torstai 8. toukokuuta 2014

Maailman paras kauneusvinkki

Tunnetteko jo sanonnan "mee sä hei värjää kulmakarvas"? No teidän pitäisi, koska se on ollut PTFU:n viikon ajatelmana. Senkin Brutukset. Sanonta sai alkunsa snägärijonotappelusta. Tai no, ei se ollut oikeastaan niinkään tappelu vaan tosi nössö sanailu. Joku sairaan ärsyttävä, nössön näköinen (tämä on huomionarvoista, koska käytös oli ristiriidassa ulkonäön kanssa!) poika rupesi huutelemaan minulle ja Baby Dollille jotakin. Hänen pahin loukkauksensa oli että "Osaatteko te ees toisen asteen yhtälöä?". Tästä badass trashtalkista minä sitten raivostuin ja huusin takaisin että "MEE SÄ HEI KUULE VAAN VÄRJÄÄ NOI SUN KULMAKARVAS!". Repesimme Baby Dollin kanssa ja legenda oli syntynyt. Sanonnasta tuli arkipäiväämme. True story.


Mutta nyt seuraa se kauneusvinkki, jota otsikossa maailman parhaaksi mainostettiin! Arvaattekin jo varmaan, mikä se on. Pari viikkoa sitten ennen Miss Rock -semifinaalia äMMä ehdotti, että hän voisi värjätä kulmakarvani. Vaikka olenkin toitottanut kaikille, että heidän pitäisi värjätä kulmakarvansa, en ollut ikinä ajatellut tehdä sitä itse. Minulla on luonnostaan tuuheat ja melkein mustat kulmakarvat, joten ajattelin, ettei värjäämisessä olisi mitään järkeä. Ennen kun opin käyttämään pinsettejä, naamassani oli oikeastaan vain yksi iso ja paksu kulmakarva. Silti minunkin kulmakarvojani pitää täydentää meikillä, sillä niissä on aukkoja.

äMMä kertoi, että värjäämisestä olisi hyötyä kuitenkin, sillä se värjää myös ihoa sekä näkymättömän pieniä ja vaaleita karvoja. Ajattelin idean olevan ihan hullu, mutta koska äMMä tarjoutui nyppimään kulmakarvani ja vielä värjäämään ne, en voinut kieltäytyä. Lopputulos oli ihan mahtava!


Tämä ei maksa paljoa ammattilaisen tekemänä, joten suosittelen sitä, jos vähänkään epäilee omia taitojaan. Kaikilla ei ole ammattilaisia ystävinä! <3 Olen kulmakarvafanaatikko: jos aika riittää aamulla meikatessani vain yhteen asiaan, meikkaan kulmakarvani. Katselen myös muiden kulmakarvoja. Omiin kulmiinsa kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne ihan oikeasti määrittelevät koko kasvojen ilmeen, vaikka se naistenlehtikliseeltä kuulostaakin. 

Mielestäni (ja jonkun ohjeen mielestä myös) kulmakarvojen pitäisi olla pari astetta tummemmat kuin hiusten. Siksi minua ärsyttää suunnattomasti nähdä ihmisiä, jotka ovat värjänneet hiuksensa mustiksi mutta eivät ole meikanneet kulmakarvojaan yhtään. Ja ihan vaaleidenkin pitäisi meikata kulmiaan. Toisaalta jos ei osaa, ei kannata itse ryhtyä. Olen nähnyt niin karmeiksi piirrettyjä kulmakarvoja että oksat pois: Joku vetää ronskit viivat mustalla, vaikka on ihan vaalea. Joku nyppii kulmakarvoja liikaa ja näyttää kestosurulliselta, -hämmästyneeltä tai -pelleltä. Joku ei nypi lainkaan ja näyttää menninkäiseltä (tämä voi olla tosi suloista tosin myös). Sanon siis uudelleen: jos vähänkään epäilet omia taitojasi tai joku on joskus huomauttanut kulmakarvoistasi, hoida asia ammattilaisella! Se on sen arvoista, sillä kulmien värjääminen ei maksa kovinkaan paljoa.

En itsekään tosin ole mikään kulmakarvapartiolainen. Välillä unohdan nyppiä kulmakarvani, ja ne kasvavat parissa viikossa aika karmeiksi. Joskus nuorena olen nyppinyt ne ihan ohuiksi tai muuten vaan hirveiksi, mutta olen oppinut yrityksen ja erehdyksen kautta. Onneksi ne ovat aina kasvaneet takaisin! Kulmakarvani myös kasvavat aika pitkiksi, joten minun pitäisi käyttää jotain vahaa niissä, jotta ne eivät sojottaisi ympäriinsä. Vähän niinkuin viiksivahaa! :D

Tässä kulmakarvani ennen värjäystä, vähän aikaa nyppimättömänä ja ilman meikkiä:

Näytän jotenkin koiranpentumaisen surulliselta!

