sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Klikkaa ja katso MRV:n rohkeat kuvat!

Saan usein kehuja rohkeudestani, joskus myös täällä blogissa. Koenkin olevani aika rohkea - paitsi korkeissa paikoissa. Saamani kehut eivät aina kuitenkaan ole liittyneet suoraan luonteeseeni, vaan usein ne kohdistetaan ulkonäkööni: olen "niin rohkea", kun tuon esille "toisenlaista naiskuvaa".
Hurr durr - joidenkin nettikeskustelujen mukaan tällainen 176 cm/77 kg amatsoninainen saisi peittää itsensä burkhaan
Rohkeana sadan metrin korkeudessa!
Kaikella kunnioituksella, rakkaat lukijat, mutta ensimmäinen ajatukseni oli, että mitä hittoa? Milloin fyysisestä olemassaolosta on tullut rohkeaa? Vai tarkoitetaanko rohkeudella sitä, että kehtaa tämän olemassaolonsa ikuistaa miljooniin - myönnän, hiukan itseriittoisiin - kuviin? Kameran nappulan painaminen ei tunnu ainakaan kovinkaan kummoiselta urotyöltä. Vai tekeeko se minusta rohkean, että kehtaan olla omissa nahoissani? Että olen tyytyväinen itseeni? Olen ymmärtänyt, että rohkea viittaa juuri tähän viimeisimpään. Kehtaan tosiaan iloita ja ylpeillä olemassaolostani ja näyttää sen muillekin.  Ilmeisesti tässä maailmassa tämä on rohkeaa.

En syytä teitä. Luulen, että sanan 'rohkea' käyttö tässä yhteydessä on peräisin kohulehdistöltä. Jos tähdellä on rohkeat bikinit, ymmärrämme, että kyseessä on pienet ja paljastavat bikinit. Jos joku poseeraa rohkeissa kuvissa, kuvat ovat vähäpukeisia tai muuten seksikkäitä. Huomatkaa, että tässä mielessä sana rohkea kuvaa vain naisia. Jos sanottaisiin jonkun miehen olevan rohkea, ajattelisin ensimmäisenä hänen tehneen jotain pelotonta tai urheaa. Rohkea nainen sen sijaan ilmeisesti vaan paljastaa vartalonsa.

Ehkä omana itsenään olemiseen tarvitaankin näinä päivinä rohkeutta, kun jokaisella on jokin mielipide naisen vartalosta. Se mielipide muuten sanotaan ääneen. Eikä ääneen puhuminen jää pelkästään sanojan harteille, vaan jotenkin rooli on saatu käännettyä ympäri niin, että naiset kerjäävät muiden mielipiteitä itsestään eli ulkonäöstään. Keskustelupalstoilla netissä käydään kiihkeää keskustelua siitä, minkälainen on unelmanainen, miltä naisen pitää näyttää, mitä nainen saa painaa, minkälaiset hiukset naisella pitää olla jne. Ymmärrän, että miehillä on myös paineita ulkonäön suhteen, mutta anteeksi vain, ei samassa mittakaavassa kuin naisilla.

MRV rohkeissa kuvissa! Rohkeaahan on maata sängyllä taljan päällä, olen ymmärtänyt.
Anteeksi nyt yhteiskunta, mutta minusta näytän tässä superhyvältä.
Luin todella mielenkiintoisen asiaa sivuavan gradun. Minulla ei nyt ole antaa tekijän tietoja tai mitään linkkiä tekstiin, sori, mutta perusajatus siinä oli, että ihmisten (erityisesti naisten) ulkonäkö on alkanut vaikuttaa minäkuvaan yhä enemmän ja enemmän. Nykyajan yhteiskunnassa siis ulkonäkö ja ruumis on sama asia kuin itse henkilö. Esimerkiksi hoikkuuden tai tämänhetkisen fitness-buumin treenatun vartalon ajatellaan kertovan itsekurista, elämänhallinnasta ja kykeneväisyydestä. Lihavuus (joka meinaa nykyään jopa normaalipainoa) tai se, ettei "huolehdi itsestään", käsitetään laiskuutena ja kontrollin puutteena. Jos ei pysty tai halua sopia yhteiskunnan asettamaan muottiin kauniista naisesta, on epäonnistunut, ei pelkästään ulkonäöllisesti vaan ihan koko ihmisenä. Epäonnistuminen taas on nykypäivän suurin häpeä. Häpeä puolestaan

koetaan eräänlaiseksi sisäiseksi romahdukseksi, joka käynnistää monenlaisia korjaamis- ja välttämispyrkimyksiä. Niitä ovat muun muassa itseen ja toiseen kohdistunut raivo ja ylimitoitetut itsetunnon kohentamispyrkimykset. Häpeäraivo on syyllisyyttäkin tärkeämpi tekijä depression psykodynamiikassa. Häpeällä on suuri merkitys erilaisten psyykkisten häiriöiden käynnistäjänä; sillä näyttää olevan merkitystä myös paniikkikohtausten laukaisijana. (Terveyskirjasto.)

