tiistai 17. marraskuuta 2015

Pako Alien Research Labista!

Sain tässä eräs päivä ihan mahtavan idean. Olen huomannut, että käytän matikkaa nykyään niin harvoin, että en osaa enää varmaan edes derivoida! Helppo ja hauska tapa tuoda älyllistä haastetta jokapäiväiseen elämään olisi keksiä jokin paketti tai lukko, jonka sisään voisi laittaa erilaisia tavaroita. Esimerkiksi aamut olisivat paljon jännempiä, jos herätyskello piipittäisikin lukon takana. Lukon saisi auki vasta, kun ratkaisee esim. toisen asteen yhtälön. Lukon voisi myös laittaa viinipulloon, suklaalevyyn ja joululahjoihin. Laittaisin oikeasti vaikeita arvoituksia antamiini lahjoihin, että niitä ei saisi auki ennen vuodenvaihdetta. Sitten nauraisin räkäisesti koko jouluaaton. Voisiko joku toteuttaa ideani, jos sitä ei ole vielä toteutettu?

Läheisiä ja itseään voi testata ja kiusata myös yhdessä tekemällä. Pääsimme Rakettiryhmän (minä, He-Man, VBM ja Lady Laiskiainen) kanssa testaamaan ekojen joukossa Live Exit Gamesin uuden room escapen eli huonepakopelin. Tarkoitukseni oli tietenkin päästä salaa hieromaan kuuluisaa älykkyyttäni kavereideni naamoihin. Ei ihan onnistunut. Jouduin tekemään yhteistyötä ystävieni, tavallisten kuolevaisten kanssa, ja olin monesti heitä huonompi. Pelissä tarvittiin kaikkia ja kaikkien panosta, enkä päässyt elvistelemään edes päättelytaidoillani, koska VBM ehti ratkaisemaan lukuarvoituken ennen minua. Haista pylly VBM. Esitin vain hidasta, tietenkin. Kaiken lisäksi silmässäni oli roska enkä nähnyt kunnolla. 

Mystinen kuva mystisestä harrastuksesta
Peli oli tosi mielenkiintoinen. Huonepakopelissä on siis ideana karata lukossa olevasta huoneesta erilaisten vihjeiden avulla. Aikaa on tunti. Lupasin, että en kirjoita huoneen sisällöstä sen tarkemmin, ja hauskempi se tietenkin on jättää yllätykseksi - jokaisen huoneen kun voi pelata vain kerran. Pelin teemana oli Alien Research Lab, eli pelissä piti karata avaruusolioita tutkivasta laitoksesta. Fiiliksestä oli saatu juuri oikeanlainen: tarpeeksi karmiva, mutta hienoeleisesti eikä ilmeisellä tavalla. 

Tässä huoneen kuumottava traileri:

Olen kokeillut huonepakopeliä aikaisemminkin. Silloin olin vähän pettynyt siihen, että vihjeet eivät minun mielestäni edenneet tarpeeksi loogisesti ja mukana oli vähän liikaa hakuammuntaa. Tämä peli oli paremmin rakennettu. Ensimmäinen vihje annettiin valmiiksi, joten ei tarvinnut arvailla, mistä pitäisi lähteä liikkeelle. Mielestäni vihjeiden pitäisi vaatia päättelyä eikä sokeaa etsimistä, koska huone on tietenkin täynnä erilaisia numeroita ja kirjaimia, joista voisi lähteä rakentamaan vaikka minkälaisia päätelmiä. Alien Lab Escapessa näin olikin, mutta lisäksi peli oli tarpeeksi haastava. Tehtävät olivat monipuolisia, ja se olikin yksi syy, miksi koko tiimiä tarvittiin ja kaikkien lahjoille oli käyttöä. 

Meidän tiimimme oli aluksi aika hajanainen ja vähän säädimme jossain välissä, mutta pääsimme kuitenkin huoneesta ulos ennen tunnin aikarajaa, tosin ihan kirjaimellisesti viime minuutilla. Fiilis oli aika kuumottava, kun hälytys piippasi ja pelkäsimme alienien ryntäävän huoneeseen ja tekevän meille anal proben. Vaikka oven auetessa huokaisimme helpotuksesta ja jännitys laukesi kuin olisimme oikeasti olleet vaarassa, vähän jäi kyllä harmittamaan, että emme nähneet, mitä olisi tapahtunut, jos emme olisi ehtineet ulos labrasta. Jos teistä lukijoista joku käy testaamassa huoneen eikä pääse ajoissa ulos, tulkaa pliis kertomaan tänne, mitä tapahtuu! En saa lepoa, ennen kuin tiedän. 

