torstai 17. maaliskuuta 2016

Väriä naamaan (ja elämään)!

Hipiksi ryhtymisessä on se vaikeaa, että kaikki on aluksi niin vaikeaa. Siksi olenkin pikkuhiljaa hivuttautunut hippipuolelle usealla elämänalueella. Uskokaa pois, se on aika vaikeaa, kun on näin kärsimätön ihminen. Juju on siinä, että korvaa aina yhden tavan tai tuotteen kerrallaan jollakin ihmis-, eläin- tai luontoystävällisellä vastineella. Kun on tottunut tähän pieneen muutokseen (viikon, kuukauden tai vuodenkin päästä) voi siirtyä seuraavaan. Maailma paranee vähän kerrallaan!

Jotkut eivät tietenkään ole samaa mieltä, mutta pääasia on, että oma mieli on puhdas. Mielestäni on parempi vaihtaa pysyvästi vaikka yksi kulutustavara ympäristöystävällisempään tai pitää edes yksi kasvispäivä viikossa, kuin pistää koko elämä mullin mallin ja kyllästyä viikossa. En ikinä olisi uskonut, että sanon näin, mutta: hiljaa hyvä tulee. Argh.

Hippipaasauksen syy on se, että olen löytänyt jälleen yhden korvaavan tuotemerkin, jota voi ostaa hyvillä mielin. Monet teistä varmaan tietävätkin, etten käytä eläimillä testattuja tuotteita tai Lorealin omistamia merkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tarvitsen jonkin meikin vaikkapa juhliin ilman varoitusaikaa, joudun etsimään sitä aina kissojen ja koirien kanssa. Usein kauppojen myyjät eivät osaa vastata mihinkään ja joudun googlailemaan merkkejä kosmetiikkahyllyjen välissä. Viimeksi ennen joulua halusin löytää nestemäisen valkoisen eyelinerin. Tietenkään mikään merkki ei sellaista tarjonnut, ja kun vihdoin löysin yhden (!) valkoisen eyelinerin, se olikin jonkun Lorealin omistaman lafkan tuote ja maksoi 60 euroa. Ei kiitos.

Nyt olen kuitenkin löytänyt meikkibrändin ja -liikkeen, josta saa valkoista eyelineriä ja vaikka ihan kuulkaa keltaista, turkoosia ja punaistakin. Sitä ei omista Loreal, se ei testaa tuotteita eläimillä ja tosiaan, sieltä saa mitä tahansa meikkiä missä tahansa värissä. Hinnat ovat ihmisystävällisiä. Brändiä ei myydä pelkästään netissä, vaan tuotteita pääsee hiplailemaan ja testailemaan liikkeeseen. Mikä on tämä maaginen liike, te kysytte. En ole uneksinut tätä ihmeelliseltä kuulostavaa asiaa, vaan vannon, että se on ihan oikeasti olemassa. Tässä postauksessa esittelen teille siis Inglotin meikkejä ja syitä siihen, miksi liikettä kannattaa fanittaa. 

Olen saanut tämän postauksen tuotteet blogiyhteistyönä Inglotilta. En saa rahaa mainostuksesta tai teidän mahdollisista nettiostoksistanne, vaan saan tästä ainoastaan testaamani tuotteet. Haluan erikseen mainita tämän, sillä hehkutukseni on ihan aitoa. Kokoan postauksen loppuun listan siitä, miksi Inglot on ihan paras. Nyt vähän enemmän sitä otsikossa luvattua väriä ja naamaa ja vähän vähemmän tekstiä.

Tässä näette bloggaajan melkein naturellin naaman. Siinä on kylläkin pohjameikkiä eli mattameikkivoidetta ja vähän varjostusta poskien sivulla ja ohimoilla. Kulmissa on väriä. Olen muokannut tietokoneella pois pari finniä. Naturelli on siis ehkä vähän liioittelua, mutta mennään nyt sillä. Silmänaluset ovat meikkivoiteesta huolimatta vähän tummat, mutta ne saavat ollakin, sillä tämän postauksen ideana on saada väriä arkeen, ja arkena ainakin minulla on melkein aina tummat silmänaluset.


