lauantai 16. elokuuta 2014

TISSIPOSTAUS

Siperianhusky tässä, helou. Menen törkeästi suoraan asiaan: kuten olettte varmaan huomanneet, Rukilla on suhteellisen isohko rintavarustus. Hän herättää kateutta useissa kanssasisarissaan ja minussa haikeutta, sillä minullakin oli rinnat ennen lapsia. Haluan kertoa teille nyt tisseistä, epävarmuudesta ja sen voittamisesta.

En tiedä olinko erikoinen lapsi, mutta aloin haaveilemaan isoista rinnoista jo lapsena. Jo viisivuotiaana kaikilla piirrustusteni naisilla oli valtavat rinnat, ja sama piirtely jatkuu edelleen. Isot rinnat vain ovat mielestäni valtavan kauniita. Teini-ikäisenä unelmani isoista rinnoista vihdoin toteutui, ja minulla oli jo yläasteen lopussa D-kuppi! Kun sitten sain vähän lisää muotoja, D-kupistani tulikin F ja olin onneni kukkuloilla! Tiedättehän ne vaivat, jotka kaikki sanovat isoista rinnoista aiheutuvan: selkäkivut, ihmiset eivät katso silmiin kun käytät isoja kaula-aukkoja ja niin edespäin? Ne eivät häirinneet minua pätkääkään!


Sitten toisen lapseni jälkeen laihdun aika reilusti ja rinnoistani tulikin saman tien pienet! Olin kauhuissani, ja päätin lihottaa itseäni. Mutta lihoin vain pyllystäni - rintani eivät kasvaneet sitten yhtään. Aloin murheissani useiden muiden rintojen katoamisesta kauhistuneiden äitien tapaan haaveilemaan silikoneista (vaikkei minulla olisi niihin ikinä rahaa).

Rintavampi aika
 Muutama kuukausi sitten aloin kuitenkin herätä ja ihmetellä, minkä tähden otin moisia paineita rinnoistani. Muut ihmiset eivät nähneet minua yhtään vähemmän viehättävänä rintojeni pienennyttyä. Mieheni piti rinnoistani yhtä paljon kuin ennen: hän sanoi että aidot ovat paremmat kuin silikonit, veisiväthän ne tuntoa pois ja olisivat muutenkin epäkäytännölliset. Minua tultiin iskemäänkin yhtä paljon kuin ennen - vaikkei se tietenkään mikään kauneuden mittari ole.

Tämän tajuttuani aloin tehdä rintojeni kanssa samaa kuin teen kaiken kanssa: ajattelin niistä positiivisesti. Huomasin hyviä asioita pienirintaisuudessa: miten liikunta helpottui pienten rintojen myötä. Ennen juoksu ja hyppely oli kivuliasta hyvienkin urheiluliivien kanssa. Nykyään voin käyttää H&M:n huonolaatuisia urheiluliivejä ja unohtaa, että edes omistan rinnat! Ja olen oppinut näkemään, että pienetkin rinnat ovat kauniit, eivät samalla tavalla kuin isot, mutta kauniit silti. Pystyn käyttämään isoja kaula-aukkoja saamatta naisilta "huora" -katseita. Voin olla jopa ilman rintaliivejä huoletta!

Näin hauskaa on, kun hyväksyy itsensä!

Tässä muutama mielenkiintoinen fakta tisseistä:

1. Vasen rinta on yleensä suurempi kuin oikea eivätkä rinnat ole ikinä täysin  yhtä suuret :O (Minulla on oikea suurempi, olen friikki.)
2. Yli kahdella miljoonalla naisella on rintaimplantit. Nykyään niiden suosio on laskussa, sillä aitoja arvostetaan enemmän.
3. Suomessa silikoni-implantteja ottavat nykyään eniten nuoret naiset, jotka ovat juuri perustaneet perheen - tämä tilanne minullakin oli.
4. Vatsalla nukkuminen lisää rintojen riippumisriskiä.
Joten voin sekä isot että pienet tissit omistaneena sanoa, että muistakaa: kaikissa rinnoissa on hyvät puolensa. Ei olla kateellisia muille pienistä saati isoista rinnoista. Sen sijaan voimme antaa toisille kohteliaisuuksia ja olla onnellisia omistamme <3

Ps. Kannattaa punnertaa ja tehdä rintalihasliikkeitä, se nostaa rintoja ja viivästyttää riippumista muutenkin! Olen saanut rintani taas kiinteiksi, vaikka toisen lapsen imettämisen jälkeen ne näyttivätkin jo vähän riippuvilta.

