perjantai 10. lokakuuta 2014

Olen Instagram-guru

Aloin kirjoittaa tätä postausta jo kesällä, mutta menetin inspikseni. Nyt netti on jo pullollaan Instagram-ohjeita, joten ensin ajattelin vain tuhota tämän raakileen. Sitten tajusin, että ehkä IG-ohjeita on, mutta ei yhtään Ultimate MRV Super Instagram Golden God -ohjetta! Tässä siis muutama juttu, jonka olen itse kokenut kivaksi ja hyödylliseksi, niin paljon kuin tällaisesta palvelusta nyt voi "hyötyä".


Instagram on siis kuvanjakoyhteisö, jota voi käyttää esimerkiksi Instagram- tai 6tag-ohjelmilla (Windows-puhelimelle). Palvelussa jaetaan omia kuvia ja katsellaan muiden kuvia. Kuvia voi kommentoida tai niistä voi tykätä. Oma profiili voi olla julkinen, jolloin kuka tahansa näkee jakamasi kuvat, tai yksityinen, jolloin kuvasi näkee vain hyväksymäsi henkilöt. Kuviin voi merkitä #hahstageja, joiden avulla löytää muut samalla tägillä merkatut kuvat. Ihmisiä voi tägätä @-merkillä.


Siinä Instagramin perusperiaatteet lyhyesti! Nyt sitten niihin tärkeisiin asioihin. Mikään yhteisöpalvelu ei ole toimiva ilman sopivaa yhteisöä. Ensin sinun pitää hommata siis kavereita. IG ehdottaa aluksi ystäviksesi Facebook-kavereitasi, joten pääset hyvin alkuun. Voit myös etsiä seurattavia hashtagien kautta. Jotkut alkavat automaattisesti seurata takaisin heitä seuraavia ihmisiä, mutta minusta se ei kannata. Kaikkien seurattaviesi kuvat tulevat IG:si etusivulle uutisvirtaan, joten mielenkiintoiset kuvat hukkuvat muiden sekaan, jos seuraat liian montaa ihmistä. Jos et ole kiinnostunut esimerkiksi maisemakuvista, älä seuraa ihmistä, joka ottaa Instagramiin pelkkiä maisemakuvia. Ei siinä ole mitään henkilökohtaista.

Jotkut keräävät tykkäyksiä ja seuraajia suosituilla tägeillä, kuten #followforfollow ja #likesforlikes. Tämä on mielestäni vähän typerää ja noloa, mutta jos olet valmis kestämään nolouden, siitä vaan, olen minäkin nolo toisin tavoin. Tägeihin voi laittaa vaikka mitä. Kuviin, joissa minulla on vaikkapa kiva rockabilly-tyylinen kampaus, laitan tägit #rockabilly ja #hair, koska sitten minut löytävät samantyyppiset ihmiset. Joskus laitan huumoritägejä, joihin ei ole edes merkitty muita kuvia. Tässä tämänpäiväinen IG-selfieni ja hirveän hauskat juttuni, joille taidan naureskella vain yksikseni:


Minkälaisia kuvia IG:hen kannattaa laittaa? Jokaisella on makunsa ja jos tykkäät ottaa maisemakuvia, ruokakuvia tai selfieitä, laita ihmeessä sellaisia. Itse postailen vähän kaikenlaisia kuvia, hauskoista jutuista ja tilanteista meikkikuviin ja arkinaamoihin. Tärkeintä on kuitenkin postaustahti. En jaksa seurata käyttäjiä, jotka postaavat etusivun tukkoon kuvia - sorry, unfollow. Mielestäni sopiva tahti olisi esimerkiksi 1-3 kuvaa päivässä.


