keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Oikea Nainen

Jossain vaiheessa ihan rehellisesti luulin, että kukaan ei enää jaksa pauhata näitä väsyneitä Oikea Nainen sitä ja tätä -juttujaan. Ikävä kyllä olin väärässä. Törmään näihin Oikean Naisen sanansaattajiin harmittavan usein, ja ikävästi vielä väärän vartalopositiivisuuden asialla.

Radical Selflove! Itsensä rajun rakastamisen tueksi kannattaa tsekata Gala Darlingin blogi, ihan paras <3
Törmäsin tänään Mallit ja valokuvaajat -yhteisössä ilmoitukseen, jossa etsittiin 75B-rintaliivikoolla varustettua naista pin up -henkiseen alusvaatenäytökseen. Tägäsin siihen Huskyn, kuten usein teen, siltä varalta että häntä kiinnostaisi tällainen. Ikävä kyllä tägäykseni johti siihen, että jouduin näkemään ilmoituksen seuraavan kommentin. Kommentti poistettiin juuri, mutta se meni jotenkuten näin:

"Täytyy kyllä ihmetellä, miksi näihin aina haetaan näitä rinnattomia tapauksia. Kumma ettei oikeat kurvikkaat naiset enää kelpaa ;)" 

Kommentissa saattoi olla mukana myös jotakin natsipropagandaa, Paavo Väyrynen presidentiksi -toivomuksia, "TAPPAKAA KOIRANPENNUT" -kehotuksia ja, mikä pahinta, yhdys sana vihreitä. Tai sitten ei, en voi muistaa, koska kommentti pelkurimaisesti poistettiin. Tehkää minulle palvelus ja kuvitelkaa tämä ihminen kuitenkin tällaiseksi hitlerviiksiseksi koiranpentujen vihaajaksi.

Uskoni ihmiskuntaan kuitenkin palautui, kun joku muukin kuin minä tuli huomauttamaan kommentoijalle tämän typeryydestä. Tämä tapaus silti muistutti minua siitä, että vaikka tällaisista kommenteista paistaa oma epävarmuus todella näkyvästi läpi, niitä kehdataan vielä viljellä. Itseensä tyytymättömät ihmiset paasaavat muille, minkälainen on Oikea Nainen (tai Oikea Mies). Joskus minullekin tullaan kertomaan näitä totuuksia ihan suoraan. Ilmeisesti samankokoiset naiset kuin minä kuvittelevat saavansa minusta jonkinlaisen liittolaisen vaikkapa hoikempia naisia vastaan. "Hihihi naisessa pitää olla jotain mistä ottaa kiinni" ja "höhöhö sähän oot just oikea nainen". Joo, olen ihan oikea nainen, mutta en ainoa oikea.


Sen sijaan, että ihmiset olisivat tyytyväisiä itseensä, he yrittävät alentaa muita. Miksi ihmeessä? Olisi kaikille mukavampaa, kun ihmiset keskittyisivät enemmän itseensä ja vähemmän muihin. En tiedä johtuuko tämä kaikki siitä asenteesta, että itsestään pitäminen on turhaa itsekeskeisyyttä. Ihminen kuitenkin tarvitsee jonkin verran itsekkyyttä, joten onko tässä kyse siitä, että tätä luonnollista tilaa yritetäänkö saavuttaa väärin keinoin? Kun itsekeskeisyys on kiellettyä, pitää keksiä muita tapoja tuntea itsensä erityiseksi. Toisten väheksyminen ja alentaminen kai on yksi tällainen tapa - saapa ainakin hetken tuntea olevansa jalustalla, vaikka se olisikin illuusio.

Voitaisiinko sopia, että ollaan kaikki rinnattomat, pienirintaiset, keskirintaiset, isorintaiset ja megamamborintaisen oikeita, mutta ei ainoita oikeita? Ja you know, sama pätee muihinkin ruumiinosiin. Ja jos olette kateellisia jollekin (sekin on hei ihan luonnollinen tunne), käsitelkää kateutenne jollakin rakentavalla tavalla, kuten kehittämällä itseänne, selvittämällä kateutenne syitä tai tunnustamalla oma vajavaisuutenne tälle kateuden kohteelle - mutta ei silleen syyllistävästi.

Radikaalia tammikuuta, ihmiset!

23 kommenttia:

 1. Pakkasenraiskaama pulkannaru täällä hei! Voi sitä kateuden määrää kun sattumalta tuli geenit joilla pysyy aika hoikkana, eikä tissejä oo pahemmin siunaantunut. Mä oon jo pitkän aikaa sitten päättänyt että voin korkeintaan sääliä "oikea nainen" -lässyttäjien huonoa itsetuntoa, kun onhan se harmi että tunteakseen olonsa hyväksi omissa nahoissaan, täytyy haukkua muita.

  VastaaPoista
 2. Oot mun idoli nainen!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Onkohan se sitten mun peukku, koska mulla on tosi paksut sormet (kuten toiseenkin postaukseen kommentoin jo) :D

   Poista
 4. kiitos! t."liian lihaksikas, miehet ei tykkää"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos kommentista :) Toinen postauksen aihe vois olla just toi "miesten tykkäämisellä" millon minkäkin asian perustelu!

