keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kynsivinkkejä ammattilaiselta!

Suutarin lapsella ei ole kenkiä ja se on niin totta. Omia kynsiä harvoin ehtii huollattamaan, joten tulee tehtyä sitten erilaisia pelastustoimenpiteitä. Normaalisti rakennekynsiä kannattaisi huoltaa noin 3-5 viikon välein, koska ne kasvavat niin vauhdilla. Hyvin tehdyt rakennekynnet pysyvät hyvin eivätkä lähde irtoilemaan, jos huoltoväli pysyy maltillisena. Minulla itselläni on pitkä kynsipeti ja se tarkoittaa tuota kynsinauhan ja sormenpään välillä olevaa kynnen pintaa näin suomennettuna. Olenkin toiminut kynsimallina monesti kynsikisoissa, jos en ole itse kilpaillut.

Tässä kuvaa kynsistä jotka ihana työkaverini teki minulle elokuussa eli 8 viikkoa sitten. Tämä kuva siis otettu heti kynsien teon jälkeen, ei kahdeksan viikon jälkeen :D Nämä ovat akryylikynnet, mutta teemme kynsistudiossamme Tikkurilassa kynsiä myös geelillä.

Kynsissä nyt muotia erilaiset värit ja kuvioinnit, joten olinkin nyt tosi muodikas. Totuus on etten osannut valita väriä joten otin kaikkia lemppareita!
Tässä kuvaa kynsistäni kun ne on olleet 8 viikkoa huoltamatta :D Älkää kokeilko kotona, tämä tilanne on minulle enemmänkin kuin tuttu. Katkeamisen riski on suuri, kun ei ole tukipintaa ja tulokset voi olla katasrofaaliset ja kipeää tekee, kokemusta on.
Nyt kerron teille hyvän pika-apuvinkin liian pitkiksi kasvaneille kynsille. Lähtötilanne tähän tuunaukseen oli kuin ylläoleva, mutta kynsien väritys erilainen. Kasvu on kuitenkin yhtä hurja. En ottanut kuvaa, koska en tiennyt postaavani kynsistä (ennen kuin MRV vinkkasi). Rakennekynsiä tulee huollattaa säännöllisesti, jos kynnet jäävät kuitenkin syystä tai toisesta huoltamatta ja haluaa pika-apua, esimerkiksi juhlat tulossa tai jokin muu meno, niin:

Lumenen Angry birds, 5-vuotiaan tyttöni lakka, ONS Sonic Boom päällyslakka, ja Nfu Oh valkoinen lakka.
Tuunaus tapahtuu näin:

-Viila käteen, lyhennä kynsiä
-Pese kädet
-Valitse lakat (minä valitsin valkoisen ja pinkin)
-Laita aluslakka (sen tarkoitus on suojata kynnen pintaa ja tehdä lakkauksesta kestävämpi)
-Levitä valkoinen lakka, ainakin kaksi kerrosta, sillä hyväpigmenttistä lakkaa ei tarvitse laittaa kuin kaksi kerrosta
-Levitä värillinen lakka kasvualueelle. Tähän tarvitsee vähän vakaata kättä. Ota lakkaa tarpeeksi ja levitä siististi ja vedä siveltimellä mielesi mukaan kynnen kärkeen päin kuin lakka "valuisi" kynttä pitkin. Kaikki kynnet saavat ja niiden pitääkin näyttää erilaisilta.
-JOS sotkit lakalla kynsinauhoja, niin puhdista ne tässä välissä esim. vanupuikolla ja kynsilakan poistoaineella. 
-Laita päällyslakka. Anna kuivua 20 min ja voilá, valmis!
(Muuten, AINA kun laitan lakkaa, tuleekin muka jotain tekemistä ja jokin kynsi kolhiintuu, oh why?)

Syy, miksi juuri tämä lakkaus on oiva apu ylikasvaneisiin kynsiin, on, että vaaleanpunainen lakka tekee optisen harhan, niin ettei kasvu erotu. Tavallisessä yksivärisessä lakkauksessa kynnen raja näkyy. Muita hyviä vinkkejä on esimerkiksi levittää tosi glitterinen lakka häivytetysti kynnelle kasvun kohdalle. Se on myös helpompi tehdä.
Ps. HUOM lakkaus näyttää hyvältä viikon, max kaksi Tämä on vain PIKA-APU. Käy huollattamassa kynnet mahdollisimmat pian ;) Hyvä tekijä osaa tehdä tälläiset kestävätkin.
 ONS salongit löydät löydät ympäri Suomea, esim. täältä!
Tässä siis vain yksi vinkki. Värejä voi maun mukaan vaihtaa, mutta kunnon kontrasti kannattaa tehdä.
Lakkaus käy luonnollisesti myös omiin luonnonkynsiin! :)


2 kommenttia:

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!