lauantai 23. maaliskuuta 2013

Trannies in the night

HUOMIO! Tämä kirjoitus on loukannut joitakin ihmisiä. Pahoittelen tätä. Olemme kirjoittaneet tämän ajattelemattomasti. Tarkoitus oli enemmänkin iloitella drag queenien humoristiseen ja itseironiseen tyyliin, eikä missään nimessä pilkata ketään seksuaalisen suuntautumisen tai minkään muunkaan perusteella.

Oletko koskaan halunnut pukeutua drag queeniksi ja lähteä bilettämään? Niin mekin. Toteutimme tämän pitkäaikaisen haaveemme eilen ja vedimme maskit naamaan ja sukat punttiin.


Valmisteluihin kuului ilmiselvän meikin lisäksi aataminomenan meikkaaminen, terveyssiteiden ja paperin tunkeminen Baby Dollin pakaroihin (jotta se näyttäisi topatulta), sukkahousujen asentaminen penikseksi, Miss Ruki Verin kelmuttaminen (jotta tissit näyttäisivät feikeiltä) sekä peruukit ja yleinen bling bling.

Jos itse haluat topata takapuolesi, tässä ohjeet ja havainnollistava esimerkkikuva:

Ota suojus pois liimapinnalta. Läiski takapuoleen. Pyydä kaveri apuun: hän voi pitää siteistä kiinni, kun vedät housut jalkaan.Tässä kikkelit:
Meikkivinkkejä transuille ja transuiksi haluaville on netti pullollaan. Etsi sieltä mieleisesi. Meidän vinkkimme teille on: glitter on must! Tässä meidän toteutuksemme:
Otimme vastentahtoiset miehemme mukaan ja lähdimme kohti kaupunkia. Valitsimme kohteeksemme Forten, koska Forte.

Ennakko-oletuksemme oli, että saamme turpaan. Vastaanotto oli kuitenkin jo bussista ulos astuessa yllättävää: ensimmäinen kommentti oli "Kaunis!". Baariin päästyämme meitä tultiin heti iskemään, jostain syystä huonolla englannilla: "Are you speak finnish?". Kun "paljastimme" olevamme poikia, meille ehdotettiin heti seksuaalista kanssakäymistä. Meiltä myös kysyttiin, olemmeko Thaimaasta. Alla olevat miehet eivät liity tapaukseen.Pakotimme myös baarin työntekijät kanssamme kuviin todistaaksemme, että olimme oikeasti ulkona:Useimmiten, kun lähestyimme koehenkilöitä, he olivat aluksi todella innoissaan. Kun miehinen salaisuutemme paljastui, he ahdistuivat kovin. Lisäsimme ahdistusta menemällä tanssilattialle kiemurtelemaan ja sheikkaamaan bootya näiden miesten eteen. He yrittivät katsella muualle, selvästi oksennusta pidättäen, eivätkä kiinnittäneet meihin huomiota, vaikka teimme kutsuvia eleitä ja lähettelimme lentosuukkoja.

Tapasimme Ridgen*, joka selvästi oli erilainen nuori: meidänlaisemme, eli ei aivan normaali. Hän keksi heti, että me emme ole miehiä. Hän myös kehui meitä kauniiksi, mutta perui sanansa myöhemmin. Ridge* oli täydellinen rikoskumppani. Päätimme höynäyttää hänen kaveriaan: ensin esitimme hyvin kiinnostunutta tästä kaverista. Kun Ridge* ja tämä kaveri lähtivat tupakkahuoneeseen, Ridge* kertoi ensin, että olemme transuja, ja sen jälkeen yritti kannustaa kaveriaan lähtemään meidän kanssamme jatkoille. Kaveri järkyttyi syvästi ja alkoi melkein itkemään. Emme paljasta itkupilli-Joonaksen nimeä. Kun hän palasi pöytään, lisäsimme vettä myllyyn ja hivelimme hänen polveaan. Joonas(nimi ei muutettu) poistui keskuudestamme.

*Nimi muutettu. Oikea nimi Tuomas.
 Vittu Coco Jambo.


Huomaa kuvassa esiintyvä täytetty pylly.

 Miehemme olivat melkein koko illan sivustakatselijoita, mutta kun Baby Doll meni antamaan miehelleen pikaisen pusun, kävi jotain mielenkiintoista. Kun palasimme tanssilattialle, oli Arhippa eli TÄMÄ VOITTAJA

tullut varoittamaan miehiä siitä, että me olemme miehiä. "Sen huomaa aataminomenasta." Jep jep :D Tavoite saavutettu!

