keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Queen Bitchiä jokaiseen päivään

Vaikka olisi miten upea ihminen, jokaisella on päiviä, jolloin olo ei ole hehkeä. Joskus annan tällaiselle ololle periksi: puen päälleni onepiecen ja lähden ilman meikkiä laahustaen hoitamaan päivän askareita. Toisinaan taas kaipaan piristystä ja keinotekoista Queen Bitch -oloa, jonka myötä sitten se olo tulee oikeasti. Esittelenkin teille nyt pienet mutta tappavat aseeni, joilla taion itselleni maailmanvaltiaan olon.

Ensimmäisenä tulevat tietenkin korkokengät. Niiden rytmikäs kopina lattiaa vasten on suorastaan voimaannuttavaa. Korkokenkien pitää ehdottomasti olla mukavat, terveisin käytännöllinen ja mukavuudenhaluinen MRV. Tällaisia kenkiä on olemassa, älkää uskoko epämukavien korkokenkien myyttiin. Minulla on ainakin kolmet korkokengät, joilla jaksan hoitaa 8-tuntisen työpäivän. Etenkin kiilakorot ovat oikeasti mukavat! Tässä kuvassa nyt kirpparilta löytämäni kengät, jotka ovat nahkaa sisältä ja ulkoa! 4 euroa ja tappokorko. Vapise, maailma!

Tappokengät, paitsi jaloille!
 Toinen aseeni on huulipuna. Huulipuna on suorastaan terapeuttista. Vaikka muuten ei olisi aikaa meikata, huolittele kulmakarvat ja vedä kirkasta, itsellesi sopivaa huulipunaa naamaan. Fiilis on heti aivan erilainen! Ja ihan oikeasti, värit yleensäkin vaikuttavat mielialoihin.

Huulipunani sävy on "Killing you softly"
Kolmas niksini on nahkahanskat. Kun vedän nämä käteen, omistan maailman. Kävelen eri tavalla, vilkuttaessani bussia pysähtymään olenkin oikeastaan Manhattanilla vilkuttamassa taksille ja kun otan hanskat kädestäni, teen sen kuin burleskiesiintyjä ikään. Miten näinkin pieni asia voi saada olon niin naisellisen voimakkaaksi? Ja nämä hanskat ovat aivan yhtä lämpimät kuin tumputkin: sisällä on ohut villaneulevuori, ulkopuolella nahkaa ja karvaa. Nahkahanskoja löytää kirpputorilta hyvään hintaan, itse maksoin näistä 5 euroa n. 3 vuotta sitten.

Tässä en yritä Cheekin sormimerkkejä
Neljäs vinkkini on karvat yleensäkin. Kaikki neuleet, joissa on karvakaulus, ovat ihania! Löysin kirpputorilta vähän aikaa sitten tällaisen ysärihenkisen pitkän villaneuleen, jossa on karvareunus kaulassa, käsissä ja helmassa. Ai hitto kun on samalla kertaa lämmin ja tyylikäs olo. Aivan kuin laittaisi katu-uskottavan aamutakin päälle. Koska tosiaankin olen ensisijaisesti käytännöllinen, rakastan tällaisia vaatteita, joissa mukavuus yhdistyy näyttävyyteen. En tajua, miksi mukavan vaatteen pitäisi merkitä jotain vanhoja verkkareita.

En kuule sinua ylevien karvojeni seasta
Jos nämä eivät auta, niin ei sitten mikään. Sellaisina päivinä voi ihan hyvin lähteä ulos sellaisena, miltä tuntuu: nuhjuisena ja väsyneenä. Se on ihan sallittua. Olen kuitenkin huomannut, että ulkoiset jutut vaikuttavat paljon sisäiseen oloon. Siksi esimerkiksi pitkän kipeänä olon jälkeen suihku tekeekin ihmeitä ja pieni meikkaus saa olon tuntumaan heti paljon paremmalta. Tai ainakin minun oloni, koska tykkään mukavuuden lisäksi kauneudesta ja ulkonäköön panostamisesta. Voisin nimittää tätä taipumustani myös estetiikan kaipuuksi, jolloin lausahdukseni olisi varmasti hyväksyttävämpi: silloin olisin pinnallisen älykääpiön sijaan pohdiskeleva filosofi.

