maanantai 18. elokuuta 2014

Selfie your way to self love!

Onko elämäsi harmaata ja ankeaa? Eikö jalka enää viime aikoina ole noussut yhtä reippahasti kuin ennen? Temppuileeko terveytesi? Älä vielä luovuta, ongelmiisi on olemassa yksinkertainen ratkaisu!


Selfie päivässä -kampanja kannustaa terveeseen itserakkauteen, itsensä tutkiskeluun ja luovuuteen. Kun lähdet mukaan kampanjaan, huomaat pian

1) verenpaineesi laskevan
2) itsetuntemuksesi nousevan
3) hyväksyväsi itsesi ja muut paremmin
4) kihtisi paranevan
5) hymyileväsi vähän enemmän
6) inspiroituvasi joka aamu valmistuessasi uuteen päivään

Mitä siis enää aikailet? Tartu kännykkääsi, kameraasi tai camera obscuraasi ja anna sen soida. Tässä Pirjon*, Marjon* ja Leilan* menestystarinat, jotka voivat inspiroida sinuakin!
*nimet muutettu

"Minäkin olin ennen vain tavallinen pulliainen", kertoo Pirjo*.

Tässä minä ennen Selfie päivässä -kampanjaa: lihavana ja yksin
Hän jatkaa: "Lähdin mukaan Selfie päivässä -kampanjaan ystäväni suosituksesta, ja nyt koen olevani olemassa aivan uudenlaisella tasolla. Elämääni on tullut värit!"

Ensimmäisenä elämääni palasivat värit!
Värien palaamisen jälkeen Pirjo tajusi, että hänen kasvoilleen oli ilmestynyt kummallinen ilmiö: hymy. Seuraavaksi hän jo muikisteli kameralle!Pirjo riemuitsee: "Poissa ovat ennen vaivannut epämääräinen ahdistus ja toisten ja itseni tuomitseminen. Nyt syleilen maailmaa! Eläköön selfie!"

Marjo* kertoo ensiaskelistaan kampanjan parissa: "Ensin selfien ottaminen oli vaikeaa. Otin varmaankin sata kuvaa, ennen kuin olin tyytyväinen. Tuntui, että selfieformaatti ei vaan ollut minua varten. Olin aika tuskissani ottaessani kuvia ja meinasin luovuttaa. "


"Pikku hiljaa kuitenkin aloin odottaa jokapäiväistä selfienottohetkeä. Kuvista huomaa, että oloni parani päivä päivältä. Lopulta tajusin, että ahdistunut ilme, tärisevät kädet ja kameraa välttelevä katse olivat kadonneet kokonaan! Olin kuin uusi ihminen.""Nyt en enää voisi kuvitellakaan eläväni muulla tavoin! Tämä on minun juttuni! Tapaan muita selfiettäjiä joka viikko, ja teemme yhdessä kaikkea hauskaa. Tietysti katselemme toistemme selfieitä ja käymme läpi viikon selfiekohokohtia, mutta teemme myös paljon sellaista, mikä ei liity selfieihin, esimerkiksi pelaamme minigolfia."

Entisen kovan luokan mafiagangsterin, Leilan*, tarina on koskettava. "Olin ennen selfie-vihaaja. En sietänyt ihmisiä, jotka ottivat selfieitä. Mielestäni sellaiset henkilöt olivat alinta pohjasakkaa ja kutsuin heitä huomiohuoriksi. Meitä oli muitakin, ja yhdessä perustimme jengin. Käytimme tunnusmerkkiä HH olkavarressamme. Pari kertaa kävimme kylillä kyttäilemässä, jos näkisimme selfiettelijöitä itseteossa. Pari jäi haaviimme, ja pakko on tunnustaa, että kyllä siinä nyrkkikin heilui."

Kuva minusta ennen selfie-projektia
"Sitten koin valaistuksen. Eräs henkilö esitteli minut selfieille, ja kun olin yksin enkä jengini ympäröimänä, en uskaltanut heti sanoa mielipidettäni. Tämä henkilö oli miellyttävä ja todella ihana ihminen, enkä olisi ikinä voinut kuvitella, että hän ottaa selfieitä. Pikku hiljaa aloin muuttaa mielipiteitäni, ja ennen kuin tajusin, olin jo ottanut ensimmäisen selfieni."

Ensimmäinen selfieni! Yritin naamioida itseäni, jotteivat jengikaverini olisi tunnistaneet minua Instagramissa.
"Valo lankesi synkkään sieluuni ja tajusin, mistä olin jäänyt paitsi. Aloin ottaa selfieitä itsekin, ja vaikka alussa tekniikkani olikin vähän hukassa, lopulta se alkoi sujua. Tunne oli sanoinkuvaamaton!" Leila jatkaa onnea hehkuen. "Luulen, että aiemmin olin vihannut selfiettäjiä siksi, että koin itse arvottomuuden tunteita. Olin kateellinen heille siitä, että he uskalsivat olla välittämättä muiden mielipiteistä. Nyt minäkään en välitä!"