Tosi monella on jokin meikkirutiini, jota noudattaa aamulla, ja luovemmat kokeilut ovat illanviettoja tai myöhäisiä aamuja varten. Sorrun tähän itsekin, mutta kätevyydestään huolimatta se on minusta aika tylsää. Rutiinien rikkominen virkistää ihan tutkitusti aivoja ja jos teet sen meikissä, piristysruiske vaikuttaa oman fiiliksen lisäksi työkaverien fiilikseen. Siksi kannatankin vaihtelua arkeen!

Näin se tapahtuu:

Koska useimmilla inhimillisistä ihmisistä on aamulla tosi kiire, on aikaa vain yhteen tai pariin tuotteeseen. Siksi olenkin koonnut tästä meikistä asteittaisen version. Jokainen lisätty meikki toimii jo ihan sinällään. Helpoin tapa muuttaa rutiineja on värin vaihtaminen toiseen - meikkaamiseen menee näin saman verran aikaa kuin rutiinituotteella, mutta lopputulos on erilainen.

Ensimmäinen askel on villinvärinen mattapintainen huulisävy. Lisää vain sitä, ja olet ihan toimiva paketti ja valmiina matkaan! Tässä huulillani on Inglotin Sleeks Cream Lip Paintia, sävy 109.

Tässä esittelen huulisävyn lisäksi bloggaamisen ja koiraelämän yhdistämisen vaikeutta: aina, kun yritän ottaa kuvia, Vili tulee siihen kiehnäämään linssiludena mutta ei sitten kuitenkaan ole yhtään fotogeeninen.
Jos aikaa on enemmän, huulten kaveriksi voi lisätä luomiväriä. Jälleen kerran: look on ihan käyttökelpoinen jo tällaisenaan, mutta jos aikaa on vieläkin, voi lisätä ripsaria, ja jos on oikein aikakuningas, voi vetää vielä rajauksetkin. Tässä havainnollistus kaikista kolmesta vaiheesta.


Huulisävyn paras puoli: se ei tahraa ja pysyy, pysyy ja pysyy kuin Duracell-pupu. Syömisen jälkeen kannattaa lisäillä huulten sisäreunoille, mutta muuten tätä saa hinkata irti huolella illalla.
Luomiväri on yksi neljästä sävystä, jotka sain valita Freedom-palettiini (kerron tästä systeemistä vielä lisää tuolla alempana). Väri on mattapintainen Freedom System Eye Shadow Square Refill sävy 345. Valkkasin sävyjä ihan maniassa, ja jotenkin ihmeen keinolla ja sattumankaupalla onnistuin saamaan kaikkiin meikkeihin toisiinsa sointuvat värit. Ihastuin tähän mintunvihreän ja tummanliilan sekoitukseen aika lailla ja oma lempparini meikistä on versio, jossa ei ole ripsaria tai rajaustakaan ollenkaan.


Muitakin vaihtoehtoisia tapoja piristää arkimeikkiä väreillä on. Teen myöhemmin oman postauksensa mm. glittermeikistä ja puna-kulta-mustasta silmämeikistäkin, sen verran olen nyt näihin värikokeiluihin innostunut. Mutta nyt keskitytään arkeen ja tavallisen meikin helppoon tuunaukseen käyttäen vain erilaisia värejä normaalin sijaan. Mustat rajaukset ja punaiset huulet on hei niin nähty - tässä vihreät kissansilmärajaukset ja turkoosit huulet, olkaa hyvät.

Pelkästään värin vaihtaminen muuttaa ilmettä hurjasti. Tämä eyeliner sopii hiuksiini näemmä erityisen hyvin nyt.

