maanantai 24. marraskuuta 2014

Beauty in the Beast (+ hei arvonta!)

Jeee, minulla on tosi hyvä tarina mietittynä tuohon otsikkoon. Kävimme hovikuvaajani (eli mieheni He-Manin) kanssa kuvaamassa metsässä. Olin ajatellut, että kuvien tarina mukailisi kohtausta Disneyn Kaunottaresta ja Hirviöstä. Kuvissa toistuisi Hirviötä metsään paenneen Bellen (Kaunottaren siis, mutta ajattelin sen olevan jopa minulta vähän itserakasta kutsua itseäni kaunottareksi, hehheh) fiilikset, mutta niin, että -TWIST- hän pakenisikin oikeasti itseään! Jalassani nimittäin on Blackgroupilta saamani hurjan pelottavat Iron Fistin Grave Dancer -kengät (näkyvät tuolla myöhemmin). Otsikko voisi ehkä olla mieluummin Beast in the Beauty, mutta kun toi nyt on vaan parempi noin.

Huomasin, että tähän postaukseen tulikin kuvien sekaan aika paljon juttua, joten koen jonkinlaisen sisällysluettelon tarpeelliseksi.  

Ensin kerron opettavaisen tarinan liittyen TFCD-kuvauksiin.  
Toiseksi selostan otsikon tarinaa, yhdistän sen nerokkaalla symboliseeraavalla (sana on oma keksimä) tavalla omaan elämääni ja annan teille korvaamattomia elämänohjeita.  
Kolmanneksi selostan Mad Photoshop Skillseistäni, opastan lumisateen muokkaukseen ja tekijänoikeuksiin.
Neljänneksi kerron tämän kuvauksen lookista ja julistan alkaneeksi pikkujouluajan parhaan asian, Blackgroupin lahjakortin arvonnan.  

Siinä sitä olisi kai aika lailla koko elämä summattuna. Stay tuned.


Opettavainen tarina TFCD-kuvauksista

Sain siis valita tämän postauksen kuvausasun iki-ihanalta verkkokauppa Blackgroupilta. Alun perin valkkasin juuri tämän asun tyttöjen ilta -postaukseen, mutta sen kanssa kävi vähän köpelösti. Tässä siihen liittyvä opettavainen tarina teille: Olin järjestänyt hauskanpidon ja kuvausten merkeissä paikalle 5 mallia, hoitanut kuvauspaikaksemme hotellin sviitin (kyllä, lukijat, olenhan Fame Bloggaaja!) ja vielä hankkinut rekvisiitaksi ison muovisen koiran. Olin saanut Blackgroupilta oman kuvausasuni, mutta lisäksi lainasin vaatteita malleille. Sitten tietysti meikkasimme, puunasimme ja kampasimme itseämme. Kauhea vaiva, eikö? No, sen verran vaivaa näen aina eteenne, oi Maailman Parhaan Blogin Lukijat. Mutta tässä se opetus: en ole vieläkään saanut kuvia itselleni! Sovin TFCD-ryhmässä erään kuvaajan kanssa (halukkaita olisi ollut useampikin) kuvauksista ja kaikki meni tosi hyvin. Ymmärrän kyllä, että aina ei ehdi ihan heti kuvia muokkailemaan, mutta nyt tämä kuvaaja ei ole vastannut viesteihinikään enää. Aikaa tässä on kulunut nyt jo parisen kuukautta. Harmittaa kaikki se "turha" vaiva, vaikka kivaahan meillä oli tyttöjen kanssa hotellissa rellestäessämme.

 

Elämänpipanoita - miksi Beauty in the Beast? 

Elämänpipanoita oli muuten ärsyttävin otsikko, jonka keksin. Suunnittelin siis asulle uuden kuvausidean. Ajatus oman hirviönsä pakenemisesta lähti ihan oikeasti noista kengistä, mutta kun mietin asiaa tarkemmin, se sopii symboloimaan myös erästä ajatusta ja elämänohjetta, jota pidän tärkeänä. Olen huomannut, että toisesta ihmisestä löydetään usein sellaisia negatiivisia ominaisuuksia, joita itsessään häpeää tai joita muilta kadehtii.

Esimerkiksi muutama vuosi sitten minua ärsyttivät huomionhakuiset ihmiset, ihan todella paljon. Kävin tuolloin vielä terapiassa, jossa sitten selvittelin asiaa - huomatkaa tässä johtaa, että tietenkään minulla ei ollut mitään pakkomiellettä juuri huomionhakuisista ihmisistä, vaan tämä oli ainoastaan yksi keskustelun sivujuonne. Tajusin, että huomionhaku ärsytti minua, koska minun huomiontarpeestani oli lapsena puhuttu negatiiviseen sävyyn. Tämä on ihan ymmärrettävää, koska meillä oli iso perhe, mutta minuun se jätti sellaisen jäljen, että koin oman huomiontarpeeni jotenkin huonona ominaisuutena. Koetin siis kieltää itseltäni tämän tarpeen myöhemmässäkin elämässäni. Ymmärsin siis, että olin kateellinen muille, koska he pystyivät osoittamaan tätä ihan normaalia tunnetta vapaina syyllisyydestä.