Aika surullista. Varsinkin, kun ei ole olemassa ulkonäköasiaa, josta naista ei voisi jotenkin haukkua: olet aina liian lihava/laiha/muodokas/muodoton/epänaisellinen/lihaksikas/lihakseton/pienitissinen/isotissinen/tissitön/ruma/kaunis/lyhyttukkainen/pitkätukkainen/tukaton/pitkä/lyhyt/keskimittainen/meikkaava/meikitön/tylsä. Ihmiselle, joka kokee itsensä huonommaksi kuin muut, on helppo myydä kaikenlaista tuotetta. Tähän riittää se, että näytetään tuotetta käyttäviä onnellisia ja photoshopatun täydellisiä ihmisiä. Onneton ihminen ostaa enemmän. Ehkä tämä on se syy, miksi naiseuden saavuttamatonta muottia pidetään aktiivisesti yllä.

Kuva EMP:n blogin postauksesta.
Asiaa pohdittuani olenkin ehkä samaa mieltä kehujien kanssa: olen rohkea. Minua ei pelota häpeä, ja olen huomannut, että toimiessani rohkeasti en ole koskaan joutunut häväistyksi - tai sitten en vain ole huomannut sitä. Häpeän leima on vain pelote: jos et tottele, sinua voidaan yritä rangaista. Mutta jos rankaisu ei tunnu missään, miksi pelätä? Kehotankin teitä, lukijat, olemaan yhtä rohkeita kuin kuvittelette minun olevan. Huomaatte ehkä, että rohkeus on vain itseään toteuttava illuusio: kun ensin vaikka näyttelee rohkeaa, toiset ihmiset eivät uskalla sanoa mitään tätä rohkeaa henkilöä vastaan, koska loppujen lopuksi kaikkia pelottaa. Kun tämän tajuaa, onkin yhtäkkiä muuttunut rohkeaksi. Niin helppoa!

Minulla on tässä kuvassa rohkea ilme. Valitsin tämän siksi. Ja siksikin, että tämä on otettu uudella kamerallani, joka on niiiiiin hyvä! Hehkutan sitä myöhemmin.

Rohkeaa sunnuntaita toivottelee

34 kommenttia:

 1. Aivan loistava kirjoitus! Nostan hattua rohkeudellesi! ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä sanon että maailma olisi parempi paikka, jos kaikki lukisivat tätä blogia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö että tää on paras kehu mitä voi saada :) Kiitos <3

   Poista
 3. Ihana sää! Ois joskus nii ihkuuuuu jos ottadit must jotai kivoi kuvii:) niinku joskus;P koska arvostanhan naisena ulkonäkööni, joten kute mu stalkkeri sanois oon vaan narsistinen huora joka tuijottaa vaa omaa napaa xD mut hitsi sä oot aina niin staili♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan meidän kuvailut! Ja ehdottomasti pitäis joskus nähdä. Ai se sun stalkkeri vieläki porskuttaa? Ihan hullu juttu. Mut hyvä ettet usko sen sekopäisyyksiä <3

   Poista
 4. Teksti oli jees, sen sijaan UPEAA on että joku uskaltaa puhua painostaan julkisesti. Vaikka mitäpä salattavaa siinä on kun kerran näyttää hyvältä. Tämä kirjoitus varmasti auttaa montaa sellaista, joka vertaa painoaan fitnessblogien typyköiden painoon ja ajattelee itsensä valaaksi.

  Terv. 170cm/80 kg, ja silti tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan! :) Kuten uudemmassa postauksessa sanoin, ihmisillä on naisten painoista ihan vääristynyt kuva kun ainoat, jotka painonsa julkisesti kertovat, ovat missejä tai kuntokuurilaisia.

   Poista
 5. Sä oot mun idoli <3_<3

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin hullu ajatus että omana itsenään olemiseen ja siihen, että on tyytyväinen itseensä, tarvitaan rohkeutta. Sä annat ajattelemisen aihetta! Sopii maanantai-aamuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos teksti sai ajattelemaan! Mäkin koin jonkunlaisen valaistuksen kun tajusin ton, että mihin sanalla "rohkea" viitataan.

   Poista
 7. Olet ihana, kiitos taas! tv.Pipo

  VastaaPoista
 8. "In the world of self-loathing the Barbie doll reigns supreme."

