maanantai 22. joulukuuta 2014

Näin ajat talosi seuraavan asukkaan hulluksi (luukku 19)

Remonttisaaga jatkuu! Tässä postauksessa annan hyviä vinkkejä siihen, miten saat remontoitua kotisi niin, että seuraava asukas (tai remonttisi purkaja) menettää järkensä. Itse pääsin kokemaan tuon jännittävän tunteen, ärsyyntymisen äärimmäisen pisteen, oikein näköalapaikalta. Kaikki tässä kohta ehdottamani ideat ovat suoraan meidän kotimme aikaisemman omistajan/remppaajan mestariteoksia. Pitää hänelle oikein nostaa hattua, niin luovasti oli tämä itse Perkele toiminut. Jos sinä olet samanlainen evil mastermind, jatka lukemista ja inspiroidu.

1. Rakenna ihan sekopäinen kidutus-/vaatehuone keskelle jo valmiiksi pientä huonetta. 


Sijoita vaatehuone niin, ettei huoneeseen mitenkään mahdu parisänkyä. Seuraava asukas miettii päänsä puhki, miksi. Jos mahdollista, päällystä seinät lattialaminaatilla! Lattialaminaatti on siitä kiva seinämateriaali, että sitä on aika vaikea purkaa ilman, että kaikki laminaatit putoavat purkajan päälle.

2. Muista toki kidut... vaatehuoneesi äänieristys.


Ethän halua, että huoneen (johon mahtuu vain yksöissänky) muut asukkaat kuuntelevat pukeutumistasi.

3. Käytä ihan sikana liimaa kaikkialla, mihin sitä vain saa pursotettua. 

Mitä vahvempaa, sen parempaa! Ja vaikka et haluakaan, että muut kuulevat pukeutumisesi, voit aina kätevästi vilautella näkymiä tyylikkäällä lasitiiliyksityiskohdalla. Lasitiilet eivät ilmeisesti pysy, jos niitä ei liimaa joka reunastaan supermäärällä liimaa ja silikonia. Enemmän on enemmän!


Parasta jälkeä tulee, kun kiinnität puut ensin liimalla ja sitten vielä ruuveilla. Rakennelmaasi ei saa tuhottua maanjäristyskään, saati sitten talon uudet asukkaat.

4. Käytä mahdollisimman paljon ja mahdollisimman monenlaisia ruuveja! 

Ruuvit ovat uusi musta, mitä tulee remontin purkajan järjiltään saattamiseen. Mene siis lähimpään rautakauppaan, etsi ruuviosasto ja go nuts! Kokeile ristipääruuveja, torx-ruuveja, pieniä ruuveja, isoja ruuveja ja todella pitkiä ruuveja. Vaihtelun vuoksi voit myös hankkia nauloja, niittejä tai ihan mitä tahansa muita kiinnikkeitä, mitä keksit. Tässä on vain taivas rajana!

Ruuvimäärä, jonka irrotimme _yhdestä_ vaatehuoneen seinästä.

Kun olet hankkinut tarpeeksi paljon erilaisia ruuveja, käy töihin. Ruuvaa puita toisiinsa, kattoon, lattiaan, vaatekaappeihin ja seiniin. Voit myös ruuvailla ruuveja ihan vaan puuhun itseensä kiinni. Älä unohda ruuvata myös vaatekaappeja kiinni lattiaan, seinään ja puuhun. Kuvittele työsi purkajan naama, kun hän miettii, MIKSEI TÄMÄ IRTOA ja MISSÄ HEMMETISSÄ NIITÄ RUUVEJA VOI VIELÄ OLLA.

Voit myös ruuvata ruuvin niin syvälle, että sitä on todella vaikeaa saada irti. Vielä paremmin jekkusi onnistuu, jos laitat ruuvireiän päälle silikonia tai liimaa. :)


5. Tee rakennelmastasi Kiinan Muuri.

Laminaatilla, eristyksellä, liimalla ja tonnilla ruuveja saat kasaan jo aika kivan ja tukevan seinän. Muista kuitenkin, että seinään tarvitsee puutakin. Ihan kilokaupalla. Ja puunhankkimiseen sopii sama filosofia kuin ruuveihinkin: hanki erilaisia puita. Meidän seinässämme oli kertopuuta, täysmäntyä ja ilmeisesti jotakin listaa.