Kokemus oli siis erittäin antoisa, ja muutaman viikon kuluttua tämä sarja jatkuu hiukan eri teemalla. Siihen asti, tack och adjö!

<3 Baby Doll ja Miss Ruki Ver


19 kommenttia:

 1. Ihania transuja! <3 Ja Totti (eka poke)! <3 :D

  VastaaPoista
 2. Eeeh, voin jo kuvitella tilanteet... :D Nerokasta kerrassaan.
  Ihailen teijän heittäytymiskykyä ja rohkeutta ryhtyä johonkin tollaseen. Tiiä vaikka joku kerta itsekin voisin räväyttää ja muuntautua transuksi baari-iltaa varten... (;

  VastaaPoista
 3. Meillä oli superhauskaa! Kiitos kannustuksesta hyvät lukijat. Muuntautumista on luvassa tosiaan lisää ;D

  xx BD

  VastaaPoista
 4. siiiiis mitäääääh.... oootteko oikeesti siis miehii vai naisii :DDDDdd

  VastaaPoista
 5. Naisia. Luultavasti. Onko muilla mielipiteitä asiasta? :D

  xxBD

  VastaaPoista
 6. Eiiiihhhh tytöt :::DDDDD
  Ootte IHAN PARHAITA, en tunne montaa muuta ihmistä, jolla olis noin paljo pokkaa :D <3

  VastaaPoista
 7. Loistava meininki! :) (nimim. "Joel ja Aaro, The Hells Fifth Level" testanneet myös Turun ja Porin yöelämää.)

  VastaaPoista
 8. Hmm, aika loukkaavaa ja tuomitsevaa transvestiitteja ja transsukupuolisia kohtaan (sana 'transu' voi viitata kumpaankin). Kumpikaan ei ole mikään vitsi, enkä hirveästi arvosta, että niistä tehdään sellainen. Tämän ei varmaan ollut tarkoitus loukata ketään, mutta silti. Ei kovin hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme pahoillamme, jos tekstimme aiheutti mielipahaa. Emme tarkoittaneet loukata ketään, eikä kirjoituksemme omasta mielestämme ole mitenkään loukkaava. Olen sitä mieltä, että kaikkea pitäisi voida käsitellä humoristisesti. Maailma on pullollaan sketsiviihdettä, jossa jonkun ryhmän tai henkilön ominaisuuksia liioitellaan ja sitten tälle karikatyyrille yhdessä naureskellaan. Saman tien voisi siis tuomita kaikki tiettyihin ihmisryhmiin kohdistuvat vitsit, suuren osan elokuvista ja teatterista sekä vaikkapa Putous-ohjelman.

   Kuten esittelyssämme kerrotaan, nauramme niin itsellemme kuin muillekin. Tiedostamme, että myös meissä on piirteitä, joille joku muu nauraa. Samalla tavalla niitä on esimerkiksi insinööreissä, misseissä, pohjanmaalaisissa kuin transvestiiteissakin.

   MRV

   Poista
  2. Mielestäni huumorin repimistä misseistä ja transvestiiteistä ei kyllä voi ihan verrata keskenään, mutta jos lähtee sille linjalle, että kaikelle nauraminen on ok, niin voi olla varma, että loukkaa aika helvetin montaa ihmistä ja antaa itsestään typerän ja ennakkoluuloisen kuvan. Tuomitsenkin aika monet komediaelokuvat ja tiettyihin ihmisryhmiin kohdistuvat vitsit.

   Teidän olisi itse asiassa pitänyt pukeutua miehiksi ja katsoa, meneekö täydestä. SE olisi ollut hauskaa.

   Poista
  3. En kyllä edelleenkään tajua, miten me tässä olemme tuominneet yhtään ketään? Ja miksi ihmeessä misseistä ja transvestiiteista ei saisi vitsailla samalla tavalla? Ja miten me edes vitsailemme tässä yhtään kenestäkään? Esimerkiksi meikkiohjeet olemme ottaneet erään transvestiitin videotutoriaalista. Emme mitenkään häntä tässä pilkkaa.

