torstai 4. elokuuta 2016

Karmarock - PTFU seal of approval!

Heippa lukijat! Ne teistä, jotka oikeasti ovat lukijoita eivätkä vain kuvankatselijoita, ovat ehkä huomanneet, että pidän yhtyeestä nimeltä Maj Karma. Maj Karma on siitä erikoinen bändi, että sillä on oma festari Karmarock. Maj Karma esiintyi omalla festarillaan jopa silloin, kun se oli tauolla. Silloin me fanit kävimme Karmarockissa kuin pyhinvaelluksella joka kesä. Käymme me tosin nytkin, sillä festari on paras.

Syy 1: Piknikkeily eli eväsretkeily eli dokaaminen viltillä
Jos aurinko paistaa, festarin nurmialueella voi istuskella viltillä, nauttia eväistä ja auringosta ja kuunnella livemusiikkia.


Jaahas, tähän tuli tällainen tyhjä väli jostakin syystä.

 

Syy 2: Maj Karma (ja muut bändit)

Koska Maj Karmaa jo ylistettiin tuossa alussa ja muuallakin täällä blogissa, en jaksa sitä nyt enää paasata. Karmarockissa on muitakin hyviä bändejä. Ainakin Mokoman, Eläkeläisten, Ismo Alangon, CMX:n ja Pertti Kurikan nimipäivien keikat ovat olleet sikakovajuttuja. Tänä vuonna Olavi Uusivirran keikka oli aika menevä, vaikken kauheasti tiedäkään häneltä biisejä (tosin juuri nyt valistan itseäni ja kuuntelen, sillä ilmeisesti hän on LATL-fani - hän ei voi siis olla paha ihminen). Atomirotta oli tietenkin loistava. 

Iiiik, Maj Karman Häiriö Piirinen!


Intouduin jopa tekemään ylläolevasta kuvasta tällaisen aika hienon Prisma-version. Prisma on se uusi taidesovellus.

Koska suomalaiset ovat ämpäripäitä, festarin avannut Local Masonic -bändi jakoi sadalle ekalle festarivieraalle ämpärit!

Olin Karmarockissa Neiti Kevään kanssa
Syy 3: Rento fiilis ja kaupallisuuden vastustaminen

Karmarock ei nyt toista vuotta peräkkäin paljastanut esiintyjiä etukäteen. Tämä on vastalause kaupallisuudelle ja rohkea ja arvostettava sellainen. Lisäksi asetelma toi jännitystä ja sellaista jouluoloa, kun ei tiennyt mitä sieltä tulee, mutta että se mitä sieltä tulee, on jotain tosi kivaa. Artistitkin ovat ilmeisesti tykänneet järjestelystä - ja itse festarista, sillä ainakin Olavi Uusivirta ja Atomirotta olivat kehuneet festaria.

"Ammattimaisen D.I.Y- tunnelman ja tapahtuman hienon historian aisti ilmassa. Upea Rokki, jollaisia ehdottomasti tarvitaan "isojen" rinnalle ! Tällaiset on juuri sitä festarikesän suolaa, ei oikein osaa odottaa mitä tuleman pitää, mutta positiivinen yllätys potenssiin sata paneekin Bändin tykittämään vihoviimeiseen hikipisaraan. Samalla asenteella vaan seuraavat 25 vuotta ja aina kun tarvetta on, Atomit on käytettävissä!
Kiitos! Seuraaviin kertoihin." Atomirotta

"Kiitos! Karmarock on ehdottomasti suosikkifestareitani. Erityisesti arvostan catwalkilla varustettua lavaa, jossa yleisö on suoraan sylissä. Festarialueella vallitsee aina lämmin, välitön ja rakkaudentäyteinen ilmapiiri. Papukaijamerkin ansaitsee myös Suomen paras telttasauna ja puljailumahdollisuus Kokemäenjoessa. Karmarock ihmisen kokoinen Woodstock." Olavi Uusivirta

Kaupallisuuden vastustamiseen liittyy myös muun muassa se, että esim. leiriytymisestä ei oteta rahaa, vaan se on ilmaista. Alkoholiakin alueelle saisi muuten tuoda, mutta lain takia se pitää nykyään kieltää. Festarilipun hintakin on erittäin kohtuullinen.

 
Syy 4: Hymyilevät ihmiset ja intiimi tunnelma


Festari on reilusti pieni. Molemmat lavat näkyvät sisäänkäynniltä ja mihinkään ei tarvitse jonottaa. Teltalta pystyy kävelemään parissa minuutissa festarialueelle. Asvalttia ei ole, vaan ruohoa ja metsää. Ihmisillä on hyvä meininki ja pikkukaupunkimaisuus näkyy hyvällä tavalla.


