lauantai 30. syyskuuta 2017

Resting bitch face -meikki

Minulla on ongelma naamani kanssa. Älkää ymmärtäkö väärin, vika ei ole siinä, ettenkö pitäisi siitä. Se ei vaan viestitä persoonastani tarpeeksi hyvin. Siskoni nimittävät minua mummonaamaksi ja se on ihan totta. Katsokaapas.

Ei meikkiä, much mummoa

No tämä ei ihan kuvaa totuutta, koska otsatukka ja nenäkoru tuovat tiettyä persoonallisuutta naamaani.  Kuvitelkaa naamani ilman niitä. Ihan sikamummo! Minulta kysytään aina ohjeita johonkin paikkaan X, ratikassa lapset laitetaan syliini istumaan ja olen kahdenkymmenen koirapuistossa tapaamani koiran kummi. Ihan kiva, mutta käy aika raskaaksi ajan kanssa.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen. Onneksi on keksitty meikki ja metalli ja hiustyylit. Tykkään naamalävityksistä siksi, että ne tekevät kasvoistani vähän rankemmat, vähän enemmän minut. Ei sillä, ettäkö olisin mikään hirveä raggari, mutta en nyt ihan niin kilttikään, miltä naamani saa minut vaikuttamaan. Etenkin se, että hymyilen paljon, saa minut ulkonäköni puolesta vaikuttamaan ehkä siltä, että minut on helppo jyrätä. Tätä kuvaa nenäkoru sopivasti rikkoo. 

Lassukat usein haluavat valistaa naisia siitä, että lävistykset, tatuoinnit ja meikki karkottavat miehiä. Hassua, että he eivät ole koskaan pysähtyneet miettimään, että ehkä se on tarkoituskin. Tai ainakin osaksi - pääsyy tietenkin on, että haluan ilmaista omaa persoonaani. Jos ulkonäköni siinä samalla karkottaa miesasiamiehet, niin lasken sen ehdottomasti plussaksi. 

Nenäkoru ja tatuoinnit eivät kuitenkaan aina riitä. Esimerkiksi pitkähihaisella paidalla ja pimeässä baarissa ne jäävät usein huomaamatta. Tällöin saattaa jokin puolisokea lassukka erehtyä lähestymään. Tätähän emme voi sallia! Koska irvistely koko illan ajan on aika raskasta, kiitän luojaani siitä, että on olemassa meikkiä. Tässä siis kaikille mummonaamakavereilleni ohjeet siitä, miten taiot naamallesi koko illan kestävän resting bitch facen - ihan vaan meikillä. Karkottaa taatusti kaikki.

Kaikki lähtee kulmakarvoista. Minulla on onneksi jo aika julmat kulmat luonnostaan, mutta ikä on tuonut niihin kaikkia aukkoja ja vaalentanut karvoja. Koeta saada kulmiisi vihaista ilmettä, siis niin, että alkukulma on alempana ja kaari menee mahdollisimman korkealle. Voit korostaa kulmakarvaa alhaalta ja keskeltä, niin saat vihaisempaa ilmettä.

Pohjameikki ja kulmat valmiina

Kun kulmat ovat valmiit, siirrytään huuliin. Resting bitch facen perusta on pieni sneer - en keksi suomeksi hyvää sanaa, ei irvistys mutta sellainen pieni ylimielinen huulen nosto. Kuvittele, että halveksisit kaikkia ja katso ilmettäsi peilistä. Sellaista lookia haemme.

Usein kun puhutaan huulten rajaamisesta ihan hiukan yli, tavoitteena on tehdä huulista suuremmat. Nyt emme kuitenkaan mieti kokoa, vaan muotoa. Vedän huulivärin ihan hiukan yli, mutta vain tietystä kohdasta. Huulen reunasta voi jopa alittaa huulen luonnollisen rajan. Tässä havainnollistus:


Väriksi sopii joko kirkkaanpunainen tai sitten tummempi sävy aina mustaan tai lilaan saakka. Käytän tässä Kat von D:n Everlasting-huulivärin sävyä Outlaw. En oikeastaan rajaa huulia mitenkään, sillä huuliväri pysyy kuin tauti eikä lähde leviämään. Jos olet taitava, voit tehdä pienen ombre-efektin huuliin niin, että reunoilla on tummempaa väriä, se sopii tosi hyvin tähän meikkiin.


