkönen on häntä edellä.

Tämä todistaa sen, että aina kannattaa lähteä seikkailuun! Ja aina kannattaa olla vähän hullu :) Elämä on niin ihanaa tällaisina hetkinä, kun on tehnyt jonkin asian eteen töitä ihan omaksi huvikseen ja sitten saa arvostusta. Ja reissu oli ehkä elämäni paras: kaikki meni niin nappiin kuin vain voi. Miinus hirvet.

<3 Miss Ruki Ver ja Somen ihanin muija <3

ps. Olen nyt kyllä itsekin ihan Jussi Vatasen fani - hän kysyi meiltä, tarvitsemmeko yöpaikkaa! Voitteko kuvitella! Ja tässä teille vielä vähän huumoria:

Where can I apply??

43 kommenttia:

 1. Maailman ihanin kirjoitus. Upea asenne teillä tytöt. Toivottavasti sukeva näkee tämän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, kiitoksia! Ihania kehuja :) Toivottavasti, ja this just in: JV tykkää meistä Facebookista ;)

   Poista
  2. Kyllä näkee!Hienoa tytöt ja onnea Noora.Vuoden päästä kruunaamaan seuraajaa.Tervetuloa!

   Poista
  3. Jee! :) Ilman muuta, tästä tulee jokavuotinen perinne!

   Poista
 2. On se hyvä että räikkönenkin on joskus ykkönen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä :D Ja oikeastaanhan kakkonen on ykkönen.

   Poista
 3. Upeat naiset. Voitto kuului teille!

  VastaaPoista
 4. Rakas ihanin! Täydellinen sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, voi kiitos! <3 Kumpi meistä? Vai molemmat? :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Naisen kuuluu olla just noin itsevarma että kantaa kruunua mukanaan. Kaunokit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöö, sitä mekin :D Kiitos! Miten kauniisti ilmaistu <3

   Poista
 7. Missä teitä pääsee katsomaan?onnneee!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko tai älä, ihan Turun ja Porin kaduilla ;) Mutta ei tiedetä vielä, mitä tulevaisuus tuo tän asian tiimoilta, kenties jotain, kenties kenties... :D

   Poista
  2. Niin jatkuuko nämä some ihanin muija postaukset? Olis kiva seurata hauskoja videoita!

   Poista
  3. Tottakai! Ajankohdista en osaa sanoa, mutta jossain välissä kyllä :)

   Poista
 8. Onnea myös entiseltä sukevalaiselta :) karvain mielin olimme ensin omien muijien häviölle, mutta hienoahan tämä oli lopulta kuitenkin. Sukeva ja etenkin Original Sukeva saa tästä mainetta ja kunniaa. Kiitos kun jaksoitte ajella pienelle, mutta sitäkin rakkaammalle kotiseudullemme, Sukevalle <3 Hyvää jatkoa Somen ihanimalle muijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitoksia! :) Noora vie Sukevan ilosanomaa varmasti eteenpäin hienosti!

   Poista
 9. Ehkä Noora tosiaan oli oikea valinta tähän hommaan. Ainakin Some näkyvyys on ällistyttävä! Sukevan omat muijat tietenkin on hiukka huonolla mielellä, mutta ei se teidän murheenne ole. Menestystä kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saimme kyllä kuulla tästä. Mutta kiitoksia, eiköhän Sukeva saa vielä lisää näkyvyyttä, kun pääsemme vauhtiin :D

   Poista
 10. Olet hyvä kirjoittaja. Hauska ja selkeä. somen ihanin muija esiintyy seuraavaksi missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Katsotaan katsotaan, ilmoittelen sitten täällä blogissa, kun suunnitelman selkenevät ;)

   Poista
 11. Onnea Somen ihanimmalle muijalle ja hänen managerilleen! <3 Seikkailu kannattaa aina! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyrimmät kiitoksemme! :) Samaa mieltä, käteen jää ainakin muistoja, jos ei muuta.

   Poista
 12. Kesä savossa on vasta alkamassa ;)

  VastaaPoista
 13. No jos niitä muita ehdokkaita katsoi niin on tää noora edustavin iltalehden etusivulla;) uuh mistä saa puhelin numeron

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhh, managerilta eli minulta, mutta vain keikkatarkotuksiin ;)

   Poista
 14. Mukava lueskella täältä mitenkä sieltä etelästäkkii joku joskus eksyy tänne pohjos savon perukoille, pöljäki kohta maailmankartalla ku nii moni käy sitä ihmettelemässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis eksyä useamminkin! Oon varmaan sielultani savolainen, sen verran viehättää ne maisemat ja ihmiset :)

   Poista
 15. Olis kannattanu lähtee reissuun pari päivää aiemmin ja käydä kattoo mikä meno oli iisalmen rock by the riverissä, aika upea tapahtuma nimittäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, kuulostaa ainakin hienolta. Olisitpa sanonut etukäteen! No, ehkä ensi vuonna :)

   Poista
 16. Karim <3 noora. Saiko noora karimin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkisesti kyllä, fyysisestä en mene sanomaan, koska Noora is not the one to kiss and tell ;)

   Poista
 17. Kiva kirjoitus. Pieni kohta särähti, vangit jos laskee mukaan asukasmäärä 1300. Noin 200 tilapäis-Sukevalaista siellä.
  Sukeva sananselityksessä sanotaan, että sillä on monivivahteinen positiivinen merkitys. Tarkoittaa mm. sopusuhtaista,suloista,miellyttävää.
  Kiihtelysvaarassa on sanonta sukeva emäntä = kätevä emäntä.
  Mukava, kun kävitte Sukevalla, tervetuloa uudestaan isommalla porukallakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Tämä kirjoitus on kirjotettu pelkästään kuulemani tiedon perusteella :) Kiitos sekä kehuista että valistuksesta, nytpä tiedän taas jotakin lisää! T. Sukeva MRV

   Poista
 18. Voi että ku iloinen tuo somemuija:)

  VastaaPoista
 19. seuraavaksi eukonkannot? vielä ennätätte, perjantaina pärähtää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka kantaa meitä?

   Poista
  2. Tulen, jos minua kannetaan! En ehkä ole tällä pituudella ja painolla kenenkään suosikkikandidaatti :D

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!