perjantai 20. kesäkuuta 2014

Raptori valloittaa kaikki naiset

Hyvää juhannusta! Julkaisen tämän postauksen teille juhannuslukemisiksi ja sitten lähden mökille juhannuksenviettoon. Olen paljastanut jo muutaman idolini, joihin kuuluu mm. Gösta Sundqvist, P!nk, Tina Fey, Ismo Alanko, Kumikameli ja Eläkeläiset sekä Kikka. Nyt kerron maailman parhaasta rap-yhtyeestä eli Raptorista, jota olen kuunnellut jo pienenä mutta jonka nerokkuuden ymmärsin vasta teini-iässä.

Tulevat tänne sotkemaan meidän ajopuuteorian
Kaikki varmaan tietävät Oi beibin. Sen biisin tuntevat varmaan myös kritisoijat, joiden mukaan Raptori on "pilannut suomalaisen rap-skenen" ja "vienyt suomi-rapin katu-uskottavuuden". Keskustelufoorumilta bongasin myös tällaisen mielipiteen: "Onko suomiräppi 00-luvulla kokemassa lopulta saman kuin Raptori ysikytluvulla, eli viihdyttävää ilman oikeaa sanomaa?" Bändin jäsen Izmo kertoi, että suomi-rapin katu-uskottavuus on kyllä tallella: "Tuolla se on Jufon [Jufo III, bändin toinen jäsen] kaapissa, sieltä sen voi kuka tahansa hakea." Myöhemmän tiedon mukaan tosin uskottavuus on luovutettu pois. Mutta takaisin aiheeseen: tietävätkö arvostelijat Raptorin biisejä Armeija,

Kannattaako puolustaa sellaista maata
joka ei sano mihinkään juuta eikä jaata
Eduskunnassa on liian monta kusipäätä
Joista kukaan ei mitään uutta päätä

Jos puolesta tällaisen isänmaan
olet valmis tappamaan, siitä vaan
Mutta päätän räppini sanaan harkittuun
Moinen armeija voi painua vittuun

Älä syö humehia  (kannattaa katsoa video, ihan hulvatonta tyyliä! :D)

Joo kotipoika vedä roinaa suoneen
niin valtio tarjoo sulle pehmustetun huoneen
Huoneen, jossa ei ole pulmia,
Ei oo pulmia, ku ei oo kulmia

Jos sä luulet voivasi vain kerran kokeilla
sul on pienempi ÄO ku metropolin pokeilla
Jos joku tulee,m ja kamaa käteesi lyö
Vedä vessasta alas, sano "yök en syö"


Oi rattijuoppo, kerro mulle
mitä tehdä sinunkaltaisellesi mulkulle
joka vaimoni tappaa ja lapseni raiskaa
ihan tosta noin vaan vaihtamalla kaistaa

Jos otat, et aja ja toisinpäin
eikös teeveenkin setä jo sanonut näin
Mut mikä vittu siinä on, kun se ei mene jakeluun
Kuka sulle löisi luun kurkkuun?

Jos näissä ei ole sanomaa, missä sitten on? Olisko Raptoria kritisoivalla Fintelligensillä (ja vihaamallani Elastisella!) jotakin parempaa sanomaa? Kuunnellaanpa, mitä heillä on sanottavanaan:

-Heruuks, heruuks, tänään saletisti natsaa
-Hei muijat, mikä boogie, hyvältä näyttää niinku kuuluuki
-Mä pidän huolen, et torvet soi, niin kauan et sun korvat soi

Tähän ei voi oikein sanoa muuta kuin että: 


Mutta takaisin Raptoriin. Tämä blogikin on paljosta velkaa Raptorille. Huumorintajuni on juuri samalla tavalla kieroutunutta. Raptori on aivan nerokas sekoitus iskevää kannanottoa, päätöntä mutta tyylikästä meininkiä ja kuolettavan hauskaa huumoria. Sellaisena näen myös Pin the Fuck Upsin. Tärkeintä on itseironia ja se, ettei ota itseään tai oikein mitään liian vakavasti. Esimerkiksi Karvanoppaelvis voisi hyvin olla minun, Miss Ruki Verin, suusta: 

Raptori valloittaa ainakin tämän naisen! Laitoin
tämän kuvan tähän nyt ihan vaan kuvitukseksi.
Ei liity asiaan millään tavalla. Kumitissitkään ei näy :(
Jou, me ollaan Raptori / PTFU
meillä menee aina lujaa
Lavalla / Joka paikassa me muistutamme hiukan ikiliikkujaa
Meil on stylet shadesit ja  uudet nahkarotsit,
ghettoblastereissamme soi New Kids On The Blocksit

Ja kun me tavataan, me elvistellään: 
tän parempaa bändiä / blogia ei oo ehkä kellään 
Ostaisko auton vai ostaisko veneen? 
Jou, sä oot kotipoika, lähe meneen! 
- -
Kun ne tulee sanoo meille: ei teillä riitä rahkeet
Mut ei se mitään, meil on teitä leveämmät lahkeet!
Ollaan nuoria, kauniita, tuhottoman hyviä
Nöyrry kotipoika, poimi jyviä!

Eihän tähän tarvitsisi muuttaa kuin pari kohtaa! Huomatkaa, että kirjoitin 'jou' enkä 'yo'. Koska jou on paras. Yksi lempparibiiseistäni on myös Kumitissit, jonka otan ironisesti: Sellaiset pitäisi olla likalla jokaisella,
kun ne ihanasti eristeenä toimii ukkosella
Ilman silikonia vallitsee anarkia
Kukapa kaipaa tuhansia eri kuppikokoja? 