Huomaatteko eron?


Jos on kiire, meikin voi jättää tällaiseksi. Täyden resting bitch face -efektin saavuttamiseksi tarvitset kuitenkin vielä silmiin sopivaa ilkeyttä ja raukeutta. Tähän sopii hyvin siipirajaus vedettynä tosi yli, eli ns. ghettolinerit. Ne kannattaa vetää ihan silmän alusta asti, mutta aluksi ohuena. Rajaus lähtee levenemään, kun ripsirajan korkein kohta alkaa laskea. Korkeimmasta kohdasta rajaus siis jatkaa nousuaan ylös. Jos selitys kuulostaa hankalalta, katsokaa mallia tästä:

Rajaus toisessa silmässä

Voisi kuvitella, että hymy pilaisi tämän meikin. Tätä ei tarvitse pelätä. Jopa hymyillessä rbf-meikki säilyttää tehonsa, sillä hymy näyttää hieman pilkalliselta. Jos siis erehdyt hymyilemään, älä huolehdi - lassukat luultavasti kuvittelevat sinun naureskelevan heidän pienille peniksilleen. Tällöin on epätodennäköistä, että he uskaltaisivat lähestyä. 


Rajaa sitten toinenkin silmä mahdollisimman samalla tavalla kuin eka. Aina se ei onnistu, mutta ei kukaan huomaa eroa. Ja jos huomaisikin, hän voi vain luulla, että kohotat toista kulmaasi. Se sopii tosi hyvin rbf-meikkiin, joten ei hätää siinäkään tapauksessa. Lisää vielä vähän tummaa luomiväriä alaluomelle ja harjaa ripsaria ripsiin. Teen myös usein kajalilla mustan rajauksen sisäluomelle, mutta tämä aina vähän pienentää silmiä, joten jos sinulla on pienehköt silmät, voit jättää tämän kohdan välistä. Luomiväriä voi lisätä myös yläluomelle korostamaan rajausta, jos haluaa, mutta itse en yleensä jaksa.


Jos meikki tuntuu vielä liian kiltiltä, lisää vähän metallia naamaan ja piikkejä kaulaan. Feikkiseptum on tosi kätevä tämän meikin kanssa, se hieman korostaa huulia ja näin ollen myös sneer-efektiä. Samalla se saa sinut näyttämään rankemmalta kuin oletkaan.


No niin, tunnen jälleen, että ulkonäköni vastaa sisintäni. Harmi vain, että tätä kaikkea ei jaksa ihan joka päivä tehdä. Meikin osasia voi kuitenkin käyttää yksinäänkin, joten mummonaamaa voi ainakin vähän häivyttää arkenakin.

Nyt vaan siis kaikki kokeilemaan, kun on sopivasti lauantaikin. Laita tämä meikki kasvoillesi, kun lähdet baariin, ja koe ero! Toki voi käydä niinkin, että kivatkin tyypit pelästyvät eivätkä uskalla tulla juttelemaan, mutta mieti: jos he pelästyvät meikkiäsi, mitä kävisi, kun paljastaisit heille synkimmät ajatuksesi? Ehkä siis vain vältyt turhilta tuttavuuksilta.


5 kommenttia:

 1. Menee heti kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Haha, hyvä! XD Mulla on perusnaaman ja persoonallisuuden välillä puolestaan sellanen konflikti, että naamani näyttää rentona ja meikkaamattomana toooosi surumieliseltä, kun taas luonteeni on riehakas. Asiaa voi toki auttaa hymyilemällä tauotta maanista tekohymyä, mutta sellaista tietysti pidetään noin yleisesti ottaen epäilyttävänä. :D Onneksi iän myötä hymyrypyt jäävät pysyvästi naamalle, niin päästäänpähän tästäkin ongelmasta. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama homma. Mulla on niin vahvana tämä kiukkuinen ja huolestunut perusilme, että edes tutut eivät aina uskalla tulla juttelemaan. En ole keksinyt miten itseään meikkaisi helpommin lähestyttäväksi.

   Poista
 3. Hahaa oot paras :D hieno kaari huulessa!

  VastaaPoista
 4. Sulla on tosi mielenkiintoiset ja erikoiset kasvot, ne on samaan aikaan kulmikkaat ja pehmeät. Susta olisi kiva ottaa valokuvia.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!