torstai 5. marraskuuta 2015

Maailman paras musiikkimaku

Kumikameli keikalla joskus Jyväskylässä
Tiesittekö, että minulla on maailman paras musiikkimaku? Nyt tiedätte. Kuulen siitä kehuja yhtenään. Toki kehut tulevat omasta suustani, mutta silti. Joku huonomakuinen ja muutenkin tyhmä ihminen on joskus haukkunut, mutta hän on varmaan vaan ollut kateellinen.

Halusin kuitenkin jakaa tämänkin osan mahtavasta persoonastani teidän kanssanne, joten päätin aloittaa postaussarjan, jossa kerron lempibändeistäni. Kuten kaikki blogia jonkin aikaa lukeneet tietävät, näiden minun sarjojeni kanssa tuppaa käymään aina vähän niin tai näin (nimim. viikon ajatelma, valokuvaushaaste ja joulukalenteri), mutta toivon mukaan tämä aihe inspiroisi minua niin paljon, että jaksaisin kirjoittaa useammankin kuin yhden postauksen.

Ensimmäinen postaus kertokoon toisesta lempibändistäni, Kumikamelista (toisen voivat Gösta-hulluuteni tietävät arvata). Kumikameli saa tämän kunnian, koska se tekee aktiivisesti musiikkia ja keikkailee. Lisäksi se ansaitsisi mielestäni kaikki maailman mistään mitään tajuavat ihmiset faneikseen. Kumikameli soittaa yksinkertaisesti älyttömän mahtavaa musiikkia (joku voisi sanoa jopa Parhautta, haha). Biisien sanat, niiden älykkyys, huumori, kettuilu ja ironia, musiikki ja jopa murteellisuus ja äänenpainot vain osuvat kaikki ihan täysin kohdalleen. Minusta on hauskaa, että itäsuomalaisten keski-ikäisten ukkojen biisit ilmaisevat juuri sitä, mitä itsekin haluaisin sanoa, jos osaisin yhtään runoilla. Biisien sanoittaja Toppo Koponen on ihan selkeästi nero. Ja kyllä, olen suuri fani.

Nilkkani Kumikameli
Kumikameli ei kuitenkaan sovi vain mahtaville bloggaajille. Sillä on biisejä myös alemmille elämänmuodoille ja ihan jokaiseen fiilikseen. Kokosin tähän listan siitä, missä fiiliksissä bändiä kannattaa kuunnella. Sen piti olla top 10, mutta Kumikamelia ei voi latistaa kymmeneen biisiin.

Kun mopo karkaa käsistä: Lävistä minut.

Kun tapaat ihmisen, jonka tekisi mieli upottaa kevätjäihin. Kummallista kyllä, monilla ihmisillä soi tämä biisi päässään, kun he tapaavat minut: Betonisaapasmannekiini. Myös Onni tai Cafe aulaitia ja latteuksia saattaisi käydä.

Kun tanssit, tappelet, naurat ja nussit pihalla kilpaa kaikkien kanssa: Supermies.

Kun et enää jaksa kuunnella Popedaa ja Yötä: Tuomittu juntiksi.


Kun etsit sopivia sanoja kuvaamaan parhaita ystäviäsi: Ystävät.


Kun kaikki hyvät teot on jo tehty: Pahaisopaha.


Kun haluat houkutella lapsia pakettiautoosi ja etsit sopivaa soundtrackia: Prinsessa.


Kun oikein kovasti haluaisit Hectorin pään: Tuokaa minulle Hectorin pää.


Kun olet linnoittautunut kotiisi foliohattu päässä odottamaan valtion salaisia agentteja tai maailmanloppua: Hakekaapas tai Silmäkovana.

Kun koette adoniskompleksia. Minulla on tämä tunne usein tiistaisin: Adoniskompleksi. 

Kun on menkat: Väy-Väy.

Kun haluatte vinkkejä siihen, miten teeskennellä tervettä: Jarkko. Tässä tiivistys:

-kättele työpäivän jälkeen kaikkia
-jos lainaat naapurilta kirvestä, valehtele tekeväsi saunaan puita


 Kun olet tosi laiha ja lompsasikin on laiha: Varjoton keskonen.


Kun koet jääväsi systeemin jalkoihin: Kusiainen.Kun perustat runkkariklubin, etkä löydä mistään hyvää tunnusbiisiä: Runkkariklubi

Kun tarvitset veruketta vellomiseen, löydät tästä hyvän listan: Veruke.

Kun haluat teurastusta ja synkkää mieltä: Aamupalasina. Käy myös menkkoihin.

Kun pidätte puurosta/väkivallasta: VÄKIVALTA OK!

Jos haluat kuunnella yhden levyn, kuuntele Sulaa kultaa.

Jos näiden kaikkien linkkien paineleminen tuntuu liian työläältä, ei hätää! Tein laiskajaakoille oman soittolistan nimeltä Kumikamelia kansalle. Nyt kenelläkään ei ole tekosyytä olla kokeilematta, josko sisällänne asuisi pieni kameli. Ja jos tykkäätte tästä blogista ja hyvästä musiikista, niin tykkäätte Kumikamelista.