   Se on hieno juttu, että tuomitset komediaelokuvat, ihan rauhassa. Minä taas en siedä, en tosin tuomitsekaan, vakavikkoja ja mielensäpahoittajia. Lisäksi kaikenlaiset tuomitsijat saavat heti halveksuntani, koska he kuvittelevat olevansa jossakin sellaisesa asemassa, josta tuomioita voi jakaa. Ja jos mieheksi pukeutuminen on sinusta hauskaa, toteuta sinä sitä :)

   Meidän seuraava baarikokeilumme loukkaa varmasti monia, joten suosittelen, että vältät blogimme lukemista, ettei tule lisää mielipahaa. Tosin asiat voi ottaa myös muunkin kuin kreisibailaamisen näkökulmasta. Olethan pohtinut kirjoitustamme myös ironian ja tutkivan journalismin kulmista?

   Poista
 9. En ole mikään vakavikko tai mielensäpahoittaja ja ymmärrän varsin hyvin ettette tarkoittaneet mitään pahaa tällä tempauksella. Olen silti samaa mieltä toisen anonyymin kanssa siitä että tämä on vähän arveluttava juttu. Väittäisin että transvestiitiksi pukeutuminen on ok, mutta transu-sana on vähän offensiivinen (ja kyllä, se voi tarkoittaa transseksuaalia ja transsukupuolista joista kumpikaan ei ole mikään läppä), jos kiinnostaa niin tsekkaa oheinen linkki jossa sanan käyttoä pohditaan. Heterona cis-naisena en katso oikeudekseni ko. sanaa.

  Ja miesten "ahdistelu" mukamas trasvestiittina ei ole hauskaa eikä ainakaan paranna sukupuolivähemmistojen asiaa varsinkin kuin se ilmeisesti meni läpi.

  http://www.bilerico.com/2008/09/is_tranny_offensive.php

  Ja hei, diggaan teidän blogia ihan simona enkä meinaa jättää sitä tulevaisuudessa lukematta. Toivoisin vaan että ihmiset olisivat vähän enemmän tietoisia ja ymmärtäväisiä sukupuolivähemmintojen asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me tässä yritettiin hakea ehkä enemmän sellasta drag queen -fiilistä, että tehdään asioita humoristisesti ja itseironisesti. Ymmärrän, että sanavalintamme saattaa olla loukkaava, nyt ehkä toteuttaisin tämän tuolla drag queen -termillä tms., mutta tuolloin emme tulleet ajatelleeksi. Ja vaikka tässä blogissa käsittelemme asioita huumorilla ja ironialla, taustalla on kuitenkin ihan joku ajatuskin: tässä halusimme vähän kokeilla, miltä tuntuisi kuulua esimerkiksi tällaiseen vähemmistöön.

   Olemme suunnitelleet, että pukeutuisimme myös burkhaan ja testaisimme ihmisten asenteita. Tämänkin tulemme toteuttamaan huumorilla, mutta pilkkamme ei missään nimessä kohdistu musliminaisiin. Jumppavideossammekaan emme pilkkaa lihavia ihmisiä. Kuten sinäkin ymmärsit, emme ole tarkoituksella ilkeitä, vaan ehkä ivamme kohde on joskus epäselvä.

   Poista
  2. Jees, kiitos rakentavasta vastauksesta :)

   -Elina, aka toka ano

   Poista
 10. Transsukupuolisuus ei ole mikään vitsi. Kehodysforiaa ei voi mitenkään verrata mihinkään misseihin tai lihaviin. Transnainen ON nainen.
  Tähän asti olen pitänyt valtavasti tästä blogista, mutta nyt olen valtavan pettynyt.
  Uskon kyllä, että ette tahallanne loukanneet ketään, mutta tämä ihmisten tietämättömyys asioista tekee surulliseksi.
  Toivoisin, että en kuulisi sanaa "transu" enää koskaan.
  Te ette tuolla kokeilullanne saaneet selville millaista on tuntea olevansa väärässä kehossa.
  Drag gueenit ovat aivan eri asia kuin transsukupuoliset.

  VastaaPoista
 11. Aina löytyy ihmisiä jotka pahoittavat mielensä milloin mistäkin väärästä sanamuodosta. Uusia termejä syntyy koko ajan, eikä niiden perässä pysy itse transsukupuolisetkaan. Eikä suurin osa (tuntemistani) 'transuista' edes välitä millä nimellä heitä kutsutaan, niin kauan kuin heitä pidetään ihmisinä eikä heistä tehdä numeroa. Monesti he tahtovat vain kuulua joukkoon. Eikä siihen tarvitse mitään oikeaoppista kielenkäyttöä.

