maanantai 2. joulukuuta 2019

Haikalamiehet

Minua vituttaa lukea kommentteja, joissa miehiä verrataan johonkin eläimiin ja perustellaan seksuaalista ahdistelua ja väkivaltaa sillä, että uhri on pukeutunut provosoivasti tai paljastavasti. Luin juuri tällaisen älynväläyksen:


Mitä helvettiä. Olispa hauskaa, jos tuo ensimmäinen kommentti olisi vaan vitsi, mutta ei. Näitä älyvapaita perusteluja näkee joka kerta, kun tästä asiasta puhutaan.

Miksi miesasiamiehet nousee barrikadeille, kun naiset kertovat kokemastaan seksuaalisesta väkivallasta ja ahdistelusta, mutta ei tällaisista kommenteista? Jos käsitykset minusta olisivat näin alhaiset, että minua pidettäisiin täytenä idioottina ja kehittymättömänä eläimenä, olisin tosi loukkaantunut. Tätä käsitystä vastaan toivoisin näkeväni kaikkien ja erityisesti miesten vastustavan enemmän.

Beat it creep
Lisäksi ärsyttää se, että tuota väitettä toistellaan ja pidetään totuutena. Sitä on silloin helppo käyttää tekosyynä ja voivotella, kun ei itselleen voi mitään. Jos jotain inhoan, niin sellaista helvetin itsesääliä ja henkilökohtaista fatalismia.


(Biisin parhaat säkeet muuten ovat

Aina vika löytyy jostain muualta
Jotakin voit syyttää
Sinä et ole mistään vastuussa,
mitä vittua noi kyttää)

Voi olla, että miehelle, joka on kasvatettu tuolla periaatteella, on vaikeaa oikeasti ymmärtää, että ei ole eläimellinen idiootti. Ymmärrän. Ei se silti ole ylitsepääsemättömän vaikeaa. Motivaatio muutokseen voisi olla helpompi, jos asenne tuomittaisiin kovaäänisemmin ja selkeämmin.

Näin toisenkin postauksen, josta olen ehkä puhunutkin. Sen mukaan feministit ovat miesten parhaita ystäviä, koska toisin kuin nuo ihmeelliset kommentoijat ja aikuisten miesten paapojat, me näemme miehet täyspäisinä ihmisinä, jotka ihan oikeasti kykenevät samanlaiseen ajatteluun, toimintaan ja käytökseen kuin ihan kaikki muutkin ihmiset. Se potentiaali onneksi toteutuu suurimmassa osassa, mutta liian usein huonoja emotionaalisia taitoja, kyvyttömyyttä huolehtia itsestään ja kädettömyyttä normaaleissa arjen asioissa katsotaan läpi sormien. Liian moni äiti, tyttöystävä ja sisko huolehtii ihan turhaan asioista, joista näiden läheisten miesten pitäisi ihan hyvin pystyä selviytymään. Tämä ei ole palvelus kenellekään, päinvastoin.  


Ja tietysti tuossa alun meemissä verrataan ihmistä ruokaan ja rahaan, mikä on aika surullista sekin. Vielä surullisempaa on, että olettamus. että näihin toisten omistamiin elottomiin objekteihin ei saa koskea, on itsestäänselvyys, mutta ihmistä pitää verrata niihin, jotta pointti menee läpi. Luulisi, että minun oikeuteni koskemattomuuteen olisi selkeämpi kuin jonkun tavaran.

4 kommenttia:

 1. Välillä on ärsyttävää todeta, kuinka jotkut miehet eivät hyväksy todellista elämää ja he palaavat aina samanlaiseen käytökseen mitä heiltä edellytetään. Toisinaan taas ärsyttää, miksi heiltä edellytetään ylipäätään mitään.

  Minulla, kuten sisaruksillanikaan ei ole kuin poikalapsia. Vaikka kuinka yrittäisi ohjata ajattelua tai käytöstä tiettyyn suuntaan, ei siirtymistä tapahdu. Toisaalta, koska elämme elämää missä stereotyyppisiä pakotteita ei ole, lapset noudattavat sitä oletusta joka sukupuoli tai oma vaikute heille määrää.

  Mielestäni olisi hyvä ohjata poikalapset feministiseen ajatteluun. Kun olen näin viisikymppisenä naisen kanssa elämäni jakavana, on välillä mietityttänyt ohjaammeko lasta orientaatioon minkälaista hän ei vielä osoita.

  Tämä on oikeasti vaikea asia, sillä emme halua ainoalle lapsellemme rajaavia tekijöitä joista itse jouduimme taistelemaan.

  VastaaPoista
 2. Taas täyttä asiaa! ❤️ Itse tottunut elämään sellaisessa kuplassa että ympäröivät ihmiset, niin naiset kuin miehet, ymmärtävät nämä asiat itsestäänselvyyksinä. On aina järkytys huomata että on oikeasti olemassa oikeita ihmisiä, joille esim. naisen kropan koskemattomuus ei ole selvää.

  VastaaPoista
 3. >ette esineellistä minua vitun siat!
  >Minä esineellistän itseäni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitä.

   Kuinka omalähtöinen esineellistäminen olisi ehdoton ulkopuolisen esineellistämisen kanssa?

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!