sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ihana viikonloppu

Vietän rentoa sunnuntaipäivää. Minulla ei ole mitään tekemistä. Ihanaa! Kerrankin ehdin tylsistyä (ja kirjoittaa blogia).

Perjantai ja lauantai olivat sopivassa sekoituksessa täynnä toimintaa (kummilapsen 6-vuotissynttärit, joille oli kutsuttu kaikki eskarikaverit - tarvitseeko sanoa enempää), mielen aktivointia (käytiin museoissa) ja rentoilua (katottiin leffoja ja tehtiin kasvonaamioita). Ajettiin Helsinkiin perjantaina ja tultiin eilen illalla jo takaisin Turkuun, joten kokonainen päivä tyhjäntoimittamista yksin kotona kruunaa tämän viikonlopun.

Perjantaina tosiaan oli lastenjuhlat, joihin olin leiponut kakkua ja vegaanisia muffineja. Kakku oli tehty synttärisankarin toiveiden mukaisesti, jotka olivat: väritys sini-lila-vaaleanpunainen, sisällä värejä, makuna suklaa-vadelma-mansikka, päällä teksti "Happy birthday" ja keijuja. Keijuja en oikein osannut tehdä, joten väitin hopeakuulien olevan sellaisia. En ehtinyt paljoa kuvailemaan, mutta tässä jonkunnäköinen kuva kakusta.


Hurrrja synttärisankari Tähtitaivas <3
Juhlissa oli naamiaisteema, joten päätin aloittaa halloweenin ja pukeutua tappajapupuksi. Tarkoitus ei ollut olla ihan näin pelottava, mutta jotenkin meikkisuti karkasi käsistä. Lapset eivät olleet onneksi yhtään peloissaan, vaan asuni oli heistä hauska. Ihan kiva, mutta mitä tämä kertoo leffojen ikärajoista?


Asuni oli oikeastaan heitetty kasaan samana aamuna. Meikkikin on tehty autossa ja käsilaukusta löytyvillä arkimeikeillä, sillä kasvomaalit ja muut unohtuivat kotiin. Tässä on käytetty mustaa ja punaista luomiväriä, vaaleanpunaista/nudea mattahuuliväriä, eyelineriä ja korostusväriä. Onnistui mielestäni aika hyvin.

Kasvoton-Husky


Juhlat kestivät kaksi tuntia, mutta lastenjuhlien kaksi tuntia on tieteellisesti tutkittu kestävän oikeasti kahdeksan tuntia. Juhlien jälkeen olimme niin poikki, että kun saimme lapset nukkumaan, rentouduimme leffaa katsellen ja punaviiniä maistellen. Leffa oli kamala klassikko Hocus Pocus. Emme erityisesti suosittele. Olin jossain nähnyt mainoksen Coffee shop -nimisestä viinistä ja mainonnan uhrina ostin sitä. Mainittuja suklaan ja kahvin häivähdyksiä emme löytäneet, mutta punkku on aina punkku. En suosittele silti tuhlaamaan kymppiä tähän viiniin, sillä kuudella eurolla saa ihan yhtä hyvää kyykkyviiniä. Sekopää täyttää vasta kolmen viikon päästä 18, joten hän sai tyytyä maistelemaan karpalomehua. Se oli kuulemma ihan ok.

Kokeilimme myös Lushilta saamiani ja ostamiani tuotteita. Pesimme ensin pahimmat meikit pois Huskyn Aqua Marina -putsarilla (Huskyn itse ostama). Se on kuulemma toiminut hänellä tosi hyvin herkälle iholle, mutta täytyy sanoa, että tuotteen tuoksu ei ole mikään hekumallisin. Toisen kerroksen meikkiä poistimme oikein rasvaisella Ultrabland-putsarilla (itse ostamani). Minulle suositeltiin sitä akneihon takia, ja olen ollut ihan tyytyväinen, vaikka yleensä en pidäkään puhdistusaineista, joita ei pestä pois kasvoilta. Ultrablandin tuoksu on muuten aika mieto, joten Lushia tuoksujen takia karttaville tämä voisi sopia. Tämän jälkeen vielä kuorimme ihon Buche De Noelilla (tämä on saatu Lushilta) ja laitoimme vielä Mask Of Magnaminty -naamiot (itse ostamani) toisillemme. Buche De Noel on tuttu joulutuote viime vuodelta, ja tykkäsin siitä edelleen. Tosin joku lukija huomautti, että mantelirouhe ja karpalonpalat voivat tukkia vanhoja putkia, ja ottaisin tämän huomioon tuotetta ostaessa. Mask of Magnamintyä minulle suositeltiin niin ikään akneihon takia, ja tästäkin tuotteesta tykkään. Tosin olen ehtinyt käyttää naamiota vasta kaksi kertaa. Tuoksu on raikkaan minttuinen ja iho on putsauksen jälkeen ihanan pehmeä - vaikka olettaisi, että se tuntuisi pikemminkin kuivalta. Plussaa myös tuorekasvonaamioita pidemmästä säilymisajasta ja isommasta purkista.