"Yritin kertoa jengilleni löytämästäni onnesta, mutta he eivät ymmärtäneet. Sain selkääni, eikä kukaan entisistä kavereistani enää puhu minulle. Mutta en välitä: olen löytänyt selfien ja aion pitää siitä kiinni. Ystäviä saa aina lisää."

Entinen gangsteri on nykyään jopa eläinrakas, kiitos selfien!
No huh huh! MRV takaisin moi. Tässäpä oli monta todistusta selfieiden puolesta! Kai se on pakko uskoa. Minäkin voin vielä kantaa korteni kekoon. Luin tällaisen aika ärsyttävän blogikirjoituksen, jossa selfien ottamisen syyn sanotaan olevan ainoastaan "kehujen kalastelu, ja se vaan on fakta, joka pitää hyväksyä." Asiahan ei luonnollisesti näin ole, ja blogikirjoituksessa oli paljon muutakin vastenmielistä asiaa - mielestäni siinä oli selkeää slut shamingia ja toisten (naisten) lyttäämistä. Mutta ei keskitytä epäolennaisuuksiin! Kerron teille oivallisia tapoja, joilla #selfietä voi kätsysti käyttää muuhunkin kuin "huorana" olemiseen:

= Uhkausviesti velalliselle (show me the money) tai miehelle: "JOS SYÖT VIIMEISET METUKAT NIIN SORMUS LÄHTEE!"
= "Hirvee nälkä, oon tulossa, tee ruokaa"
= "Minulla on hauskaa" tai "Aion muuttua kärpäseksi"
="Nukun vielä, uskallapa herättää"
= "PUS PUS" tai "Kiitos"
= "Dumbledore kuoli"
= "Joo on mulla kavereita"
= "Rakastan siskojani"
= "Luin pöyristyttävän blogikirjoituksen selfieistä ja huomiohuoruudesta"
Siinä muutama. Keksin vaikka sata lisää. Ja please kaikki blogin lukijat: älkää ikinä käyttäkö kanssasisarestanne tai -veljestänne sanaa huomiohuora.

16 kommenttia:

 1. Voi mun sydän muljahti tolle "Dumbledore kuoli"- kuvalle, mä en pääse siitä ikinä yli :(
  Jatkakaa koko perheen voimin selfie-kampanjaa, teillä on hyvät geenit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Otin sen muuten ihan oikeasti silloin, kun Dumbledore kuoli. Tai siis ku olin just lukenu sen kohdan. Lähetin siskoilleni tunnelmiani Whatsappissa kuvan kautta. Mutta pääsin sen yli jo ja olen yrittänyt jatkaa elämääni! Tee sinäkin samoin! We can do it! <3 niin ja kiitos :)

   Poista
 2. Uhkausviesti pitää ehkä ottaa käyttöön.

  Ootko harkinnut vaihtoa markkinointialalle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, olen saanut sillä läpi jos jonkinmoista asiaa! :D Ehkä pitäisi, jos saisi tehdä vaan kaikkia kivoja mainoksia kivoille firmoille :D

   Poista
 3. Saatto sydän sykähtää tuolle "Dumbledore kuoli"-kuvalle täälläkin :/ Itse en niin älyttömästi välitä näistä ihmisistä, jotka postaa monta selfietä päivässä instaan, mutta siinähän postaavat, ei liikuta minun elämääni. On niitä itsekin tullut joskus otettua, eikä siinä mitään pahaa ole.
  Ja huomiohuora on kyllä rumimpia sanoja mitä on olemassa, älkää käyttäkö sitä missään yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatioista <3 Joo en (nähdäkseni! :D) lukeudu superselfiettäjiin, mutta minua ärsyttää se, jos joku kieltää muilta sen tai minkään muun itseilmaisun muodon (tai yrittää kieltää, siis tuomitsee).

   Poista
 4. *shameless plug in* - http://www.aaveplaneetta.com/9-syyta-miksi-selfiet-ovat-paheksuttava-asia/
  Oon ihan innoissani kun tosta selfie-ilmiöstä on noussut keskustelua blogeissa :D
  Terv : selfiehuora (eiku).

  VastaaPoista
 5. Olen tavallaan eri mieltä siinä asiassa, etteikö kuvia otettaisi itsestä poikkeuksetta muunmuassa huomion toivossa. Siitäkin olen eri mieltä, ettäkö se olisi yksinomaan paha asia. Huomiolla tarkoitetaan kaiketi tässä yhteydessä vain yhtä aikamme sosiaalisen vuorovaikutuksen muotoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu mitä huomiolla tarkoitetaan. Jos esim. lähetän miehelleni kuvan pitsasta, haluan tietysti kiinnittää hänen huomionsa pitsaan ja vaikka siihen, että kotona odottaa ruoka. Jos lähetän naamastani kuvan, voin viestiä, että olen täällä/tekemässä tätä/tällä tuulella.