Aika karmea näky! Mutta sitten tuli, tuli, sitten tuli Viileä äMMä, ja tässä lopputulos, ilman meikkiä (tosin ihossa on vielä väriä kulmaväristä):

No tässä näytänkin sitten tiukalta tädiltä.
Vähän villeinä nuo pitkät karvat edelleen, pitäisi laittaa niihin sitä vahaa. Mutta siis, eronhan huomaa välittömästi! Ja miettikää, että herään tällaisena. En ennenkään meikannut joka aamu, mutta nyt varsinkaan ei tarvitse! Aah, en luovu tästä ikinä. Luotan omiin taitoihini ja 13 vuoden kulmakarvannyppimiskokemukseeni sen verran, että ostan varmaan sellaisen kotivärin. äMMä vinkkasi, että se väri jämähtää tosiaan ihoon, joten sen levityksessä kannattaa olla huolellinen ja laittaa sitä vain sellaisiin paikkoihin, joihin haluaakin väriä. Värjäyskuvasta voitte katsoa mallia. Värjätä tarvitsee vain n. 3 viikon välein.

Tässä vielä suurempi versio äskeisestä kulmakarvakuvasta. Arvaatteko, kuka olin naamiaisissa?


Oikeasti maailman paras kauneusvinkki on silti itsensä rakastaminen. Mutta siitähän voi hyvinkin seurata kulmakarvojen värjäämistä. Ja hymyilyä. Siinä on kauneuden pyhä kolminaisuus. 

 ps. Tiedän tämän vinkin, koska kuulun Illuminatiin. Älkää kertoko muille, me ollaan vähän niinku salainen järjestö.

30 kommenttia:

 1. ääh, en kyllä yhtään keksi...http://www.imdb.com/title/tt0146316/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistin kanssa!! vaikka huulia ois voinu törötellä enemmän ;DDD

   Poista
  2. Olis pitänyt laittaa chiliä niihin :D

   Poista
 2. Joo, rakastan itseäni, joten ei ole mitään syytä naamioitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä! :) Jokainen tekee niin kuin parhaalta tuntuu.

   Poista
 3. Toinen kulmakarvanatsi ilmottautuu! Tähän pitäisi kaikkien kiinnittää huomiota, myös miesten. Moni olisi todella paljon paremman näköinen kunnollisten kulmien kanssa. Heil!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Nypin mieheltänikin kulmakarvoja, mutta siitä keskeltä vaan :D

   Poista
 4. Haa, olen jo pitkään salaa ihastellut kulmakarvojasi ja ounastellut sinun olevan niistä vähintään yhtä tarkka kuin minä olen omistani! Käytän meikkiä todella harvoin, mutta kulmakarvat ovat olleet ojennuksessa ja kestovärissä kuudennelta luokalta lähtien. Ainakin on tullut opittua jokusen yrityksen ja erehdyksen kautta niiden muotoilua ja päästyä muutama pykälä lähemmäs kulmakarvatäydellisyyttä :D
  Ja todellakin kannattaa ostaa omat kestovärit ja opetella värjäys itse! Aika tarkkana joo sen kanssa, mihin sitä levittää, mutta jos tulee huti, ei hätää; kun sen pyyhkäisee n.minuutin sisällä veks, ei ihoon jää mitään länttejä. :) Ja jos vaikka jäisikin, erilaiset öljyt (kuten kookos-, vauva- tai rypsiöljy) vaikka seuraavaksi yöksi(/päiväksi?) kasvoille levitettynä auttavat kuluttamaan värin ihosta nopeammin.
  Loppuun haluan vielä kertoa, kuinka sinnikkäästi värjään myös ripseni kulmien kanssa yhtäaikaa. Jos hapetinta menee silmiin, en suinkaan vie naamaani veden alle, vaan pinnistän ja tikistän ja valutan punaisista silmistäni kyyneleitä, koitan putsata silmän sisäluomia vanupuikoilla ja yritän fiksuna tyttönä kestää edes sen vartin ja paikkailla poisitkettyä värimassaa takaisin ripsirajaan. :D Don't do this at home, värit ovat tarkoitetut karvoihin, ei silmämuniin! (vaikka en olekaan vielä sokeutunut.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi itekin kokeilla ripsienvärjäystä, vaikka se kuulostaakin aika extreme-touhulta :D Jos muutos olisikin yhtä huima kuin kulmien kanssa, vaikka sitä ei nyt osaa oikein kuvitella! Uskon joo tosiaan, että minulta sujuu kyllä itselyäni kulmien värjäys, mutta joltakin voi puuttua itsekritiikkiä sen verran, että osaisi arvioida taitojaan puolueettomasti :P Tosin uskon, että kyllä siihen kaikki pystyvät. Yrittämään vaan!

   Poista
  2. Joo, ei kukaan ole seppä syntyessään etc. :D Harjoittelemalla alkaapi sujua. Oletko muuten kuullut termistä "kulmakarvasokeus"? Hauskaa katsella vuosien takaa kuvia itsestään, kulmakarvojen muutos on ehkä suurin silmiin pistävä asia niissä useimmiten. :D Ja kamalat flopit, jotka silloin tosin vaikuttivat kulmakarvoista kauneimmilta...

