torstai 2. heinäkuuta 2015

Kitsch is the new punk

Olen aina myöhässä kaikista tapahtumista raportoimisesta, koska yleensä nautin fiiliksistä remuten, en kirjoittaen. Sitten unohdan, että piti jakaa teillekin vähän siitä ihanasta huumasta, jonka kunnon taide saa aikaan. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Olin toukokuussa nauttimasta Oxy-Moron Varietyn Kitsch is the New Punk Burlesque Club -illasta. Ilta järjestettiin TVO:n uusissa tiloissa, joissa on juuri sopivasti punkkia. Oxy-Moron Variety järjestää erilaisia klubeja. Tämä kitsch-teemainen oli tietenkin lähellä neonpinkkiä sydäntäni!

Tässä illan asuni (mekko EMP:ltä, kengät ja alushame Blackgroupilta) ja TVO:n punk-uskottava miljöö. Huomatkaa laukussani piileskelevä Largo-flamingo!
Murjotus nilkkatuesta ja katkenneista nivelsiteistä :(
Tässä yksi seuralaisistani, Stormiina <3

"Mikä on kulttuurissammme rivompaa kuin hc-porno, järkyttävämpää kuin graafinen väkivalta ja epäkorrektimpaa kuin mitkään ihmisvihaiset mielipiteet? Vastaus: häpeämätön IHANUUS. Modernilla ajallamme ylenpalttisuus on julistettu mauttomuudeksi, söpöys täysin vastakkaiseksi vakavuudelle ja viihde taiteen pahimmaksi viholliseksi."

Tämä lainaus on tapahtuman kuvauksesta, enkä osaisi ilmaista asiaa paremmin. Olen täysin samaa mieltä, ja on ihanaa, että on olemassa sellaisia asioita kuin burleski ja kitsch, joissa saa olla mauton hyvällä maulla ja omallatunnolla! Itseään saa rakastaa täysillä ja aidosti, mutta humoristisesti, ironisesti - tehdä itsensä naurettavaksi muiden silmissä ja nauttia siitä, sekä itsestään että muiden ilosta, nauraa mukana. Nautin burleskista niin paljon, koska minusta tuntuu, että äskeinen kuvailuni burleskista kuvaa samalla myös itseäni ja tätä blogia.


Intiasta saamani nenäkoru ja vihreä peruukki viimeistelevät kitsch-asuni <3
Dorianne Crimson ja Kreivi Homonay
Mielestäni (mm. näissä piireissä näkyvä) hervoton huumori on todella aliarvostettu asia. Taannoisessa Hesarin jutussa kerroin siitä, miten älykkään ihmisen stereotypia on todella ahdas. Koska seksi myy, otsikossa nostettiin tietenkin esiin juuri seksikkyys, mutta se oli vain yksi mainitsemistani asioista. Puhuin myös siitä, miten älykäs ihminen ei voi nauraa paljon, olla äänekäs, pukeutua seksikkäästi tai nauttia "yksinkertaisesta" viihteestä - jos näistä jotakin tekee, saa kohdata aikamoisia ennakkoluuloja tyhmyydestä tai "blondiudesta".  Tästä esimerkkinä käy myös keskustelu, jossa Hesarin mielipidepalstalle kirjoittivat vuorotellen poika ja isä. Tämä referaatti on ulkomuistista, joten valitan, jos kaikki yksityiskohdat eivät mene oikein: Poika valitti, miten hänen isänsä ei antanut hänen pienenä katsella esimerkiksi Uunoja tai Kummelia, vaan salli vain "korkeamman viihteen" kuten Frasierin. Isä puolusteli kasvatusmetodejaan sillä, että ei halunnut lapsensa kasvavan roskaviihteen parissa. Isä oli vielä muistaakseni kulttuurialalla, olisiko ollut ohjaaja tai muu sellainen.

Luulisi kulttuurialan ihmisen tajuavan, että kaikella kulttuurilla on hyvät ja huonot puolensa, eikä niitä voi laittaa järjestykseen muuta kuin oman maun perusteella. Mikään kulttuuri ei ole sinällään loppujen lopuksi "älykkäämpää" kuin toinen, vaan on vaan erilaisia mieltymyksiä. Esimerkiksi minua välillä ärsyttää suunnattomasti se, että kun kirjoitan omasta mielestäni hirveän hauskoja ja fiksuja juttuja, joihin laitan aikaa ja vaivaa, ne saavat blogin fb-sivulla ehkä muutamia kymmeniä tykkäyksiä - kun taas laitan puolihuolimattomasti kännykän kameralla otetun, tsemppaavan bikinikuvan, siihen tulee tuhat tykkäystä! Toisaalta taas ymmärrän, että ihmiset pitävät erilaisesta viestinnästä. Kuvan katsomiseen menee vähemmän kuin 5 sekuntia aikaa ja viestin tajuaa heti. Lisäksi nykykulttuuri on kuvakeskeistä. Ärsyyntymiseni ei tarkoita sitä, että pitäisin kuvaorientoitumista kulttuuria huonompana tai tyhmempänä vaihtoehtona - se on vain erilaista.