   Poista
 5. Kunpa kateelliset ihmiset osaisivat (älyäisivät) kääntää kateuden vaikka ihailuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :O Usein se kateus aiheuttaa vaan pelkkää pahaa oloa kadehtijalle itselleen sekä kateuden kohteellekin.

   Poista
 6. Agreed! Noi "oikea nainen"-kommentit on pahimpia. Samaan aikaan annetaan ymmärtää että hei, minä tässä puolustan lihavia/laihoja/kurvikkaita/pitkiä/lyhyitä naisia, vaikka tosiasiassa samalla rajataan ja ulossuljetaan naiseutta ja tietyntyyppisiä naisia. Solidaarisuutta, siskot!!

  Hassua muuten, että "oikea nainen"-keskustelu kiinnittyy aina niin vahvasti ulkonäköön ja "oikea mies"-keskustelu ei todellakaan kulminoidu ruumiseen vaan ennemminkin luonteenpiirteisiin ja mieltymyksiin. En oikein tiedä mistä se johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli toi ihan sama mieleen. Ei kukaan sano, että "oikea mies" on tietyn näköinen, pituinen tai paksuinen. Mutta ihan kuin olisin joskus kuullut, että "oikea mies" katsoo lätkää, vaihtaa renkaat tai korjaa vessanpöntön. Hullua tuokin.

   Poista
  2. MUTTA tänään rupesin miettimään että Oikean Miehen ulkonäköön liittyvät vaateet on sitten taas niitä piirteitä, jotka liitetään feminiinisyyteen. Oikea mieshän ei meikkaa, pynttää tai omaa pitkää tukkaa - mutta muuten oikean miehen ulkonäölle ei ole vaatimuksia. Kunhan ei tee mitään edellämainituista.

   Poista
  3. Musta tähän sopii hyvin se Iggy Pop -meemi: "I'm not ashamed to dress like a woman, because I don't think it's shameful to be a woman" (http://i.imgur.com/X85XJ0P.jpg.jpg). Tuolla Geek Women -ryhmässä on ollut tosi mielenkiintosia keskusteluja sellasista tutkimuksista, joiden mukaan yhteiskunta leimaa heikkoina tai huonoina pidetyt ominaisuudet naismaisiksi ja tavoteltavina pidetyt ominaisuudet miesmäisiksi - ja päin vastoin, siis naismaiset ominaisuudet heikoiksi. Siksi Suomessakin on ihan yleinen ajatus, että tunteiden näyttäminen olis jotenkin heikkoa ja mieheltä varsinkin suorastaan naurunalaista, koska tunneälyä pidetään naisten ominaisuutena. Kun taas "kylmä järki" ja logiikka on arvostettua, koska se on keskimäärin miehille ominaisempi tapa käsitellä asioita.

   Poista
 7. Ihmiset oikeasti luulee, että on kehu sanoa mua "oikeaksi naiseksi joka on paljon parempi kuin se luuranko millanen olit ennen". Ööööööööööööö..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, tälläkin tietysti tarkotetaan hyvää mutta ei se siltä tunnu.

   Poista
 8. Kyllä, hyvin sanottu! Kaikki itsensä naiseksi tuntevat ovat oikeita naisia, myös he jotka eivät ole naisen ruumiiseen syntyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tää asia on toivottavasti nousemassa tapetille nyt Suomessakin.

   Poista
 9. Tuokin nainen/kirjoittaja/ihminen olisi voinut ilmaista asiansa vaikka niin, että eikö voi välillä käyttää erikokoisia naisia sen sijaan, että "oikeita muodokkaita naisia". Minäkin olen kuppikokoa 75B ja ihan oikea nainen olen, vaikka en ehkä missään pinupmitoissa. Samoin ne naiset, joilla on isommat tissit tai pienemmät tissit, ovat oikeita naisia yhtä lailla. Jos alakerrasta ei löydy uloketta, niin olet nainen riippumatta siitä riippuuko rinnassa mitään tai ei, koska ei kaikilla ole rintoja ollenkaan. T. suvussa on rintasyöpää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sellainen kommentti oliskin ollut ihan asiallinen. Kyllä musta saa kommentoida tollasia asioita, mutta se haukkuminen on ihan ihmeellistä. Menettää heti uskottavuutensa.

   Poista
 10. Täydellisen off-topic: mistä noin makeita, korkeavyötäröisiä shortseja saa? Ja kyllä, nainen on nainen kokoon katsomatta. Tätä poikatyttöä ei olla arvosteltu muuten kertaakaan harrastusten perusteella, vaan vaatetuksen ja ulkomuodon. Vekkuli juttu, että nämä kommentit tulevat aina toisilta naisihmisiltä. Varmasti jossain on niitä niehiäkin, jotka siitä sanoisivat,mutta en ole semmoisiin vielä törmännyt :D

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!