   Poista
  3. Hahaa, en ole kuullut termiä, mutta se pitäisi ottaa yleiseen käyttöön :D Itsekin häpeilen osaa menneistä kulmakarvoistani. En silloin uskonut, kun sain hyviä vinkkejä vanhemmilta sukulaisnaisilta! :D Ajattelin heidän olevan kalkkiksia.

   Poista
 5. Tomb Raider? Itsekin löysin tuon kulmakarvojen värjäämisen vähän aikaa sitten. Omalla kohdallani se on erittäin tarpeellista. Osaisinpa itsekin heittää ihan lonkalta tuollaisia sutkautuksia takaisin, kun joku päättää aukoa päätään äkkiarvaamatta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein meni! Hehee, oli kyllä sellainen sutkautus joo että meni kuulijakunnalta luu kurkkuun :D Vaikka eipä hänenkään juttunsa kovin tasokkaita olleet.

   Poista
 6. Kulmakarvat ah niitä voi olla myös aika kammottavia :D
  http://hauskimmat.com/naiset-jotka-ovat-unohtaneet-milta-kulmakarvat-nayttavat-katso-kumma-kuvasarja/nggallery/image/1-334/

  VastaaPoista
 7. Hei kiitos loistavasta vinkistä! :) Mulla on myös luonnostaan tummat + tuuheat kulmakarvat, mutta silti niissä on aukkoja ja jostain syystä ne ei vaan aina näytä niin hyvältä.. :P Värjääminen varmasti auttaa tähän ongelmaan, niinkuin sullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Itsekin yllätyin niin paljon lopputuloksesta, että oli ihan pakko jakaa näin hyvä vinkki muillekin :) Toivottavasti toimii sullakin!

   Poista
 8. Onko äMMällä kenties Turussa oma kulmakarvavastaanotto? Jos on, niin rohkeasti mainosta vaan tänne - täydellinen kulmankarvanmuotoilija ollut jo pitkään haussa.

  //blondi

  http://molinay.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, äMMä vaikuttaa toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla! Tosin voihan hän vaikka kerran kuussa tulla meidän olkkariin pitämään jotain vastaanottoa, pitääkin vinkata ;)

   Poista
  2. Onko äMMä töissä jossain salongissa täällä pk-seudulla? Haluaisin värjäyttää kulmani, mutta ihan tuntemattomaan liikkeeseen en uskaltaisi mennä :/ äMMä selkeästi osaa hommansa.

   Poista
  3. On töissä ja voin suositella! Tällä hetkellä hän tekee hommia aika vähän äitiysloman vuoksi, mutta kysyn häneltä asiasta ja teen sitten postauksen :) Minun pitäisi muutenkin kirjoittaa äMMän työpaikasta, sillä hän teki minulle siellä aika makeat geelikynnet :) Kuvat on valmiina mutta inspis kirjoittaa puuttuu.

   Poista
 9. Mistä kohti sun bloogin lukijaks voi liittyä? Kiva postaus btw! Diggasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti! Tuolta alhaalta voi liittyä Google-tunnuksilla :) Seurata voi myös Bloglovinin ja Blogilistan kautta tai Facebookissa ja Instagramissa. Tervetuloa joukkoon! :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Voi luoja, kun luin tän kommentin järkytyin eka, että oliko mahani tänään turvonnut, kun kävelin kaupungilla! :D Mutta sitten tajusin, että olin pinnannut Pinterestissä raskauskuvia kuvaideat-seinälleni. Kysyitkö sen vuoksi? En ole raskaana, suunnittelin vaan kaverin raskauskuvauksia :)

   Poista
  2. No heti kävi mielessä Pinterestissä, että ootko paksuna :D Ei, mahasi ei ole turvonnu, oot niin kaunis! mutta raskauskuvat kuullostavat aivan ihanilta! Tänne ei vissiin ole tulossa? :(

   Poista
  3. Ooh kiitos, ihana anonyymi :) Kuvat on tulossa blogiinkin, jos saan luvan kuvattavalta! Niistä tulikin kivoja <3

   Poista
 11. Minulla on myös pitkät kulmakarvat niin niitä on hankala nyppiä, kun ne sojottavat. olen yrittänyt joskus saksia lyhyemmäksi, mutta lopputulos oli se, että jäi aukkoja kulmakarvoihin, eikä se ollut kaunista, kun en ihan aina viitsi kulmia maalata. Laiska olen myös nyppimään ja sitten nypin, kun tajuan, että alkaa kulmat taas levitä - ne kun on luonnostaan melkoisen raskaat palkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin myös leikata ja päädyin samaan lopputulokseen :D Parempi keino on tuo kulmavaha tarvittaessa. Tai senkin voi korvata ovelasti hiuslakalla, toimii myös :) En vain aina muista sitä edes kun olen menossa juhliin!

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!