  -Kisu

  VastaaPoista
 12. Tekstiä ei toki ole tarkoitettu loukkaavaksi, mutta kun kirjoittajille on selitetty selkeästi miksi se on sekä loukkaava että haitallinen, vastuu siirtyy heille.

  Ihminen, joka on sitä sukupuolta mihin hänet on syntymässäkin määritetty, ei voi sanella mikä on tai ei ole loukkaavaa ja haitallista huonommassa asemassa olevalle vähemmistölle. Transihmiset kohtaavat koko elämänsä stigmaa ja ennakkoluuloja (noin puolet transsukupuolisista esimerkiksi päätyvät itsemurhaan). Tämänkaltaiset huumorijutut pahentavat transihmisten koettelemuksia. Stereotypia miehiä vaanivista transihmisistä on todella vahingollinen, ja esimerkiksi transnaiset kohtaavat jatkuvaa väkivallan vaaraa ja monet on tapettu väkivaltaisesti sen jälkeen, kun ihmisille on selvinnyt heidän transsukupuolisuutensa. Huumoriohjelmissa ja muussa kulttuurikuvastossa naureskellaan jatkuvasti esimerkiksi "naisiksi pukeutuville miehille", joka vahvistaa sukupuolibinääriä ja tekee transihmisenä elämisestä hyvin vaikeaa ja altistaa jatkuvalle syrjinnälle. Tämä kirjoitus toisintaa kyseistä ilmiötä, ja ihan konkreettisesti tapaamanne ihmiset ovat saaneet vahvistusta negatiivisille ennakkokäsityksilleen.

  Tätä juttua kannattaisi miettiä esimerkiksi sen kautta, olisiko ollut hauskaa jos olisitte maalanneet itsellenne blackfacet ja menneet ulos teeskentelemään tummaihoisia, ja käyttäytyneet heihin liitettävien negatiivisten stereotypioiden mukaan?

  Mita tulee siihen, että jotkut transihmiset ylläolevan kommentoijan mukaan sallivat transu-nimityksen: kellään muulla kuin transihmisellä itsellään ei ole oikeutta käyttää vihapuheeseen rinnastettavia termejä itsestään. Ja siitä, että joku transihminen näin tekee, ei seuraa se että se olisi yleisesti hyväksyttävää. Se, että suuri osa kokee termin hyvin loukkaavaksi, riittää siihen ettei sitä kuulu käyttää. Sanan voi rinnastaa suoraan tummaihoisten neekeri-haukkumasanaan. Ei voi myöskään unohtaa, että koska kulttuurimme on transvihamielinen ja cisseksistinen, suurin osa transihmisistä itsessään on myös sisäistänyt näitä asenteita, samaan tapaan kuin monet naiset ovat sisäistäneet misogynisiä ja seksistisiä käsityksiä itsetstään ja muista naisista, ennen kuin kyseenalaistavat niitä vaikkapa feminismin työkalujen avulla.

  Toivoisin, että tekisitte tälle tekstille jotain tai poistaisitte sen kokonaan, ja jonkinlainen kunnollinen anteeksipyyntö olisi myös asiaankuuluva. Feminismi on intersektionaalista, ja koen ainakin itse, että feministinä minulla on vastuu kouluttaa itseäni muita alistettuja ihmisryhmiä koskevista asioista, jotta en itse osallistu vahingollisten rakenteiden ylläpitämiseen. Tiedostavina bloginpitäjinä olettaisin että tavoitteenne on sama.

  Jos haluatte käydä asiasta lisää keskustelua transasihoihin perehtyneen kanssa, minuun saa mieluusti ottaa yhteyttä vaikka facebookissa (Saara Varala).

  VastaaPoista
 13. Hei,

  Nyt täytyy transsukupuolisena naisena sanoa, että...no, loukkaannuin aika paljon.
  On aivan ok esittää Drag Queeniä, mutta tämä on jo mautonta jo transu-sanan takia.
  Minua ei nimittäin paljon naurata ajatus, että ihmiset ajattelevat transnaisten (siis minunkin) olevan miehiä.

  Voisitteko muuttaa tekstin sanoja/lauseita? :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!