Miten saat kavereita ja kuvillesi tykkäyksiä? No ensinnäkin ole ihan superawesome ja ota hienoja kuvia. Sitten ole aktiivinen ja kärsivällinen. Minunkaan mahtavasta kuvamateriaalistani ei aluksi käynyt tykkäämässä kuin muutama tyyppi, mutta nyt minulla on jo 535 seuraajaa! Jos mitenkään pystyy, kannattaa olla kansainvälinen. Suomessa ei ole vielä niin hirveästi IG:n käyttäjiä, joten suurin osa minunkin seuraajistani on jostain muualta. Kirjoitan siis kuvatekstit ja tägit sekaisin suomeksi ja englanniksi. Sain kavereita aluksi niin, että etsin omanhenkisiä kuvia ja käyttäjiä, ja sitten tykkäilin, kommentoin ja aloin seuraamaan like the creepy stalker I am.

Hohohoo miten hauska olenkaan :D
Seuraan muutamia tilejä, jotka jakavat muiden ihmisten kuvia. Esimerkiksi @pinupworship ja @rockabella_bombshells postailevat inspiroivia kuvia eri tyypeistä. Heille saa lähettää kuviaan ja he sitten julkaisevat sopivat. Itse lähetin tileille myös muutaman kuvan (joista he tietysti julkaisivat meloonisimmat!) ja sain sitä kautta samanhenkisiä seuraajia (ja muutamia meloonintuijottajia, jotka onneksi aika nopeasti karsiutuivat pois). Jos siis omistaa jonkun kivan kuvan ja haluaa muillekin kuvilleen yleisöä, voi kokeilla tätä.


Ketä Instagramissa kannattaa sitten seurata? Itse seuraan kaikenlaisia tyylikkäitä ja ihania fiftari-, vintage- ja rockabillynaisia. Esimerkiksi @vintagevandal on yksi lemppareistani, kuten myös esimerkiksi @dictiocanary, @honestlydear, @misspsychocat, @_missbo ja @Pompuation_radio_podcast. Lisäksi seuraan joidenkin kauppojen ja merkkien IG-tilejä. Ihanan inspiroivia ovat mm. @rogueandwolf, @pinupgirlclothing ja @blamebetty.

Lisäksi itse seuraan mäykkytilejä, kuten @peanutthedoxie (Peanut sai keväällä neljä pentua ja sain seurata niiden kasvua kuvien ja videoiden kautta!), @scrappythedoxie (Scrappyn omistaja vaan pukee koiraansa vähän liian usein kaikkiin hölmöihin vaatteisiin), @dachshundswag, @balithesausage, @missgouda, @slinkysausage, @tiggerweenie (suomalainen mäykky nimeltä Maukka! Maukka perusmäykky! Koiranpennut on suloisii!) ja @sausagedogcentral. Päivä pelastuu, kun kännykän näytölle lävähtää rivi kuonoja ja pyllyjä! <3 Kohta pääsen itsekin päivittelemään mäykkykuvia sieluni kyllyydestä, jee jee jeeee.

Tietenkin IG:ssä voi ja pitääkin seurata PTFU:n jäseniä. Minä olen siellä @missrukiver, Siperianhusky @sumpus, äMMä @minnamonna ja Somen ihanin muija @nooralovesim


Tässä oli kaikki olennainen asiasta. Lisäohjeita voi kysyä! Kuten sanon oppilailleni: jos en tiedä, selvitän asian (tai unohdan selvittää ja toivon, että kysyjä unohtaa koko asian).

ai niin, ps. Muistakaa tekijänoikeudet myös Instagramissa! Monet jakaa siellä netistä varastettuja kuvia ilman mitään krediittejä tai tietoa, mistä kuvat ovat peräisin.

2 kommenttia:

  1. Siirryin eilen 2010-luvulle ja hankin Android-puhelimen. Kiitos instagram-for-dummies- ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Apua! Eli haluaisin pitää feissi- ja instaihmiset erillään eli en halua tulla automaattisesti löydetyksi/seuratuksi feissin kaverilistan perusteella. Olisin ikionnellinen avusta!

    VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!