Tämä oli minulle suuri oivallus. Ymmärsin ensinnäkin sen, että huomion- ja rakkauden tarve on ihmiselle luonnollista eikä siinä ole mitään hävettävää. Jokaisella on oma asteensa, missä määrin muiden kanssa haluaa olla kanssakäymisessä, mutta jokainen tarvitsee ainakin vähän. Toiseksi tajusin sen, että jos huomaan ärsyyntyväni jostakin, en rupeakaan haukkumaan tätä ärsyyntymiseni aiheuttajaa, vaan tutkiskelen itseäni ja mietin, miksi ärsyynnyn. Yleensä nimittäin syy on minussa itsessäni, ei muissa. Olen vaikkapa kateellinen, väsynyt tai stressaantunut tai en ole hyväksynyt jotakin puolta itsessäni.

Älkää hermostuko, lukijat, on vielä silti muutamia syitä, joista saa oikeasti ärsyyntyä. Tässä lista: pikkuoravien joululaulut (miksi?), kahviloissa myytävä kolmen euron parkkiintunut kahvi, kun tekniikka ei toimi tärkeällä hetkellä, Vesa Keskinen ja Iltalehden pikkujouluvinkit (älä tänä jouluna makaa pomosi kanssa!). Unohdinko jotain?


Siis älkää juosko pakoon omia petojanne, kuten tarinamme sankari näissä kuvissa! Halailkaa niitä. Voi käydä ilmi, että ne ovatkin oikeita lutuisia mäyräkoiria. (Minulla on muuten erikoistaito: saan mäyräkoiran ujutettua ihan minne vaan normaalin keskustelun lomaan. Kysykää vaikka oppilailtani.) Älkää myöskään hermostuko muille ihmisille, vaan yrittäkää ymmärtää heidän vajavaisuuksiaan. Peace and love ja sillee.

 

Jäätävät MS Paint Skillsit

Mitä muuten sanotte mielettömän upeista lumimuokkauksistani? Minusta ne ovat makeita ja tuovat kuviin juuri sopivalla tavalla hyytävän maagisen hengen, mutta mieheni (aina niin tekninen!) sanoi, että lumet ovat vähän liikaa. Katsokaahan nyt, ilman lunta vai lumen kanssa? Klikkaamalla saa kuvan suuremmaksi.


Löysin kuvan lumisateesta Googlen kuvahaulla, mutta tietenkin etsin vapaasti käytettävänä olevaa kuvaa (Google --> kuvahaku --> search tools --> usage rights --> labeled for reuse). Sitten vain mielettömilla skilsseilläni yhdistin kuvat ja "pyyhin" päällä olevaa kuvaa vähän kerrallaan. Ei tämä ehkä ammattilaisen tekemä ole, mutta ihan kiva! Kerron lisää, jos teitä kiinnostaa.

 

Maailman paras uutinen: Blackgroupin lahjakortin arvonta! 

Sitten siihen parhaaseen asiaan, jota kuitenkin odotitte koko postauksen ajan. Elämänohjeeni ovat tietysti aina todella hyödyllisiä, mutta eivät niin hyödyllisiä kuin Blackgroupin lahjakortti! Kun sain sovittua yrityksen kanssa blogiyhteistyöstä, minulle koittivat vaikeat ajat. Nimittäin ei sieltä verkkokaupasta noin vaan valita yhtä mekkoa! Pohdin tätä, tätä ja tätä, mutta lopulta päädyin tähän Peter Pan -kaulukselliseen H&R Londonin mekkoon ja niihin koko postauksen innottaneisiin Grave Dancer -kenkiin. Kun nyt selailin tarjontaa taas, rupesin himoissani melkein itkemään verta, kun näin tämän mekon. Ah! Ehkä pitäisi ehdottaa heille uutta kuvausideaa... Lisäksi kaupassa on vaikka mitä sisustustavaroita. Tarvitsisinpa suihkuverhoa!

Mutta siis himoistani takaisin asiaan. Sain teille 50 euron lahjakortin arvottavaksi! Jippikaijee! Aikaa on viikko, ja osallistua voi joko tähän tai PTFU:N Facebook-sivuille kommentoimalla. Kommentti voisi sisältää vaikkapa jatkoa tuohon aiempaa sallittujen ärsytyksien listaan: mikä elämän epäreiluus sinua ärsyttää? Esimerkkivastauksia voisivat olla vaikkapa "PTFU ei päivity montaa kertaa päivässä", "MRV asuu Turussa ja minä itse Helsingissä" tai "Haluaisin lukea PTFU:ta jatkuvasti, mutta kun pitää nukkuakin." Muistakaa laittaa myös sähköpostiosoitteenne.

Lumisin ja kuoliovarpaisin terveisin,

72 kommenttia:

 1. Meikähän ei tunnetusti koskaan voita mittää, joten sanon vaan tämän: Onko kukaan koskaan sanonu että susta tulee ajoittain mieleen Xena?

  VastaaPoista
 2. Upea kuvarja. ^^

  Mikä elämän epäreiluus ärsyttää eniten? Viime aikoina se, että muut tuntuvat vaihtavan vieraisiin kieliin niin helposti ja itseäni koko touhu ahdistaa. (Kiitos sosiaalialan englanti ja alternative way of education ♥).

  Itseäni ainakin kiinnostaisi esittely mahtavista MS Paint taidoistasi ja kuvien muokkailusta.

  shadou92@gmail.com / Seurallinen Erakko

  VastaaPoista
 3. Löysin PTFU:n vasta pari päivää sitten ja luin heti tätä monta monta tuntia läpi ja elämänlaatuni ja -iloni kohosi huomattavasti! Sanotaan nyt sitten elämän epäreiluudeksi, että miksen ole löytänyt tänne aiemmin! :(
  reetta.pitkanen@windowslive.com

  VastaaPoista
 4. Mielenvikaset paintskillssit! Elämän epäreiluuksista: Miksi en keksi mitään nokkelaa silloin kun olisi sen aika? Koska nyt jos en kommentoi, unohdan koko jutun. Jos tulen huomenna kommentoimaan tähän jotain lisää, olen vain dorka.

  ooonavv@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Elämän epäreiluus:
  Miksi Richard Dean Anderson ei oo enää niin hottis kuin MacGyverin aikoina? Miksi tässä ei ole tapahtunut samaa kuin Sean Connerylle? Miksi?

