perjantai 24. tammikuuta 2014

Valokuva päivässä -haaste!

Olen harrastanut valokuvausta siitä lähtien, kun saimme siskoni kanssa ensimmäisen 2 megapikselin Olympus-kameran joskus yli 10 vuotta sitten. Digikamera oli silloin luksusta! Otimme hyvin taiteellisia verikuvia, maalasimme naamamme raidallisiksi ja keittiöveitsen rekvisiitaksi.

Voi mikä pikkuinen MRV kameran kanssa
Tässä oli joku tosi taiteellinen idea
Nykyäänkin tykkään valokuvata, mutta netissä on niin paljon hienoja kuvia, että välillä lannistun. Uskon itseeni siinä mielessä, että minulla on hyvä visuaalinen silmä. Kameran tekninen puoli taas ei oikein kiinnosta minua. Osaan perusjutut, mutta siinä se. Haluan kuitenkin kuvata ja syytää kuviani ihmisten ilmoille. Nykyään kuvissa on mielestäni tärkeintä tunnelma: ei haittaa, vaikka naama olisikin vähän kierossa, kunhan fiilis välittyy. Ikävä kyllä kuvaamisen taiteellinen puoli on vähän päässyt unohtumaan. Siksipä päätin haastaa itseni ottamaan kuvan päivässä. Jotta en päästäisi itseäni liian helpolla, julkistan tämän haasteen blogiin ja päivitän tänne joka päivä yhden kuvan.

Haasteen löysin tästä blogista
Ajattelin ottaa ylläolevan listan haasteeni pohjaksi. Saatte kuitenkin ehdottaa minulle lisää aiheita tai vaihtoehtoisia kohteita! Jos ideoita tulee paljon, kuvaprojektini saattaa kestää pitempäänkin kuin 30 päivää :) Teen lopullisen listan sitten myöhemmin. Kohde voi olla jokin asia, esine tai tekeminen. Jos teitä kiinnostaa, voitte laittaa minua kuvaamaan vaikka napanöyhtääni. Nyt on tilaisuus tirkistellä! Tiedän, että se on kuitenkin teidän kaikkien intohimo, oi perverssit lukijani <3 Pidätän oikeuden kieltäytyä liian intiimeistä kuvista, mutta muuten pyrin toteuttamaan kaikki toiveenne.


ps. Haluaisiko joku lähteä mukaan haasteeseen? :)

8 kommenttia:

 1. Hyi, onks sul napanöyhtää ;)

  VastaaPoista
 2. Liikkeellinen kuva- kaverit hyppii, tanssii, juoksee, laskee pulkkamäessä jne., tulen käyttö ainoana valonlähteenä (ei salamaa), "ratkaiseva hetki".

  VastaaPoista
 3. Joku aamuun ja iltaan liittyvä rutiini tms? :)

  VastaaPoista
 4. Sun lempijuoma, joku harmistumisen aihe ja sun varpaat :)

  VastaaPoista
 5. Himmeen hyvä idea, voisin nyysiä omaan bloginraatooni tämän! Kuvaa vaikka sun lempparipaikka Turussa tms.

  VastaaPoista
 6. Joku super outo kuva, niinkun lempi hedelmä lempi kengässä tjtn :D

  VastaaPoista
 7. Suunnittelin jo aiemmin tätä samaa pienellä twistillä: helmikuu on mun kuva-päivässä-kuukausi (jatkan ehkä pidempäänkin jos innostusta riittää) ja muina kuukausina on sit joku muu uus-vanha juttu. Aiheesta löytyy kirjotus omasta blogistani: http://hellproduction.blogspot.fi/2014/01/back-to-basics.html Eli, I'm in for the challenge. :)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!