   Enemmänkin minua ärsytti se, että huomio, sen hakeminen ja saaminen esitettiin niin saatanallisessa valossa. Kuten postauksessa sanoin, huomion hakeminen on ihan normaali inhimillinen ominaisuus, ja sen demonisoiminen yhteiskunnassa tekee lapsille/nuorille/aikuisille sellaisen olon, että he tuntevat jotakin väärää, jos haluavat huomiota. Jos taas kieltää oman huomionhimonsa ja näkee sen vain pahana ominaisuutena, se voi päästä vallalle ja silloin syntyy juuri "huomiomaaneja". Ikävä kyllä kukaan ulkopuolinen ei voi tietää, miksi kukakin selfieitä postailee tai vaikka pitää isoa mekkalaa itsestään juhlissa. Sama kuin menisi paasaamaan jollekin ylipainoiselle liikunnasta tietämättä tästä yhtään mitään.

   Poista
 6. Sata kertaa aamen. En inhoa mitään muuta sanaa niin paljon kuin huomiohuora. Muutama mun suosikkibloggarikin (joiden tekstit on olleet mielenkiintoisia ja antaneet ajattelemisen aihetta) on lopettanut kirjoittamisen huomiohuorittelun takia. Mutta ilmeisesti ihan oikein heille, koska mitäs kehtaavat tuoda itseään esiin (??!!).

  Internetin ihmemaailma tarvitsee enemmän rohkeita, terveellä itsetunnolla varustettuja naisia, jotka uskaltaa näkyvästi olla ihan vaan upeita. Jatkakaa siis hyvää työtä. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy niin kovasti sääliksi ihmisiä, jotka ei saa tehä sitä mitä ne haluaa ihan vaan siksi että muut on niin mulukkuja ja kiusaajia. Bloggaaminen on varmaan monelle isoki asia ja mukava henkireikä (hyiss mikä sana tuoki on :D), niinku monet muutki harrastukset. Pittää nousta vastaan internetin mulkkuja vastaan ja alkaa huomiohuoraamaan entistä enemmän! Huomiohuorataan niin kauan, että sanan merkitys muuttuu positiiviseksi.

   Poista
 7. Hassua, pidän kummastakin tekstistä, sekä sinun versiostasi, että linkkaamastasi. Kummastakin omalla tavallaan. Luin ensin tuon Nano Nanon tekstin ja suuhuni jäi alkuun vähän karvas maku. Luin tekstin uudelleen ja totesin, että kärkäs tyyli aiheutti reaktion. Pidin kuitenkin tekstin sanomasta: siitä, että selfiet ovat ok, mutta järki kannattaa pitää matkassa. (Jokainen määrittelee toki itse sen, mitä jse tarkoittaa, mutta pointtina ehkä se, ettei toimi oman hyvinvoinnin vastaisesti.) Olen lisäksi kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että jonkinlaista huomiota selfieillä aina haetaan. Miksei jättäisi kuvaa vaan omiin kuvatiedostoihin, jos kuvaa vain itseään varten? Huomionhaku ei kuitenkaan missään nimessä ole paha asia niin kauan, kun se ei haittaa omaa elämää. Selfie voi olla hyvinkin piristävä asia, eikä sellaisen ottamisen pitäisi kenenkään maailmaa kaataa.

  Tuo teksti oli mielestäni hyvä herättelymielessä. Käsittääkseni se yrittää saada nämä selfieitä haukkuvat ihmiset tajuamaan, että monet heistä tekevät itse ihan samaa - olivat ne kuvat sitten tissivaolla tai eivät. Kieltämättä sinun tekstisi nosti kuitenkin esiin muutamia hyviä pointteja sen suhteen. Sain itsekin hieman täsmennystä sille, miksi tunsin alkuun pientä vastemielisyyttä tekstiä lukiessa. Kärkäässä tyylissä pieni herättely karuin sanavalinnoin voi olla tehokasta, mutta pitää varoa ettei siinä mene yli. Tuossa ehkä vähän mentiin huomiohuoriksi ja pallinaamoiksi nimittelyjen osalta.

  Tämä postaus oli ihan hauskaa luettavaa ja siitä löytyy myös oikein hyviä pointteja! "Dumbledore kuoli" - kuva on myös aikamoinen helmi. :D

  VastaaPoista
 8. No siis mitä vittua? Selfiehän kääntyy suoraan omakuvaksi. Omakuva on potretti. Näin ollen kaikki historian kuumimpien taiteilijoiden tekemät omakuvat on selfietä -> thus huomiohuorausta. Todella vammanen ajatus. Niin ja esim itellä ei oo kameraa, itselaukasua tai kuvvaajaa aina/ylleensä hollilla. Kuka niitä kuvia ottaa jos en minä? Pittääkö tässä nyt sitte olla ottamatta kuvia itestä siinä pelossa, että mitä jos joku aattelee että tykkään itestä ja siitä ku huomioijaan? Meikä vihhaa tätä yhteiskuntaa ja teen just niinko ite haluan.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!