  VastaaPoista
 6. On suorastaan huutava vääryys, että likviditeettini ja loistava tyylitajuni harvoin kohtaavat. :(

  sculpture@netti.fi

  VastaaPoista
 7. Nyt menee kyllä niin huonosti etten keksi mitään mikä ärsyttäisi :'DD Tai ehkä se, että olen menettänyt supervoimani; kyvyn syödä niin paljon makeaa kuin ikinä lähtee. >.<

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvää tekstiä noiden negatiivisten piirteiden bongailusta ja niistä ärsyyntymisestä. Allekirjoittaisin ihan kaiken. Oikeastaan mulla on itselläni hyvin samanlaisia kokemuksia kuin sinulla asian suhteen. Huomionhakuisuus ärsytti joskus aivan perkeleesti, mutta oikeastaan se johtui siitä, että koulussa aikanaan minut hakattiin matalaksi aika rankoin ottein. Sitä ei olisi sitten mielellään sallinut toisillekaan. Onneksi tajusin tuon ja pyrin nykyään purkamaan pahan oloni johonkin ihan muualle kuin toisiin ihmisiin.

  TFCD-kuvauksien kohdalla tuntuu monesti joutuvan venailemaan ja olen kuullut hyvin paljon niitäkin juttuja, ettei kuvia koskaan saa. Toki on ymmärrettävää, että kuvaajallakin voi olla kiireitä, mutta olisi ne kuvat joskus ihan kiva saada. Tuollainen mallin viesteihin vastaamatta jättäminenkin on kauhean törkeää.

  Täällä kun on näköjään jo vertailtu sun ulkonäköä julkkiksiin, niin pakko sanoa, että mulle tulee vähän mieleen Twin Peaksin Audrey Horne! (Eli Sherilyn Fenn parikymmentä vuotta sitten.)

  Mutta sitten siihen elämän epäreiluuteen. Niitä keksin vaikka millä mitalla, mutten mitään sellaista nokkelaa ja hauskaa mitä joku muu voisi pääkopastaan repäistä. :D Sanotaan vaikka, että se kun tee tuppaa jäähtymään niin nopeasti. Keitin kupillisen, mutta sitten unohduin lukemaan tätä postausta ja se kerkesi jäähtyä. :<

  VastaaPoista
 9. Ai niin ja se sähköposti on belsissa@gmail.com. Toki se pitää aina unohtaa, vaikka oikein erikseen kehotettiin muistamaan. :D

  VastaaPoista
 10. Se tällä hetkellä pännii eniten että 3 viikon päästä olisi iki-ihana tyttöjen ilta ja mun luottokortit on tapissa. Siis mitä on tyttöjen ilta ilman uutta mekkoa??? jepuliina@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Ai että mikä elämän epäreiluus ärsyttää eniten? Mistä aloittaisin! 1) tasa-arvoinen avioliittolaki, missä se oikea ratkaisu viipyy! Tasa-arvoisten ihmisten ei tarvitsisi moista lakiehdotusta edes miettiä, kun vastaus on päivänselvä! 2) Olen keliaakikko, enkä saa syödä Fazerin suklaata (enää). 3) Huomenaamulla kello soi 06.15.

  Kai siinä on epäreiluutta kerrakseen... :(

  Ihana postaus btw. Oon ihaillut samaista mekkoa jo hyvän tovin! Kuvatkin on mielettömiä!

  VastaaPoista
 12. Olen perin ärsyyntynyt siitä, etten osaa pukeutua kesäisin. Ainutkaan luomus kaapissani ei sovellu hellekäyttöön ja pakkaskuukaudet ovat pukeutumiseni eliittiä. Melko ärsyttävä fakta, kun ahdistun aiheesta marraskuussakin.
  ipeltone@ulapland.fi

  VastaaPoista
 13. Ihan mielettömän mageita kuvia, tosi rauhallinen tunnelma!
  Tällä hetkellä ärsyttää se kun oma kuvanmuokkaus blogiin ei onnistu niin sitten millään! Kaksi tuntia jatkuvaa taistelua eikä mitään ole saatu aikaan :D

  emmaa@live.fi

  VastaaPoista
 14. Busseilla matkustelu kyrpii aika mielettömästi näin Porissa talvella: epäreilu elämä. Bussit myöhästelevät, jolloin myöhästyt toisestakin tai jättävät jopa kokonaan tulematta! Nyyh, kyllä tähän odotuksesta jäätyneisiin jalkoihin ja kylmän tuulen runtelemaan naamaan auttaisi lahjakortti.

  jenny.lehto(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mielettömän hienoja kuvia, taas! :D Minua ärsyttää se, ettei kaikilla ole MRV:n itsevarmuutta. Maailma olisi ehkäpä parempi paikka. :)

  VastaaPoista
 16. Minusta on huutava vääryys, että lumi suli. :( Pari ihanaa iltaa sai nautiskella lumen tuomasta valoisuuden tunnusta ja nyt on pimeää, märkää ja liukasta. :( Oma kaamosmasennus helpottaisi edes pykälän verran, jos olisi sellaiset ihanat talvipostikorttimaisemat. Prkleen ilmastonmuutos. :(

  lillamy81 ät gmail.com

  VastaaPoista
 17. Itseäni ärsyttää juuri nyt eniten ihmisten kylmyys, vihaisuus ja itsekkyys. Päädyin lukemaan blogikirjoituksia ym. sukupuolineutraalia avioliittolakia koskien ja petyin ja ärsyynnyin ihmisten reaktioihin. Miten jotkut voikin sorsia toisia niin itsekkäistä syistä?