Ei muuta kuin kaikki likat samaan muottiin
Yhtykää tekin tähän plastiseen nuottiin
Ei ole enää maassamme likkoja rumia, 
kun sullotaan niihin riittävästi arabikumia!

Tai no, ketä huijaan. Kaikki biisit ovat lempparibiisejäni. Raptori on luvannut tehdä 10 vuoden välein comebackin, ja odotan jo innolla vuotta 2020, jolloin seuraava comeback tapahtuu. Ensimmäinen oli ihan ok, mutta toinen comeback hienoinen pettymys. Enää 6 vuotta, niin nähdään, mitä settiä kolmas on! Jufo III rakentelee jotain robotteja ja on miljonääri tai jotain. Olen katkera, että hän on jo yli 40. Selkeästi siinä olisi minulle sielunveli. Tässä vielä yksi biisi kiellon päälle, sitä maailman parasta itseironiaa (videon ja äänen laatu on tosin paskaa): 


Ah, mukana myös Ismo Alanko, yksi idoleistani! 

ps. Esko Aho on hyvä jätkä, koska hän ostaa meille hävittäjiä, joita ilman emme voisi lentää ilmassa ampumassa vieraita ihmisiä. Parasta.

18 kommenttia:

 1. Raptori on jotain ihan mahtavaa! :D Kumitissit on kans omia lemppareita :P
  Boing.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä nerokkuudesta! Raptori on ihan paras. Olen jo aikaisemminkin huomannut jotakin samankaltaisuutta tämän blogin kanssa :3

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään tosi paljon Raptorista, ainoaa räppiä/hiphoppia mistä tykkään! Karvanoppaelvis, Oi Beibi IV ja Kumitissit on kyllä parhaita biisejä, mutta ei niillä taida yhtään huonoakaan kappaletta olla. Voiskin alkaa pitkästä aikaa kuunnella. Siitä hauskaa näissä oli, että iskäkin tykkäs näistä, Kumitissit kuuluu suosikkeihin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raptori on jotenkin kesämusiikkina, kesällä aina kaivan levyt esille. Noi on parhaita mutta niin on kaikki muutkin. Aina muistaa että ai niin, tämäkin oli näin hyvä :D

   Poista
 4. Mä kuuntelin kans kakarana Raptoria, salaa mun isoveljen Walkmanilla. Lempibiisiä en osaa valita, ne on kaikki ykkösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Ja niin onkin, ei vaan voi laittaa järjestykseen!

   Poista
 5. Tuli kans pienenä kuunneltuu kasetilta Raptorii, ilman et ihmeellisemmin ymmärsi sanoja :DD Myöhemmin teini-ikäsenä meidän autoon eksy Raptorin levy, ja koin valaistumisen etenkin Oi beibi:n kohdalla.

  VastaaPoista
 6. Meidän äitillä on itseasialla Raptorin VINYYLI! Moe! Tietenkin :D Sitä on penskana huudatettu, joten Raptori iskee vieläkin. Armeija on mulla herätyskellon soittoäänenä, nousee kuule varmasti ylös kun alku"tahdit" kajahtaa ilmoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG KATEUS! Pitäskö itekin lähtee kirppareille metsästää? Mun Moe!-levykin on kadonnut, joten se ei ois ees turha ostos :D Mä en uskalla tehdä tota, että laittaisin soittoääneks jonkun hyvän biisin, koska alan aina loppujen lopuks vihata herätyskellon ääntä tai soittoääntänikin.

   Poista
 7. Osasin arvata, että tykkäät raptorista! :D

  VastaaPoista
 8. Idolivalintasi eivät ole läheskään perssiiistä. Musta on myös kiva, että kunnioitat kieltä ja näppäriä sananvirittelijöitä, mutta etkös sä ootkin äikänope. Mulla on kans kestävä rakkaussuhde kieliin, mutta ehkä eniten just suomeen. Kyttäilen välillä tosi innoissaan myös suomennoksia, miten ne suhtautuu alkukieleen jne. Vastikään luin Malcolm Mackayn Glasgow-trilogian siten että ekä osa suomeksi, toka ruotsiksi ja kolmas englanniksi. Vasta kolmas siis alkukielellä. Täytyy sanoa, että kumpikin käännös välitti just alkukielisen tunnelman - sen miten Mackay on valinnut käyttää kieltä. Mikä on rytmi, mitä jätetään pois, jne. Hieno keikka. Nyt vaan odottelisin suomennoksia noista 2- ja 3-osista. Sen verran napakkaa, että vois ostaa omaankin hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon, ja kielellä leikkiminen on parasta! Eniten tykkään, ku joku juttu on vähän vaikeempi eikä sitä tajua kaikki, mutta pieni porukka kuitenkin. Siinä on jotain niin mahtavaa :D Ja ehdottomasti kääntäminen on oma taiteenlajinsa. En ookaan lukenut tota sarjaa, pitäs ehkä, oon kuullu paljon kehuja siitä. Oon vaan opiskelujen merkeissä lukenut niin paljon, että jotenkin lukeminen vapaa-ajalla ei tunnu enää niin rentouttavalta ku ennen :/

   Poista
 9. Ihan loistava merkintä! Eipä tähän aiheeseen ole mitään lisättävää eikä pois otettavaa. :D Raptori on loistava, itseironinen ja kantaaottava bändi, vaikka eipä sitä tosiaan lapsena tajunnut. Jos suomiräppi olisi enemmän Raptorin kaltaista, saattaisi sitä jopa kuunnellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan mahtavaa, että täällä on näin paljon Raptori-faneja :D Olen oikeastaan vähän yllättynyt, ettei tästä tullut yhtään paskaa niskaan :D Monilla on ihan väärä käsitys Raptorista.

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!