maanantai 9. marraskuuta 2015

Paljon onnea, Sekopää!

Apua, mikään ei saa oloa tuntumaan vanhemmalta kuin se, kun 10 vuotta nuorempi pikkusisko täyttää 17! Tai ehkä ensi vuonna tuntuu vielä vanhemmalta, en tiedä. Tämä oli kyllä aika paha. Ja kaikista kamalin juttu on se, että en tajua, miten aika meni niin nopeasti!

Milloin tästä ihanasta pisamanaamaisesta hömelöstä


 tuli tämä ihana pisamanaamainen hömelö?

En tiedä missä vaiheessa, mutta jossain vaiheessa Sekopäästä tuli iso tyttö. Kuten olen täällä aina julistanut, olen niin ylpeä siskoistani. He ovat kaikki ihan supermahtavia. Ja koska supermahtavat ihmiset ansaitsevat supermahtavia yllätyksiä, yllätimme Sekopään supermahtavilla synttärijuhlilla. Koska vuosi kuvataidelukiossa vaikuttaa sillä tavalla, että ihmisestä tulee vegaani ja übercool siilipää, juhlimme asiaankuuluvasti kasvisravintolassa. Halusin valinnalla viestiä, että me siskot olemme ylpeitä siitä, että SP on tehnyt elämässään rohkeita valintoja, kuten vegaanius (josta mm. jotkut sukulaiset kokevat oikeudekseen suorastaan loukkaantua!). Ihan mahtava ravintola Omnam tahtoi auttaa meitä tässä missiossa ja teki SP:lle ja meille sen verran maatajärisyttävän hyvän vegaanisen raakakakun, että tien puolet vieraista käännyttyi kasvissyöjiksi ja puolet vegaaneiksi. Näin SP:n synttäritoive toteutui.


Mmm, kiitos Omnam (omnon)! Seuraavaksi mennään sinne brunssille, sen verran hyviltä thali-lautaset näyttivät.


Vieraat olivat pukeutuneet viiksiin. Synttärisankari oli toivonut lahjaksi miesten kalsareita ja niitä hän myös sai.


Swaginsa Sekopää on selkeästi perinyt isosiskoltaan. krhm

Varmaan haluaisitte uskoa, että minä ja Husky ollaan sellaisia cooleja isosiskoja, jotka järkkäävät juhlat ja häipyvät sitten paikalta ja antavat nuorten olla keskenään, mutta ei. Me jäimme tietenkin istumaan ja yritimme esittää nuoria. Onnistuimme siinä omasta mielestämme aika hyvin. Oltiin aika down with the sizzle, tiettekö.

Siskossarja: Husky, Sammakkoprinsessa, Sekopää, Selafiel (Herneenverso) ja Armon Bloggaaja itse


Ja aivan kuin slangipuheemme ei olisi ollut vielä tarpeeksi, raahasimme vielä kaikki katsomaan oikein itkettävää piirrettyä leffoihin. Eikä sitä kaikki 17-vuotiaat toivo? Kävimme katsomassa Inside outin, ja voin suositella sitä ihan kaikille. Se kertoo siitä, miten tärkeää on antaa tilaa kaikille tunteille ja miten ei aina voi olla reipas ja iloinen.

Selafiel
Koska kaksi poraavaa aikuista siskoa 17-vuotisjuhlissa ei vielä sekään ollut tarpeeksi, jaoimme kaikki muistoja SP:stä kakun äärellä. Minä kerroin muiston, jonka kerron nyt teillekin, koska se on ehkä paras tarinani ikinä. Jaan myös pari vanhaa kuvaa SP:stä, ja jatkan näin onnistunutta uraani isosiskona.

SP oli alle parivuotias ja minulle jostain tosi vihainen. Ja kun SP oli vihainen, hän todella oli vihainen, jopa ihan pienenä. Olin menossa vessaan, ja SP seurasi minua oven taakse. Hän paiskasi oven kiinni niin lujaa kuin vain pystyi. Minä nauroin kaksin kerroin vessassa sisällä, koska no, parivuotias kiukkuinen taapero näyttää naurettavalta. SP avasi oven ja paiskoi sitä uudestaan ja uudestaan ja minä nauroin aina vaan lujempaa. Lopulta ovi pysyi hetken aikaa kiinni ja oli vähän aikaa hiljaista. Kun ovi avautui, SP hymyili niin maireasti kuin osasi ja sanoi minulle: "Ruki, laita sormet tohon oven karmille, jooko?" :D SP:n mieltymys satuttamiseen näkyy myös näissä kuvissa:

SP:n rippijuhlissa

En tiedä mistä SP sai näin hirveät väkivaltaiset taipumukset! Ei ainakaan minulta tai Huskyltä. 

äMMä, SP ja 13-vuotias Ruki
Husky ja SP :O
SP osaa olla kiukkuinen, kun sille päälle sattuu, mutta minusta se on vain hyvä asia. Itse olen joutunut opettelemaan, että jokaisella on oikeus olla vihainenkin joskus, joten yritän muistuttaa siskojanikin siitä. Onneksi SP on myös hellä ja rakastava. 

Selafiel oli kipeänä SP:n rippijuhlissa
Hän osaa myös hullutella. Sitäkään hän ei ole saanut meiltä. 


Straight outta Compton
Siskoni Sekopää on siis kokonaisuudessaan ihan mahtava ihminen ja hänestä tulee vain entistä mahtavampi, mitä vanhemmaksi hän kasvaa. Huomaan, että aina, kun neuvon häntä tekemään jotakin ja hän tekeekin toisin, lopputulos on paljon parempi kuin mitä itse olisin ikinä osannut tehdä tai saanut aikaan. Joten halusi hän sitten elää noudattaa paleo- tai vegaanidieettiä, olen aivan varma, että se ja kaikki muukin onnistuu hienosti. Paljon onnea rakas siskoni! Koita kestää viimeinen vuosi alaikäisenä, minä pidän peukkuja!


9 kommenttia:

 1. Herranjumala et näistä kuvista näkee että ootte niin näköisiä! Välillä menee ihan sekaisin et kumpiko kuvassa on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin menin sekaisin että kuka kuvassa nyt oikein onkaan :D

   Onnea Sekopää!

   Poista
  2. Hahaa! Minun silmiini erot ovat isot kuin yöllä ja päivällä, mutta ulkopuolisilta kyllä kuulee usein samannäköisyydestä :D

   Poista
 2. Sisarrakkaus ♡ Siskoja on kiva rökittää :D

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea täältäkin ja paljon kaikkea hyvää hänen elämään. Olette kaikki niin uskomattoman kauniita, että ei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!