  Haluan myös sanoa, kiitos MRV, olet uusi idolini <3 Tuntuu että olen paininut monien samojen ongelmien kanssa ja saan voimaa siitä että olet niin huikea esimerkki.

  viivivirpi@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Elämän epäreiluus joka ärsyttää: ettei ikinä voita näitä arvontoja. eiku.....

  vetinenpoppanen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Ärsyttää teiden liukkaus, sekä se kun oma hyrysysy on korjattavana ja vara-auto on kaikkee muuta kuin loistava! Ärsyttää myöskin, että en osaa pukeutua talvella kivasti, vaan näytän tylsältä. Ehkä joskus opin, tai sitten en. Ja sekös ärsyttää.

  hilda.jussila@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Mua ärsyttää ihan julmetusti se, että joululaulut alkoivat soida ennen marraskuun puoliväliä. Ja niiden mukana mainokset. "Tingeltalgetingelingeling! Kulkusten kilinää! Lasten epävireistä kimitystä! Tingelingeling! NYT KOKO PERHEELLE OMAT JOULUKINKUT! OSTA KAKSI, MAKSA KOLME! Tingelingelingliling, joulu on jo ovella! Kilikilikili!"

  Onko se niin vaikeaa odottaa joulukuun alkuun ennen kuin poltetaan kaikkien tärykalvot poroksi? Nyt sitä tingelingiä joutuu kuuntelemaan reippaat puolitoista kuukautta. Menee joulufiilis. Piparit ällöttää vain sen takia että niitä paketteja on saanut katsella tyrkkyhyllyillä suunnilleen syyskuusta asti. Luojan kiitos joululaulut olivat silloin vielä vaimennettuina. Mutta ne sesonkihyllyt, joulutavarat ilmestyivät valehtelematta syyskuun viimeisellä viikolla. Joka ikinen kauppareissu on mennyt sen jälkeen pilalle, kun pelottavat sian ja poron risteytykseltä näyttävät kahden euron koristepatsaat ovat tihrustaneet kilometrinkin päästä.

  Mutta pitää nähdä positiivinenkin puoli - reipas kuukausi ja se on ohi ja voin ostaa ne kaikki koristepatsaat -70 %:n alennuksella ja polttaa ne. Ja sitten kuljen kaupassa ja lauleskelen joululauluja niin kovaan ääneen kun kaupan kaiuttimista kuuluu tylsää listamusaa.

  Tulipas negatiivinen olo. Mutta aika puhdistunut. Pahat energiat virtasivat minusta selvästikin ulos. Kiitos tilaisuudesta. <3

  muskelimamma@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Ärsyttää tietysti se, ettei PTFU päivity monta kertaa päivässä ja etten voi jatkuvasti tuijottaa MRV jumalaisuutta, vaan pitää tehdä töitä, nukkua ja olla poikaystävän kanssa. :( lisäksi ärsyttää se, että MRV näyttää kuvissa aina niin upealta ja jos itse yrittää samanlaista poseerausta, niin näytän lähinnä urpolta kummituseläimeltä. Kaikkia ei ole luotu MRV:ksi. <3

  ak.ylikotila@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mua ärsyttää tällä hetkellä kipeä kurkku :/

  taija.kalin@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Elämä on epäreilua, koska mulla ei oo just tota mekkoa ja koska mä en koskaan oikein oo oppinut käyttämään mekkoja arkena, koska olin pienempänä niin poikatyttö etten voinut myöntää pitäväni mistään niin tyttömäisestä. Ehkä se suurin epäreiluus on tässä se stereotypia, ettei sama ihminen voi tosissaan muka tykätä sekä tosi feminiinisistä että maskuliinisista asioista ja olla ulkomaailman silmissä uskottava. :D

  (Vakaasti aion opetella, koska mekot sopii mun vartalon muotoon ja mulla on muutama ihan uskomaton kaapissakin. Ja jos joku tekee oletuksia musta sen perusteella ni se on sit sen ongelma.)

  sannuliini95@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Ärsytysten lista on loputon, mutta laitettakoon tähän että ODOTTAMINEN ja veemäiset mummot kaupoilla. Aargh!

  VastaaPoista
 25. Minua ärsyttää kun toin lapseni hammaslääkäriin, ja kerroin omasta mielestäni jännittävän tarinan siitä miten lattialle alla oli aamulla kuollut rotta. Hammaslääkäri, eikä hammashoitaja ei kommentoinut mitenkään! Empatiaa olisin halunnut, se haisi siellä sentään kuukauden!