Mask of Magnamity ja kauniita ihmisiä
Kasvohoitojen jälkeen Sekopää vielä hieroi niskani ja minä hänen jalkansa Each Peach -hierontapalalla, jonka olin ostanut hänelle ekoista ylppäreistä selviämisen kunniaksi. Tämän hierontapalan tuoksu on ihan uskomattoman ihana. Pala tuoksuu niin herkulliselta sitruunalta, että sitä ei voi olla vetämättä syvään henkeen. Hiukan samalta tuoksui aikaisemmin kokeilemani Baked Alaska -saippua (saatu Lushilta). Minulle tällaisia tuoksuja on olemassa kolme: sitruunan tuoksun lisäksi autokorjaamoilla, autokaupoilla ja rautakauppojen rengasosastoilla oleva kumin tuoksu sekä saunassa ihan ekojen löylyjen tuoksu. Nämä ovat sellaisia tuoksuja, että kaikki muu unohtuu ja keskityn vain haistelemiseen ja siihen, että saan vedettyä tuoksua mahdollisimman paljon nenääni. Jos Lush tekisi vielä kumi- ja löylyhierontapalan, voisin kuolla onnellisena.

Vatsat täynnä kakkua ja punaviiniä (Sekopäällä karpalomehua), kasvot pehmeinä ja mieli rentoutuneena kävimme nukkumaan. Aamupalaksi söimme lisää kakkua ja päätimme lähteä nauttimaan kulttuurista keskustaan.


Kävimme ensin Kiasmassa, jossa oli lasten kanssa yllättävän kivaa. Vain pari kertaa piti muistuttaa, että mihinkään ei kosketa. Lähdin metataidelinjalle ja otin kuvia muusta seurueesta katsomassa taideteoksia.


Nyt täytyy kyllä myöntää, että vaikka pitäisi, minulla ei ole ylhäällä taideteosten nimiä tai tekijöitä. Hyi Ruki, hyi. Kuvat ovat Kiasman kokoelmanäyttelystä ja uudesta Mona Hatoumin näyttelystä.


Tässä katsellaan twerkkausvideota


Taideteosten lisäksi Sekopää katseli kännykkäänsä. Meidän porukka
Ruki itse
Hopeajärvi on saanut tuollaiset taittoa korjaavat lasit

Lapsille oli tällaisia hauskoja tehtävälaatikoita, joissa oli kaikenlaisia taiteeseen liittyviä pohdintatehtäviä. Tähtitaivas on juuri oppinut lukemaan, joten kaikkea ei tarvinnut aikuisten selittää. Tehtävälaatikot tosin taitavat sopia hiukan vanhemmille lapsille.

Tässä on Hopeajärven itse ottama kuva! Hän valitsi kohteenkin itse, "kasan kultaa".

Kiasmassa oli juuri auennut Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen näyttely Pahan jälkeen, mutta herkkänä ihmisenä (ja lasten kanssa) en oikein pystynyt keskittymään siihen ja kävelimme sen lähinnä läpi. Näyttelyssä oli siis kuvia muun muassa happohyökkäyksien ja silpomisen uhreista ja kaatopaikoilla elävistä ihmisistä.

Kiasman jälkeen jaksoimme vielä kävellä Kansallismuseolle ja käydä sen näyttelyt (perusnäyttely ja Renessanssi. Nyt! -näyttely) läpi. En ole ennen käynyt paikassa, ja minun levottomalle ja sivistymättömälle mielelleni se oli kyllä aika tylsä. Ja kallis! Lippu maksoi 15 euroa, mikä on mielestäni aika paljon. Kaiken lisäksi pääsyy vierailuumme, lapsille elämyksiä tarjoava Vintti, oli sulkeutunut jo klo 16, mikä oli aika mölliä, etenkin, kun lapset olivat jo kärsivällisesti Kiasmassa olleet koskematta mihinkään. Järjestin kuitenkin aktiviteettia ainakin omille aivoilleni ja keksin tauluihin tekstejä meemihengessä. Katsokaapa näitä:
Tää oli niin creepy ettei tarvittu ees kuvatekstiä