Päästiin ulos ennen anal probea!
Koska meitä testaajia oli neljä, annan muidenkin mielipiteille lyhyen palstatilan.

H-M: Hyvin rakennettu peli, mutta se oli vähän ahdas. 

LL: Tehtävät olivat tosi nokkelia. Plussaa myös se, että tiimityöskentelyä todella tarvittiin. Pelissä ei olisi pärjännyt yksin. 

VBM: Arvosana 4,5/5. Peli oli tosi hyvä. Pieni miinus tulee siitä, että yhdessä kohtaa harmitti mekaniikkaohjeiden puute (tosin tämä oli inhimillinen vahinko). Lisäksi tehtävät olisivat voineet olla aavituksen verran vaikeampia. Jos tiimi olisi ollut yhtenäisempi heti alusta alkaen, olisimme päässeet huoneesta ehkä liian nopeasti. 

Minulla ei ollut ongelmaa huoneen ahtauden kanssa. Ehkä se johtuu siitä, että minulla on kuusi sisarusta. Live Exit Games vastasikin palautteeseemme, että ryhmäkoko peleihin on 2-6 henkeä, mutta että tätä peliä suositellaan vähintään 3-4 henkilölle siksi, että pienemmistä porukoista harva pääsee ulos huoneesta aikarajan puitteissa. Kyllä nyt egoa hivelee!

Joka tapauksessa: huone läpäisi testin. Suosittelen Alien Lab Researchia testattavaksi kaikille turkulaisille ja turunmielisille. Erityisesti tämä huone sopii avaruusolioista kiinnostuneille, X-files-ja Roswell-faneille sekä believereille. Live Exit Gamesilta saa myös lahjakortteja, ja huonepakopelit ovat ihan mahtavia joululahjoja! Suosittelen lämpimästi sitäkin, sillä itsekin annoin sellaisen viime vuonna joululahjaksi. Se on ovela lahja, koska jos asian suunnittelee hyvin, lahjasta voi päästä nauttimaan itsekin. Ja oikeasti, kokemukset ovat niin paljon parempia lahjoja kuin tavarat. 

ps. Takaisin alun sadistisiin tunnelmiin: jos on itse pelannut pelin ja ostaa sen lahjaksi jollekin läheiselleen, voi tätä läheisen peliä mennä katsomaan isosta telkkarista aulan sohvalle popparien kanssa! Hähähää. 

pps. Pääsimme kokeilemaan huonetta ilmaiseksi koska blogifame, mutta muuten en hyödy tästä postauksesta. En siis tienaa mitään, vaikka klikkailisitte itsellenne sata joululahjakorttia. 

pps. Lady Laiskiainen eli Maaretko teki blogiinsa alienmeikin, check it out! Tsekatkaa myös leidin tyylikkäät movemberit. 

6 kommenttia:

 1. Entä sopiiko tämä peli Beliebereille?

  VastaaPoista
 2. Oletko käynyt tuon live exitin toisessa pelissä, kidnappaushuoneessa? Arvioisitko että tämä olisi vaikeampi vai helpompi kuin se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole käynyt, mutta pitäisi kyllä, sillä olen kuullut paljon kehuja siitä. En siis osaa arvioida sitä suhteessa tähän :/

   Poista
 3. Huh, nyt pistit riman korkeelle. Varasin tämän huoneen yllätykseksi poikakaverilleni, mutta täytyy kai ottaa mukaan sitten joitain muitakin kavereita että pääsemme ulos. Rektaalitarkastus ei kuulu lempparitoimenpiteisiini! :DD Jos kuitenkin joudumme siihen, tulen kertomaan miten kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tule! Ja eihän se nyt niin korkeella ole, just ja just päästiin ulos :P Hauskaa huonepakoa, teillä on varmasti kivaa!

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!