perjantai 6. helmikuuta 2015

Pieniä DIY-projekteja

Ennen tuunailin aina kaikkea, koska minulla oli loputtomasti aikaa. Nyt olen ilmeisesti aikuinen, eikä minulla enää ole aikaa. Remppaa varten otin kuitenkin hiukan vapaata muista vastuistani, ja sain näperrellä ihan rauhassa kaikkea.

Kellari oli muuten ihan kiva, mutta kaipasin sinne vähän jotain omaa juttua. Oma juttuni on yleensä jotain kirkkaanpunaista. Toisin kuin teininä, en maalannut koko huonetta punaiseksi, nyt riitti pyykkihuoneen ovi.


Ohjeet:

1. Pese pohja ensin maalipesulla (sain ohjeen tähän taas keneltäkäs muulta kuin Rautian Mirkulta). 
2. Suojaa lattia ja seinät (sain ohjeen tai oikeastaan käskyn tähän mieheltäni - minulla on tapana sotkea).
3. Ryhdy maalaamaan.

Jouduin maalaamaan tämän oven kolmeen kertaan, ennen kuin se oli mielestäni hyvä. Alunperin olin suunnitellut maalaavani punaisen päälle vielä mintunvihreällä ja sitten kuluttavani vihreää pois - olin nähnyt tällaisen menetelmän jossakin sisustusohjelmassa. Ovi näytti kuitenkin niin upealta punaisena, etten uskaltanut alkaa sotkemaan sitä.

Toinen tuunauskohteeni oli vanha ja kamala maustelaatikko. Tämä on löytä kirpparilta, mutta alunperin näitä kai sai Ikeasta.


 Ohjeet:

1. Maalaa ensin pohja haluamallasi värillä
2. Liisteröi tai liimaa päälle kivaa paperia (nämä paperit löysin Suomalaisesta Kirjakaupasta)
3. Multitäskää, jos sinulla on koira - maalaa kädellä ja leikitä koiraa jalalla (kts. kuva)
4. Pese koira liisteristä
5. Ihaile lopputulosta! 


Minulla oli jäänyt liisteriä yli tapetoinnista, joten käytin sitä. Tällä tekniikalla voi päällystää vaikka mitä - itse tein tässä samalla myös kuvassa näkyvän kukkaruukun.

Tämä oli nyt ihan vaan tällainen pikapostaus. Keittiöpostausta luvassa huomenna - tarkkasilmäisimmät näkevät tuossa vimpassa kuvassa jo pienen vilahduksen!

4 kommenttia:

 1. Hii tuunaaminen on ihanaa <3 mulla on ollu kauhee hinku kans maalaamiseen tällä hetkellä, ku ens viikolla tulee rahaa ni taidanpa käydä vähä rautakaupassa.. ah, parhaimpia mestoja maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Oikein on ollut ikävä sitä flow-tilaa, ettei tajua ajankulua eikä mitään.

   Poista
 2. Oi vitsi miten hieno laatikosto! Mä tykkään kans hirveesti näprätä kaikkea, multa puuttuu vaan taito. Mun kuusivuotias juniorikin tekee siistimpää jälkeä. Mut näppärä toi kirkuvanpunainen ovi, sen taakse voi lukita vaikka menkkahirviön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy myöntää, että mun taidot on myös vajavaiset. En aina jaksa tehdä kaikkea niin huolella, joten lopputulos on vähän sinne päin. Mutta mulle se kelpaa! Ja juuri sitä varten ovi onkin, että mut saa sen taakse kerran kuussa :D

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!