  VastaaPoista
 26. Oooo niin upeita kuvia jälleen! :) Mun päähän ei kyllä mahdu, miten Paintilla onnistuu oikeasti kuvien muokkaus. :o

  Jatkuva ärsytyksen aihe on aikuiset ihmiset, jotka tuntuu unohtaneen perusasioita, joita lapsena opetetaan. Esimerkiksi roskien roskikseen vienti ja liikennesääntöjen noudattaminen. >:(
  Missä vaiheessa ne oikein tippuu sieltä päästä? Vai jääkö murrosiän kapinointivaihe tällä tavalla toisilla päälle? Ärrrrsyttävää!

  neviscar_@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Mua ärsyttää sosiaalitoimien riittämättömät resurssit, tai oikeestaan ne päättäjät, jotka eivät voi asialle tehdä mitään. Taas kaksi pentä lasta täällä Kuopiossa sai surmansa:'( Uskon, että asialle olisi voinut tehdä jotain ajoissa.

  stix@hotmail.fi

  VastaaPoista
 28. Osallistun kertomalla minua suunnattomasti ärsyttävän asian. Oulussa, jossa siis oon vuoden asunu, on aivan omat liikennesäännöt. Niin jalankulkijoilla, pyöräilijöillä kuin autoilijoillaki. Ihmiset ei osaa käyttää silmiään kulkiessaan ulkona ja kaupoissa. Mie kuolen vielä tässä kaupungissa! Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mun sähköpostiosotteen: tarifold87@gmail.com

   Poista
 29. Myyjänä työskennellessä minua on alkanut ärsyttää se että osa asiakkaista tulee liikkeeseemme joka on suht pieni ja sieltä löytyy pääasiassa vain suosituimpia tavaroita ja kysyvät että noh, löytyisikö sellaista kusi-oksennus-kissanpaska-hajua olevaa tuoksukynttilää joka soittaa samalla finlandia-hymniä ja pyörii tuhannen ukkosmyrskyn voimalla välkyttäen discovaloja. Sitten kun pahoittelen että valitttavasti ei löydy, saan hirmuisen vihat päälleni ja huudot kuinka on paska kauppa ja olen paska myyjä koska en sellaista hänelle pysty taikomaan. Onneksi suurinosa asiakkaista on aivan ihania ja piristää päivää todella paljon <3

  ja se sähköpostiosoite on emma.kankaristo@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Ärsyttää etten ikinä voita arvonnoissa :( No, täytyy silti kokeilla. Kauniita kuvia! okauhala@gmail.com

  VastaaPoista
 31. suuri vääryys on, jossen voita.
  katjakrr@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Se kun kaikki ovat niin rohkeita ja mä en, yhyy byää.
  pinviini@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. No nyt kyllä ärsyttää ja on epäreilua se, että kävin jo eilen tänne jättämässä osallistumisen, mutta jostain syystä kommenttini on kadonnut! O_o

  sculpture@netti.fi

  VastaaPoista
 34. Hei,

  mun on pakko kommentoida samantyyppisten asioiden kanssa terapiassa painivana, on ihan super inspiroivaa ja kannustavaa lukea jonkun kirjoittavan käymästään terapiasta avoimesti! Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 35. Mun on pakko kommentoida vaan siks, että voin kertoa mikä mua ärsyttää. Mua ärsyttää ihmiset, jotka mässyttää purkkaa mun vieressä. Tai hiljasessa luokassa. Tai jokatapauksessa niin, että kuulen kuinka se sylki siellä litisee purkan ja hampaiden välissä. Ite en hirveesti purkkaa mussuta, mutta sen jälkeen kun suutuspäissäni pyysin erästä luokkakaveria menemään kauemmaksi mässyttämästä (jonka hän teki kaikenlisäksi suu auki) tuli tarve kokeilla pystyykö sitä purukumia nyt sitten syömään ilman ällöjä ääniä. No ei pystynyt. Joten koska en voi lopettaa ihmisten purkan syöntiä niin yritän kestää tämän kaiken. Eli mua ärsyttää, että suussa kertyy sylkeä. :D

  riku2ya@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Minua ärsyttää suunnattomasti turkistarhaus!
  En voi ymmärtää miten ihmiset voivat olla niin julmia, että riistävät takin karvahupun ym takia toisen hengen. :( Ja tosiaan, kun nykyään osataan kuitenkin tehdä keinotekoistakin karvaa...

  kkatre2@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Minua ärsyttää, että keksin aivan liikaa asioita, jotka ärsyttävät minua :D Mutta nyt päällimmäisenä eräs sairaanhoitaja, joka kommentoi negatiivisesti karvaisia jalkojani, enkä keksinyt nasevaa vastausta ennen kuin olin taas kotona. Noh, nyt annan kasvaa ja yllytän niin ensi kerralla sitten ;D Buhahaa!


  mymble93@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Elämän epäreiluus joka ärsyttää: Tasa-arvoinen avioliittolaki joka ei ole vielä mennyt läpi vaikka sen pitäisi kaiken järjen mukaan olla läpiheittojuttu! Ärsyttäähän minua pientä eläintä moni muukin asia mutta tuo tuli ekana mieleen. - Nega

  VastaaPoista
 39. Omien piirteiden näkeminen toisissa ärsyttävinä on ihan peruspsykologiaa, kutsutaan ns. Peili-ilmiöksi

  VastaaPoista
 40. Ykkösärsytykseni on tällä hetkellä se, että tasa-arvoisesta avioliitosta pitää edes keskustella. Ja se, kuinka toisten rakkaus tuomitaan Raamattua lyömäaseena käyttäen.
  Ja sitten pikkaisen ärsyttää se, että olen alkanut muistuttaa yhä enemmän äitiäni. Äitini on huippu ja äärimmäisen rakas, mutta kyllähän se jotenkin tuntuu silti hassulta. :D

  anelma- ät hotmail com

  VastaaPoista
 41. Mua ainaski ärsyttää kaikkein eniten maailmassa se, että just kun saan hommattua kämpän ihan MRV:n naapurista, se muuttaa pois! :'(

  VastaaPoista
 42. Elämän epäreiluuksia, miksi Miss Ruki Ver:in päällä kaikki näyttää paremmalta kuin itseni? Miksi hänen muotonsa ovat asettuneet kivasti oikeisiin paikkoihin mutta omani saavat minut muistuttamaan lähinnä raskaana olevaa rantapalloa. Ja suurin epäreiluus, miksi energia juomani loppui kesken yövuoron!

