perjantai 7. marraskuuta 2014

Ehdottomasti Turun parasta kahvia

Minäpä nyt jaan kiitosta joka suuntaan! Mutta pakko on, kun löysin kahvilan, jonka omistaja

a) kiristi minua
b) ei antanut kahvimaitoa
c) oli kahdesta edellisestä kohdasta huolimatta loistava asiakaspalvelija
d) keitti ei paitsi Turun parasta kahvia vaan parasta maistamaani kahvia ikinä!

Olen jo pitkään etsinyt Turusta hyvää kahvilaa. En halua tilata latteja tai kuuden euron hienoja kakkupaloja, jotka maistuvat kaikki ihan samalta ja ihan liian makealta. Teen vartissa parempaa kakkua. Haluaisin ihan tavallista, hyvää kahvia ja rauhallisen pöydän. En löytänyt tästä paikasta oikeastaan kumpaakaan, mutta voin silti julistaa sen Turun parhaaksi kahvilaksi. 

Kaikki tapahtui siis eilen. Oli synkkä ja lumimyrskyinen päivä, kun lähdimme mieheni kanssa kävelylle keskustaan. 


Perillä olimme niin loskaisia, että oli pakko löytää joku lämmin paikka. Mieheni muisti, että Levykauppa X:ää vastapäätä oli joku pieni kahvila. Menimme sinne, siis Latte Cafeen.

Kahvila vaikutti tosi ahtaalta ja pieneltä, joten epäilin aluksi, ettemme saa olla rauhassa. Menimme kuitenkin tilaamaan kahvit. Myyjä puhui englantia ja oli hyväntuulinen. Listalla oli tavallista kahvia, erikoiskahveja ja lista "alkuperämaakahveja". Hinta ei ollut kauheasti tavallista kahvia korkeampi, joten kysyin, mitä myyjä niistä suosittelisi. Hän tiedusteli, millaisesta kahvista pidän, johon vastasin pitäväni tummapaahtoisesta kahvista runsaalla maidolla. 

-Then you have to take latte
-But I don't like latte, I like normal coffee
-You can't put milk in this coffee. It will ruin the taste. 

Olin vähän hölmistynyt. Myyjä naureskeli minulle. Lopulta myyjä sanoi myyvänsä minulle kahvin vain, jos lupaan yrittää juoda sen ilman maitoa. Suostuin tähän ja saimme lopulta tilattua kahvit. Yritin tiedustella, mitä on Ghetto latte, mutta myyjä ei suostunut sitäkään kertomaan minulle. Näkisin kuulemma vasta sitten, jos tilaisin sen! Hän oli aika venkula. Kun sitten saimme kahvimme pieniesä pressopannuissa, voin vannoa teille: pieni pala taivasta laskeutui ylleni. Kahvi oli ihan älyttömän hyvää! En tosiaankaan tarvinnut maitoa. Maistoin kahvissa erilaisia makuja enkä vain sitä kitkerää makua, jota olen maidolla pehmittänyt. Oikeastaan kahvi ei ollut lainkaan kitkerää.
Lopulta kävi ilmi, että tämä paikka oli joku kahvinjuojien mekka. Asiakkaaksi saapui mm. kahvipapuja ammatikseen maahantuova mies, joka kehui paikkaa vuolaasti. Häneltä sain myös hyviä vinkkejä kahvimyllyn hankintaan ja muihin tarvikkeisiin. En nimittäin enää ala juomaan sitä kuraa, jota kahviksi on tähän mennessä väitetty!
Loppujen lopuksi saimme olla rauhassa, vaikka paikka olikin pieni. Kaverini sanoi myöhemmin, että kahvilassa on ilmeisesti toinenkin huone, joten tilaa ei ollutkaan niin vähän kuin näytti. Suosittelen ehdottomasti menemään: kahvi oli älyttömän hyvää, palvelu asiantuntevaa ja minun mielestäni aika hauskaakin ja paikka oli viihtyisä. Ei mikään ketjukahvila eikä teeskentelevä hipsteripaikka, vaan ihan oikeasti kahviin keskittyvä kahvila. Ja taustalla soi lempeä bossa nova. Ps. Huomatkaa, että yleensä karsastan tällaista kahvikuppihehkutusta, joten tämä postaus tulee nyt oikein sydämestä. Tai mahasta. Tai virenneistä aivoista.

15 kommenttia:

 1. Oi ihanuus, tätä on testattava sitten kun Turkuun eksyn seuraavan kerran. Persoonallisesta palvelusta ja hyvästä kahvista saa aina pisteitä! \o/

  VastaaPoista
 2. Täytyy muistaa tämä jos Turkuun eksyy!

  VastaaPoista
 3. Tuo on aivan ihana paikka ja sieltä saa jumalaisen näkösiä paninejaki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ei viimeks ollut mutta suklaakakkua oli! Sitä en kylläkään tilannut, mikä harmitti myöhemmin :/

   Poista
 4. Onko antaa tarkempaa osoitetta? Ei aavistustakaan, mikä tai missä on Levykauppa X, mutta Turkuun olen tulossa joululomalla ja kiinnostaisi kovasti tutustua tähän mestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osoite on Kristiinankatu 5 eli kävelykadulta (Yliopistonkatu) Stocmannin kulmalta noin puolitoista korttelia joelle päin. Ja tiskin vierestä pääsee takahuoneeseen, jossa on tosiaan lisää pöytiä istuskeluun. Loistava paikka, suosittelen minäkin!

   Poista
  2. Kiitos avusta Lindiz! Tämä pöhköpää tietenkään ei tajunnut osoitetta laittaa :O

   Poista
 5. Lattessa on myös omasta mielestäni toodella hyvää kaakaota ja teetä. Kahvi kyllä yllätti aluksi kun kokeilin ilman maitoa. On parempaa ilman maitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, täytyypä maistaa! Ja tosiaan käydä useamminkin, se oli ihana paikka :)

   Poista
 6. No hei loistavaa, kiitos vinkistä.
  Hesarin ansiosta olen täällä ja taidan tulla toistekin. Tykkään tyylistäsi!

  VastaaPoista
 7. Se maitokahvin värinen myyjä, joka teitä luultavasti palveli, on paikan omistaja herra Gerard :)

  VastaaPoista
 8. Hei jos Helsinkiin eksyt niin kokeile Kanniston leipomon kahvila! Voi nousta tittelissä Suomen paras kahvi ykköseksi :) Löydät Lasipalatsista vastapäätä Forumia.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!