Juttelin paljon ihmisten kanssa, koska kuvailin festarien parhaita tyylejä. Niihin olen keskittynyt enemmän EMP:n blogin puolella Karma-postauksessani.Syy 5: Henkilökohtaiset jutut

Olen ollut Karmarockissa niin monta kertaa, että festarista on tullut jotenkin oma. Siksi kun festaria kehutaan, tunnen hassusti ylpeyttä - vaikka minulla ei ole mitään tekemistä festarin kanssa sinällään. Ihan omituista. Ehkä fiilis johtuu porilaisuudesta ja siitä ylpeydestä, että läheltä Poria voi tulla jotain hienoakin. Haha.

Ihan muuten vain sivupohdintana: minua naurattaa, että kun Maj Karma laulaa Rocktähti sekoaa -biisissä, että Harjavalta odottaa, se tarkoittaa satakuntalaisille, että mielisairaala odottaa. Asiasta tietämättömät voisivat ajatella, että koti odottaa. Mielisairaaloille keksitään usein kiertoilmaisuja. Porissa joudutaan Harjavaltaan, Turussa Kupittaalle ja Tuusulassa Kellokoskelle. Ihan mielenkiintoista. Mielisairaala - nykyajan karhu!

Takaisin asiaan. Tänä vuonna Karmarockissa tapahtui muuten jotain aivan ihanaa.

HUOM! SIIRAPPIVAROITUS! HUOM!


Törmäsin nimittäin sattumalta Baby Dolliin. Kaikki kävi kuin elokuvissa: kuljimme toistemme ohi ahtaassa paikassa, katsoimme toisiamme ja rupesimme molemmat vain sekoilemaan. Halasimme kuin hullut, kerroimme toisillemme miten ikävä on ollut ja seisoimme ahtaimmassa kulkuväylässä kaulakkain varmaan 5 minuuttia, välittämättä ohi änkeävistä ihmisistä. 


Nyt voin ehkä vihdoin kertoa, että aikanaan meille tuli riitaa ja siksi tiemme erosivat. Riita johtui miljoonasta asiasta ja jostakin syystä se pääsi paisumaan niin paljon, että emme ole nähneet toisiamme, vaikka jonkinlaisen sovinnon teimmekin puhelimitse. Aikomus on ollut tavata monta kertaa, mutta sen tielle on tullut kaikenlaista. BD oli paras ystäväni ja eromme tuntui pahalta ja todella henkilökohtaiselta, joten ole halunnut avautua asiasta täällä blogissa. Minua on harmittanut, kun en ole voinut kertoa Baby Dollin kuulumisia lukuisista tiedusteluistanne huolimatta. Nyt voin kertoa, että hän voi hyvin, vaikka töitä riittääkin ihan hirveästi. Aiomme tavata ja korjata välirikkomme.

Festarilook ja yöpymisvehkeet likaisen peilin kautta
Varmaan ihan miljoona syytä rakastaa Karmarockia jäi luettelematta. Niitä kuitenkin on ihan lukemattomia. Kiitos taas tästä vuodesta, jäi haikea ja epätodellinen fiilis. 


7 kommenttia:

 1. Todellakin, pikkufestarit kunniaan! Karmarock kuulostaa hyvältä, vaikka en Maj Karman suurimpia faneja olekaan. :D

  Olen niin yliherkkä kaikille tunteellisille jutuille, että meinasin alkaa itkeä, kun pääsin jälleennäkemiskohtaan, etenkin tuon halailukuvan takia. Ihan kauheaa. <3

  Onneksi kohtasitte taas. Tiedän tosi hyvin, miten kolkolta tuntuu, kun on eronnut jostakusta läheisestä ikään kuin riidoissa, eikä sen jälkeen enää pidä yhteyttä. Parasta, mitä siinä tilanteessa voi tapahtua, on positiivishenkinen yllätysjälleennäkeminen.

  (Baby Dollin tatskojen määrä näyttää kasvaneen sitten viime havainnon.)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, ja paikanpäällä olleena allekirjoitan kaikki kehut! Mä kävin hei siinä Karman keikan jälkeen juttelemassa sun kanssa, olit tosi kiva! Ihanaa siirappia! 💕

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja liikutuin tuosta jälleennäkemisestä Baby Dollin kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! En ole kuullutkaan Karmarockista, mutta nyt tuntuu et sinne on pakko joskus päästä! Ja ihana jälleennäkeminen teillä Baby Dollin kanssa, tuli itsellekkin hyvä fiilis ♥

  Ps. Kuopiossa joutuu Niuvaan (mielisairaaloista puheenollen).

  VastaaPoista
 5. Tuonne täytyy joskus tulla käymään.
  Ja Lapissa lähtään Muurolaan. ;)

  VastaaPoista
 6. Just olin heittämässä sekkaan Muurolakorttia :D Oulussa pääsee Peltolaan leppäileen jos vauhti äityy liian hurjaksi.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!