Kun siis olet ensin ostanut todella tukevat Ikean kaapit ja ruuvannut ne kiinni lattiaan, seinään ja toisiinsa, rakenna ympärille tukevin linnoitus, minkä pystyt. Kuten sanottu, ruuveja ja liimaa ei voi olla liikaa. Ei myöskään kulmarautoja tai erilaisia pintamateriaaleja - käytä tässä luovuuttasi. Meidän seinästämme löytyi jo luettelemieni materiaalien lisäksi vaneria, teippiä ja lastulevyä. Purkaessaan sinun mestariteostasi, suorastaan Kiinan Muuria, uusi asukas joutuu kohtaamaan varustelujasi kerroksen kerroksen perään. Se on melkein sama kuin sipulia kuorisi: ei kerrosten takia, vaan siksi, että joka materiaalin jälkeen hän itkee yhä enemmän.


Tässä on vasta n. puolet purkamastamme rakennusmateriaalista.
6. Tee kaikki mahdollisimman laiskasti.

Tämä viimeinen askel viimeistelee suunnitelmasi. Jätä pieniä osoituksia laiskuudestasi ympäri taloa. Hyviä vinkkejä tähän on esimerkiksi jättää maalaamatta seinä kaappien takaa (kts. liimakuva ylhäältä) tai lattia kaappien alta (kts. kuva alta).


Keittiössä siis oli jätetty kätsysti lattia maalaamatta kaappien alta. Ikävä kyllä tätä lattiaa ei saa samanlaiseksi kuin muuta lattiaa, sillä muu lattia on kulunut ja hiukan kellastunut luonnovaaleaksi.

Nämä kuusi askelta toteutettuasi voit hyvillä mielin myydä asuntosi ja jäädä pirullisesti odottelemaan. Et ehkä saa tietää, koska remppasi puretaan ja jäynät pääsevät ärsyttämään uuden asukkaan hulluksi, mutta voit ainakin antaa haaveittesi lämmittää mieltäsi kylmänä pakkaspäivänä. Me onneksi saimme koko riivatun vaatehuoneen purettua. Emme ihan joutuneet Kupittaalle (hullujenhuone Turussa), mutta melkein. Taas saamme kiittää yhteistyökumppaniamme Oriketo Rautiaa hyvistä vinkeistä ja tuesta!  Keittiön lattiakin saatiin maalattua heidän vinkeillään melkein oikeanlaiseksi, loput hoitaa sitten aika.

Nyt menen poistamaan liimaa keittiön välitilasta (kyllä, näitä vinkkejä voi käyttää luovasti vaatehuoneesta keittiöön!) ja valmistelemaan joulua. Ajattelin välipäivinä ottaa muutamia rakennushenkisiä pin up -kuvia! Mitäs sanotte siihen?

10 kommenttia:

 1. Mulla soi auttamatta päässä Leevi & the Leavingsien "Vasara ja nauloja" tätä lukiessa :')
  Mitäänhän en itse remontoinnista tiedä, mutta nämä olivat jo maallikonkin silmin aika hullunkurisia räpellyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla soi se päässä rempatessa! :D En mäkään mikään ammattilainen oo, mutta en kyllä suostu uskomaan, että näin niitä hommia pitäis hoitaa.

   Poista
 2. Voin vielä antaa pari bonusvinkkiä: Laminaatti kannattaa asentaa vähän sinne päin. Pienet rakoset ja vakoset esim keittiönlattiassa antaa kivasti sen lattian hengittää. Ja jos remppaat suihkutiloja niin muovimatto on just hyvä vesieriste. Seiniin ei kannata laittaa mittään, ku lattiallehan se vesi mennee. Komerosta suihkuksi päivässä! Jos ne kaakelit siinä muovimaton päällä sitte vähän joustaa, murtuu ja rakoilee, niin ei se haittaa. Seuraava omistaja haluaa kuitenki rempata sen sitte kahesti sun jäläkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä muistelen jotenkin että säkin puhut kokemuksesta :D Onneks tää meidän neropatti ei oo rempannut vessaa/suihkua, koska jälki olis varmaan just tollasta.

   Poista
  2. Oli mulla se onni tässä, ettei tarvinu ite raapia sitä uutta lattiaa kassaan omista masseista ja niskalimoista. Mutta toisaalta oishan tuota ilimanki päriänny. Ei ne remonttijäbätkään suorastaan intoa pursuen tuonne meikän hikikoppiin aina aamusin ängenny :D

   Poista
 3. Jospa edellisen asukkaan asukokonaisuudet ovat olleet niin henkeäsalpaavan nerokkaita, että muiden asukkaiden on täytynyt äänieristää pukeutumishuone välttyäkseen jatkuvilta riemunkiljahduksilta ja ihastuksen huokauksilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, totta! Mitä jos täällä onkin asunut joku Bloggaaja? :O

   Poista
 4. Toi on jonkun piripään kannabiskasvattamo :D Siihen on nähty varmasti vaivaa, erittäin tärkeenä pikkutunneille kolistellen :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!