Tän keksi kyllä Husky! Sekopää nimitti tätä "siksi maalaukseksi, missä se kirnus maitoo sen paholaisen kanssa" :D Ihan paikkansapitävä kuvaus, mutta sai kyllä ajattelemaan, mitä tässä on haettu. Ylläolevat kuvat ovat siis renessanssinäyttelystä. Perusnäyttelyssä oli mm. karhun kallo


ja muinaissuomalaisten käyttämä kalajumalan (tms.) naamio, joka karkotti kateellisen silmän eli kateuden kalastusreissujen ajaksi. Sanonta "kateus vie kalatkin vedestä" oli silloin vissiin tarkoitettu vähän kirjaimellisemmin. Kattokaa nyt sitä.


Oli hauska vertailla jotain italialaisten maalauksia samaan aikaan tehtyjen suomalaismaalausten kanssa. Tuli mieleen tämä meemi. Lisää kuvia Maarian kirkosta (ja kulttuurihistorian opiskelijan pohdintaa) voi lukea esim. täältä, Saagoja ja tikku-ukkoja -blogista. Tietenkin Maarian kirkon maalausten tyyli on ihan eri kuin vaikkapa just siinä Sikstuksen kappelissa, mutta ihan oikeesti hei :D Tulee mieleen vaan toi kalanaamio ja sitten naurattaa.

No, oli siis kokonaisuudessaan kuitenkin oikein antoisat vaikkakin väsyttävät museoretket. Illalla tilattiin vielä falafeliä Woltin kautta ja katsottiin Inside Out. Sitten olikin aika lähteä takaisin Suomen Turkuun. Kotimatkalla pimeässä ajaessamme pohdimme mahdollista muuttoamme pääkaupunkiseudulle, jolloin tällaiset viikonloppukokoontumiset helpottuisivat huomattavasti, mutta viikolla toki joutuisin jotenkin kulkemaan Turkuun töihin. Äh. Miksi ei voisi olla hologrammina paikalla missä haluaa?

Nyt menen vielä katsomaan pari sarjaa ja sitten toivottavasti nukkumaan hyvät yöunet vielä pisteeksi iin päälle. Paljon voimia maanantaihin itse kullekin!

 ps. Tämä ei ole mikään blogiin liittyvä etu tai blogiyhteistyö, mutta Woltista (ruoan kotiinkuljetus -app) saa 10 euron edun (sekä minä, suosittelija, että sinä, koodin käyttäjä) ekasta kotiinkuljetustilauksesta jos mainitsee koodin OJSI rekisteröityessään. Kaikki suosittelijat saavat saman edun, mutta voitte käyttää minun koodiani, jolloin minä saan LOPUTTOMASTI RUOKAA. Aah. En tosin vielä tiedä, miten tuota 10 euron etua voi käyttää, pitääkö esim. tilata tietyllä summalla. Mutta jos joku sitä käyttää, pääsen ainakin kokeilemaan ja voin sitten kertoa teille, miten se toimii.

5 kommenttia:

 1. Kommentoin ja ylistän!miten ihmeessä olette niin hemmetin kauniita ihmisiä,te sisarukset??luonnonkauniita kuin keijukaiset.hämmentävää.sisarukset on parhaita!minulla on kolme siskoa ja yksi veli mutta ei olla noin kuvauksellisia.hauskoja( kuvitellaan olevamme).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh kiitos! Välitän kehut eteenpäin :) Sisarukset kyllä on parhaita, mun elämässä ainakin tärkeimpiä ihmisiä maailmassa. Mekin kuvitellaan olevamme aika hauskoja :D

   Poista
 2. Jos enemmän tulee käytyä museoissa ym. niin kannattaa hakea sellainen Museo-kortti! Se maksaa n.50e ja on vuoden Voimassa, sillä pääsee yli 200:n eri museoon yms pitkin Suomea! Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen on kyllä ollut suunnitelmissa! En oo ehtinyt tarkistaa, missä kaikissa museoissa se kävisi, mutta jos käy jossain hyvissä museoissa (eikä vaikka esim. jossain Perä-Hikiän perunamuseossa!), niin sehän olisi tosi kätevä.

   Poista
 3. These are such scents that everything else stops bothering you, and I just focus on smelling and feeling such a pleasant smell as much as possible.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!