Nämä huulet jos mitkä piristävät arkea. Värejä olisi ollut saatavilla vaikka minkälaisia ihania keltaisesta siniseen, mutta jostain syystä tämä turkoosi houkutteli. Nyt kun hiuksenikin ovat värjätyt, mietin, että olisin ehkä voinut ehkä sittenkin ottaa pastellililan, jota katselin myös - lisäksi saatavilla oli valkoinen huulikiilto, jota yhdistelemällä muihin saa sävyistä vieläkin pastellisempia. Huulikiilto on siis Freedom-systeemin Lipstick Square sävyä 93. Vihreä rajausväri on Matte Collection AMC Eyeliner Gel sävy 86. Valkkasin samasta valikoimasta myös tummanpunaisen eyelinerin (sävy 79). Siitä teen tosiaan vielä oman postauksensa, mutta näissä Sekopäästä ottamistani kuvista näkyy hiukan esimakua. Sain meikata hänet punkkariksi.Rajausväri pysyy sitten muuten paikallaan kuin tatuointi. Ainut asia, mikä minua siinä harmittaa, on, että minulla ei ole mustaa samanlaista - niitä tavallisempia meikkejä varten. Taidan käydä hakemassa sellaisen. Pigmentti on tosi peittävää, levittyy hyvin ja kuivuessaan muuttuu mattapintaiseksi. Pigmenttiä on muutenkin runsaasti kaikissa tuotteissa. Se onkin yksi Inglotin hyvistä puolista, jotka listaan tässä seuraavaksi.

1. Runsas pigmentti - niin huulituotteissa kuin luomi- ja rajausväreissäkin. Lisäksi pysyy hyvin.

2. Ei testaa eläimillä.

3. Ei ole Lorealin omistuksessa.

4. Värejä on kaikissa tuotteissa ihan mitä tahansa. Voitte tsekata esimerkiksi luomiväritarjonnan täältä - aika hullu, eikö?

5. Hinnat eivät kirvele. 

6. Ekologisuus: tämä näkyy mm. Freedom-järjestelmässä. Ideana on, että palettiin saa kerätä sen verran tuotteita kuin haluaa ja juuri sen värisiä, joita tarvitsee. Näin välttyy hukkaostoilta. Yhden värin loppuessa ei tarvitse ostaa koko palettia uudestaan. Roskaa ei tule, sillä paletti on kestävää materiaalia. Arvostan tätä ideologiaa todella paljon. Kaiken lisäksi palettiin voi koota esim. luomivärin, kulmakarvavärin, huulipunan ja peitevoiteen - pientä kompaktia palettia kantaa mieluummin mukanaan laukussa kuin kaikkia tuotteita erikseen. Suosittelen kokeilemaan palettia ja jos mahdollista, käymään testaamassa sitä liikkeessä. Se on erittäin laadukkaan tuntuinen.

7. Tuotteita voi tilata netissä, mutta jos asuu Helsingissä tai Turussa, voi käydä sekoamassa väreistä liikkeessä. Siellä saa myös testata tuotteita. 

8. Tuotteet ovat monikäyttöisiä. Tästä havainnollistuspostaus niinikään myöhemmin. 

Hippiminäni on hetkeksi tyydytetty, kun olen löytänyt jälleen yhden hyvän brändin ja liikkeen, jolla korvata huonot vaihtoehdot. On huojentavaa, kun voi mennä liikkeeseen ja luottaa siihen, että voi hyvillä mielin katsoa kaikkia vaihtoehtoja. Parasta on, että hippiminäni lisäksi myös estetiikkaa ja tyylikokeiluja rakastava minäni on tyytyväinen! Toivon, että saan käytettyä molemmat eyelinerit loppuun saakka.

Koska olen maailman paras bloggaaja, hommasin teille alennuskoodin Inglotin verkkokauppaan. Kateellisille tiedoksi (jo toisen kerran): en hyödy mitenkään teidän mahdollisista ostoksistanne. Te sen sijaan hyödytte, sillä saatte -20% alennusta 23.3. saakka! Koodi on RUKI20.