30 kommenttia:

 1. Mullakin oli melkoinen päähänpinttymä jo lapsena isoista tisseistä (ei aavistustakaan mistä keksin sellaiset haluta)^^ Nykyään olen tyytyväinen siihen että rintani ovat pienet, koska minun ei tarvitse käyttää keskiaikaisia kidutuslaitteita jotka paremmin tunnetaan nimellä rintaliivit. Ainoa mutta on rintojen muoto, joka on mielestäni liian hmm suippo/kolmio.. Se tekee oloni todella epävarmaksi ja välillä kaipaan liivejä piilottamaan rintani. Olisi hienoa jos kaikki muodot siinä missä koot saisivat samaa kannustuspuhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi minä haluaisin juuri suipot rinnat! Teininä olin aina kateellinen ystävilleni joilla oli sellaiset!

   Poista
 2. Hyvä Husky! Minä taas toivoisin pieniä rintoja, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen näihinkin. Kaikissa kupeissa on omat hyvät puolensa ja se, että rintoja on erimuotoisia, on vaan hyvä juttu! Sittenhän on vaihtelua. Olisi maailman tylsintä jos kaikilla naisilla olisi samanlaiset tissit, eihän siinä olisi mitään jännää päästä niitä sitten näkemäänkään. Raptorikin sanoi, että ilman silikonia vallitsee anarkia. Anarkia on aina hyvä juttu!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. Mäkin olen oppinut hyväksymään löllöttimeni vasta parin vuoden sisään. Itse en koskaan haaveillut erityisen isoista tisseistä, vaan toivoin pitkään voivani vaihtaa omat keskikokoiseni pienempiin, kunhan ne vain olisivat kiinteät. Mulla on nimittäin ollut riipparit n. 15-vuotiaasta asti, vaikken ole koskaan synnyttänyt tai imettänyt. En myöskään ole kokenut nopeita painonmuutoksia. Melkein kymmenen vuotta häpesin tissejäni ja koin sen maailman suurimpana vääryytenä että nuorella naisella on mummotissit. Nykyään on päiviä, jolloin mä jopa suorastaan rakastan tissejäni! Niissä ei ole mitään vikaa. Sen sijaan vikaa on mediassa, jossa sallitaan vain yksi tissimuoto. Kaikki tissit on kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että rakastat rintojasi! Pehmeät rinnat ovat juuri hyvä juttu, minun ovat aina, isoinakin olleet omituisen kovat!

   Poista
 4. Miten noin upea nainen voi kokea epävarmuutta mistään? Maailmassa on virhe :(

  VastaaPoista
 5. WHOA, mullahan on sit ihan valtaisat bosat! Katoin noit "rintavampi"-kuvia ja huomasin että niis on ihan samanlaiset kun mulla, ellei mul oo hieman jopa isommat. Ja oon aina pitäny niitä normaaleina, ellei jopa pikkusen normaalia pienempinä! Wee tee äf. On se pirun jännä kuin monelta kantilta asiaa voi katsoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tässä pitää ottaa huomioon muunki kehon koko. Samat tissit 100-kilosella olis aika pienet, mutta Siperianhuskyn sirossa kropassa ne näyttää kyllä aika isoilta. Mutta jokanen kokee omat rintansa miten kokee, musta noi pienemmät rinnat sopii SH:lle paljon paremmin :) Iteki ottaisin tollaset, jos oma kroppa olis yhtä hoikka. Lovee.