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Mulle tuli joittenkin ihmisten kommenteista mieleen tarina zen-mestarista. Oli zen-mestari joka asui kaupungissa. Ja sitten oli mies toisesta kaupungista ja tämä tahtoi muuttaa zen-mestarin kaupunkiin. Hän matkuti mestarin luo kysyäkseen, kannattaako muuttaminen ja kysyi "millaisia ihmisiä täällä on?" Johon mestari vastasi "millasia ihmisiä siellä sinun kaupungissasi on?" Mies vastasi "no sellaisia surkeita, itsekäitä ja ikäviä". "No sellaisia ne ihmiset ovat täälläkin" vastasi mestari. Tässä miehen kaupungissa oli toinenkin mies, jolla oli samat aikeet. Hänkin saapui mestarin luokse ja kysyi saman kysymyksen johon mestari vastasi kysymyksellään. Tämä mies vastasi siihen "No he ovat oikein mukavia, ystävällisiä ja avuliaita" Johon zen-mestari "niin ovat ihmiset täälläkin". - Nega

  VastaaPoista
 44. Se ärsyttää, etteivät mun työkaverit joko halua(uskalla) väitellä (mun kanssa) mistään tai että niiden argumentit on typeriä! Enkä nyt siis hauku aina vasta-argumentoijiani typeriksi, mutta "eivät heterotkaan saa mennä naimisiin samaa sukupuolta olevien kanssa, tilanne on siis tasa-arvoinen" ja "en minäkään saa mennä naimisiin kenen tahansa kanssa, miksi siis homoilla pitäisi olla tämä oikeus" (tarkoittaen siis, että jos naapurin Sirpa ei tahdo mennä kyseisen ukon kanssa naimisiin, on tilanne sama kuin ettei tosiaan rakastava naispari voi mennä naimisiin) ovat argumentteina ala-arvoisia. Tai se että "saako sitten mennä lapsen kanssa naimisiin, niin, mihin vedetään raja, voihan lapsikin haluta naimisiin, miksei se muka sitten ole ok". Myöskin "todista ettei jumalaa ole" ja "en usko synnynnäisiin poikkeuksiin, vaan esim. autistiset lapset nyt vaan tahtovat olla sellaisia" on kuultu. Miksi edes yritän keskustella? Ja jos ei tämä vielä ärsyttäisi, niin entä sitten se, että nämä väitteet laukonut henkilö (sekä pari muuta vastaavanlaista hengenheimolaistaan) pitää itseään minua automaattisesti älykkäämpänä, onhan sentään mies. Samasta suusta on jopa kuultu, että naisten äänioikeus on periaatteessa turha, sillä olisi täysin reilua, jos "perheen pää" äänestäisi koko perheen puolesta, neuvoteltuaan toki ensin armollisesti pikku-puolisonsa kanssa. Naisen äänioikeus on jopa kuuleman mukaan hieman huono asia, sillä "naiset ovat niin helposti manipuloitavissa".

  Nyt mä vaan hengittelen sitten syvään ja toistan mielessäni "onneksi on ihaniakin miehiä"...

  Sähköposti honeybun.lecter(at)gmail.com

  VastaaPoista
 45. No mutta.

  Ärsyttää typerykset, joiden mielestä heidän ällötystensä perusteella voidaan määrätä muiden ihmisoikeudet.

  Ärsyttää asua maassa jossa lunta saadaan säkällä yhdeksi viikonlopuksi helmikuussa. Mistä minä nyt joulutunnelman?

  Ärsyttää se, etten tähänkään aivan fantastisen upeaan blogiin ole koskaan saanut kommentoitua ilman palkkiohoukutusta.

  Ja huh, nyt Honeybun Lecterin postauksen luettuani vasta ärsyttääkin.

  vilma.kuuliala(at)gmail.com

  VastaaPoista
 46. Ärsyttää etten ole koskaan tavannut kuuluisaa Miss Ruki Veriä!!

  Kerätäkseni lisäpisteitä, linkitän sinulle kuvan mäyräkoirasta(ni. Okei, oikeasti se on mun äitin.) http://instagram.com/p/vvvsx8jwGu/

  missmortianna@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Elämä on ihanaa. Kiitos tosi hauskasta blogista. Mr Ruki Verinä osan samaistua joihinkin "murheisiisi", osa jää ihan teille naisille. lahjakortilla ostan prinsessalle vaatteita. very(&)tough.com.

  Jari

  VastaaPoista
 48. Tissiaivot eli imettäjän surkee muisti ärsyttää ihan hulluna, kiitos.

  maaret.hemmila@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Tietty tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ärsyttää eniten!