Värikkyyttä viikkoonne <3

16 kommenttia:

 1. Jos joku ihminen on mun idoli niin se olet sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on samaan aikaan sekä mukavaa että painostavaa kuulla :D Ehkä kuitenkin kallistuu sinne mukavan puolelle. Sydämellinen kiitos ja toivottavasti olen jatkossakin arvostuksesi arvoinen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Mä tykkäsin siitä myös, vaikka jotenkin omaan naamaan on tottunut tietynnäkösenä ja tollaset uudet asiat näyttää aluks vähän oudoilta.

   Poista
 3. Oi, kiitos vinkistä! :) Kiva, että luonnonmukaisuudesta ja eettisyydestä puhutaan yhä enemmän.

  Unihiekkaa hiuksissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Ja oon samaa mieltä. Musta on tärkeetä, että niistä puhuisivat kaikki, myös tällaiset amatöörihipit kuten minä, eivät vain asiantuntijat.

   Poista
 4. Vau! Kuulostaa tosi hyvältä brändiltä. Ovatkohan tuotteet myös hajustamattomia ja mikromuovittomia? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mulla on niin paljon vielä opittavaa ja huomioitavaa! Yritin googlailla tota muovia, mutta en löytänyt vastausta. Joku todistus Inglotin sivuilla oli, että tuotteissa ei käytetä näitä ja näitä, mutta ne taisi olla jotain liuottimia. Hajusteita en ainakaan itse huomannut, mutta en ole niille yhtään herkkä niin en välttämättä mietoa tuoksua huomaakaan samalla tavalla kuin joku hajusteherkkä.

   Tässä mulle seuraava tutkimisen aihe.

   Poista
  2. Haha, aina kun on huomioinut jotain tärkeää, tajuaa kohta, että jonkin muun asian huomioimisen tärkeydestä ei ole vielä edes kuullut... :D Mutta oppia ikä kaikki. Voisin peräti suoraan tiedustella Inglotilta asiasta, ja ehkä vastauksen saatuani tehdä pienen tilauksen. ;)

   Poista
 5. Mä rakastuin tohon minttuisaan luomariin! (tähän se sydänsilmähymiö) Ihania meikkejä muutenkin; tästä sai inspistä. Ja kiva nähdä että oot piristynyt jälleen! Värikästä kevättä sullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkäsin siitä myös. Ja joo, oon taas täällä teidän keskuudessanne ja pyrin olemaankin vähän ahkerammin. Helmikuussa sain tehtyä vain kolme postausta, apuaaa!

   Poista
 6. kiitos tästä! <3 Mie rakastaa värejä meikeissä ja varsinkin luomiväreissä, jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ole hyvä! Mäkin tykkään tosi paljon väreistä, mutta omassa naamassa joudun vielä vähän totuttelemaan niihin. Oon kuitenkin joka päivä laittanut väriä johonkin kohtaan meikkiä - tästä oon aika ylpeä :)

   Poista
 7. Oho, tän postauksen inspiroimana käytin iloisesti pari tuntia valiten kolmea (3!) luomiväriä :D Kun meinasin jo ostaa värit x y ja z, mut sit rupesin kattoo että mitäs nää AMC ja DS tarkoittaa ja sit piti tietty alkaa googlettaa swatcheja ja niin... :P Onks sulla kokemusta noista Inglotin meikkivoiteista? Kun itellä on sekä tosi rasvoittuva että hyvin läikikäs ja epätasaisen värinen iho, niin tarviin aika peittävän meikkivoiteen, ja nykyisellään paras on löytynyt valitettavasti L'orealilta. Olis kiva vaihtaa johonkin eettisempään, niin aattelin kysyä että ootko testannut noita meikkipohjia, kun en kehdannut vielä ihan sokkona tilata tällä kertaa.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!