sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Stayin' alive

Tässä MRV hei. Tulin näin sunnuntain kunniaksi muistuttamaan teitä arkisesta mutta sitäkin tärkeämmästä asiasta. Olen antanut blogissa paljon vinkkejä, mutta tässä on kenties yksi parhaimmista: käytä heijastinta. Pelästyin tuossa pari päivää sitten melkein kuoliaaksi, kun autoni eteen ilmestyi ihan yhtäkkiä ihminen ja koira. Tein äkkijarrutuksen ja selvisimme kaikki säikähdyksellä. En ollut varomaton enkä ajanut ylinopeutta, mutta kummallakaan (ei ihmisellä eikä koiralla) ei ollut yhtään heijastinta. Ei ollut edes täysin pimeää, mutta parivaljakko oli täysin näkymätön - puhumattakaan siitä, että he hyppäsivät keskelle suhteellisen isoa tietä katsomatta, tuleeko autoja. Paikalla ei ollut suojatietäkään.

Älä ole dorka
Heijastimet auttavat yllättävän paljon, vaikka ne ovatkin pieniä. Kun ihminen liikkuu, heijastinkin heiluu ja kiinnittää autoilijan huomion. Näistä muistutetaan aina syksyisin, mutta silti yllättävän moni ei tajua tai muista kiinnittää heijastinta takkiin. Käykääs nyt jokainen PTFU:n lukija heti laittamassa sellainen takin hihaan! En halua, että kuolette. Tai että olette dorkia.

Tässä esimerkki siitä, miltä näytämme Vilin kanssa, kun menemme ilman heijastimia ja niiden kanssa:


Tai ekassa kuvassa on kyllä Vilin panta, jossa on heijastin. Talutushihnassakin on heijastin, mutta se ei jostain syystä näy kunnolla tässä.

Auttaa myös, jos hommaa demonikoiran, jonka silmät hohtavat pimeässä:


Erityisesti haluan muistuttaa koirien omistajia ja vanhempia: muistakaa huolehtia myös koirienne ja lapsienne heijastimista! Ne kun eivät itse osaa.  Sir Vilille olemme saaneet Petolasta Hurtan tyylikkään pinkin heijastinliivin. Vilin kaikki tarvikkeet ovat pinkkejä, joten väri sointuu hihnaan ja kaulapantaan, mutta on se myös käytännöllinen: etsi mäykky metsästä/kuvasta -leikki helpottuu huomattavasti.


Niin komea poika! Petolassa on muuten turkinhoitopäivä 1.11., ja koirien talvitakit ovat silloin -15% alennuksessa. En tosin osaa sanoa, kuuluvatko nämä heijastinliivit alennukseen.
Kiinnitän lisäksi välillä heijastimen roikkumaan talutushihnaan, mutta se on tosi epäkäytännöllinen heiluessaan. Parempi sekin on silti kuin ei mitään.

Siis: muistakaa pitää huolta itsestänne ja varsinkin huollettavistanne!

ps. Käytä myös kypärää! Vaikka näyttäisitkin yhtä dorkalta kuin minä:

Expectations vs. Reality :(
pps. Jos kuitenkin unohdat heijastimen ja kypärän ja kuolet, EMP:n blogissa on vinkkejä, miten voit näyttää silti hyvältä, näin halloweenin kunniaksi.

Klicka här

7 kommenttia:

 1. Ihan totta! Nyt kun illat ovat pimeitä, pitäisi ulkona liikkuessa muistaa käyttää heijastinta. Myös alueella, missä on katuvalot! Itse nähnyt autosta käsin mustiin pukeutuneen jalankulkijan ihan pikkusen ennen ku oon ollu kohalla.. vaikka oli ne katuvalotkin. Onneksi ovat vielä pysyneet kiltisti siellä jalkakäytävällä.
  Mulla roikkuu turkoosi sydän takin hiharemeleistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla taas on vaaleenpunanen takki, joka erottuu itsessäänkin :D Kaikissa mustissa vaatteissa on heijastin, tuohon pinkkiin takkiin en ole saanut laitettua kun ei ole mitään renksua mihin kiinnittää, mutta laukusta löytyy.

   Koiralla taas on valkoiset persvillat, mutta nyt sille on hommattu vilkkuhihna, että erottuu paremmin, kun on kuitenkin melkoinen hökälehtijä kyseessä :)

   Poista
 2. Supertärkeä vinkki! Heijastimiakin on nykyään joka makuun sopivia, ei pelkkää lumitähteä niinku lapsuudessa. Aamusin kun lähdemme kävelemään eskariin juniorin kanssa on vielä pimeää, ja pojalla on heijastinliivi. Bonuksena se että hän tuntee itsensä poliisiksi heijastinliivissään :)

  VastaaPoista
 3. Heijastimet on tärkeitä myös kevyenliikenteenväylällä, samoin kuin edes se pieni parin euron ledituiju pyörän valona. Koska valottomia pyöräilijöitä ei vaan pimeällä näe, vaikka he itse näkisivät tien kuinka hienosti katuvalojen varassa. Eikä muuten myöskään näe niitä heijastimettomia hyypiöitä, joiden heijastimeton koira kulkee fleksin päässä tasan eri puolella kevyenliikenteenväylää kuin he itse. Silloin kyllä teki mieli halata tuntematonta vastaantulijaa kiitokseksi, kun kyseinen asiatyyppi oli valinnut koiralleen paitsi heijastavan pannan, myös heijastavan hihnan! Se erottui pyörän ledituijunkin valossa tarpeeksi pitkälle.

  VastaaPoista
 4. Ajan rekkaa. Käsittämätöntä kuinka ihmiset luottavat siihen, että näkyvät mustissa vaatteissa ja iso autokin pysähtyy, jos eteen hyppää. Ku olin 16v, sidoin jokaisen takin taskuun heijastimen, jonka tiputin pimeällä esille. Päivällä takaisin taskuun. eikä kukaan tiennyt että olen un cool heijastimen käyttäjä. Peukku tälle postaukselle. :)

  VastaaPoista
 5. Tuntuu kyllä hullulta, että ihmiset ei aivan oikeasti ymmärrä käyttää heijastimia! Mulla on joka veskassa ja taskunsuussa heijastin valmiina, niin eipähän jää ainakaan siitä kiinni että pitäis alkaa siirtelemään niitä paikasta toiseen. Se vaan suoraan sanottuna vituttaa, että joku oli päättänyt kaupungilla pölliä mun pyörästä lampun, kun olin jättänyt sen viiden minuutin kauppareissun ajaksi paikalleen. Siis semmoinen irrotettava vitosen ledituikku, jonkalaisia on kaikki honkkarit ja biltemat pullollaan, ettei nyt tarttis toiselta sentään varastaa. En erityisemmin nauttinut pimeästä kotimatkasta, kun olen niin tottunut valon kanssa pyöräilemään. Onneksi pyörässä on kuitenkin heijastimet kunnossa, ja uus valokin on jo hankittuna. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä että muistuttelet täällä ihmisiä! Mulla killuu aina laukussa ja takissa heijastimet :) Varsinkin kun nykyään saa kaikennäköisiä ja kokoisia heijastimia niin kannattaa hommata! Muistan joskus muksuna oli tosi lame kun äiti käski laittaa nalle heijastimen jokaseen talvi-/syystakkiin :D Nyt kun ajattelen niin ne oli oikeestaan tosi sulosia :D Ja onneks muksujen vaatteissa usein on ommeltukkin heijastimia :)

  Ja noi vilin heijastin liivit on ihan sika sulosen! <3

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!