  VastaaPoista
 50. Saako tähän laittaa montakin asiaa? noh..
  Minua ärsyttää:
  A. Se etten osaa lukea. Joku on tuossa ylempänä kommentoinut ärsytyksekseen "tissiaivot" ja luen jatkuvasti tissivaot.
  B. kun joku syö banaania ja maiskuttelee sitä ikävästi. Sillain mums, maisk, narsk.
  C. se että ylipäätänsä ärsyttää. Ärsyyntyminen on ikävä tunne ja välillä ahdistaa kun ärsyttää ja se jos mikä on ärsyttävää.
  D. sun naama. Oot niin nätti, että oon kateudesta ihan jucca-palmun värinen. (Ehkä jopa näköinen)

  -Mimu:)

  super.micu (ät) hotmail.com

  VastaaPoista
 51. Eilen minua ärsytti/harmitti se, kun soittivat jostain koulukiusattujen nuorten tukipuhelimesta ja pyysivät tukemaan asiaansa lehden muodossa, mutta eipä minulla ole varaa tilailla lehtiä, joita en lue, vaikka asian tukeminen olisikin ollut jees.

  Isompia ärsytyksen aiheita ovat se, kun ei pääse nukkumaan ajallaan, koska mies valvoo pienessä yksiössä. Sitten ärsyttää myös kun pitäisi tiskata. Myös se ärsyttää, että lumet suli viime yön aikana sitten kokonaan pois ja on pimeää aamusta iltaan.

  vaaleanpunainenhaalari@outlook.com

  VastaaPoista
 52. Maailmassa ei ole tarpeeksi söpöjä koirajuttuja! Mäyräkoirajuttuja! Tällä on pakko päästä jatkoon...
  pauliina.niklander@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Mua ärsyttää tällä hetkellä suunnattomasti Honeybun Lecterin työkaverit! Mistä päästäänkin eniten inhoamaani aiheeseen, eli tyhmiin ihmisiin! Tällä tarkoitan kaikkia, jotka eivät osaa perustella mielipiteitään kunnolla (ja ei, raamattu ei ole perustelu), tai jotka eivät edes viitsi ottaa asioista selvää.Tällä hetkellä esim keskustelu tasa-arvoisesta avioliitosta tuntuu tuovan näitä tyhmiä ihmisiä esiin kaikista koloista.

  Vosinpa pitää kaikille ihmisille sellaise näin-keskustelet-oikein-ja-perustelet-mielipiteesi -luennon!

  synkletika(ät) gmail.com

  VastaaPoista
 54. Voisin kirjoittaa trilogian aiheista, jotka ärsyttävät, mutta idea on jo käytetty.

  Minua ärsyttää se, että osa ihmisistä kehtaa evätä oikeuksia vähemmistöiltä. Kuinkakohan moni kehtaisi todella kohdata sateenkaariperheen ja sanoa heille, ettei se voi olla hyvä perhe. Entä kohdata parin, joka joutuu nykyisen lainsäädännön takia eroamaan tai ei saa mennä naimisiin (mutta rekisteröidä voi, sehän on melkein sama asia, siis rinnastettavissa tasa-arvoon!). Jos voisi edes julkisesti myöntää, ettei pidä heitä vertaisinaan.

  Ja ehkä en jatka vuodatusta pidemmälle, täällä sillä ei ole vaikutusta. Ehkä innostun kansanedustajille purkamaan tunteita (ja järkeä, sitä tarvitaan).

  tuleva_maailmanvaltias@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Mä osallistun kans, vois ostaa vaimolle joululahjuksia :)

  Kivoja on kyllä kuvat ja jututkin, tykkään.

  sähköposti on riikonen (miau) gmail . com

  VastaaPoista
 56. Ärsyttää se, etten ole niin rohkea kuin vaikka MRV ja aloita bloggausta.

  Ärsyttää, ettei ole rahaa uusiin tatuointeihin.
  Eikä yhtään mihinkään muuhunkaan.

  Ärsyttää maailman epätasa-arvo.

  Mutta sinä olet ihana!

  satu.antila@luukku.com

  VastaaPoista
 57. Kateus iskee aina, kun katson kuvia sun ihanista asuista. Voi, saisinpa mäkin jostain noin upeita vaatteita ja asusteita. Ärsyttää, kun kaikki on niin kallista. :)

  johanna.rahnasto@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 58. Voih, miten vaikea kysymys. Elämän epäreiluus kun on se, mikä yleensäkin mua ärsyttää! Lähiaikoina nyt ainakin se, että mun keho ja pää tarvii niin paljon unta, mutta sit maailmassa on kuitenkin 100 miljoonaa kiinnostavaa asiaa, enkä ehdi kaikkiin. Ja se, että kun piti vihdoinkin ostaa uusi läppäri tämän rämän tilalle, suuri osa niistä rahoista meni kissan eläinlääkäriin. Ja oli muuten epäreilua ja karmivaa katsoa pientä kisua kipeänä ja vielä maailman kurjin kauluri kaulassaan. Vielä 2 asiaa, eli se, että maailman rahavarat ja e.k. hyvinvointi on niin epätasaisesti jakautunutta, ja monet ei edes asian epäreiluutta tajua!! Miau eiku murr!! Ja se, että kun elämäni ekan kerran olin Porissa viime kesänä, en nähnyt MRV:tä. Lohdutuksekseni näin sentään Baby Dollin, mutta tajusin sen vasta kotimatkalla :o
  riikkis (a) msn . com

  VastaaPoista
 59. Ärsyttää tämä pimeys ja ankeus, lisäksi ärsyttää valittaa tästä asiasta, etenkin kun kaikki muutkin valittavat samasta ja sekin ärsyttää.
  cherrycloud@luukku.com

  VastaaPoista
 60. Olet upea nainen ja ihan mielettömällä asenteella varustettu!
  Elämän suurin epäreiluus on ehdottomasti se, että talvella (ja syksyisin, alkukeväästä ja haaleilla kesäilmoilla) palelee aina varpaita. Sekä nenänpäätä. Ja sormia. Vähän kaikkialta...