   Poista
  2. Pakko viel vastaa... tääl 156cm / 43kg huutelee... :3

   Poista
  3. Tuossa kuvassa rintani olivat vielä D:t, myöhemmin olivat F-kupit kun olin tukevampi mutta siitä en löytänyt siveellisiä kuvia :) Mutta sain paljon palautetta että valtavat ovat rintani ja niin ovat varmaan sinunkin, ihme jollet ole saanut sellaista palautetta sinun mitoillasi :)

   Poista
  4. Heh, olen joo, mut en oo oikeen ottanut tosissani kun ite nään ne ihan normeina :D

   Poista
  5. Teillä on varmaan sitten isorintainen suku kun tuntuu normaalilta? Meilläkin on juu, mutta pienempirintaisessa kaveriporukassa opin näkemään omani isoina :)

   Poista
 6. Tissit näyttää olevan enempikin naisten ongelma. Liian isot/pienet, liian sitä/tätä, ja useimmiten naiset stressaa muiden tisseistä. Kateellisuuttaan, kenties? Miesten näkemys tissit nähdessään on "tissit" Isot, pienet, ne on TISSIT, hitto vie. Välillä näkee lehdissäkin kuinka miehiä on haastateltu et onko luomut ok. Haastatelkaa perkele vauvoja jos tisseistä haluaa kommenttia. Mä voin oman muksun mielipiteen kertoa tässä, se kun on pro koska rintaruokinnassa. "äääÄÄÄääöö plrrrrrrr *pieru* *kikatusta* öniöniöni *pieru* (lause keskeytyi koska näki perhosen)"

  Naiset oikeasti, lakatkaa murehtimasta, kuten artikkeli hiukan suosittelikin. Ette te kuule miestenkään murehtivan kivesten kokoa.
  Edelleen nimettömänä koska en voi noilla ihmetunnareilla kirjautua. Blogspotin syytä.

  VastaaPoista
 7. Joo, naiset, älkää ottako liikaa hermopainetta rinnoistanne. Onhan rinnat toki kivat. Näissä ennen/jälkeen kuvissa tässä tissipostauksessa pidin noista pienemmistä enemmän. Kesämekkokuva huvipuistossa on upea.

  VastaaPoista
 8. Jos yli kahdella miljoonalla naisella on rintaimplantit, se ei välttämättä johdu turhamaisuudesta. Itsellänikin on yksi, siinä poistetun rinnan kohdalla. Lääkärin mielestä oli parempi näin kuin ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta ei turhamaisuuskaan oo musta huono syy ottaa rintaimplantteja. Tai siis se on jokasen oma asia. Musta esimerkiksi Lola Wallinkoski (entinen Odusoga) on hyvä esimerkki vahvasta ja terveitsetuntoisesta naisesta, joka kuitenkin otti silikonit, koska yksinkertasesti halus sellaset. Se tietysti on eri asia, jos yrittää kauneusleikkauksilla esim. korjata huonoa oloaan tai kelvata muille, mutta mistä sitä kukaan ulkopuolinen voi ikinä tietää.

   Poista
 9. Minä haaveilin aina edes vähän isommista tisseistä, mutta koska olin laiha ruipelo (ja koska geenit), jouduin tyytymään A-kuppiin. Muutaman kilon lihavampana koko kasvoi kuppikoolla ja olin onneni huipulla :D En voi saavuttaa sen isompaa ilman silareita ja nyt laihtuneena saatan olla vain tyytyväinen siihen, etteivät tissitkin lähteneet kilojen myötä. Enempää en tahdo laihtua juurikin siinä pelossa, että seuraavaksi lähtee tissit (nehän on lähestulkoon pelkkää rasvaa).
  Silareista en ole haaveillut, mutta mietiskelin tässä että jos lapsia hankin joskus ja tissit repsahtavat lapasiksi (jos geenit pitävät paikkansa, pitäisi minun säästyä tältä) niin sitten niihin voikin ottaa täytettä.
  Ja pienet rinnat on tosiaan hyvät siihen, ettei tartte kotona rintsikoita käytellä ja ihan hyvä on olla :) Saattavat pysyä jopa kiinteämpinä omissa oloissaan kuin jatkuvasti rintsikoiden tukemina. Ja H&M:n halpisurheiluliivit on hyvät xD