Kumikamelilla on loppuvuodesta yllättävän paljon keikkoja! Harmi tosin, että kaikki tämän vuoden puolella olevat keikat ovat Keski- ja Itä-Suomessa. Ensi vuoden alussa on keikka Porissa, ja ainakin sinne yritän päästä.

17 kommenttia:

 1. Huomenna muuten Kumikameli keikalla asuinpaikkakunnallani Kouvostoliitossa. Itsehän olen sinne tietenkin menossa. Yksin valitettavasti, koska ystävät("ystävät,olen ansainnut teidät") eivät tämän loistavan musiikin päälle ymmärrä. Että ei muuta kun juna alle ja iloisen hilpeään Kouvolaan vaan, voin toimia oppaana ja majoituspalveluna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi perse! Huomasin ystävällisen kutsusi vasta nyt. Kiitos siitä, harmi etten päässyt ja toivottavasti oli hyvät kinkerit! Ja yksin minäkin aina käyn Kumikamelin keikalla, tai jos jonkun mukaani saankin, ei se uskaltaudu eturiviin :D

   Poista
  2. Khyllä,oli vallan mahtava keikka! Aloitettiin Jarkolla ja tuli muutenkin kiitettävän paljon vanhoja biisejä. Ja kaksi mun mielestä maailman parasta rakkauslaulua, Lävistä minut ja Muut nartut. Ah niin toimivaa tällaiselle "kyyniselle paskalle"
   Niin ja on muuten uudet esiintymisasutkin artisteilla ;)

   Poista
  3. Voi eii, ärsyttää niin paljon että KK ei tule Turkuun. Vaikka laitoin kyllä asiasta sähköpostia yhteen keikkapaikkaan :D

   Olen samaa mieltä Lävistä minut -kappaleesta, se on ihan selkeä rakkauslaulu ja mahtava sellainen - en jaksa mitään yltiömäisiä lässytyksiä. Muita narttuja sen sijaan kuuntelin muutamaan kertaan luettuani kommenttisi ja tosiaan, onhan se rakkauslaulu. Ei ehkä niin selkeä ja aika minäkeskeinen, mutta silti. Kiitos huomiosta!

   Poista
 2. Oiii koska & missä Pori-keikka?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä keikkalista kopsattuna Kumiakmeli Officialin fb-sivuilta:

   VIALLISET 2015:
   06.11. House of Rock, Kouvola (w/ All Over Maniacs)
   18.11. Henry's Pub, Kuopio (w/ All Over Maniacs)
   20.11. La Barre, Joensuu (w/ All Over Maniacs)
   21.11. Corona, Pieksämäki (w/ All Over Maniacs)
   11.12. Freetime, Jyväskylä (w/ All Over Maniacs)

   VIALLISET 2016:
   08.01. Möysän Musaklubi, Lahti (w/ HCA, All Over Maniacs)
   09.01. Blackpool, Järvenpää (w/ All Over Maniacs)
   16.01. Old Cock, Lappeenranta (w/ HCA, All Over Maniacs)
   19.02. Baarikaappi, Pori (w/ All Over Maniacs)
   20.02. Bar 15, Seinäjoki (w/ All Over Maniacs)

   ... to be or not to be continued ...

   Siis vasta helmikuussa, mutta kuitenkin!

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta! Hitto, en oo vuosiin kuunnellut Kumikamelia, vaikka yhteen vaiheeseen se oli kaikilla soittolistoilla ja jatkuvasti kuuntelussa muutenkin. Mikähän siinä oli syynä, että yhtäkkiä jäi, hitto kun tietäis.. Mut kertonee jotain, että välittömästi kun laitoin Onnin soimaan läppäriltä, niin kissa änkesi kaikkien tapojensa vastaisesti väkisellä syliin, selkeästi rakkautta ensisoinnusta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä käy noin, kaikkien bändien kanssa. Ainakin mulle. Mutta se siinä onkin parasta, kun voi aina löytää uudelleen kaiken mahtavan :)

   Poista
 4. Ha, tosi hauskaa! Pitää alkaa kuunnella. Kiitos suosituksesta! :D

  VastaaPoista
 5. Kumikameli kolahti. Kiitti!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kumikamelista! Nyt tulee kyllä hyvä essee, kun on kunnon "nyt minä kirjoitan!!!" -taistelumusiikkia.

  VastaaPoista
 7. Täytyypä muuten kiittää. Löysin Kumikamelin blogisi kautta noin vuosi sitten. Ja kyllähän he soittavat aika helkutin mainiota musiikki. :D Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, mahtavaa! Ole hyvä tästä suurenmoisesta lahjasta!

   Poista
 8. Kumikamelilla on paljon hyviä biisejä. Parasta on,kun monen biisin hyvyys paljastuu vasta useamman vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi monessa jutussa on niin. Kumikameli on sillä tavalla vähän niin kuin punaviini tai fetajuusto :D

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!