  sinunotteessasi@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Ärsyttää tämä jatkuva väsymys! Väsyttää muttei nukuta. Aargh. :(

  sari piste susanna at hotmail piste com

  VastaaPoista
 62. Mua ärsyttää suunnattomasti myös Iltalehti ja sen tyhmät jutut ja aina niin väärin menevä kielioppi!:D Aina alkaa vaan ketuttaa ku lukee Iltalehtee ja sit ärsyttää ku sitä silti vaan lukee ku mikäki juntti?! Ärsyttää kun söin joku puoli kiloa suklaata tänää. Ärsyttää miksei suositus olisi syödä puol kiloo suklaata päivässä eikä jotain kasviksia! Ärsyttää ku mies haaveilee okt:sta muttei ikinä hoida kerrostaloasuntommekaan pikkujuttuja - eli vielä tänään ärsytti se kun mä vaihdoin palaneet lamput kahen kauukauden pimeyden jälkeen, ja MÄ vaihdoin uuden patterin siihen eteisen kelloon:D ja tietty tää Tre-Tku -etäisyys ja ettei olla sun kanssa nähty öö mitä...7 vuotee?!:P ja täsä ois: paula.karilahti3@gmail.com ;) lumisade on kiva!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja osaan kirjottaa edelleen puhelimella; mm. *kuukauden

   Poista
 63. Se on ihan epäreilua, kun toisilla on sellaiset geenit, etteivät vanhene lainkaan. Itse en kuulu heihin =D.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Ärsyttää olla näin täydellinen! Ja ehkä vähän myös toi hotellikuvaajan laiskuus.

  :), Mrs Finland

  VastaaPoista
 65. Epäreiluinta maailmassa juuri nyt on, että koko ajan on väsy, erityisesti aamuisin, ja huomenna pitää herätä jo puoli seitsemältä, mikä on minunlaiselleni yökukkujalle kovemmanlaatuinen rangaistus. Huomattavan raivostuttavaa tämän ohella on, että käytettävät vaatteet on vähissä, mutta rahat on vähissä myös, joten ei auta itkeä uusien mekkojen perään ennen tammikuuta (siihen tämän arvonnan voittaminen kyllä aavistuksen auttaisi! ;)), miten ei saa mitään aikaiseksi elämällään, kuinka vaikeaa on tietää, mitä tahtoo yhtään mistään, miten pystyykin keksimään näin paljon negatiivisia asioita ihan tuosta vain, kuinka typeräksi sitä itsensä jatkuvasti tuntee, ja erityisesti, miten paljon itseänikin (vaikkakin hyvin eri tavoin kuin minä) idioottimaisempia ihmisiä on olemassa. Viimeksi mainituista erittäin hyvänä esimerkkinä Honeybun Lecterin kertomuksen herrasmiehet.

  Itse asiassa juuri tänä nimenomaisena hetkenä vähän kaikki tuntuu ottavan aivoon, mutta se onneksi ratkeaa varmastikin nukkumalla vähän ja huomenna alkavilla töillä. Minullahan nyt vain on maailman ihanin työpaikka, vaikka töitä voisi olla enemmänkin kuin noin kuukausi vuodessa. Mutta se kuukausi on nyt, joten kohta en enää muutamaan viikkoon muistakkaan, että maailmassa on jotain ikävääkin.

  Tulipas pitkä, polveileva ja sekava avautuminen, mutta taisi tulla tarpeeseen. :D Tarpeeseen tulisi myös lahjakortti mekko-ostostelua varten, joten toivottavasti onni suosii osoitetta baroque (ät) windowslive.com . :)

  VastaaPoista
 66. Jaa että mikä elämän epäreiluus ärsyttää eniten? Moni asiahan ärsyttää, esimerkiksi se että jos nainen on mukava ja ystävällinen miehille, ne luulee että se on flirttailua. Tai se, että jos rintava nainen laittaa päälle tiukan paidan se on rintojen esittelyä. Tai se että mulla tulee finni leukaan aina samaan kohtaan ja se arpi kaivaa kraateria jo Kiinaan asti. Joskus ärsyttää se oon niin pitkä. Joskus taas se, että vastaan tuleekin mua pitempi nainen enkä koekaan itseäni niin pitkäksi :D Toisinaan ärsyttää se, että sairastuin ms-tautiin eivätkä jalat pelaa niinkuin alle kolmekymppisellä pitäis. Toisinaan taas se, että valitan yleensä ihan turhasta kun vertaillaan kuinka paljon maailmassa on ihmisiä joilla menee paljon huonommin kuin minulla. Mutta eniten... Eniten mulla ärsyttää elämän epäreiluuksista se, että mulla on luonnonkiharat hiukset enkä voi siis mennä sateella ulos!

  hibachi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 67. Epäreilua on se, että tämä Suomen talvi on niin pirun masentava. Missä on lumi ja valo, kysympähän vaan. Murh. MiserableParadise@hotmail.com

  VastaaPoista
 68. Ärsyttävää on se, kun kaksi itselle läheistä ystävää ovat riidoissa ja yrittävät saada uskomaan huonoja asioita toisistaan. Ja moni moni muu asia, mutta päällimmäisenä mieleen tuli tämä. :D
  Jeweliviar@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Tällä hetkellä ärsyttävintä on se kun on ihmisiä, jotka eivät vaan millään voi oppia virheistään ja olla nätisti. :<

  kati.riihela (a) suomi24.fi

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!