Tässä vielä hiukan musiikkia päiväänne. Katy Perrystä voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni tässä biisissä on loistava sanoma: "I went from zero to my own hero" :)


 No niin, nyt teistä jokainen voi helposti olla oman elämänsä Queen Bitch. Onko teillä jotakin lisättävää listaani? Terveisin pinnallinen älykääpiö,

12 kommenttia:

 1. Huulipuna ja korkokenkien kopina ovat kyllä sellaisia aseita että huhuh, tulee itsellekin kylmät (mutta hyvät) väreet selkää pitkin kun kuulen omien askelien tahdin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Toivottavasti myös viholliset ja vastustajat tajuaa kopinan merkityksen ;)

   Poista
 2. Samaistun paljon popo- huulipuna- ja hansikaskohtiin mutta mulla tuli mieleen vielä yks voima-asia mitä ei löytynyt listalta: AURINKOLASIT. Tuleeko sulla niistä sellanen maailmanvalloittaja/filmitähti/terminaattori "voin tuijottaa ketä vain ja kaikki saavat tuijottaa minua"-olo? Jotkut ihanat kissansilmäsankaiset lasit vaikka :3 Ehkä nyt ei ole ihan sesonkiaika, mutta kyllä se aurinko sieltä pian tulee esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Mulla on varmaan kymmenet aurinkolasit odottamassa kesää :) Eppu Normaalikin laulaa että "kukaan ei tiedä, miltä tuntuu olla/ilman laseja pelkkä nolla". Joskus nuorena mentiin Somen ihanimman muijan kanssa Pori Jazzeille aurinkolasit ja huppu päässä. Meitä luultiin monta kertaa julkkiksiks :D Plus ei tarvii laittaa silmämeikkiä, kätsyä esim. rannalla tai kuumana kesäpäivänä. Ääää, nyt tuli ihan ikävä kesää... :(

   Poista
 3. Mulla jos on huono päivä hehkeydenkin kannalta, annan sen näkyä, koska minun maailma ei kaadu siihen. MUTTA, jos kuitenkin haluan jotain voimaannutavaa päälleni, niin ratkaisuna toimii uskollinen nahkarotsini! Siinä on asennetta, voimaa ja vaarallisuutta viestittävä sanoma (tai ainakin itse haluan uskoa niin) ja siksi tuota voimavaatetta onkin sopivaa kutsua haarniskaksi. Eleganttiuttahan se ei lisää, mutta ainakin antaa kantajalleen sellaisen turvallisuuden tunteen, että epähehkeydestä huolimatta olen voittamaton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ei maailma kaadu yhteen huonoon päivään :) Ooo, kyllä musta nahkatakki on oikein elegantti! Ei ehkä sellasella glamourtavalla, mutta muuten. Pitkä musta mekko ja nahkatakki... Ah. Ite just myin vanhan takkini eteenpäin, kun se tuli vähän isoks, ja etsinnässä on uus yhtä uskollinen :(

   Poista
 4. Heh, tajusin juuri olleeni viime päivinä Queen Bitch oikein kunnolla: korot, aikoinaan UFFilta ostettu karvareunuksinen talvitakki, punaiset huulet ja punaiset (!) nahkahansat. Ihmekös oli niin vetävä fiilis! ;) Mulla tähän oloon kuuluu myös olennaisena osana tietyt biisit, joissa on yleensä jollain tavalla riehakas (ja rietas) tunnelma :D
  -hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti luurit korvilla viimeistelee fiiliksen :) Kun ite kuulee musiikin ja kävelee sen tahtiin, tulee niin voimakas olo! Ja ooo, minulla on punaiset nahkahanskat paraikaa etsinnässä! Punainen nahkatakkikin voisi olla aika jees... :)

   Poista
 5. Mulla tulee nahkahanskoista aina rikollinen olo. Sellanen vähän sarjamurhaajamainen..

  VastaaPoista
 6. Hah, asustani löytyy todella usein nuo kaikki elementit! :)

  Tuli tuosta korkkariasiasta mieleen, että joskus on vähän väsyttävää, kun ihmiset kyselevät korkokengistäni, että "pystyykö noilla oikeasti kävelemään, eikö noi ole tosi epämukavat?" No eivät ole, jos ovat kunnolliset. Hyvät korkokengät päihittävät huonot matalat kengät mennen tullen mukavuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, itse Queen Bitchien Queen :)

   Ja ihan täysin totta! Minulla on ollut niin surkeita ballerinoja, sandaaleita ja tennareita, että oksat pois - toki mukaviakin. Samalla tavalla hyvin ja huonosti istuvia kenkiä löytyy korkkareista. Korkokengillä kävelevää naista pidetään jotenkin turhamaisena ja epäkäytännöllisenä, ja se on ärsyttävää.

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!