  VastaaPoista
 10. Hieno postaus! Ite oon pienestä asti toivonut rintoja, halusin edes sellaiset puristettavat ja rintaliivit istuis nätisti.
  Mutta ei nää kasvanutkaan kuin A tai B kokoon.. Rintaliivejä ihan älyttömän vaikea löytää, kun aina jää ilmatilaa väliin. Itsetunto on paskinta luokkaa paniikkihäiriöiden kera.
  Oon monesti miettinyt, että jos lihottaisin itseäni, mutta oon huomannut lihoavani mahasta, joten en sitä halua :D...
  Nyt oon antanut vaan olla, vaikka se vähän väliä saa mut taas aattelemaan silikooneja tai jtn. muuta vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo anna olla ja nauti sen sijaan pienirintaisuuden hyvistä puolista!

   Poista
 11. Mä luin jonkun tutkimuksen miks isot rinnat on suosios (perustuu evoluutiobiologiaan):
  Isoista näkee aiemmin kun ne alkaa riippua eli kun nainen on menettänyt hedelmällisyytensä.. :/ Mulla on pienet ja rrrakastan niitä <333

  VastaaPoista
 12. Täälläkin friikki! Oikee tissi isompi! (Meinasin vahingossa kirjottee että ismompi..... -.-)
  Terkuin D-kupit Kuopiosta!

  VastaaPoista
 13. Pakko myöntää, tän postauksen jälkeen oli pakko kurkata kaula-aukosta sisään ja tsekata omat tissit :D Vasen isompi, yhyy olen massarintaihminen!!

  VastaaPoista
 14. Tää on jo vanha postaus, mutta pakko kommentoida, koska olen nainen, joka rakastaa tissejä! Sekä omia, että muiden :) Olen itsekin pikkutytöstä asti halunnut suuret rinnat, ja kas kummaa - kiitos äitini geenien - tällaiset E75- kokoiset sain! :) Pyrin ignoraamaan niskakivut. ja sen, että trampoliinilla hyppiminen on sekä tuskallista, että huvittavan näköistä, sillä en haluaisi luopua grammastakaan :) Nämä tissit ovat mun vartalooni täydelliset. Jos joskus alkavat roikkumaan, niin olen kyllä harkinnut kohotusleikkausta, mikäli siihen on sitten tulevaisuudessa varaa, ja kyllä, turhamaisuudesta. Koska kukapa nainen ei olisi yhtään turhamainen? ;D

  Mahtava teksti, ja muistakaa naiset rakastaa rintojanne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ihanaa että rakastat rintojasi! Ne ovat varmasti upeat!

   Poista
 15. Minä en voi tajuta, että joku haluaa isot rinnat... Niskaan sattuu ja ne on aina tiellä ja kaikki vaatteet näyttää hassulta ja nyt näin kolmenkympin pahemmalla puolella ne jo riippuukin, joten seksistä tai parisuhteesta on ihan turha haaveilla. :( Sellainen kiinteä b-kuppi olisi ihan unelma.

  Ja kun joku sanoi, ettei miehet puhu rinnoista negatiivisesti... Joo, ei ehkä koosta, mutta muodosta ja kiinteydestä sitäkin enemmän! Googlettakaapa vaikka jotain riippuviin rintoihin liittyvää ja ehkä ymmärrätte, miksi naiset ovat niin epävarmoja rintojensa takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :/ Ei kannata välittää sellaisista miehistä jotka pilkkaa naisia rintojen perusteella. Jos seuraa joidenkin ääliöyksilöiden juttuja niin nainen ei kelpaisi minkäänlaisena. Olet varmasti ihana!

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!