Whaat, tälle tuli yli tuhat tykkäystä! "Jee, vihdoin rantakelit! Ajattelin laittaa tänne tsemppaavan bikinikuvan teemalla "söin paljon, nyt turvottaa, mutta nautin silti täysillä rantaelämästä", mutta ei, näytänkin superhyvältä eikä edes turvota. Laitan silti kuvan. Ihanaa bikinikesää kaikenlaisille ja -kokoisille ihmisille <3 "
No mutta, kulttuurista takaisin tähän nyt esittelyssä olevaan kulttuuriin ja kulttuuritapahtumaan. Järjestäjät olivat paneutuneet illan ohjelmistoon, ja lopputulos oli mahtava! Nautin burleskiesityksistä, vaikka osan olinkin jo aikaisemmin nähnyt. En aio laittaa teille kuvia tisseistä, ne teidän täytyy mennä itse katsomaan. Kuvani eivät ole hirveän hyvälaatuisia, sillä TVO:n valot ja minun kamerataitoni eivät oikein kohdanneet, mutta toivottavasti fiilis välittyy.

Hanna Fatale
Vulcanic Vixens
Yksi illan järjestäjistä, ihana Marquis De Marashino!

Bambi von Deerheart ja Totoro <3
Illan huipensi Furry Kittenin performanssi, jota en tosin pystynyt katsomaan loppuun - nitoja ja ihmisnahka eivät sekoitu hyvin mielessäni tai etenkään vatsassani. Vaikka suljin silmäni, nitojan napsuna sai minut voimaan huonosti. Mutta taiteenhan pitäisi aiheuttaa reaktioita - tässä tapauksessa reaktioni oli vaan vähän fyysisempi.

Furry Kitten
Suosittelen seuraamaan Oxy-Moron Varietyn sivuja - esiintyjäkaarti oli valittu huolella ja kaikki esitykset tuntuivat sopivan toisiinsa. Väliaikoja oli riittävästi, joten missään vaiheessa ei joutunut odottelemaan, ehtinyt kyllästymään tai saanut burleskiähkyä. Odotan innolla seuraavaa tapahtumaa, joka on nimeltään Oranssien Lyhtyjen Kortteli. Tässä vielä postauksen loppuherkuksi teille päivän Vili. Hän on niin kuvauksellinen! <3
3 kommenttia:

 1. Ensimmäisenä pomppasi silmiin Kuolleitten Intiaanien juliste!!! Sen bändin lopetettua ei vastaavaa ole koettukaan.
  No niin no. Tässä se taas nähtiin, että kuvan sisäistää nopeammin kuin vaikkapa viiden sanan mittaisen lauseen...

  -Ihana Sami

  PS. Toivottavasti kinttusi tulee kuntoon äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolleet intiaanit ftw! Kaveri raahasi mut joskus niiden keikalle, ja olin niin ilonen että menin. En koskaan fanittanut bändiä kunnolla, mutta sen keikan muistan aina, ja oli mulla pari biisiä lempparisoittolistassanikin.

   Kiitos parane pian -toivotuksesta, vaikka kuntoon tuleminen taitaa jäädä haaveeksi. Kävin juuri magneettikuvassa ja jalka on ihan rikki. Tuomio: 10 viikkoa fysioterapiaa, ja jos se ei auta, leikkaus :(

   Poista
 2. Auts auts auts, kuullostaa tosi tylsältä tuo kinttuvaiva. Eivät sitten voineet suoraan operoida, kun fysioterapiaa tulee senkin jälkeen? Säästyis siun (ennen operaatiota osalta) rahat ihaniin mekkoihin ja säästyisit pitkitetyltä kärsimykseltä. Tää olis niin miun lempivalitusaiheita, vaan tyydyn ympäröivän maailman hyvinvoinnin nimissä vain toivottamaan tsemppiä ja kärsivällisyyttä isosti!

  Noista facepostauksista: jos henkilön ajatusmaailma ja mielipiteet ovat kiinnostavia jaksan lukea pitemmänkin tekstin. Kuvat on sitten vähän niiku boonusta.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!