  - Absolutely Fabulous, Series 4, Episode 4

  VastaaPoista
 9. Ihana blogi, ihana nainen, ja totta joka sana! Totesin joskus itsekin saman tuosta rohkeuden illuusiosta. Oikeastaan koko itsetuntoni rakentui aikanaan tuohon havaintoon ja sen käytännön toteuttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mahtavaa että muutkin on tajunneet saman asian! Minulla on vähän sama juttu. Moni asia on muuttunut helpommaksi tuon oivalluksen myötä.

   Poista
 10. "Olen rohkea. Minua ei pelota häpeä."
  Oikein!

  VastaaPoista
 11. Ihana kirjoitus (ja kuvitus)! Kiitos näistä. :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis nainen kasvoiltaan, mutta perinyt vanhemmiltaa väärän kokosen vartalon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepas uusin postaukseni ja mieti sitten, tarvitsenko sinun määrittelyjäsi :D

   Poista
 13. Tää näyttää hyvältä :)
  -Jii-

  VastaaPoista
 14. En ymmärrä, miksi muka amatson nainen, kuka niin sanoo? :o
  Sinulla ei läski roiku, upea vartalo, muodokas..
  Kiloilla ei ole mitään merkitystä, vaan sillä miltä näyttää, ja tuntuu, ja näytät hyvältä! Itseasiassa todella hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mutta mitä sitten jos "läski roikkuisi"?

   Poista
 15. Sullon TÄYDELLINEN kroppa!!! Mulle kans! Oon sua lyhempi ja n. 15 kg isompi, tuliskohan musta yhtä ihana jos laihd... Ei.

  VastaaPoista
 16. Eksyinpä tänne Hesarin Mensa-jutun takia. Selailin satunnaisia juttujasi ja kirjoitat kyllä hyvin ja hauskasti - asenne on kohdillaan! :) Saa mensalainen miesinsinöörikin järkevää näkökulmaa naismaailmaan ja monet isommat ajatukset ylittävät sukupuolirajat.

  Tuo kuvasi on kyllä jännä, itse kun en ole oikein ikinä naisilta heidän painojaan kysellyt, eikä minulla siis ole mitään käsitystä naisten painoista. Itse olen 190/75 ja näytän mielestäni "läskiltä", ongelmanahan siis kiinteyden puute. Mutta tuo sinun 176/77 näyttää täysin normaalilta, terveeltä ja varsin upealta! :) Jos vaikkapa nettitreffisivustoilla olisi moisia lukuja, odottaisin näkeväni jotain suureempaa. Mutta lähinnähän tuossa lienee taustalla oma vääristynyt omakuvani (olin se läski rillipäänörtti kouluvuodet ja kohtelu koulussa oli sen mukaista).

  Enpä kyllä ymmärrä ihmisiä, joiden mielestä olisit amatsoni ja tarvitsisit burkhaa (tokikaan tätä ei tarvitsisi sanoa, kun sen itsekin tiedät, etkä edes välittäisi henkilökohtaisesti moisesta). Kai jotkut vain saavat elinvoimansa muiden lyttäämisestä... On kyllä jännä, kuinka on itsekin saanut huomata sen, että nyt kun on puolestaan ollut toisessa "ääripäässä" - parhaimmillaan taisi olla 67 kiloa, kun tuli maailmalla reissattua, niin eipä tuotakaan tosiaan aina hyvällä katsota, kun ei tosiaan saisi olla mikään "jäätynyt pulkannaru".

  Täytyypi palailla selailemaan blogia toistekin, vaikka ihan kaikki sisältö ei nyt niin miehille olekaan! :)  VastaaPoista
 17. Siis sehän menee niin: kaunis on kaunis, ja kauniimpi vielä, kun tietää olevansa kaunis ja näyttää sen elämäniloisesti muille.

  Vaan jos on kaunis ja ylpeä kauneudestaan vain itseään nostavalla tavalla muuttuu rumaksi, koska se vaan ei ole kovin kaunista.

  VastaaPoista
 18. Olet todella kaunis. Ja ilmeisesti myös tarpeeksi älykäs ymmärtämään sen. Keep up the good shit!

  <3

  VastaaPoista
 19. Älysi on terävä, kasvosi kauniit, kroppasi upea, MRV!. Se superhyvännäköinen on tosi, mutta se rohkea ilme on kiehtova.

  VastaaPoista
 20. Sulla on niin kaunis vartalo :) En tajua miten voit painaa ton verran kun näytät kuitenkin hoikalta jolla on kurveja. Jos bmi:tä kyylää niin luulisin sinun olevan 20-21. Kyllä ihmiset näyttää niin erilaisilta samoilla mitoilla tai painoindeksillä.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!